Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Hyosung/S&T Kanuni Gv250 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #24761

    Üyelik
    25 Ekim 2004
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Artık Yok...
    bujim yanmışsa buji 4 şeyden yanar

    birincisi bobin ki sanırım gv lerde yok genelde 4 silindirli makinalarda olur..
    ikincisi buji kablosu olur ama gvlerde varmı bilmem fakat olsada hiç sorun çıkaran duymadım
    üçüncüsü buji piposu bu gv lerde kronik sorundur.. eğer değişmediyse orjinalse buna baktır üstünde kılcal çatlak bile olsa ateşlemeyi kaçırır..
    dördüncüsü konjektördür buda bildiğim kadar gv lerde kronik bir sorun değil..

    yakınlarında herhangi bir usta varsa bir buji piposuna baktır sokak arasındaki bir motor ustası bile olur eğerki çatlak varsa ngk olanla değiştir evladiyelik rahatlarsın..
    polo34 bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #24762

    Üyelik
    29 Temmuz 2018
    Koselerdeki sari vidalari diyorsunuz sanirim. Onlari tutsun diye taktilar saniyordum Islık sesine alis diyorsunuz yani :( bu kotu oldu.

    Ek bir sorum var herkese, bu depo uzerindeki yazilar nasil sokulur? Cok kaliteli bir yapistirma degil zaten ama bir ilaci filan var midir? Yoksa ufak ufak kazimak mi gerekiyor? Sonrasinda altta kalan izi nasil giderecegiz?

  3. #24763

    Üyelik
    05 Haziran 2016
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    gv 250
    Ey izmirli hyosungcular..
    Elektrik arızalarınızı nerde çözdünüz, tavsiye verebilir misiniz ? Manisa falan da olur. Cok teşekkürler simdiden.

  4. #24764
    polo34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Mayıs 2006
    Şehir
    istanbul-beşiktaş
    Motosikleti
    RKS Cruiser 250
    Alıntı highlore adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    2016 model garantisi devam eden motorum var. Geçen yıl aralık ayında aküsü değişti. Şimdi yine akü vb kaynaklı gözüken marş almama derdi yüzünden çalışmıyor. Pazartesi 5 servisi aradım bayramdan önce doluyuz dediler. bayramda kuş adasında tatil satın almıştım, yakın yerleri gezecektim hatunla. aynı problem tekrar yaşayınca muazzam canım sıkıldı. Bir iki ufak tefek dertle de uğraşmıştım daha önce. Alalım 1 yıl oldu. Tamir edilince satışa çıkaracağım bezdim.
    Size tavsiyem servislerden vazgeçin, buradan herkesin memnun olduğu referanslı ustayı tespit edin, sonra gönül rahatlığı ile ona gidin, garantinin peşine düşmeyin, siz yıpranırsınız.
    Akias bunu beğendi.
    Gelecekse beklenen, beklemek güzeldir. Özleyecekse özlenen, özlemek güzeldir. Ve sevecekse sevilen; O hayat her şeye bedeldir. Özdemir Asaf...

  5. #24765
    Akias - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Mayıs 2017
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Hyosung GV250 Aquila 2016
    Alıntı polo34 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Size tavsiyem servislerden vazgeçin, buradan herkesin memnun olduğu referanslı ustayı tespit edin, sonra gönül rahatlığı ile ona gidin, garantinin peşine düşmeyin, siz yıpranırsınız.
    İstanbul Avrupa yakasında bahsettiğiniz gibi bir usta biliyor musunuz acaba?

  6. #24766

    Üyelik
    01 Temmuz 2010
    Şehir
    safranbolu KARABÜK
    Motosikleti
    2017 nmax155. 2012 hyosungGV250
    2012 yılında sıfır gv 250 aldım şu an hala kullanmaktayım 14000 km oldu 4 defa yağ 2 defa yağ filtresi 1 defa hava filtresi 4 adet te akü değiştirdim ben de aynı zamanda tamirciyim ama motosiklet üzerine değil. ama kendi motosikletimin her şeyini kendim tamir ederim.ilk aküsü 1 yıl içerisinde bitti garantiden taleb ettim. aküyü garantiye sokmadılar. ben de dışardan aldım ama aldığım 2 adet iyi akü dedikleride 1 yılını doldurduktan hemen sonra şarj olmadı. son aldığım akü ne hikmetse en ucuzudur hali hazırda mükemmel çalışıyor. akünün zayıf olduğu durumlarda enjektörler yeterli beslenemediği için bu makina ışıklara falan gelip yaklaştığınızda stop etme sorunu yaşarsınız tecrübe ile sabittir. önceki akülerde hep bu sorunu yaşadım çünkü. bu son akü de önceki stop etme sıkıntıları falan hep kayboldu. gaz telim koptu 5000 km de iken ucunu bir şekilde tamir ettim hala sürüyorum.zinciri geçen yıl DID marka ile değiştirdim. ve bir şey fark ettim zincir motosikleti 1 vites fark ettiriyormuş. eğer eski zincir kasıntılı ve zor dönüyorsa yuvarlanma direncini arttırdığı için motoru çekişten düşürüyor. birde üzerindeki zincir habire uzayıp duruyordu. DID taktım 1 kere ayarladım daha elimi sürmedim. yaklaşık 2500 km olmuştur. ne buji değiştirdim ne pipo hala orjinal bujisi ve piposu devam ediyorum bi sorunum yok.tüm karşı çıkılmalarına karşın ben hala ful depo benzine 1 çay bardağı iki zamanlı yağ koyuyorum ama bunu sadece uzun yola çıkacağım zaman yapıyorum şehir içinde kısa mesafe süreceksem koymuyorum. tek kusuru var bazan işe güce dalıp dışarıda unuttuğumdan dolayı güneş yüzünden gösterge camlarında ince çizikler oluştu. çok kafayada takmıyorum . ama artık biraz daha güçlü bi sınıfa geçiş isteğim var. bunu satarsam honda nc750integra düşünüyorum

  7. #24767
    siyahus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Haziran 2006
    Şehir
    Istanbul - Bahçelievler
    Motosikleti
    Mondial 125 ZN - RR DD250- GV 250 - Yamaha MT-25
    Alıntı Akias adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İstanbul Avrupa yakasında bahsettiğiniz gibi bir usta biliyor musunuz acaba?
    Avcılar Motopark Cengize götürüyorum. Hem yetkili servis hemde iyi anlaşıyoruz.
    Akias bunu beğendi.
    Kendine yapılmasını istemediği başkasına yapma...

  8. #24768
    polo34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Mayıs 2006
    Şehir
    istanbul-beşiktaş
    Motosikleti
    RKS Cruiser 250
    Alıntı Akias adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İstanbul Avrupa yakasında bahsettiğiniz gibi bir usta biliyor musunuz acaba?
    Ben meciyeköy de motosikletsepeti.com suat ustaya gidiyorum, rks servisi kendisi, işçiliği iyi, aksesuarlarımı hep özenerek takmıştı. Önceden telefon edip randevu alman şart...
    Akias bunu beğendi.
    Gelecekse beklenen, beklemek güzeldir. Özleyecekse özlenen, özlemek güzeldir. Ve sevecekse sevilen; O hayat her şeye bedeldir. Özdemir Asaf...

  9. #24769

    Üyelik
    04 Eylül 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Hyosung GV 250 Aquila 2016

    ÖZET: HYOSUNG GV250 ALMAM, MotoTALSina'(İSTANBUL)UN KAPISINDAN GEÇMEM.

    Merhaba Değerli Motosiklet Sevdalıları,

    Günler boyunca bu konu başlığı altında yayınlamış olduğunuz sayfalarca bilgiyi okudum, Hyosung GV250'yi almaya karar verdim. Mayıs 2018'de, Hyosung GV 250 Aquila 2016 Model siyah motosikleti Kadıköy'deki MotoTALSina'dan aldım. Formumuz aracılığıyla edindiğim bilgiler çerçevesinde daha kontağını açmadan Buji ve Pipo değişimini teknik serviste yaptırdım, koruma demirini taktırdım. Böylece aranıza katılmış oldum.

    Ruhsatı plakayı çıkarttıktan sonra daha motosikletin ilk gününde İstanbul'dan Kuşadası'na gittim, şehir içi dolaşmalarımla birlikte yaklaşık 1300 KM yol yaptım. Daha sonra da çokça yol yaptım, şu an motosikletin 4. ayı ve ortalama olarak 1500 KM/AY yapmaktayım, çoğu uzun yol.

    Motosikleti aldığımın 21. gününde, E-5'te yolculuk esnasındayken gaz teli koptu. O trafiğin ortasında gaz almayan bir motosikletle kala kaldım. Zorlukla itekleye itekleye bir tali yol çıkışı buldum ve orada bir yere park edip motoru almış olduğum MotoTALSina'yı aradım. Hiçbir şekilde sattıkları ürünün arkasında durup müdehale etmediler, yakındaki bir servisi yönlendirdiler. (Altan Motor gelip müdehale etti ve motosikleti alıp servislerine çektiler, sağolsunlar gerek muameleleri gerekse işçilikleri gayet iyi, şahsi olarak bu servisi size önermekteyim.) Kopan gaz teli için fabrikayı aradılar ve stoklarda bulunmadığını söyledi distribütör firma (ki yasal olarak on yıl boyunca stoklarında yedek parça bulundurmaları/asgari temin süresinde getirmeleri gerekmektedir). Gaz teli için garanti kaydı açıldı, emaneten bir teli gaz teli olarak kullanıp motosiklete bağlamayı düşündüler gaz teli gelene kadar ama ben güvenlik açısından bunu doğru bulmadığım için aynı motosiklete sahip arkadaşımdan yedek olarak gaz teli temin ettim. Bu yedek gaz teli takıldı ve motosiklet geçici olarak ayağa kalkmış oldu.

    Orjinal yedek parça istediğim için(garanti koşullarından ötürü) gerek distribütörle gerekse MotoTALSina ile sayısız kez irtibat kurdum. Hiçbirinde kayda değer bir geri dönüş alamadım. Bu yüzden yasal yollara başvurdum ve MotoTALSina'ya ihtarname gönderdim. MotoTALSina telefonla arayıp distribitörün yedek parçayı getirttiğini, parçanın gümrükte olduğunu ve işlemlerinin yapıldığını söyledi, ertesi günü için montaj randevusu verdi.

    Ertesi gün montaj için gittiğimde, kargo paketi içinde hiçbir ayrı paketlemesi olmayan, kullanılmış bir gaz teli ile karşılaştım. İşin ilginç yanı, gaz teli Hyosung GV 250'ye ait bile değildi. Yani hayatta gördüğüm binbir türlü rezilliğin üst sıralarına yerleşti MotoTALSina ve distribütörün bu ihmalkar ve dürüst olmayan tutumu. Distribütörün önerisiyle orada satışı bekleyen aynı model bir motosikletten gaz teli söktüler ve benimkine gelişigüzel bir şekilde taktılar. MotoTALSina'dan çıkıp eve gelirken sürekli bir titreşim sesi duyuyordum, park ettiğimde detaylı olarak inceledim ve gördüğüm beni çok şaşırttı, MotoTALSina'nın ustaları(!) gaz telini doğru montaj etmemişler ve depo yuvasında değil, mazallah bir çukura sertçe girsem depo yerinden fırlayacak ve kaza kaçınılmaz olacaktı.

    Bir daha MotoTALSina'ya motosikleti götürmemek için kendim motosikleti söktüm ve gaz telini tekrar yuvasına oturtarak montajını gerçekleştirdim. Bu esnada motosikletin kalitesiz olan montaj elemanlarından bir vida yuvasında kırıldı. Elimden iş geldiği için bir şekilde yuvayı temizleyip sağlam bir gemi vidasıyla olayı çözdüm.

    Yaklaşık 3 ay süren bu sancılı garanti serüveni bana şunu gösterdi ki, bu motosikleti sıfır olarak almanın hiçbir avantajı yok, hatta dezavantajı var. İkinci el, temiz olarak alınan motosikletlerde bu tarz birçok sorun yaşanıp giderileceği için ikinci el almak daha mantıklı geliyor.

    Genel yorumlayacak olursam, motosikletin boyası çok zayıf, en ufak dış etkenden zarar görüyor, birkaç yıl kullanım sonrası boya gerekecektir diye düşünüyorum. Selesi çok konforsuz, şehiriçi yolda bunu çok hissetmeyeceksiniz ama şehirlerarası uzun yollarda mutlaka tasarımcısını anacaksınız. Motosikletin özellikle iç kısmını incelediğinizde, bağlantı elemanlarının kaliteli olmadığını, motosiklete çok fazla yüklenmemeniz gerektiğini anlayacaksınız. Bazı arkadaşlar şunu düşünebilir: "Girişte aylık ortalama 1500 KM uzun yol yapıyordun, nasıl peki?", bunun cevabı 10 seneden fazla motosikletin üstünde olmam ve tüm Batı Türkiye'de sürmemdir.

    Hem kişisel güvenliğiniz, hem başınızın ağrımaması hem de motosiklet sevdasından erken soğumamanız için ben olsam bu motosikleti almam, MotoTALSina'ya yolumu düşürmem. Bu bilgileri sizlerle paylaşmayı bir borç biliyorum. Çünkü zamanında böyle bir entry okumuş olsaydım, kesinlikle böyle bir hata yapmazdım.

    Umarım yardımım dokunur, güvenle ve sağlıcakla sürün, tekeriniz hep düz bassın.

    Not 1: Yazılanlar tamamen yaşananların aktarımıdır, mübalağa ya da çarpıtma yoktur.
    Not 2: Aydın Kardeşler / Nazilli'den de birkaç parça satın almışlığım vardır, en ufak bir memnuniyetim yoktur.

  10. #24770
    Akias - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Mayıs 2017
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Hyosung GV250 Aquila 2016
    Alıntı siyahus adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Avcılar Motopark Cengize götürüyorum. Hem yetkili servis hemde iyi anlaşıyoruz.
    Sarıyerde oturduğum için biraz sorunlu olabilir gidip gelmem ama değecek ise giderim tabi ki, Arıza çözüm ile arası nasıl acaba cengiz ustanın?

  11. #24771
    eran_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2018
    Alıntı analist adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba Değerli Motosiklet Sevdalıları,

    Günler boyunca bu konu başlığı altında yayınlamış olduğunuz sayfalarca bilgiyi okudum, Hyosung GV250'yi almaya karar verdim. Mayıs 2018'de, Hyosung GV 250 Aquila 2016 Model siyah motosikleti Kadıköy'deki MotoTALSina'dan aldım. Formumuz aracılığıyla edindiğim bilgiler çerçevesinde daha kontağını açmadan Buji ve Pipo değişimini teknik serviste yaptırdım, koruma demirini taktırdım. Böylece aranıza katılmış oldum.

    Ruhsatı plakayı çıkarttıktan sonra daha motosikletin ilk gününde İstanbul'dan Kuşadası'na gittim, şehir içi dolaşmalarımla birlikte yaklaşık 1300 KM yol yaptım. Daha sonra da çokça yol yaptım, şu an motosikletin 4. ayı ve ortalama olarak 1500 KM/AY yapmaktayım, çoğu uzun yol.

    Motosikleti aldığımın 21. gününde, E-5'te yolculuk esnasındayken gaz teli koptu. O trafiğin ortasında gaz almayan bir motosikletle kala kaldım. Zorlukla itekleye itekleye bir tali yol çıkışı buldum ve orada bir yere park edip motoru almış olduğum MotoTALSina'yı aradım. Hiçbir şekilde sattıkları ürünün arkasında durup müdehale etmediler, yakındaki bir servisi yönlendirdiler. (Altan Motor gelip müdehale etti ve motosikleti alıp servislerine çektiler, sağolsunlar gerek muameleleri gerekse işçilikleri gayet iyi, şahsi olarak bu servisi size önermekteyim.) Kopan gaz teli için fabrikayı aradılar ve stoklarda bulunmadığını söyledi distribütör firma (ki yasal olarak on yıl boyunca stoklarında yedek parça bulundurmaları/asgari temin süresinde getirmeleri gerekmektedir). Gaz teli için garanti kaydı açıldı, emaneten bir teli gaz teli olarak kullanıp motosiklete bağlamayı düşündüler gaz teli gelene kadar ama ben güvenlik açısından bunu doğru bulmadığım için aynı motosiklete sahip arkadaşımdan yedek olarak gaz teli temin ettim. Bu yedek gaz teli takıldı ve motosiklet geçici olarak ayağa kalkmış oldu.

    Orjinal yedek parça istediğim için(garanti koşullarından ötürü) gerek distribütörle gerekse MotoTALSina ile sayısız kez irtibat kurdum. Hiçbirinde kayda değer bir geri dönüş alamadım. Bu yüzden yasal yollara başvurdum ve MotoTALSina'ya ihtarname gönderdim. MotoTALSina telefonla arayıp distribitörün yedek parçayı getirttiğini, parçanın gümrükte olduğunu ve işlemlerinin yapıldığını söyledi, ertesi günü için montaj randevusu verdi.

    Ertesi gün montaj için gittiğimde, kargo paketi içinde hiçbir ayrı paketlemesi olmayan, kullanılmış bir gaz teli ile karşılaştım. İşin ilginç yanı, gaz teli Hyosung GV 250'ye ait bile değildi. Yani hayatta gördüğüm binbir türlü rezilliğin üst sıralarına yerleşti MotoTALSina ve distribütörün bu ihmalkar ve dürüst olmayan tutumu. Distribütörün önerisiyle orada satışı bekleyen aynı model bir motosikletten gaz teli söktüler ve benimkine gelişigüzel bir şekilde taktılar. MotoTALSina'dan çıkıp eve gelirken sürekli bir titreşim sesi duyuyordum, park ettiğimde detaylı olarak inceledim ve gördüğüm beni çok şaşırttı, MotoTALSina'nın ustaları(!) gaz telini doğru montaj etmemişler ve depo yuvasında değil, mazallah bir çukura sertçe girsem depo yerinden fırlayacak ve kaza kaçınılmaz olacaktı.

    Bir daha MotoTALSina'ya motosikleti götürmemek için kendim motosikleti söktüm ve gaz telini tekrar yuvasına oturtarak montajını gerçekleştirdim. Bu esnada motosikletin kalitesiz olan montaj elemanlarından bir vida yuvasında kırıldı. Elimden iş geldiği için bir şekilde yuvayı temizleyip sağlam bir gemi vidasıyla olayı çözdüm.

    Yaklaşık 3 ay süren bu sancılı garanti serüveni bana şunu gösterdi ki, bu motosikleti sıfır olarak almanın hiçbir avantajı yok, hatta dezavantajı var. İkinci el, temiz olarak alınan motosikletlerde bu tarz birçok sorun yaşanıp giderileceği için ikinci el almak daha mantıklı geliyor.

    Genel yorumlayacak olursam, motosikletin boyası çok zayıf, en ufak dış etkenden zarar görüyor, birkaç yıl kullanım sonrası boya gerekecektir diye düşünüyorum. Selesi çok konforsuz, şehiriçi yolda bunu çok hissetmeyeceksiniz ama şehirlerarası uzun yollarda mutlaka tasarımcısını anacaksınız. Motosikletin özellikle iç kısmını incelediğinizde, bağlantı elemanlarının kaliteli olmadığını, motosiklete çok fazla yüklenmemeniz gerektiğini anlayacaksınız. Bazı arkadaşlar şunu düşünebilir: "Girişte aylık ortalama 1500 KM uzun yol yapıyordun, nasıl peki?", bunun cevabı 10 seneden fazla motosikletin üstünde olmam ve tüm Batı Türkiye'de sürmemdir.

    Hem kişisel güvenliğiniz, hem başınızın ağrımaması hem de motosiklet sevdasından erken soğumamanız için ben olsam bu motosikleti almam, MotoTALSina'ya yolumu düşürmem. Bu bilgileri sizlerle paylaşmayı bir borç biliyorum. Çünkü zamanında böyle bir entry okumuş olsaydım, kesinlikle böyle bir hata yapmazdım.

    Umarım yardımım dokunur, güvenle ve sağlıcakla sürün, tekeriniz hep düz bassın.

    Not 1: Yazılanlar tamamen yaşananların aktarımıdır, mübalağa ya da çarpıtma yoktur.
    Not 2: Aydın Kardeşler / Nazilli'den de birkaç parça satın almışlığım vardır, en ufak bir memnuniyetim yoktur.
    Yani şunları okuyunca o kadar üzülüyorum ki. Maalesef bu işi yapan firmalar hukuki sorumluluklarını kimi zaman eksik biliyorlar, kimi zaman da çok iyi biliyorlar ancak işine gelmiyor. Kanun açık ve net ancak uygulanması noktasında sıkıntılar yaşanıyor. 800 Liraya aldığın çamaşır makinesi sorunlu çıkıyor, adam iade almıyor abi. En son hakem heyetinden karar çıkartıyorsun, buna rağmen almıyor. Sonra adli makamlarla iadesine uğraşıyorsun. Hal böyle olunca, motosiklet gibi araba gibi daha maliyetli şeylerin iadesi konusunda asla taviz vermiyor bu firmalar.
    Ben daha yeni motosiklet ehliyeti alacağım. 1-2 aydır bu forumdayım. Gözlemlediğim kadarıyla bu motosiklet işinde servisler olsun, satıcılar olsun kurumsallıktan tamamen uzaktalar. Hani otomobil işinde bir nebze muhatap bulabiliyorsun, kısmen de olsa kurumsallık var ama motosiklet işinde herkes birbirinden bi haber, kurumsallık adına zaten bir şey yok, servisler az ve de vasat, yok parça bulamıyorsun, yok servis ilgilenmiyor. Cidden bazen aklım almıyor.

  12. #24772

    Üyelik
    25 Ekim 2004
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Artık Yok...
    şu yazıları okuyorum ben şaşıyorum benim bir arkadaşımda hysoung gv var 2006 yada 2007 motor şu anda 70 binde bir abimizde var gv250 onunkinin modelini bilmiyorum 45 binde .. bu insanlarda çok memnun ufak tefek sıkıntıları olsada genel anlamda sorunsuz diyorlar.. zaten sorunlu olsa bunca km sürmezler motorda dayanmaz..

    piyasada bir sürü 50-60 binde gv ler var bir motor 50-60 binleri deviriyorsa sorunsuz bence gerektiği kadar mühendislik kalitesi vardır kozmetik kalitesi gv lerde daha doğrusu korelilerde genel anlamda gv650 lerde gt lerde dahil hiç bir zaman iyi olmadı ama mühendislikleri genel olarak kroniklerini temizledinizmi sorunsuz.

    Kronikleride kalıcı çözülmiycek sorunlar değil basit şeyler gv650 lerde bir konjektör sorunu vardır onu sanayide kaliteli bir daha sardır ömürlük götürür.. bu gv250 lerde klasik buji piposu sorunu vardır al ngk 50 tl oda bir daha sorun çıkartmıyor..

  13. #24773

    Üyelik
    17 Ağustos 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Hyosung GV250 Aquila 2016
    Arkadaşlar merhaba,

    Resimde oksijen sensörünün egzoz bağlantısının bulundugu noktada sararma oldugunu gördüm bu bir sorun mudur? Ayrıca motoru ilk çalıştırmada daha önceden almadığım derecede benzin kokusu almaya başladım. Motor 1500 km de henüz yeni.

    Teşekkürler.


  14. #24774
    Akias - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Mayıs 2017
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Hyosung GV250 Aquila 2016
    Alıntı bloodlust adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar merhaba,

    Resimde oksijen sensörünün egzoz bağlantısının bulundugu noktada sararma oldugunu gördüm bu bir sorun mudur? Ayrıca motoru ilk çalıştırmada daha önceden almadığım derecede benzin kokusu almaya başladım. Motor 1500 km de henüz yeni.

    Teşekkürler.

    https://i.hizliresim.com/2ad4EA.jpg
    Motor çalışır vaziyette iken fi ışığınız yanıyor mu?

  15. #24775

    Üyelik
    17 Ağustos 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Hyosung GV250 Aquila 2016
    Alıntı Akias adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motor çalışır vaziyette iken fi ışığınız yanıyor mu?
    Hayır fi ışığı yanmıyor.

  16. #24776
    Senior78 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Mayıs 2017
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Hyosung Gv250
    Merhaba arkadaslar yag degisimi sonrasi filtre kapaginin oringinden yag kacirmasi sonucu motor yatak sarmis dedi motorcu. Bu islemde hangi parcalarin degismesi gerekiyo arkadaslar bi bilgisi olan varmidir arka silindir. Nasil bi islem yapiliyor motora ve sizce bu isi en iyi hangi motorcu yapabilir yoksa tavsiye edebileceginiz bi servis varmi istanbulda? Servismi daha iyi olur motorcumu

  17. #24777
    Thracian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Haziran 2012
    Şehir
    Lüleburgaz-Bursa
    Alıntı Senior78 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba arkadaslar yag degisimi sonrasi filtre kapaginin oringinden yag kacirmasi sonucu motor yatak sarmis dedi motorcu. Bu islemde hangi parcalarin degismesi gerekiyo arkadaslar bi bilgisi olan varmidir arka silindir. Nasil bi islem yapiliyor motora ve sizce bu isi en iyi hangi motorcu yapabilir yoksa tavsiye edebileceginiz bi servis varmi istanbulda? Servismi daha iyi olur motorcumu
    Motor açılıp bakılmadan kimse kesin bir şey söyleyemez.Ama değişmesi muhtemel parçalar krank(bir ihtimal),arka silindir,arka piston,bağlantılı keçeler,contalar,segmanlar.

    Yalnız yağ filtresi kapağından o miktarda yağ kaçağı olması pek olası değil.Bizim motorlar yağ değişimlerinden sonra yağ filtre kapağından bir miktar terleme yapar ama öyle abartı miktarlarda yağ kaçağı olmaz.O şekilde yağ kaçağı olması için filtre kapağının o-ringsiz takılmış olması lazım.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 16:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:42 ----------

    Alıntı bloodlust adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar merhaba,

    Resimde oksijen sensörünün egzoz bağlantısının bulundugu noktada sararma oldugunu gördüm bu bir sorun mudur? Ayrıca motoru ilk çalıştırmada daha önceden almadığım derecede benzin kokusu almaya başladım. Motor 1500 km de henüz yeni.

    Teşekkürler.

    https://i.hizliresim.com/2ad4EA.jpg
    Performansta düşüş,yakıt tüketiminde artış var mı?
    Özgürlüğün en büyük düşmanı halinden memnun kölelerdir.

  18. #24778

    Üyelik
    17 Ağustos 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Hyosung GV250 Aquila 2016
    Alıntı Thracian adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motor açılıp bakılmadan kimse kesin bir şey söyleyemez.Ama değişmesi muhtemel parçalar krank(bir ihtimal),arka silindir,arka piston,bağlantılı keçeler,contalar,segmanlar.

    Yalnız yağ filtresi kapağından o miktarda yağ kaçağı olması pek olası değil.Bizim motorlar yağ değişimlerinden sonra yağ filtre kapağından bir miktar terleme yapar ama öyle abartı miktarlarda yağ kaçağı olmaz.O şekilde yağ kaçağı olması için filtre kapağının o-ringsiz takılmış olması lazım.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 16:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:42 ----------



    Performansta düşüş,yakıt tüketiminde artış var mı?
    Yakıt tüketimini tam olarak kestiremiyorum çok yol yapmadım farkettikten sonra, fakat şimdi motoru denedim eve gelirken performansta hiçbir düşüş yok. Yarın 1000 bakımı için servise götüreceğim onlarada sorayım cevaplarını burada paylaşırım.

  19. #24779

    Üyelik
    20 Mart 2018
    orası zaten sarı bi sıkıntı olduğunu sanmıyorum.

  20. #24780

    Üyelik
    17 Ağustos 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Hyosung GV250 Aquila 2016
    Alıntı FututuRey adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    orası zaten sarı bi sıkıntı olduğunu sanmıyorum.
    Satın aldıktan sonra sararma olduğu için merak etmiştim sebebini. Bugun servis ile konustugumda normal oldugunu söylediler. Bende bir sorun görmedim henüz. Teşekkürler.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 9 kullanıcı var. (0 üye ve 9 misafir)

Bu Konudaki Etiketler