Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Hyosung/S&T Kanuni Gv250 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21221
    Levent E. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Eylül 2012
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Hyosung gv 650
    Dostum senin ustan fena sallamış bence haberin olsun,senin sorunun kesinlikle kisadevre.
    Motora sonradan taktiğin bir devre varsa oradaki kisadevre sebep olabilir,daha once de dediğim gibi ezilen ya da sıyrılan kabloların birbirine değmesi olabilir,konjektorden olabilir,akunun kendisinde kisadevre olabilir,ama beyin arızası degil o..
    Bunu kendin de test edebilirsin;voltmetreyi alıyorsun,aku kutup baslarına degdirmeden,calistir motoru,rolantide bakalım kac volt verecek?
    14,5volttan Fazla olmamalı,sonra gaz vererek gözlemeye devam et,sonra farını ac gaz verirken,göreceksin ki 15volt uzerine çıkmaya çalışacak cunku kisadevre oldugunda kendi uzerine cok fazla akım çektiğinden konjektor yuksek sarj vermek zorunda kalıyor ama o akımı bujiler yeterince alamadığından motorun ateşlemesi bozuluyor,rolantin düşüyor,fazla gaz acmazsan motor bayilip stop ediyor.gazi ne kadar fazla acarsan kisadevre de o kadar büyüyor hocam,dolayısıyla tam olarak kendini toparlayamiyor ama yarimyamalak yürümeye devam ediyor..
    Bunu ölçmenin en doğru yolu akımı ölçmeleri olur,yoksa diagnostic cihaza bağlanırsın ve sana yuksek sarj arızası olduğunu söylerler,tam arızayı bulmak icin de sağlam konjektor ve sağlam akuyu takip olcerek ve senin su an kullandığın parçaların degerlerini karsilastirarak bulabilirler(sağlam konjektorle senin akuyu,sağlam akuyle senin konjektoru tek tek deneyin)
    Bunlar zor seyler de degil bu arada ama nedense benim gibi iki gündür motor kullanan biri bile ogrenmisken usta dediğimiz adamlar bilmiyor?
    Ben dün Tekirdağ'a gittim,cok acelem
    Vardi ve hızlı gitmem gerekiyordu,yalniz cok rahat 130 gördüğüm motorum istediğim hızlarda gitmemeye başladı,zorlanarak rampa çıkmalar gibi belli belirsiz etkileri vardi,oraya vardığımda indim,bir sigara içip motoru calistiramadim aku bitmişti,vurdurup calistirdim,sahilde popüler bir Motorcu vardır,ona gittim adamlar ivir zivir geveledi,bir sürü efsane saydı,Yav bir ölçüm yapın dedim ama mars basınca bosver dedim devam ettim farı kapatarak falan geri dondüm,bu arada cakmak girisi de olan USB soketi bağlamıştım,onun içindeki ucu cikadim belki ondan kisadevre yapıyor diye,iyiki de cikartmisim sorun o aletten çıkmış,bugun servise gelip ölçüm yaparken gözüme çarptı,içindeki sac donmuş ve minik bir kisadevre yapmış,görsen bu sorunu yapamaz dersin ama minik de olsa cok akım çekiyor haberin olsun.
    iyi Motorcu da olsa sagını solunu kurcalatmayin,enjeksiyon sisteminde sorun yaşayan duymadık daha
    StyLeOscaR bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #21222
    mrzagoncu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Nisan 2014
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Hyo Gv250
    Teşekkürler yakuza ve Levent abi. Abi verdiğin bilgiler bana da çok mantıklı geliyor, bugün ustaya gitmeye vaktim yok ancak bir voltmetre alıp deneyeceğim, sabah geçen sefer bahsettiğim hasar görmüş kabloya tekrar baktım tam olarak ne kablosu bilmiyıorum ancak ucunda bir soket var, soketi çıkartıp kontağı açtığımda FI yanıyor sonra sönüyor normal zamanda olduğu gibi ve marşa basınca marş sesi de çıkmıyor marş da basmıyor (belki buradan ne kablosu olduğu anlaşılabilir). Bu soketin kablosunun fotoğrafını koyuyorum; sarı kırmızı kablonun içinde sanırım iki sarım tel var ve tek sarımı hasar görüp kopmuş. Motorun durumu kısa devre dediğimiz olay bu sebepten dolayı gerçekleşmiş olabilir mi? Bu arada Levent abi senin yazdıklarının çıktısını aldım, ustaya giderken yanımda götüreceğim.






  3. #21223
    Levent E. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Eylül 2012
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Hyosung gv 650
    Dostum zarar gormuş bir kablon ve soketin varken adamlar seni baska arızalar var deyip O halde gondermislerse bence pek uğrama oraya
    Benim yazdiklarim aslında yuzeysel seyler çıktısını falan alacak bir sey yok yahu,olayın mantığını anladiysan Rıdvan'a bir sor derim,onun yazdıklarını ciltletirsin heralde En iyisi söyle yapalım;Gv kullanan arkadaşların toplandığı bir Facebook grubu var,oraya kaydolursan daha hızlı sekilde bir cok yorum alırsın,bir kac fotografla bu aksam çözülmüş olur sorunun merak etme,bunlar basit sorunlar..Sonra da yetkili servisine ne istediğini bilerek gidip isini halledersin.aklima gelmişken;arka camurlugun altından gecen elektrik hattını da kontrol et,sıyrılan kablo olabilir.
    Bu arada grup herkese açik degil haberiniz olsun arkadaslar ,Gv kullanıcısı olan herkese açik,başvurduysanız ve katılamadıysanız styleoscar arkadasımıza ya da bana ad soyad söyleyin iletelim doktor beye.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 11:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:10 ----------

    Fotograflarını göremedim sanırım mobil olduğumdan
    khayyam bunu beğendi.

  4. #21224

    Üyelik
    24 Mayıs 2014
    Şehir
    aydın
    Motosikleti
    gv 250
    kayalarmotor, ustam beyinin markasına baktım seninde belirttiğin gibi sentec. bu beyini nasıl formatlatabiliriz? bulunduğum şehirde araba beyniyle uğraşan bi abimiz var ona gitsem sence yapabileceği birşeymidir yani basit bi işlemmi? yada beyni söksem size kargoyla göndersem siz formatlayabilirmisiniz formatt atılırken motorunda orada olması şartmı?
    motorun yüksek devir çalıuşması beyinden dedin fakat f1 ışığı beyinle alakalı değilse elektrik aksamı eldenmi geçmeli? yardımcı olduğun için teşekkürler usta.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 12:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:00 ----------

    LEVENT E. abi benim motorda beyaz park lambası falan var acaba bu f1 lambasını yaktıran bu olabilirmi? ben aküyüde değiştirdim.

  5. #21225
    Levent E. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Eylül 2012
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Hyosung gv 650
    Vay arkadas biz de ufak bir kisadevre falan olabilir diye şurasını burasını söylüyoruz,motor alev alacakmış neredeyse
    Ya kusura bakma ama senin ustaya selam bile verme bundan sonra..
    O kabloları soketleri yenile dostum,sonra bak bakalım benzin pompan,konjektorun,akun saglammi?Bana sanki o kablo ezilmiş de kisadevre yapmış gibi geldi,baska bir sorun olmayabilir.benzin pompan bozuk olsa yürümez motorun, yalniz bu halde çalıştırma motoru
    Gürkan;reset atınca düzelir buyuk ihtimal,lambadan değildir
    Benim 2012 özel uretim Süleyman serisi motorum da 30bin km'ye dayandı,dün fren hidroligini on balatayi değiştirdim,tavsiye ederim ilk günkü gibi oldu(cok zayıflamıştı)
    Bu güne kadar yaşadığım arızalardan sadece oksijen sensörü fabrikasyon hataydı,garantiden değişti,
    İhmal edip değiştirmediğim bollasmis zincirim uzerindeki muhafazayı çıkardığım icin gitti konjektorun kablosuna zarar verdi,konjektor yandı,akuyu de bozdu.
    Bir digerinde elcik ısıtmayı cok açik bıraktığım icin kablo ve soketleri yaktı kömür olmus halde ve yanik kokulari esliginde yürümeye devam etti,baska hic bir yer zarar görmedi sansliydim..
    Bunun dısında bir kere ampul değiştirdim,bir kere gaz teli değişti Süleyman'ın
    Ama anlamayan ustalar yüzünden öyle efsaneler türüyor ki inanamıyor insan,gecen bir tane geldi diyor ne yaptıysak olmadı cok sorunlu makine,ben 30 senelik ustayim boyle motor görmedim

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 14:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:57 ----------

    Tabii meşhur pipo olayını atlamisim,o da garantiden değişiyor ama yerine gelen de bozulacağı icin baska pipo yaptık huzur bulduk.
    StyLeOscaR ve turka_01 bunu beğendiler.

  6. #21226
    StyLeOscaR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Mart 2010
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Hyosung GV 250
    Selam Arkadaşlar,

    @Levent E. reis gerekeni yazmış.Ona rağmen hala usta diye tutturacaksanız sizin cebiniz sağlam demektir bence

    Genelde bahsedilen sorunlar Kablolardan dolayı oluyor ve bakılmadığı zaman aküden tut konjektöre, daha da ilerleyip statörünüzü bile yakabilir.

    Hiçbir şekilde bilinmedik yere extra birşey bağlatmayın.Ne zenon ne alarm nede başka elektriksel şeyler takmayın motosikletinize.
    Takılacaksa da emin olduğunuz yerlere götürün.Motosikletçi diye geçinip giden bisikletçi çıkması çok ülkemizde..

    Sorununuzu detaylı ve düzgün yazdığınız vakit gereken cevapları bildiğimiz kadarıyla veririz o konuda içiniz rahat olsun

    Herkese Kazasız Sürüşler. .

  7. #21227
    Levent E. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Eylül 2012
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Hyosung gv 650
    Oo viraj canavarı da gelmiş
    StyLeOscaR bunu beğendi.

  8. #21228
    StyLeOscaR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Mart 2010
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Hyosung GV 250
    Alıntı Levent E. adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Oo viraj canavarı da gelmiş
    Uçmakderenin Eşi Benzeri Tek Örneğiyim

  9. #21229

    Üyelik
    09 Temmuz 2006
    sn gürkan09 mrb.beyni söküp kargo yaparsınız bize. format atarız araba servisleri format atması için hyosung motosikletin programı olaması lazım buda imkansız.fı lambasınıda izmirde dedin galiba rölantıyı düşüren ustaya götürüceksiniz yaptığı işlemi tekrar eski haline getirirse büyük ihtimalle söner.tahminimce rölanti sensörünü iptal etmiş olabilir diye düşünüyorum.

  10. #21230

    Üyelik
    24 Mayıs 2014
    Şehir
    aydın
    Motosikleti
    gv 250
    kayalarmotor mrb lar ustam. motorun beynini size hangi kargoyla göndereyim? anlaşmalı olduğunuz kargo varmı? adres , telefon ve isminizi yazabilirmisiniz yada internet sitenizi gönderin oradan bakayım abi. ben nazillidenim rölentiyi ayarlayan ustada nazilliden rölentiyi nasıl düşürdüğünü açıkcası bilmiyorum ama sorduğumda basitcene eski haline döndüreceğini sölemişti. bide ustam bu format işleminin ücreti ne kadar olur? son olarak bişey daha sorcam ilerki zamanda eksozu açtırmayı düşünüyorum o zaman tekrar yazılım atılması gerekirmi?
    iyi çalışmalar.

  11. #21231

    Üyelik
    14 Nisan 2014
    Motosikleti
    Hyosung gv 250
    Arkadaşlar hyosung Source sitesinden alışveriş yapanlar yorum yapabilir mi, kargo ücreti alışveriş tutarından daha fazla çıkıyor. Kargo bedava yada daha uygun tutarlar olan seçeneklerimiz var mı acaba?

  12. #21232
    sorunlu17 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Mart 2014
    Şehir
    Çanakkale
    Motosikleti
    GV 250
    Arkadaşlar bu kayalarmotor nikli arkadaş neden atıldı bilen varmı adam yardımcı olmaya çalışıyordu sanki

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 22:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:35 ----------

    Alıntı hurtur adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar hyosung Source sitesinden alışveriş yapanlar yorum yapabilir mi, kargo ücreti alışveriş tutarından daha fazla çıkıyor. Kargo bedava yada daha uygun tutarlar olan seçeneklerimiz var mı acaba?
    Dostum yok ya genelde pahalı bana göre parçalar her yerde ne alacağına bağlı ama 2.el İstanbulda parça satan bir yer var yani motor kısmına bir şey diyemem ama grenaj falansa bir bak derim

  13. #21233

    Üyelik
    29 Mayıs 2014
    Merhaba. Aranıza yeni katılıyorum. Motora kaparoyu yatırdım. Ön cam almak istiyorum ancak Ankara'da yokmuş. Orjinal olsun istiyorum ya da orjinale çok yakın dizayn olarak. Ne tavsiye edersiniz?

  14. #21234

    Üyelik
    13 Temmuz 2012
    Şehir
    İzmir
    Alıntı Levent E. adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Oo viraj canavarı da gelmiş
    Hocam özelden de yazdım burdan da yazıyorum bi yardımcı olur musunuz?
    Hocam direkt konuya giriyorum. Kusura bakma çok bunaldım yardım lazım.
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-hyosung-sorunsuz-gv250-157796681/detay/ şöyle bi motor var
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-hyosung-2009-gv-250-10.000-km-164007625/detay bir de şöyle bi tane var. İstanbuldalar. Fiyatlar acayip bi şey olmuş ben anlamadım. bi alt model daha fazla km yapmış bi motor daha pahalı. Anlamadım ben bu işi piyasası ne bu gv250 lerin bi yardımcı olur musun. Para hazır motor bulamıyorum.

  15. #21235
    gv650i - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Kasım 2010
    Şehir
    HAREM ÜSKÜDAR
    Motosikleti
    GV 650 HYOSUNG AGUİLA
    Alıntı hurtur adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar hyosung Source sitesinden alışveriş yapanlar yorum yapabilir mi, kargo ücreti alışveriş tutarından daha fazla çıkıyor. Kargo bedava yada daha uygun tutarlar olan seçeneklerimiz var mı acaba?
    koreden siparişleri birleştirip har em garaj olarak getiritiyoruz bir kaç sipariş birleşince yol parasınıda agırlıga göre paylaştırıyoruz dolayısı ile daha ucuz bi nakliye bedeli ödemiş oluyorsunuz en ufak bir parçada alsanız nakliye bedeli 50 tl den aşagı olmuyor normalde.Ayrıca paypal bedeli vs astarı yüzünden pahalıya geliyor .kore den lee ile harem garaj olarak anlaşma yaptıgımızdan daha çabuk ve uygun alabiliyoruz arayın yardımcı olayım 5322124353 kaya

  16. #21236

    Üyelik
    21 Mayıs 2012
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    GV650 EFI
    Selamlar;

    Gv250 için branda almayı düşünüyorum boy olarak ne almalıyım. Ucuz yollu tavsiye edebileceğiniz bir link varmı?

  17. #21237
    Levent E. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Eylül 2012
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Hyosung gv 650
    yavuzselim,biz de bir karburatorlu bir de efi arıyoruz arkadaşlarla ama fiyat tutmuyor bir türlü

  18. #21238

    Üyelik
    13 Temmuz 2012
    Şehir
    İzmir
    Alıntı Levent E. adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yavuzselim,biz de bir karburatorlu bir de efi arıyoruz arkadaşlarla ama fiyat tutmuyor bir türlü
    vala kusura bakma anlamadım sence ne yapmam gerekiyo abi?

  19. #21239
    Levent E. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Eylül 2012
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Hyosung gv 650
    Yani sanırım yaza doğru olduğu icin fiyatlar yuksek,iki atkadas var alacak olan ama uymuyor fiyatlar.ya biraz fazladan vermeyi kabullenir alırsın,ya da beklersin kısa doğru uygun hale gelince alırsın..malesef boyle dostum

  20. #21240

    Üyelik
    13 Temmuz 2012
    Şehir
    İzmir
    Alıntı Levent E. adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yani sanırım yaza doğru olduğu icin fiyatlar yuksek,iki atkadas var alacak olan ama uymuyor fiyatlar.ya biraz fazladan vermeyi kabullenir alırsın,ya da beklersin kısa doğru uygun hale gelince alırsın..malesef boyle dostum
    Biraz fazla ödemeyi kabullendik artık da motor bulamıyorum. Çevrenizde güvenilir bir gv250 varsa talibim. 5500tl ye kadar çıkabilirim.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 6 kullanıcı var. (0 üye ve 6 misafir)

Bu Konudaki Etiketler