Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Asya / As 200 Gy-2 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #2581

    Üyelik
    25 Temmuz 2011
    Şehir
    Göller Yöresi
    Motosikleti
    REGAL RAPTOR DAYTONA 350 2012 ve Asya TAY 200 2011
    Motor harika! Bahçede bağlı dururken gece uyku tutmadı ve gecenin üçünde giyindim üstüne atladım.Hava güzeldi.
    Şehir içinde 3/4/5 vitesler..80/90 bastım.Şehir dışında kilometrelerce rampalarda 5.vitesle çıktığını gördüm.Hızı 100/110'larda yokladım.
    Bu motor,tam bir Japon,Çin filan diye aldanmayın.
    Karbüratör verimi Kymco'lar düzeyi.
    90 km gittikten sonra kırsala,dağ köylerine toprak yollara sürdüm.Önümden yol boyunca koca kulaklı bir tavşan dört nala kaçtı,hızı 70 km filandı.Bir de bir köy mezarlığının dibinde koca kuyruklu bir arap tavşanı,far ışığında sıçradı kaçtı.
    İki saat sürüşten sonra şehir yollarına çıktım,benzin aldım.
    Sıfır motorumu 110/120'lerle sürdüm.Vee hiçbir sıkıntı yok.
    Çünkü zincirini yağlamış,vidalarını sıkmış,motoruma sevgiyle ısınmıştım.
    Şimdi harika bir arkadaşım var:ASYA TAY KARAOĞLAN(kız filan değil o!)
    Bu motoru alan,süren,seven herkese selamlar,arkadaşlar...
    Veee ben bu yaşadığım güzellikleri motor yeni alınmışken, henüz 100 km.de iken yaşadım,şu an 700 km.deyim.Yarın "500 bakımına götüreceğim.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2582

    Üyelik
    25 Temmuz 2011
    Şehir
    Göller Yöresi
    Motosikleti
    REGAL RAPTOR DAYTONA 350 2012 ve Asya TAY 200 2011
    Asfaltta. 4.vitesle 80 km hızla ilerlerken bir ara nereden geldiğini bilmediğim bir dönme sesi veya vıınnn vıınnn vıınn gibi bir ses gelmeye başladı. Niçin acaba.

  3. #2583

    Üyelik
    05 Ağustos 2011
    Herkeze selamlar ya ben bu formu deli gibi takip ediyorum ve as200gy veya tay çok ilgimi çekti arasındaki fark nedir acaba yardım edebilecek olan varmı bide 2.el satılık bilen varmı ....

  4. #2584

    Üyelik
    03 Ağustos 2011
    Şehir
    BURSA
    Motosikleti
    ASYA-TAY-200
    bi sorunum var motorla ilgili normal giderken hiç bir sorunum yok yanlız durmak uzereyken tık tık tık tık diye bises geliyor avaba zincir in yapma ihtimali varmıdır.

  5. #2585
    ulassal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Aralık 2005
    arkadaşlar AS 200 gy ile yeni model TAY 200 aynı motor mudur? fark varsa farkları nelerdir kısaca yazarmısınız
    Live to ride,ride to live

  6. #2586
    Soykan67 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Ağustos 2010
    Şehir
    Ankara-Çankaya-Y.Ayrancı
    Motosikleti
    BMW R1100GS
    Alıntı ykayayol adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bi sorunum var motorla ilgili normal giderken hiç bir sorunum yok yanlız durmak uzereyken tık tık tık tık diye bises geliyor avaba zincir in yapma ihtimali varmıdır.
    O sorun bende de oldu.Debriyajdan kaynaklanıyor olabilir.Debriyaj ayarına baktırmanı tavsiye ederim.

    Alıntı ulassal adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar AS 200 gy ile yeni model TAY 200 aynı motor mudur? fark varsa farkları nelerdir kısaca yazarmısınız
    Birkaç boya farkından başka hiçbir fark yok neredeyse.

  7. #2587
    kefeeee - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Eylül 2010
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Triumph Speed Triple 955i / Yamaha BWS 100
    yepyeni motorla o hızlarda kullanırsan 3 ay sonra maksimum 80 yapıcak haberin olsun. ilk 1000 kilometre düşük devir ve maksimum 80 kullanman gerekirdi. Geçmiş olsun motor ömrün çok çabuk biticek
    Bilgi Üniversitesi Motosiklet Kulübü Kurucu üyesi.
    Lütfen cevap yazdığınız yorumumu beğenin. Yazdıktan sonra bakmayı unutabiliyorum.

  8. #2588

    Üyelik
    05 Ağustos 2011
    Alıntı unicross adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Selam arkadaşlar bildiğiniz üzere motorumu satıyordum (İçim gidiyor) İşlerim sebebiyle acil elimden çıkarmam gerekiyor ve ilanlarımdaki fiyatını 2500'e indirdim. Fakat artık mont ve korumalar (dirseklik ve dizlik) dahil değil. Onları yamyamaha kardeşimin tavsiyesine uyarak saklayacağım çünkü kesin müsait olduğumda tekrar motor alacağım inşallah.
    bende ankarada oturuyorum 2.el arıyorum ama bi türlü bulamadım ...

  9. #2589

    Üyelik
    24 Temmuz 2011
    Şehir
    konya
    Motosikleti
    megelli 250r
    motor sıfır ama 10km bir acaip ısınıor, giderken istop edior. bekliorum biraz soğumasını sonra çalışıor tekrar. sorunu ne olabilir acaba???

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 13:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:43 ----------

    Alıntı yeditepe adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bugün tam 27. gün, ve hala motorumu alabilmiş değilim,
    dün teslim alabileceğimi söylemişlerdi ama ne yazık ki bırakın teslim almayı daha motorun sesini bile duyamadık ama bir kademe atladık! motoru görebildim serviste
    Dün yaşananların özeti, evkurdan almadan önce durup bi daha düşünün diye yazıyorum,
    saat 11:00: izin günümü bu işe göre ayarlayıp, ümraniye evkur mağazasına gittim (bir önceki gün bana 11:00 de mağazamıza gidin demişlerdi), plaka ve ruhsat ikitelli merkeze gönderilmiş oradan ancak yarın (bugün) gelebileceğini söylediler. kabul etmedim ve motokurye ile hemen getirilmesini aksi halde alışverişi iptal edeceğimi söylememle saçma sapan bi günün fitilini ateşlemiş oldum.
    saat 11:30: ikitelli ile irtibata geçildi plaka ve ruhsatın yola çıktığı ve haber beklemem istendi,
    saat 15:45: ne arayan var ne soran, mağazaya gittim yoldaki arkadaşlarına ulaşamamışlar beni servise yönlendirdiler siz servise gidin biz oraya gönderelim dediler tamam dedim (hiç olmazsa bi göreyim motoru istedim)
    saat 16:30: dudullu da karadeniz motor diye ara sokakta bi bisikletçiye yönlendirdiler, gittiğimde kapıda toz içinde duran motoru gördüm, kendimi tanıttım, ustaya benzemeyen gençten bi eleman nerdesin sen motor 1 aydır yatıyo dedi durumu özetledim, elime benzin bidonu verdiler ve git benin al gel dediler, benzin yok mu dedim hiç benzin yok bunlar böyle geliyo fabrikadan dedi, (ama kilometre sayacına göre 600 metre yapılmış nasıl oluyosa)
    saat: 17:00:benzinciye gittim karakol yazısı vs. istedi karakola gittim ruhsat istedi henüz alamadığımı servise geleceğini söyledim gelince getir verelim dediler, başka bi istasyona gittim motoru yeni aldığımı benzin olmadığını söylediğimde doldurdu verdi benzini,
    saat 17:30: benzinle servise gittim bu arada konuyu takip eden bi arkadaşımda servise yanıma geldi, çanta beğendim onu takmalarını da istedim.
    saat 18:00: benzin koyulup, çantada takıldıktan sonra usta ilk marş a bastı vee yemedi, 2. denemede olumsuz, 3 - 4 derken bi sorun olduğu anlaşıldı, dış aksamı söküldü elektrik bağlantıları kontrol edildi, bi sorun mu var diye sorduğumda ağzında geveleyip motor kalacak kavraması! yanmış, olur böyle arada garantiden isticez dedi, kaç gün sürer dedim bugün salı cumayı bulur (29. günüde görücez demek oluyo) dedi.
    saat :19:00: Motorun sorununu bile anlayamadan Servisten çıktık, hem iftara yetişme telaşı hem olmamışlığın sıkıntısı ile artık iptal etme kararı aldım ve başladığımız yere gitmek için atladık taksiye ümraniyeye gittik, taksiden indiğimizde arkadaşım telefonunu takside düşürdüğünü fark etti, ümraniye çarşıda taksi kovalamaya başladık tabi doğal olarak bulamadık,arkadaşımı imei numarasını alıp karakola gitmesi için eve bıraktım sen o işi hallet bende mağazaya gidip şu işi bitireyim deyip ayrıldık
    saat: 19:45: mağazaya gittim önce plaka ve ruhsatı sordum ilk aldığım cevabı aldım "yarın sabah gelecek" bunun üzerine halkla ilişkilere gittim iptal işlemi için ve çalışan personel mağazanın kapandığını ve ayrıca bu işleme yetkisinin olmadığını söyledi, kim yetkili dedim merkezden yaparlar dedi yani ikitelli yi adres gösterdi arkadaş, yani bugüne kaldı,
    saat:20:30: Ailem ve arkadaşlarımla iftar sofrasındayız, bu karmaşık günün en güzel anı, güzel olan diğer şey arkadaşım taksicinin yanımızda yaptığı bas konuş konuşmaları sayesinde dedektif gibi çalışıp telefonuna ulaştı (bulamasa suçluluk duygusu baya ezerdi beni)
    işte uzun bi günün kısa ve sonuçsuz bi özeti, şimdi anlamadığım bi kaç nokta var; 1.si bu adamlar fabrikadan bu motorları sıfır depoylamı çıkarıyolar, hadi öyle olduğunu farzedelim 600 metre yolu nerde yaptınız? hadi test sürüşü diyelim test edilmiş bi aracın parçası arızalanmış olabilirmi? hadi test te arızalandıysa bu nasıl kalite kontrol yapmaktır ki arızalı oldugunu bildiğin ürünü son tüketiciye verebiliyosun? 2.si servis abim 1 aydır yattığını söylediği motoru 1 litre benzin atıp denemedin mi? bu ne sorumsuzluktur, yada denedin de "bu motor arızalı sahibi gelsin ruhsatın fotokopisiyle garantiden isteriz" mantığıylamı çalıştın, herşeyden önemlisi yahu daha sıfır aldıgım motorun parçasını değiştirmek isteyeceğimi nerden çıkardın?

    Saygılarımla üstadlar

    dostum aynı durumlar bendede var, elektrik kabloları yanlış baglanmıs, motor aşırı ısınıor ve vites kutusuda sorunlu. servisi değiştir bence, hatta güvendiğin birryere yaptır. servis kaşesinide basacak biryerler ayarla orda kaşesini bastır. zaten garantiden cıksa ne cıkmasa ne. bir halta yaradığına inanmıyorum bu garanti işinin...eninde sonunda para vericeksin heryerine.

  10. #2590

    Üyelik
    25 Temmuz 2011
    Şehir
    Göller Yöresi
    Motosikleti
    REGAL RAPTOR DAYTONA 350 2012 ve Asya TAY 200 2011
    Alıntı kefeeee adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yepyeni motorla o hızlarda kullanırsan 3 ay sonra maksimum 80 yapıcak haberin olsun. ilk 1000 kilometre düşük devir ve maksimum 80 kullanman gerekirdi. Geçmiş olsun motor ömrün çok çabuk biticek
    Şu an 1500 km'de ve maksimum hizi 135. Performanssız olmasın diye dün de bütün vitesleri maksimum zorladım, onlar da açıldı. Motoru tüm kapasitesiyle açmamın sebebi, onbin km.den sonra dişli lastiklere geçince sağır ve hödük bir motor olmasın diye. Şu an motor saat gibi ve yay gibi esnek.Bugün Keçiborlu Dinar rampasını son viteste 130 ile bir çırpıda aştım.Arkadan hiçbir araba bassa da beni geçemedi.Birçok arkadaşın elinde bu gül gibi motorlar sağır hödük ve kağnı gibi oluyor.Önemli olan makineyi kapasitesi ve tekniğiyle kullanıp ceylana çevirmektir.Ne yapayım öküz gibi motoru.

  11. #2591
    yeditepe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Temmuz 2011
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    ASYA TAY-200
    dostum aynı durumlar bendede var, elektrik kabloları yanlış baglanmıs, motor aşırı ısınıor ve vites kutusuda sorunlu. servisi değiştir bence, hatta güvendiğin birryere yaptır. servis kaşesinide basacak biryerler ayarla orda kaşesini bastır. zaten garantiden cıksa ne cıkmasa ne. bir halta yaradığına inanmıyorum bu garanti işinin...eninde sonunda para vericeksin heryerine.[/QUOTE]

    Nihayet alabildim motoru, o servise zaten uğramam bi daha, kendi ustam var onunla konuştum haftaya bi elden geçirmeyi düşünüyorum, sele çok kötü her indiğimde sünnetlik çocuk gibi oluyorum çözümü paylaşılmıştır belki ama sizler sele işini nasıl çözdünüz?
    Umursamadığın kadar özgürsün

  12. #2592

    Üyelik
    05 Ağustos 2011
    arkadaslar bi soru sormak istiyorum kanuni racer 200 mü asya as200 mü?

  13. #2593

    Üyelik
    25 Temmuz 2011
    Şehir
    Göller Yöresi
    Motosikleti
    REGAL RAPTOR DAYTONA 350 2012 ve Asya TAY 200 2011
    Alıntı harunlg adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaslar bi soru sormak istiyorum kanuni racer 200 mü asya as200 mü?
    Öküz ile tay arasındaki farklar var. Birisi mal gibi birisi yarış atı gibi.

  14. #2594

    Üyelik
    05 Ağustos 2011
    Alıntı harunlg adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaslar bi soru sormak istiyorum kanuni racer 200 mü asya as200 mü?
    hangisi tay hangisi öküz ikiside ortalama hız aynı asya heybetli diyeri çakma hız motoru

  15. #2595

    Üyelik
    25 Temmuz 2011
    Şehir
    Göller Yöresi
    Motosikleti
    REGAL RAPTOR DAYTONA 350 2012 ve Asya TAY 200 2011
    Alıntı harunlg adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hangisi tay hangisi öküz ikiside ortalama hız aynı asya heybetli diyeri çakma hız motoru
    Asya tay 200 tay gibi, yarış atı gibi.

  16. #2596
    CAGBABA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Temmuz 2011
    Motosikleti
    Bajaj Discover 150F
    Arkadaşlar motorumu dün teslim aldım. Servis yağsızlıktan dolayı iç parçaları değiştirip geri verdi, şimdi yeniden rodaj yapıcaz ama motorda 80 90 arası gaz kesme var neden yapar anlamadım hele bir bekleyelim ilk 300 km yi serviste gene hır gür yapıcaz anlaşılan, motorumdan son derece memnunum ama servis işi bozuyor.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 09:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:22 ----------

    Bir de arkadaşlar motora koruma demiri nerden buluruz istanbul'da taktıran varmı?

  17. #2597

    Üyelik
    25 Temmuz 2011
    Şehir
    Göller Yöresi
    Motosikleti
    REGAL RAPTOR DAYTONA 350 2012 ve Asya TAY 200 2011
    Alıntı CAGBABA adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar motorumu dün teslim aldım. Servis yağsızlıktan dolayı iç parçaları değiştirip geri verdi, şimdi yeniden rodaj yapıcaz ama motorda 80 90 arası gaz kesme var neden yapar anlamadım hele bir bekleyelim ilk 300 km yi serviste gene hır gür yapıcaz anlaşılan, motorumdan son derece memnunum ama servis işi bozuyor.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 09:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:22 ----------

    Bir de arkadaşlar motora koruma demiri nerden buluruz istanbul'da taktıran varmı?
    Şanssızlık, can sıkıcı durumlar, sabır... Geçmiş olsun.
    85'ten sonra gaz kesmiyor, motor henüz açılmadığı için gaz "yemiyor" Yokuş aşağı 4 veya 5.viteslerle yavaş yavaş alıştırırsın.
    Koruma demiri taktırma. Zaten motoru koruyan demiri var. Taktırırsan değil bacağını koruma, ufak bir düşme halinde az bir hızla da olsan sana motorunla taklalar attırır.
    Motorunla güzel ve dikkatli sürüşler, iyi günler dilerim.

  18. #2598

    Üyelik
    19 Şubat 2011
    2 gün önce cbr 125'i sattım.


    Acil olarak bana motor lazım. Genellikle şehir içi kullanıcam ve uzun soluklu yokuşlar çıkıcam.

    Bu motor cbr dan sonra beni üzer mi?

    Cbr da çok titreşim yoktu. 250 mr destro ya baktım zangır zangır titriyo rölantide, bu da öylemi?

    arada sırada şehirler arası yola çıkıcam. uzun yolda 100 sabit sürekli gider mi?

    10-15 sayfa okuyabildim ancak. Genel olarak sorunu varmı bu aletin.

    Elektrik aksamından zamanında çok çektim. Elektrik tesisatından başı ağrıyan var mı hiç?

    Artçılı uzun yola çıkılır mı bu motorla?


    En önemlisi motoru 2.el alacağım. Test sürüşü yaparken nelere dikkat etmeliyim?

    ---------- Post added at 06:55 ---------- Previous post was at 06:43 ----------

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...5588650/detay/

    Sizce nasıl bu motor? bunu alıp ıspartaya dönebilir miyim tekrar..?

    Arka sinyaller ve plakalık yok mu bana mı öyle geldi?

  19. #2599
    CAGBABA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Temmuz 2011
    Motosikleti
    Bajaj Discover 150F
    Sanırım plakalık ve arka sinyaller yok...

  20. #2600
    serkanADH13 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Temmuz 2006
    Şehir
    İ.S.T G.o.paşalı ,,''Sakarya'lı''
    Motosikleti
    Motor Tamircisi :) 0,535,939,20,86 :)
    130,,,,90,,,,15 ebatlı lastik fiyatı 130 lira arkadaşlar,
    bilginiz olsun,
    bundan 2 hafta önceye kadar lastik aramış ve bulamamıştım müşterinin birine,
    bugün 15o liradan 4 adet gönderdin,
    2 adet Düzceye 1 Adet Kırklareli ve Bir Adette Eskişehire...

    Bilgi Vereyim İstedim...
    IRC
    BMW F650,,,KTM EXC 400,,,CRF 250X.....msx 125
    ''Gürcan Moto Garaj''
    0 535 939 20 86


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)

Bu Konudaki Etiketler