Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Asya / As 200 Gy-2 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #521
    Yunus_Efe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Nisan 2006
    Şehir
    Kocaeli\gölcük
    Motosikleti
    AS 200 GY-2








    aynaya baktığında gülümsüyorsan bin motoruna


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #522

    Üyelik
    29 Mart 2007
    Şehir
    izmir
    Motosikleti
    ASYA 200 GY-2
    Hafta sonu kuzenimin yeni almış olduğu ramzey'i ve benim esmer çinli ile (GY-200)
    yine kendimizi dağlara taşlara verdik. Umarım fotoğraflar size bu asya ile çıkılamayacak yer olmadığını anlatıyordur








  3. #523
    Incredible - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ağustos 2006
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Üzgünüm ama yok!
    güzel fotoğraflar...devamını da bekleriz...
    Yaşasın motosiklet kardeşliği. Sevelim, sevilelim, bu dünya kimseye kalmaz. Anneciğim, kardeşim ve gt250R sizleri ölene dek seveceğim... __No Women, Yes Vodka...
    Hayallerinizin peşinden gidin. Gitmiyorsanız, gidenlere mâni olmayın.

  4. #524
    Yunus_Efe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Nisan 2006
    Şehir
    Kocaeli\gölcük
    Motosikleti
    AS 200 GY-2
    Hizliat harika görüntüler gerçekten doğru söylemişsin yol ayırt etmiyor bunlar...

    devamını bekliyoruz. bende elimden geldiği kadar resim eklemeye devam edicem..

    DURMAK YOK YOLLAR BİZİ BEKLİYOR........
    aynaya baktığında gülümsüyorsan bin motoruna

  5. #525

  6. #526

    Üyelik
    29 Mart 2007
    Şehir
    izmir
    Motosikleti
    ASYA 200 GY-2
    Egsoz sesisinde kalınlaşma, toklaşma oldumu bu modifiyeden sonra Ben bu motorların egsoz sesini zayıf buluyorum çünkü..


  7. #527
    tatarx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Temmuz 2005
    Şehir
    ankara
    arkadaşlar uzun bir süre buradan ayrılıktan sonra yine aranızdayım.bundan 2 sene önce yine buradaki arkadaşların tavsiyelerini dinleyip zongshen 125 (kross)almıştı ve ilk motor deneyimimi bu motorla yaşamıştım çok hor kullanmama rağmen beni yolda koymadı.en nihayetinde faturaları kaybetmiş olmamla ruhsat alamadım ve karıştığım kaza sonunda motor elimden gitti.
    şimdi bende yine motor sevdası depreşti ve 1 haftadır topikleri takip ediyorum.düşüncem asya 200 almak.bulunduğum yere yakında bir tane ver fiyat 2250 yazmış szice uygunmu arkadaşlar.alayımmı almamamyımmı tecrübesi olan arakdaşlardan cevap bekliyorum.
    şimdiden çok teşekkür ederim...

    pek kalmamış konuyla ilgilenen galiba:(

  8. #528

    Üyelik
    24 Nisan 2007
    arkadaslar merhaba,

    bu motorla ilgileniyoruz ve aojin, ramzey, takashi, zealsun, zongshen gibi ayrı ayrı marka isimleri altında aslında hep aynı motor oldugunu farkettim. bu anladıgım kadarıyla bir pazarlama stratejisi, satılan urun aynı fakat markalar farklı..
    ufak tefek renk, aksesuar farkları dısında bu markalar arasında ciddi degisiklikler var mı bunu ogrenmek istiyorum..

    tesekkurler..

  9. #529
    tatarx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Temmuz 2005
    Şehir
    ankara
    alla alla yokmu arkadaşlar asyacı kimse

    arkadaşlar asya motor kullananlar ya çok az yada içlerinden buraya bişi yazmak gelmiyo...

  10. #530
    Baycode - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Temmuz 2006
    Şehir
    Mersin
    Motosikleti
    ASYA AS200GY-2
    Merhaba Tatarx ve Porta.

    2250 fena fiyat değil. Genelde 2000-2300 aralığında gidiyor 2. elleri.
    Ama çok temizse 2500'e kadar çıkar fiyatlar. Duruma bakıp karar verirsin.

    Motor özellikleri olarak ufak tefek farklar dışında söyledikleriniz doğru bir çok özellik aynıdır. Ama yine de hiçbir marka diğerinin tıpa tıp aynı motorla sunulmuyor. Örneğin Ramzey beygir gücü olarak 2 beygir kadar güçlüdür ancak ayakla çalıştırma kolu (kolçak) bulunmaz. Zongshen'inkine çok benzer bir motor kullanmasına rağmen Asya'da titreşim daha azdır, v.b. Gerçekte Asya'da kullanılan motor da Zongshen üretimidir.
    İki teker daima tek tekerden daha iyidir

  11. #531

    Üyelik
    13 Ekim 2006
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Yamaha YZF 1000 Thunderace - Asyamotor AS200 GY-2
    Uzun süredir yazamıyordum ama bugün Sevgili Baycode ustamızın yazdığını görünce içim neşeyle doldu ve hemen bişeyler yazayım dedim.

    Ustam hayrola motoru vermemişsin. Sen gittin diye çok üzülmüştüm. İnşallah hep aramızda olursun. Senin fikirlerin benim için çok değerli.

    Bu arada benim Karakız 7600 km'de. Kazadan sonra 1 ay ayrı kaldık ama aradaki farkı kapatacağız kısmetse. Geçen hafta genel bakımlarını yaptırdım. Öncelikle subap ayarı yapıldı. Servisimi değiştirmiştim ve yeni servisimdeki usta nasıldır bilmiyordum ama çok kaliteli bir usta çıktı. Motorun subap ayarlarını yaptıktan sonra titreşim çok belirgin bir şekilde azaldı ve motor akıcılık kazandı. Motorun yağını 20/50w sentetik M-oil ile değiştirdi. "Motorunu çok güzel açmışsın motorun çok canlı." dedi sağolsun. Hala vites boş müşirini değiştirmemiştim ve motorum parkettiğim heryere birkaç damla yağ lekesi bırakıp gidiyordu. Müşir değiştirildi. Arka frenim yok denecek kadar azdı ve ustanın tavsiyesi ile arka fren balatalarını yeniledim. Şu an artık arka frenim var diyebiliyorum. Kazadan sonra debriyaj kütüğü ezilmişti ama hala faal durumdaydı. Onu da yenilettim. Ayrıca zincir ayarlarını yapmışlar yeniden. Bujiyide 1000 km önce NGK DR8EA ile değiştirmiştim zaten. 6600 km'de ilk buji değişimini yapmış olmama rağmen üstündeki orjinal LG marka buji hala pırıl pırıl kurumsuz olarak duruyordu. Onuda yedeğime aldım atmadım. Motor kartel tapasınıda daha önce sıkarken torku ayarlayamamıştım ve tapanın sızdırmazlık contasını tutan kafa ksımını kırmıştım. Uzun süredir tapaya keten sarıp kartele takıyordum. Onu da orjinali olmadığı için gidip civatacılarda araya taraya daha sağlam uygun birşey bularak takmışlar sağolsunlar.

    Subap ayarı, arka fren balatası değişimi, zincir ayarı, yağ, kartel tapası değişimi. debriyaj kütüğü, vites boş müşirini garantiden hallettiler ama ben yan kapak conta parası verdim yinede cüzi bir miktar. Tüm malzemeler ve işçilik dahil 100 YTL para verdim. Kesinlikle çok güzel bir fiyat bence. Sağolsunlar herşeyin liste fiyatı uygulandı. Kafadan fiyat yazılmadı ve işçilik için sadece 30 YTL yazdılar.

    Motoru akşam iş çıkışı aldım ve eve doğru gaz açtım. Yolda motorun azalan titreşimine ve sesinin düzelişine hayret ederken ibrenin çoktan 140 km/h seviyesini geçtiğini , dahada hızlanmaya devam ettiğini ve ne garibi elimin altında hala gaz olduğunu farkettim. Ankara'nın en hızlı trafiğinin aktığı İstanbul yolunda en sol şeritte gayet rahat arkamda selektör yapacak araba bırakmadan ilerledim. Allah nazarlardan saklasın ama bir kez daha Karakızımla gurur duydum.

    Şu an iki sorunum kaldı. Birincisi hala depo grenajı bulamadım. Eğer siz bulabilirseniz bana haber verin. İkincisi ise koca Ankarada arka jantıma balans yaptırabileceğim bir ustanın olmayışı. Aslında arka jant 59 YTL. Pahalıda değil ama şu an ki jantımda da kazadan kaynaklanan ufak bir balansızlıktan başka birşeyde yok. Öyle at eskidi al yenisini yapacak bir adam değilim. Elde ki imkanlarımı düzgün kullanırım. Bu arada hala ön çamurluğu değiştirmedim. Valla billa söz değiştireceğim en kısa zamanda.

    Sevgili Baycode ön fren balatan ne durumda? Değiştirdiğinden beri menmun musun? Nerde nasıl ne ad altında temin edebiliriz? Lütfen senin o güzel bilgilerini bekliyoruz. Bende ön balatayı, debriyaj balatasını ve zincir 10.000 deyince değiştireceğim kısmetse. Her 5.000'de lokal, her 10.000'de genel bakımları ve değişimleri yapacağım artık.

    Herneyse ilk günden fazla uzatmamayayım. Bir arada geçenlerde başımdan geçen komik bir durumu aktaracağım. Artık toparlanma zamanı geldi de geçiyor Asya Kardeşliğinin.
    Motorum Çinli Ama Ben Çinli Değilim.....

  12. #532

    Üyelik
    15 Aralık 2006
    Şehir
    İstanbul
    arkadaşlar hayatında hiç motosiklet kullanmamış ama bisiklet deneyimi profesyönel denecek bir insana bunu tavsiye edermisiniz ve de sıfır fiyatı kaç merak ettim sitede yazmıyor cevaplar için şimdiden tşk ler

  13. #533
    tatarx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Temmuz 2005
    Şehir
    ankara
    onlyfriends bunların 0 km leri 3500 ytl civarında.baycode verdiğin bilgiler için teşekkür ederim..

  14. #534

    Üyelik
    15 Aralık 2006
    Şehir
    İstanbul
    tşk ler .

  15. #535

    Üyelik
    24 Nisan 2007
    bilgiler icin tesekkurler..
    birazdan gidip sıfırını inceleyip taksit imkanlarını soracagım.. umarım en kısa zamanda alırım motoru : )

  16. #536
    tatarx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Temmuz 2005
    Şehir
    ankara
    bende yarın 2. el motor inceleyecem umarım beğenirim.ilk görüş yorumları yapacağımı bilesiniz.

  17. #537

    Üyelik
    26 Haziran 2007
    arkadaşlar btun topiği baştan sona okudum ve motoru almaya karar werdım...ama şöle bi sorunum war 17 yaşındayım we bu zamana kdar hiç motor kullanmadım acemı biri için tavsiye edilebilr bi motormu arkadaşlar yorumlarınız için şimdiden tşşkrler ..kazasız belasız sürüşler dılerımçç
    çç

  18. #538
    tatarx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Temmuz 2005
    Şehir
    ankara
    öncelikle şunu söylemeliyim Alper burada kimse ehliyetsiz motor kullanmanı tasvip etmez ehliyetsiz kullananalr olsa bile ha kullanabilrmisin konusuna gelince benim ilk motorumda bu ayarda bir motordu ve o motorla motora başlamıştım.tabiiki önce eğitim diyorum...

  19. #539

    Üyelik
    26 Haziran 2007
    hyır kesınlıkle ehlıyetsız kullanmayı düşünmüorum ehlıyetımı aldıktan sora alıcam motoru ama benı fazla zorlucagından korkuyorum ..kullanabılırmıım dıe

  20. #540
    tatarx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Temmuz 2005
    Şehir
    ankara
    Tabiikide kullanırsın bu motorun benzerini 1.60 küsur boyuyla kullanan tanıdığım var.Ayrıca bu motordan bir çinliden beklemedğin bir sürüş keyfi göreceksin dayanıklılığı nasıldır motoru kaç bnin yapar bunları bilemem ben kullandım ve çok keyif aldım.Aldığım zaman kısaca buarad bahsetmeye çalışacam motor hakkında çok yakında....


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler