Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 1231151101 ... SonuncuSonuncu

Hyosung Gt 250 Comet Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    12 Mayıs 2005
    Şehir
    kayseri

    250 cc, çift silindir. gayet başarılı yani. teknik özelliklerini de ekleyeyim;
    ENGINE SYSTEM: 4STROKE, 8VALE
    OIL-COOLED
    STARTER SYSTEM: ELECTRIC
    DISPLACEMENT: 249cc
    NUMBER OF CYLINDER: 2 unit
    L × W × H: 2,080×760×1,120mm
    WHEEL BASE: 1,445 mm
    GROUND CLEARANCE: 180 mm
    DRY MASS: 155 kg
    GEAR SHIFT PATTERN: 1DOWN 4UP
    BRAKE SYSTEM: DISK front
    DISK rear
    TIRE: 110/70-17 54H front
    150/70-17 69H rear
    FUEL TANK CAPA: 17 liter
    servis ve parça temini gibi değişkenler hakkında bilgim yok

    Hyosung Gt 250 Kullanım Kılavuzu


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    16 Nisan 2003
    tesadüf bu ya, daha bugün yeni açılmış bir hyosung bayisi görüp içeri daldım. bu motorla ilgili olarak satıcı arkadaşla uzun bir sohbet yaptık.kendiside gerçekten motorları seven amatör ruhlu bir arkadaştı.eğer nakit param olsaydı sırf bu arkadaşın güzel sohbeti için hemen oracıkta o motoru alırdım.

    ben bu motoru daha önce yakından hiç görmemiştim sadece resimlerini görmüştüm.motor kesinlikle resimde göründüğünden çok daha çekici.bi defa racing tipinde dizayn edilmiş.sele ve arka teker bunu ispatlıyor.öndeki radyatör ise benim sandığımın tersine su değil yağ soğutma radyatörü.motorun bence tek eksik yanı yanda grenaj olmaması.satıcı arkadaş bu motoru kullanmış 150'yi gördüğünü söylüyor daha da gider diyor.para olarak twister ile aynı ama ondan daha hızlı bir motor.
    eğer ilerisi içinde racing ile devam etme düşünülüyorsa bu motor alınabilir.4600 ytl ye cbr 125 alınacağına 2000 ytl daha verip bu motor alınabilir.motor kesinlikle kalitesiz çin malı motorlar gibi değil.bugün zealsun mu ne o motorun 125 lik endurosuna da yakından baktım.ateşleme düğmesi falan inanılmaz dandik.o düğmenin çok kısa sürede bozulacağına dair bahse bile girerim!çin motorları tamamen gösteriş üzerine kurulmuş.bu motorları alan arkadaşlar 1-2 yıl içinde arızalardan bıkmazlar inşallah.yinede o fiyatlara o tip sıfır motorlara da binmek mümkün değil.

  3. #3
    Kingston - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Haziran 2004
    Şehir
    Mersin-Aydınlıkevler
    Motosikleti
    110 ft simdilik [mz den sonra ii gelmedi]
    jawa nın dediği gibi sınıfında çok iyi bir motor (daha bayisi olmadığı için teste gidemedik belki de vardır göremedim daha) denemeyi çok isterdim ama gt650 olacak gibi seneye inşallah üzerine 4 daha koyarsam fazer alacam bi tane de jawa ya alacaz dimi jawa?
    Kingston in Aksaray
    (niye diye sormayın :((()

  4. #4

    Üyelik
    25 Mart 2005
    Şehir
    İZMİT
    Motosikleti
    KAWASAKI VN800
    ben hyosung un 250 lik cruiserini aldım bu sene. ve kesinlikle çok kaliteli bir motor. sadece reklam eksiği var bence. bahsettiğin motoru görmedim ama teknik olarak benim motor 28hb. yani sınıfında tek 28hb bu motor. kesinlikle sana hyosung u tavsiye ederim.

  5. #5

    Üyelik
    16 Nisan 2003
    kingston senin adına çok sevindim, eğer dediğin gibi olursa sabretmeye değer.
    benim ne yapacağım belli olmaz!kendi çapımda ve bankalar arası mekik diplomasim ile evrakta sahtecilik ve bilimum üçkağıtçılık ile yüksek miktarda kredi almam icap ediyor.aksi takdirde ben alsam alsam hava alırım!

    reklam konusuna gelince motorun distrübitörü metro motor.bu firma motorları değilde hyosung markasını ve bu markanın güvenilirliğini ispatlama konusuna kafayı takmış.tanıtım kataloğunda bile sanki motorlar önemli değil önemli olan hyosung gibi bir fikre kapılıyor insan.bence çok daha ayrıntılı fotolar ve motorun kullanılırken yollarda çekilmiş kaliteli fotoları ile yeni bir reklam kampanyasına girmeliler.

  6. #6

    Üyelik
    11 Mayıs 2005
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha Fazer
    Ben Honda CBF 250 almayı düşünüyordum ancak yaklaşık 1 hafta önce Kızıltopraktaki motorcuları bir gezip de Hyosung comet 250'yi görünce Honda konusunda yanıldığımı anladım. Hyosung kesinlikle çok çekici ve kaliteli bir motor. Hyosung ile ilgili bazı araştırmalar yaptım ve şunları öğrendim. Bir kere firma Suzuki'ye motor (mekanik) yapıyor. Zaten Comet'in şasiye dikkat ederseniz GS 500 ile nerdeyse aynı.

    Mekanik konusunda firma iyi çünkü zaten yıllardır bu işi yapıyorlar. Ayrıca motorlar 2 silidindir ve V motor olduğu için daha dayanıklı. Fakat dezavantajı biraz daha kompleks ve bakımının maliyetli olması.

    Tasarım olarak Suzuki modellerine çok benziyorlar. Chopper modelleri de dahil benziyor.

  7. #7

    Üyelik
    25 Mart 2005
    Şehir
    İZMİT
    Motosikleti
    KAWASAKI VN800
    Ben Honda CBF 250 almayı düşünüyordum ancak yaklaşık 1 hafta önce Kızıltopraktaki motorcuları bir gezip de Hyosung comet 250'yi görünce Honda konusunda yanıldığımı anladım. Hyosung kesinlikle çok çekici ve kaliteli bir motor.
    kesinlikle çok doğru söylüyorsun explorer. Katılıyorum

  8. #8
    freedom34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ocak 2005
    hyosung corparation seneler önce mecidiyeköy işmerkezinde kapı komşumuzdu ve oradan bildiğimi paylaşabilirim.. adamlar ülkelerinde bir sanayi devi.. bizim koç, sabancı, eczacıbaşımız gibi..

  9. #9
    jedimaster - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Mayıs 2005
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    S&T Kanuni GT 250 comet
    Değerli arkadaşlar,
    Ben yaklaşık 3 aydır motosiiklet piyasasını inceliyorum. Çoğu kişi gibi 3-4 milyarlık çin motorları etrafında dönüyorum. Çünkü hem yeniyim hemde bütçe kısıtlı. Diğer marka motorlarla arada öylesine uçurum varki ya hep ya hiç mantığı oluşuyor. Yani ya çin yada yapacak bişey yok. Fakat 2 haftadır bu hyosung dikkatimi çekti. Birincisi sıfır fiyatı çok ulaşılamayak bir fiyat değil ikincisi kalite farkı bariz belli oluyor. Gerek kullanıcıların gerek inceliyenlerin yorumları ve gerek firmanın durumu, Koreli olması ve kendi izlenimim. Belki biraz daha bile ucuzlar. Yani acaba biraz sabredip, biraz kasıp Hyosung mu almalı. Ben Ankara'dayım. Ankara'da servisi var. Pek yaygın bir servis ağı yok. Yedek parça sıkıntısıda olabilir. Ama yinede yeni aldığım bir motorla, hele uzun bir yola çıkacaksam, Arkamda da eşimi taşıyacaksam bana Hyosung gibi bir motor ancak güven verecek herhalde. Diğer malum motorlar yani çinliler öyle midemi bulandırdı ki. Sanki motor almadan bıkmış gibiyim. Yok freni patladı, yok civatası düştü, yok yağ sızdırdı, yok ayaklığı, sırtlığı kırıldı, yok vites geçmedi, yok istop ediyor nedir yaw. Hepsi için durum bu. 2-3 milyara bence bunları yaşamamak değer. Üstelik Hyosung 250 cc cruiser modeli 28 hp 2 silindir v2 motor, yağ soğutmalı . Fark burda başlıyor. Bence teknoloji farkı baya var. Yenide olsam güvenli bir motora binmek düşüncesindeyim. Acaba yeni olduğum için motoru hırpalar mıyım, yani motor aksamı zarar görür mü, yazık mı ederim. Bide çalınırsa çok üzer beni. Neyse bence diğer markalar kötü de olsa forumları baya iş yapıyor. Bence Hyosung konusuna ağırlık vermeliyiz. Müşteri ve ilgi artarsa hizmet te artacaktır. Şahsi kanaatlerim. Yorumlarınızı bekliyoruz.

  10. #10

    Üyelik
    16 Nisan 2003
    bu motorun aynısını kinetic firmasıda yapmış.bu motordan almak isteyenler biraz daha bekleyebilir belki yurdumuzda ithal eden olur.fiyat olarak %30 civarı ucuz olur.kalite olarak fark olmuyor bilginiz olsun.kinetic motoru aynen hindistan'da imal ediyor.vergiler ve işçilik daha ucuz olduğu için motorda ucuza mal oluyor.

    http://www.domainb.com/automotive/fe...0722_comet.htm

  11. #11
    Prometheus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Temmuz 2004
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    '14 BMW R1200GS
    jawa,
    4600 ytl ye cbr 125 alınacağına 2000 ytl daha verip bu motor alınabilir
    Abi aradaki fark az değil %50'den bahsediyoruz. Twister'la karşılaştırma uymuş da bu pek uymamış.

    Hyosung Çin malı motorlar gibi değil, Kore malı o yüzden üç firma birleşip ithal ediyor zaten.
    Onur Yollarda
    Facebook: http://www.facebook.com/OnurYollarda
    YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC1TqEwgGS4AHvdmULc9qoIQ

  12. #12

    Üyelik
    26 Mayıs 2005
    buhoysa alınır sonucu çıkıyor herhalde

  13. #13
    Misafir
    ithalatçı firma olan metromotor biraz traş ben korelilerin yerinde olsam bu şirketin kulagını bir çekerim yedek parçada çok büyük problem yaşadım allahtan rodos tan işimi hallettim adamlara mail attım geri dönmediler yani satış sorası müşteri memnuyeti tamamen allahlık ama iyi motor işallah düzelirler

  14. #14

    Üyelik
    11 Mayıs 2005
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha Fazer
    adamlarla ben de konuştum bu yedek parça konusunu. direkt olarak kabul etmeseler de yedek parçada özellikle büyük ve/veya pahalı olanlarında sorun yaşanacağını anladım bu konuşmadan. zaten yedek parça olayının çözülebilmesi için firmanın ve markanın çok güçlü olması gerekiyor.

    eğer marka tutulursa önümüzdeki birkaç sene içinde bu sorunun çözülebileceğini düşünüyorum. tabi firma kapatıp gitmezse.

  15. #15

    Üyelik
    21 Mart 2005
    Motosikleti
    GV 250
    Bana tüm modeller için yedek parça stoklayıp, istediğiniz zaman tak diye çıkarıp verebilen kaç firma gösterebilirsiniz? Honda mı? Suzuki mi? Yamaha mı? BMW mi? HD mi? Daha bu sene piyasaya girmiş bir firmaya ilk dakikadan bu kadar yüklenmek anlamsız gibi geliyor.

  16. #16
    Misafir
    firma geçen iki senede zaten bir kere kapattı ya el değiştirdi yada yeniden pazara girdi
    HYSUNG almayı düşünen arkadaşların tekrar düşünmesini bir HYSUNG sahibi olarak tavsiye ederim

  17. #17
    Misafir
    Bana tüm modeller için yedek parça stoklayıp, istediğiniz zaman tak diye çıkarıp verebilen kaç firma gösterebilirsiniz? Honda mı? Suzuki mi? Yamaha mı? BMW mi? HD mi? Daha bu sene piyasaya girmiş bir firmaya ilk dakikadan bu kadar yüklenmek anlamsız gibi geliyor.
    bence yazmadan önce araştır bu adamlar yaklaşık 4 senedir pazarda (en azından)
    benim motorum 2000 model ve ben aleti 0 aldım firma yeni falan değil
    ben hiç BMW motoru olupta parça bulamadığı için motoru yatan birini duymadım varsa yazsın bizde bilgilenelim

  18. #18

    Üyelik
    11 Mayıs 2005
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha Fazer
    + 1. ben örnek vermek istemedim ama bu doğru. yani BMW motoru olup ta hangisi olursa olsun yedek parça bekleyen hiç duymadım. tabi fiyat yüksek o ayrı.

  19. #19
    Misafir
    hayır arkadaş genel konuşmuş honda , yamaha (KAWASAKI bir ara problem yaşadı ithalatçı firma iflasmı etti yoksa belirli bir süre hizmetmi vermedi) içinde söylenebilir önemli olan marka değil ithalatçı firmanın türkiyede ki güvenilirliği marka olarak HYSUNG gayet kaliteli şahsen ben 42000 km yapmış biri olarak motordan memnunum ama metro motor aynı güveni vermiyor sadece bu

  20. #20
    shadow-vt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mayıs 2005
    Şehir
    İstanbul.
    Motosikleti
    Honda Shadow
    Honda her zaman Hondadır..!! Honda 4x4 ile Kore malı kia 4x4 misal olarak bir kıyaslayın.ne olursa olsun honda her konuda lider durumda arac teknolojisinde.varmı icinizde Honda kullanıpta "lanet olsun yaa "diyen.?bence kıyaslama yanlıs .hyosungu cin mallarıyla kıyaslarsak dogru olur.
    Her zaman dogruyu söyle,ne söyledigini hatırlamak zorunda kalmazsın!!


    REKLAM ALANI
1. sayfa 1231151101 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler