Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 1231151 ... SonuncuSonuncu

Apachi XZ250RM Cross ON/ Off road / Kullanıcıları Bilgi Paylaşım Başlığı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    17 Mayıs 2011
    Bismillah, dedikten sonra, demonte 3 fotoğraf ile paylaşıma başlayalım, motor henüz demonte ve faturalar, plaka ruhsat işleri pazartesi/hafta içine kaldığından, motor sıfır olması dolayısı ile, performans değerlendirmesi yapamayacağımı, ileride safha safha eksi artı, tüm yönlerini "objektif" olarak değerlendireceğim, bu rotada elden geldiğince servis manueli/tavsiyelerine uymaya çalışacağım, dilerim herkes dilediği/istediği motora kavuşur.







    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    cenkito - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Ocak 2010
    Şehir
    Adana/Çukurova - Muğla/Fethiye
    Motosikleti
    MONDİAL X-TREME MAXX 200
    biraz kullanım tecrübelerini paylassaydın kardes nedir in midir cin midir

  3. #3

    Üyelik
    17 Mayıs 2011
    Ahhaaa, başlık moderatör onayından geçmiş yeni gördüm, ancak dediğim gibi, bulunduğum ilçede plaka ruhsat işlerini dahi yapamıyorum malum olaylardan ötürü, ve henüz yağını dahi koymadım az sonra gidip 2 filitrede çapak varmı bakacağım, zira eski yağı/fabrika dolumu yağı boşaltınca,yağ boşaltım cıvatasındaki mıknatısta mikron ölçekli demir/çelik çapakları vardı, motor performansını 250cc için 2 zamanlı mz250 ile kıyaslayabilirim nekadar orantılı olur bilemiyeceğim, ancak mz'nin atikliği torkunu bildiğimden, başkaca 250cc deneyimim olmadığından, bu şekilde olacak, umuyorum pazartesi kısmet olur ise ilk sürüş deneyimini yapacağım apaçi ile, şimdilik sabır diliyorum hem size hem bana :(

    Bu arada heryeri kurcalarken gördüğüm artı ve eksilerden bir numune olarak sıfır plastik depo kenar larnda çapak var idi, burayada mesajımdan alıntlyaıp yapıştırayım

    Depo içerisinde plastik çapaklar, olunca depoyu söktüm, yıkadım kuruduktan sonra ateş terbiyesi ile kalan kılcal plastikleri almak en iyisi elbette filitresi var ancak yolda bırakırda,bide yolda çapak temizle olmaz, sıfır alıpta platstik depolu olan her motora önerim kontrol ediniz.



    ---------- Post added 18-05-2013 at 00:33 ---------- Previous post was 17-05-2013 at 23:51 ----------

    [/COLOR]2 Adet yağ filitresi mevcut, sağ ve sol'da olmak üzere resimler:





    Depo ağızında çapaklar mevcut idi çok olmamakla beraber olması yeter sebeb, pürmüz ile yakılıp depo sölüp yıkandı

    sgurdal ve tezer bunu beğendiler.

  4. #4
    polo34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Mayıs 2006
    Şehir
    istanbul-beşiktaş
    Motosikleti
    RKS Cruiser 250
    haydi hayırlısı olsun birader, alıcam diyordun aldın demek, güle güle kullan, bakalım gerçekten o kadar beygir var mı içinde yazarsın artık yakıt tüketimi, son sürat, titreşim vs ... gerçi rodaj bitene kadar herşey yanıltıcı olur... keşke ön arka 17 olsaydı ... o zaman tam saf kan supermoto derdik, şimdi cross ile aynı ebat jant ve lastikler ile olmuş..

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 10:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:23 ----------

    burada da bu motor icin biraz yazismitik
    http://www.motosiklet.net/forum/marka-ve-model-kiyaslamalari/111076-apachi-xz250rm-cross-on-on-road.html

  5. #5

    Üyelik
    17 Mayıs 2011
    @polo34: Teşekkürler daha iyisi sizin olur inşallah,belirteyim ön ve arka ikiside 17 jant , lastikler ön: 110/70-17 arka: 130/70-17, işin doğrusu süpermoto'dan ziyade kross tip lastik tercih ederdim bakalım belkide yanılırım/beğenebilirim, belkide rodaj sürecinde düz lastikler daha iyi olur titreşim vs yakıt benide endişelendiriyor, artık bende sabırsızlanmaya başladım, umarım herşey yoluna girer işleri hall eder etmez, sizler için en ince detayına kadar karşılaştıklarımı yazacağım.

  6. #6
    fyildirok - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Temmuz 2011
    Şehir
    bursa
    Motosikleti
    honda
    Bu başlığı açtıgınız ıcın cok tesekkurler,ıkı kere sadece ustune bındım makınanın fıyatına gore guzel duruyor,sadece kaynak yerlerınde ınceden pas farkettım şasede ilerde sıkıntı olurmu acaba?
    bende 17 hp olanını almayı planlıyorum Bursadan makınayı alan yada almayı dusunen arkadaslarla ırtıbat kurmak ısterım.

  7. #7

    Üyelik
    17 Mayıs 2011
    Alıntı fyildirok adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu başlığı açtıgınız ıcın cok tesekkurler,ıkı kere sadece ustune bındım makınanın fıyatına gore guzel duruyor,sadece kaynak yerlerınde ınceden pas farkettım şasede ilerde sıkıntı olurmu acaba?
    bende 17 hp olanını almayı planlıyorum Bursadan makınayı alan yada almayı dusunen arkadaslarla ırtıbat kurmak ısterım.
    Rica ederim, herkes gibi bende çok merak ediyordum, ancak alınca merak giderebilecektimki!, şark kurnazlığı yapıp fatura gecikmesi sorunu mevcut, neyse bir şekilde hall olacak hukuki yollarda bana açık, ancak tolerans gösteriyorum, pas konusuna gelince benim şaside yok çok şükür, flaş parlamasında kaynaklı bir durum olsa gerek, pas gibi görünüyor ayaklık içi ancak yok.
    17 beygir işine gelince, doğrusu bu 28 beygir yada her kaçsa işte henüz süreme'me rağmen beni ürkütüyor, ancak 2 kişiye göre aldığımdan ancak yeterli gelecektir,1.85 boy ile üstünde durunca sm jant olmasına rağmen, ancak kontrol sağlıyorum, muhtemelen indirmek yada yükseltmek ayarlamaları mevcuttur, koltuğu ise facia sertlikte.

  8. #8

    Üyelik
    17 Mayıs 2011
    Fatura'da 1 harf/rakam karmaşı mevcut,motor bloğu ile fatura bilgisinde "8" olması gereken rakam, faturada "B" olarak görünüyor tek problem bu kaldı, şunu bir ağız tadı ile test edemyecekmiyim nedir yahu,zekat'ını dahi verdim, "her işte bir hayır var" deyişine çıkıyor herşey.

  9. #9

    Üyelik
    17 Mayıs 2011
    Tüm işlemler tamamlandı, tabii görüş bildirmek yersiz olacak ancak gücü ürkütücü!, kompresyon dolayısı ile az kaldı yere kapaklanıyordum, lastikler ise "facia" değişmesi mutlak şart, ara ara stop edip can sıkıyor oda muhtemel yeni olmasından, ses bana kalsa daha sessiz olmasını tercih ederdim, ancak düşük devirde çok rahatsız etmiyor katlanacaz artık, özetle beygirleri kağıt üstünde değilmiş.
    sgurdal bunu beğendi.

  10. #10
    jesse - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Şubat 2006
    Motosikleti
    ''00 ZX-12R..00 cb1100,, "16 integra 750
    abi valla biraz foto ve video çeksen mütiş olacak

  11. #11

    Üyelik
    17 Mayıs 2011
    Video zor gerekli ekipman yok malesef, ancak foto elbette, şuan tekrar merdiven altına aldım, yarın inşallah

    Arka plastik plakalık/kuyruğu kestirip, 2 adet lama ile plakalık yapıp plakayı daha geriye aldırdım, bu daha iyi oldu gerek estetik gerek kullanım açısından.


  12. #12

    Üyelik
    12 Haziran 2012
    Şehir
    Uşak
    Resim ve video bekliyorum

  13. #13

    Üyelik
    17 Mayıs 2011
    Otoban'a çıkmam lazım, zira şehir içinde benim'de hoşuma gitmeyen yırtıcı sesi mevcut hani yarış performans sesi gibi hiç sevmiyorum, şöyle ybr125 gibi bir ses olaydı, bide gaz kesince pıtıpıtı,papa patatata, yapmasa iyi olurdu.

    Rodajı tam kitabı'na göre "yapmaya çalışıyorum" ancak motorun kendisi buna müsade etmiyor, kesinlikle yüksek devir istiyor

    Aşırı ısınma yaşadım, bunun sonucunda altın rengi egzos'um oldu ne mutlu bana, düşük devir yahut tam yağlama olmamasından, yada hava ayarı derken hava ayarından oynayınca düzeldi.

    Ara ara stop etme, boşa girişte zorlanma gibi ufak, sıfır motor nazlanmaları yaşıyorum, bir yandan tornavida, takım derken eğlenceli bile oluyor benim için.

    Yakıt endişelendiriyor beni, 34 mm(italyan dellorto) karbüratör, yeni sıkışık rodaj isteyen motor derken, çabucak benzin tüketiyor, sağlıklı ölçüm yapamayacağım, ancak meşhur rodajımız'dan sonra rayına oturur ise o zaman anlaşılır, tabii bu durum beni üzecek gibi

    Titreşim yok denecek seviyede(düşük devir tercih ettiğimden olabilir, hiç hissetmedim) güçse güç, ivmelenme ise ivme(2 defa sollama maksatlı zorladım, kurşun gibi aktı) son sürat için henüz erken, safha safha yazmaya devam.
    cenkito ve sgurdal bunu beğendiler.

  14. #14
    umurcan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Haziran 2010
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    MT-07
    Şöyle yandan bir fotoğraf atabilirsen güzel olur ya Bir görelim neymiş ne değilmiş
    Bu arada tüketim şu an fazla da olsa bir fikir vermesi açısından lt/100km bazında bir rakam verirsen sevinirim

  15. #15

    Üyelik
    17 Mayıs 2011
    Yan'dan foto pekala, sizin için gece fotosu çekeceğim nasıl olsa 00:00'ı geçtik adult olacak zarar yok, Litre kilometre hesabını kısmet ise yarın daha sağlık yazabilirim, ancak belirtmem lazım motor şuan 46 kilometrede, hiç sağlıklı olmaz ama rodaj evresi hakkında bilgi verebilir yarına inşaallah.

    ---------- Post added at 00:53 ---------- Previous post was at 00:44 ----------

    @umurcan fotolar yan profil'den elden gelen budur Unutmadan tüm sticker'ları soydum sadelikten yanayım, ve arka grenaj'ları tamamen siyah kaplayın dedim ancak sağlıklı olmaz denerek bukadar kaplandı.



    cenkito, sgurdal ve forzaBJK bunu beğendiler.

  16. #16
    umurcan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Haziran 2010
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    MT-07
    Akşam akşam zahmet verdim, teşekkür ederim
    Güle güle kullan ayrıca

  17. #17

    Üyelik
    17 Mayıs 2011
    Alıntı umurcan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Akşam akşam zahmet verdim, teşekkür ederim
    Güle güle kullan ayrıca
    Rica ederim, teşekkürler dilerim hepimiz sıkıntısız gülerek kullanırız.

  18. #18

    Üyelik
    12 Haziran 2012
    Şehir
    Uşak
    Zahmet olucak ama gündüz çekilmiş bir video çok iyi olurdu Sesini merak ediyorum
    cenkito bunu beğendi.

  19. #19

    Üyelik
    17 Mayıs 2011
    Alıntı saturn adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Zahmet olucak ama gündüz çekilmiş bir video çok iyi olurdu Sesini merak ediyorum
    Pekala deneyeceğim, ancak yutube hesabım filan yok, ben size yollayayim siz yayınlayın nasıl fikir?

    Geçen gün gölgede aracının içinde uyuyan amcayı panikle yerinden fırlatmışım, oysa fazla devirde çevirtmedim, cikle mahareti ile, adamın dediği "helikopterler tepemde dolanıyor sandım" ancak bu durum benim hoşuma gitmiyor ybr tarzı sessiz motorları severim daha çok.
    cenkito ve sgurdal bunu beğendiler.

  20. #20
    cenkito - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Ocak 2010
    Şehir
    Adana/Çukurova - Muğla/Fethiye
    Motosikleti
    MONDİAL X-TREME MAXX 200
    ben youtube a atıp buraya eklemesine eklerimde sen videoyu bana nasıl yollacaksın peki?


    REKLAM ALANI
1. sayfa 1231151 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)