Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

MT - Hyosung Kullanıcıları Bilgi Paylaşım Başlığı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #3101
    kevın - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Eylül 2008
    Motosikleti
    Yamaha ESD
    Selamlar, ben 2,5 aylık motor kullanıcısıyım. Şu anda suzuki an125 scooter kullanıyorum. Ammavelakin hyosung karion rt 125'i gördükten sonra "bu beni yansıtabilecek en güzel motor" dedim kendi kendime ve hayranı oldum. En kısa ve münasip zamanda değiştirmeyi düşünüyorum. Ancak şu S&T Kanuni markalı halini almayı düşünmüyorum. Bence çok kötü duruyor bu kaliteli motorun üstünde. Saygılar.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #3102
    < iLk@yy > - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Ağustos 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    '01 CBR600F4i(2011-?) / '07 Burgman400(2018-?)
    o markayı istersen sökebilirsin bu şekilde kullananlarda var motorunu illakimarkanın olması gerekmiyor yani aslında
    Hayat çok küçük bir olasılık ile gerçektir...
    Bunu size kanıtlayabilirim !

  3. #3103
    kevın - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Eylül 2008
    Motosikleti
    Yamaha ESD
    Alıntı < iLk@yy > adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    o markayı istersen sökebilirsin bu şekilde kullananlarda var motorunu illakimarkanın olması gerekmiyor yani aslında
    Olabilir aslında ama ben pek etik bulmuyorum. Ayrıca st kanuni daha pahalıya satıyor global e göre. global şu anda 4.900 fiyat verirken st kanuni 5.451 fiyat biçiyor. Bazı arkadaşlar st kanuni den sonra fiyatların düşeceğini söylemişti ama öyle olmadı.

  4. #3104
    < iLk@yy > - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Ağustos 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    '01 CBR600F4i(2011-?) / '07 Burgman400(2018-?)
    fiyatların düşmesini bizde bekliyorduk ama şöyle bir durum var marka adının eksiğini birazda motorun yeni enjeksiyon sistemi kapatmış gibi biraz bundan dolayı öyle bir durum var ama ilerisi için ne olur bişe diyemiyor onan kimse piyasaya ilk girdiğinde herkes düşer diyorlardı satışlarıda düşer diye bekliyorduk ama alan kişilerde var az değil o kadarda sanıldığından 1 yıl içinde daha net anlarız fiyatları bide ötv kdv vs olayları var bir sürü değişen biliyorsun tam bir fiyatta verilemiyor ondan...
    düşerse güzel olurmu olur heleki kawasakide 250 ninjasını piyasaya sokmuşken rekabette daha başarılı olabilir...
    Hayat çok küçük bir olasılık ile gerçektir...
    Bunu size kanıtlayabilirim !

  5. #3105
    GorkeM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Haziran 2006
    Şehir
    Moskova / İstanbul / Kiev
    Hyosung Gt125 ve Gt250 Servis Klavuzu icin;
    Buraya tiklayiniz.

    Hyosung Gv250 Servis Klavuzu icin;
    Burayi tiklayiniz.
    Forum Kuralları◄ ►Moto Aktuel◄ ►Türk Dil Kurumu
    Herkes düşüncelerinde yanılabilir. Ama aptallar bir türlü yanıldıklarını anlayamazlar. Cicero

  6. #3106

    Üyelik
    22 Temmuz 2008
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    yaya
    görkem merhaba, hayırdır motorumu degiştirdin?? seni burda görünce şaşırdım..

  7. #3107
    kevın - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Eylül 2008
    Motosikleti
    Yamaha ESD

    :( çok üzgünüm..

    Sadece internet sitesinde ve çeşitli resimlerde gördüğüm ve kısa sürede büyük bir aşkla hayranı olduğum karion rt 125' i bizzat gidip yerinde inceledikten sonra büyük bir çöküntü ve hayal kırıklığı yaşadım. Neden mi!
    Çünkü okuduğum forumlarda "küçük motor, oyuncak gibi" falan yorumlar yapılınca ve tabi bendeniz de small beden bir insan olunca (1.65 boy - 55 kg) gözlerim felfecir okumaya başladı. Ve ilk izin günümde şu aslan parçasını bi görem dedim (gelecekteki motorumu).
    Fekat kalbimin maksimal nabzımı zorladığı anlarda (dakikada 192) ilk görüş anımda nabız bi anda dibe vurdu ve bitkisel hayat ile ölüm arasındaki ince çizgide gittim geldim.
    "ne oyuncağı ne ufağı" eşşşşek kadar motoru görünce kendi kendime "de get laa" dedim valla, ayriyetten "çüşş! ohaa! yuhh!" gibi terimleri de eksik etmedim satıcıya çaktırmadan. Sadece satıcıya "abi bu motor üstünde at ...da ki kelebek gibi kaldım dimi abi" masum ve üzgün küçük emrah bakışıyla bir hıçkırık (cigerlerimin en diplerinden bir seyelan olup geldi) atarak boynum önümde scooter ıma atlayarak başka serüvenlere yelken açtım( pardon bu tabir pek olmadı) gaz verdim

  8. #3108
    Selka - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ekim 2008
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    SUZUKI DL650 V-STROM
    Arkadaşlar merhabalar; bu arada Yörük kardeşim üzgünüm senin adına senin bahsettiğin motoru Oğuz Motordan bugün ben aldım. Lakin ben acemi chopper cı yada cruıser cı olarak meraklandım. Doğrusu yaşım 35 ve hiç motor kullanmamıştım. Kanuniye bende gittim. Bu davdan aynı şeyi onlarda bana dedi. Ama yasal olarak Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ithal edilecek her ürünün en az 2 yıl mekanik ve en az 7 yıl yedek parça garanti zorunluluğu getiriyor. Aksi halde global motora ithalat izni vermez. EN son global motor 2007 model getirebilmiş ise 2007 artı 7 2014 e kadar sağlamak durumunda aksi halde Kanuniyi bile dava edersin. SAnayii bakanlığından ithalat izni almış olabilirler ama garantisine bakmalılar bakmazlar ise devlet vatandaşını kandırmış olur ki; buna izin verileceğini sanmıyorum. Çünkü bu tür ithalat hukuku resmen doktora konusu satış temsilcisinin demesi ile olmaz. Dava edersin o motora verilen para kadarını kanuniyi mahkum edersin. Her ne ise;
    Bende Keeway Land Cruiser ile Hyosung GV 250 CC arasında resmen kafayı yedim. Yörük arkadaşımın dediği gibi sıfır kilometre 2007 model GV yi 6500 YTL'ye peşin tık paraya ben aldım. Lakin motordan hiç anlamam. Hayatım daki ilk motorum düşünün artık. Korkunç bir adrenalin salgılandı her ne ise.. DAha sonra keeway land cruıser baktım. Fena değildi. Ama GV daha tok duruyor işçilik belli ediyordu. Eşim bile farketti. Yalnız şunu demek istiyorum, Keeway daha çok dayanıklılık üzerine Hyosung performans üzerine gibi idi. Her ne ise 5000 ytl keeway yerine 6500 verip 2007 model sıfır Hysoung GV 250 cc aldım. Usta aküyü taktı. Benzin koydu. Bu aleti ben götüremem dedim. Yardımcı oldular. Ben arkaya atladım. BU arada bayiiden bir kaliteli disk kiliti, branda ve kask almayıda ihmal etmedim. Eve geldim. Ustaya anlat dedim. Başladı anlatmaya. Anlamıştım. Bekle dedim. Cesaret atladım üzerine ama çok ağırdı ya. Neyse dengede tuttum. Vitesi taktım. Hafif gaz ve debririyaj telini bıraktım aman allah fırladı ve ben üzerinde idim. Yaklaşık 50 m sonra 6 m lik yerden koca motoru 2.5 m döndürdüp sanki 30 yıllık motcu gibi. Cesaret geldi. Ustanın yanında bir dönüş derken motor firladı, dönemedim allahtan freb panik yok devirmek üzere usta destek verdi. Panik yoktu ama korku vardı. Waoww dedim ya. Neyse içeriye usta soktu. Akşam arkadaşım geldi motoru gösterdim cayır cayır duruyor. Motor çok tok ve gösterişli bakan tekrar kafa çevirir. Keeway de o gösteriş yoktu. Ama bende de motoru tekrar binecek cesaret. Arkadaşa bekle bari çalıştırayımda sesini dinle dedim. Çalıştırdım. Ses çok tok ve güçlü idi. Arkadaşım şok sadece bakıyordu. Binelim dedi. Bende hadi be binelim dedim ataladı inanılmazdı ya.. Garajdan çıktık. Vitesleri taktım. Motor çok güçlü idi ama şanzuman sert. Yada bilmem bana öyle geldi. Ya bir anda 80 olduk yavaş mavaş tekrrardan motor 80 oluveriyordu. Ve kazasız tekrar garaja geldiğimizde 17 km yazıyordu. O arada sağ bacağımı ekzoz yaktı. Ama heyecendan acı yoktu. Gece saat 11 de trfaik azalınca tekrar bindim. Tam 30 km yol yaptım. Şİmdi gelelim artılar eksiler..
    Artılar;
    1. Motor süper güçlü, füze gibi, bir anda rodajı modajı unutup 90 a bile fırlamışım. Hemen yavaşladım. Motorda güç isteyenlere bire bir alet. Sınıfında o pahalı motorlara bile kesinlikle ciddi rakip olur. Tek kişi iki kişi hiç güç kaybı yaşamadım. İkisindede aynı tepki vardı.
    2. Çok dengeli, motor tank gibi ağır olmasına rağmen bıraksan kendisi yolunda gidecek. Fazla bişey yapmaya gerek yok. Süper bir denge ve dizayn var. Sanki 30 yıllık motorcu gibi üzerinde rahat ve dengeli durdum.Hız için yaratılmış gibi. Kadran üzerinde 160 var. ?
    3. Görüntü tam bir Cruiser, caf cafı çok keewaydan çok daha dolgun.
    4.Motor sesi çok hoş insana zevk veriyor. 90 da titreme filan yoktu. Rodajda olduğu için sadece 15 sn bu hızda durdum.
    5.Yakıtı daha test edemedim en kısa sürede söylerim. Ama 10 Ykrş civarı dediler.
    Eksileri;
    1. Kesinlikle başlangıç motoru değil; başlangıç düşünen arkadaşlar tekrar düşünmeliler.
    2.Fizik olarak güçlü olmak gerekiyor, zayıf erkekler bile motoru zapt edemeyebilirler. Şaka yapmıyorum. Bence yazılandan daha ağır bişey +20 kg fazla gibi geldi bana.
    3.Şanzuman çok sert, yada bana öyle geldi bilmiyorum. Çlank çlunk diye ses geliyor. Şanzumanı daha sonra 2 demi 3 demi 4 demi bilemiyorsunuz. Lamba kırmızı olunca tek tek vites küçültüyorum. Bu da bana zor geliyor. Direkt debraja basıp durabilirim ama sonra 1. vitesi bulamam diyorum.

    4. Vites geçişlerinden sonra gaz yeme ve gaz kesmelere çok tepkili bunu ben bir mühendis olarak motor gücünden kaynaklandığını sanıyorum. Bu motor normalda 18 HP üretmesi gerekirken DHOC motorlar 28 Hp yapmışlar. Hatta şanzuman sertliğini bile bu tork gücüne bağlıyorum. Gaz verilince iki kişinin sırtını yapıştıryor gaz kesince öne salıyor. Yada bilmem rodaj sonrası herşey yerine oturur daha uyumlu çalışır.

    Şİmdiklik diyeceklerim bu kadar yarın resimlerini çekip koyacağım. Ayrıca Antalya Serik arasına gidip geleceğim. Yaklaşık 90 km lik bir yol olacak inşallah sorunsuz olur. Yine tecrübelerimi yazacağım.
    Tüm arkadaşlara iyi geceler...

    Arkadaşlar yazmayı unuttum umarım forum bunuda ekler;

    Artıya;

    Motor benim gibi acemi bir sürücü dengesizce sağ sol yapsa bile sanki dengeleyicileri var hemen düzenine geçiyor, ayrıca virajlara tüm motorcu arkadaşlarım dikkat diyordu. Benim en keyf aldığım yer dönüşler ve virajlar oldu.
    Sesi çok güzel ama demiştim galiba.

    Eksiye;

    Vitesin boşunu bulmak çok zor, 1 le 2 arasında dedi bana servis lakin o arayı bulmak için profesyonel motorcu olmak gerekiyor. Genelde viteste motor kapıyor açarkende viteste olduğu için açılmıyor. Tekrarda boşu arıyorum.

    Ayrıca Bugün Hyosung Antalya servisine gittim. Servis pek beklediğim gibi değildi. Doğrusu bir an için motoru emanet bile etmek istemedim. Lakin adam işi çok iyi bilen 50 55 yaşlarında birisi idi. Klaksiyonum çalışmıyordu hemen değiştirdi. Bindi test etti yağına baktı ufak tefek sağına soluna baktı herşey iyi dedi. Şu an 100 km 'de sadece benzin göstergem düzenli değil servis şamriyeli takılmış olabilir dedi. 1000 km de gel hem yağ filtre değiştirir hemde benzin göstergesine bakarız dedi. İyi dedim yalnız ben 700 yada 800 km de gelmek isterim dedim OK dedi. Sanırım plaka ve ruhsatımda Çarşamba çıkacak doğrusu plaka olmayınca rahatta dolaşılmıyor. Daha ehliye müracat edeceğim lakin nereye nasıl hiç anlamam. Neyse sert olduğunu söylediğim vitese servis normal dedi bu tür mekanik rahatsızlıkları rodajdan sonra konuşalım dedi. Diğer ustada tam rodajın yaklaşık 3000 km yi bulur dedi. Ama asıl ilk 1000. Bu motor aşırı sıcak ta dedi. Düşük devirli kullanıyordum. Genel de 5000 6000 de vites yükseltip 3000 4000 devire indiriyordum. Rodajı filan boşver dedi servis. Motoru dinle sen anlarsın dedi ama ben önümdeki devir saatine bakıyorum. Dönerken bu cruıser sürekli devir saatini 7000 8000 isitiyor. Düşük takati sevmiyor. Ama gün geçtikçe iyi bir karar verdiğimi düşünüyorum. Bir sorum daha var bu motorlar mesela 100000 km yaparmı? Yada bir jinlun diğer çinlilerin motoru kaç km yapar? Birde motor yağı olarak valvalin 10-40 kullanırım dedi. Bu yağ hakkında bilgisi olan arkadaş yada GV sine hangi yağı koyuyorsunuz? İyi günler... Tercihdarlar....

    Bu arada yarın bende resimlerimi koaycağım.. İnşallah....
    SOSYAL BİR MESAJIM KALMADI ARTIK BU İNSANLIĞA

  9. #3109
    reflexiv - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Mayıs 2008
    Şehir
    Kayseri
    selam arkadaslar..gt 250 r için hangi yağı(tam adıyla) onerirsiniz.buji için de kısa paso mu uzun paso mu olucak..bir de filtreyle beraber mi 1,5 litre alıyo?yağ değişimi için 2, lt yağ almamız mı gerek?

  10. #3110
    Selka - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ekim 2008
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    SUZUKI DL650 V-STROM
    Merhaba arkadaşlar HYOSUNG GV 250cc kullanıcısıyım...
    SOSYAL BİR MESAJIM KALMADI ARTIK BU İNSANLIĞA

  11. #3111
    asm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Şubat 2007
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    '13 Kymco G-Dink 250i
    Motorunuz hayırlı olsun selka.

    Güle güle kullanın.

    Allah kaza bela vermesin.
    Atın iyisi alayda,kabın iyisi kalayda belli olur.

  12. #3112
    Selka - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ekim 2008
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    SUZUKI DL650 V-STROM
    Teşekkürler...
    SOSYAL BİR MESAJIM KALMADI ARTIK BU İNSANLIĞA

  13. #3113

    Üyelik
    30 Ekim 2008

    hyosung bayi?

    arkadaslar oncelıkle merhaba....buraya hyosung'un ankara bayısının nerede olduunu sormak ıcın bulunuorum eer yardımcı olabılırsenız cok tesekkur ederım her zaman buraya gıremeyebılırım onun ıcın judgementt@windowslive.com weya ozel mesaj olarak atarsanız sewınırım...sımdıden tesekkur edıorum ılgınıze.hos muhabbetler

  14. #3114
    asm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Şubat 2007
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    '13 Kymco G-Dink 250i
    Alıntı judgement adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaslar oncelıkle merhaba....buraya hyosung'un ankara bayısının nerede olduunu sormak ıcın bulunuorum eer yardımcı olabılırsenız cok tesekkur ederım her zaman buraya gıremeyebılırım onun ıcın judgementt@windowslive.com weya ozel mesaj olarak atarsanız sewınırım...sımdıden tesekkur edıorum ılgınıze.hos muhabbetler

    Hyosung'un Ankara bayisi olan Çağ Motor Aydınlıkevler'de. (Alltınpark'a gelmeden önceki ışığın biraz gerisinde galerilerin arasında kalıyor)

    Şu an faaliyet gösteriyorlar mı bilmiyorum.



    S&T Kanuni'nin(Hyosung'un yeni ismi) Ankara bayisi ise Emek 4. caddede.
    Atın iyisi alayda,kabın iyisi kalayda belli olur.

  15. #3115
    haluka28 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Mart 2008
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    Honda NC750X DCT
    merhaba arkadaşlar bir hafta önce gv 650 mi aldım. görüşmek üzere.

    2008 Regal Raptor 250 2009 Hyosung GV 650 2010 Bianchi 150
    2011 Honda Transalp XL700 2013 Kymco Xciting 250 2015

  16. #3116
    asm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Şubat 2007
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    '13 Kymco G-Dink 250i
    Alıntı haluka28 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    merhaba arkadaşlar bir hafta önce gv 650 mi aldım. görüşmek üzere.

    Hayırlı olsun motorunuz.

    Motorun rengi çok güzel maşallah.
    Atın iyisi alayda,kabın iyisi kalayda belli olur.

  17. #3117
    NoVaRiX - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Mayıs 2006
    Şehir
    Istanbul, Tekirdağ
    Alıntı haluka28 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    merhaba arkadaşlar bir hafta önce gv 650 mi aldım. görüşmek üzere.
    Hayırlı olsun, kazasız belasız sürüşler nasip olsun!..

    Rengi çok iyiymiş, alev alev!!
    ~ Bütün mesele yolda olmak... ~

  18. #3118
    vıceroy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Ekim 2006
    Şehir
    içel
    Motosikleti
    gv650 - RKS 150-kuba xf139
    Haluka28 kavuşmuşsun hayaline,kazasız kullanmanı temenni ederim. Memnun kalacağın kesin güç ve performansın tadını çıkar.
    Hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım edemez...

  19. #3119
    perishte - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Ağustos 2008
    Şehir
    İzmir Tire
    Motosikleti
    maalesef...
    Alıntı haluka28 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    merhaba arkadaşlar bir hafta önce gv 650 mi aldım. görüşmek üzere.

    hayırlı olsun çok alımlı bir motor. kazasız belasız kullanın inşallah.
    Zalim olsa ne rütbe bi perva yine bünyad-ı zulmü biz yıkarız
    Merkez-i hâke atsalar da bizi küre-i arzı patlatır çıkarız

  20. #3120
    comet-666 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Ocak 2007
    Şehir
    Kadıköy-İst.
    Motosikleti
    -----------
    Selka ve haluka28 motorlarınız hayırlı olsun, güle güle kullanın


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler