Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Hyosung/S&T Kanuni Gv250 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #14701

    Üyelik
    02 Nisan 2010
    Şehir
    MUGLA Ortaca
    Motosikleti
    HYOSUNG GV250
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...81393852/detay

    Motorsikletimin ilani
    ilgililere duyrulur


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #14702

    Üyelik
    11 Haziran 2011
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Arora Beatrix 150
    Arkadaşlar merhaba,

    Uzun zamandır forma yazmıyordum, ama sürekli takip ediyorum, yazamıyorum çünkü sizinle paylaşacağım güncel konularım olmuyordu şimdi çantadan konu açılmışken bende sizin kullandığınız çantadan aldım bir tane bu konuda Rıdvan ve Armağan kardeşlerim bana yardımcı oldu sağolsunlar.

    Ben bu çantayı süspansiyondan uzak tutacak kendimce ufak bir aparat düzenledim, ama deneme sürecinde şuan için ve Armağan arkadaşımlada paylaştım oda yapıp denesin, birkaç düzeltme var süspansiyona deyen kısmın aşınmaması için düzeltmeler onları halletmeye çalışacağız, eğer halledemezsek sizlerle paylaşırız hep birden çözüm buluruz, yakında bu aparatın resimlerini Armağan kardeşimizle birlikte paylaşacağız.

    Herkese Saygılarımla.
    Yılın Muhtelif Aylarında Kapsama Alanı Dışındayım

  3. #14703
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    01 Eylül 2009
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Hyosung GV 250
    Alıntı mhmtrn adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    motoruma kavuştum sonunda çok zevklimiş ilk denememe rağmen baya güzel kullandım gezilerde buluşmak üzere..
    Tekrar hayırlı olsun.

    Alıntı lycantrophic adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yavaş yavaş aksesuarları tamamlıyorum da sis farı konusu aklıma takıldı. Estetik açıdan çok hoşuma gitmiyor, siste zaten pek kullanmıyorum motoru. Ne gibi artıları olabilir sis farının?
    Genellikle asıl takılma amacı estetik oluyor ama gündüz farı olarak bayağı faydalı bir şey.

    Alıntı mhmtrn adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    motor tamam,şimdi kask ihtiyacım var 100-150 tl civarı alabileceğim yarım kask tavsiyelerinizi bekliyorum..
    Yarım kask yerine kapalı ya da çene açılır tavsiye etsek?

    Alıntı akerfeldt adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    haziran temmuz gibi alicam motoru ama ilk kez alicam motoru ve 0 tecrube ve 0 deneyim ve 0 bilgi...
    so 0 gv250 mi alsam yoksa 2. el mi?
    Tamamen bütçe ve senin keyfinle alakalı bir durum. Ama sıfır aldığında istediğin aksesuarla göre en az 500 TL daha harcayacağını unutma.

    Alıntı YÖRÜK adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar kimse beni özlememiş bakıyorum da o kadar sayfa okudum ama bir arkadaşım ya bu ilker nerelerde dememiş,sen o kadar emek var bu başlığa,30 küsürüncü sayfadan bu zamanlara kadar yalnız bırakma sonra kimse arayıp sormasın demekki motor satılınca ortaklık bitiyormuş..gidip tekrar gv250 alacam valla
    Biz motoru olmayanları dikkate almıyoruz. Evi taşıdığını biliyorum, dolayısıyla internete girememeni de tahmin ediyordum.

    Alıntı YÖRÜK adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bu arada tekirdağ gezisi muhteşem olmuş..3. fotoğraftı sanırım,toprak yolda kama yada saf düzeninde çekilen.bayıldım,emeğinize ve yüreğinize sağlık..
    Fotoğrafları ben çektim ya ondandır.

    Alıntı kilitci adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hakkaten bu konuda seni takdir ediyorum forumun en eskilerindensin ve motoru sattığın halde hala buradan kopmadın aynı şekilde yazmaya devam ediyorsun bugüne kadar burada kim motorunu satıp başka motor alsa dediği laf şu oluyordu 'merak etmeyin motoru değiştirdim ama yine buralardayım' fakat sonuç olarak şu anda hiçbirisi yok eminim sen yeni motorunu aldığında da yine buralarda olacaksın.
    O bir yere kaybolamaz.

    Alıntı Dr.Aequitas adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    @mhmtrn, kask olarak LS2, Lazer ve Nolan kullanan arkadaşlar var bildiğim kadarıyla. Şahsen Lazer Granville modelini önerebilirim. Sharp çarpışma testlerinden 4 yıldız alan ve nispeten alınabilir seviyede bir kask. Nolan N90 da çok güzel, sanırım Lazer'dan daha az ses alıyor ama fiyatı ona göre biraz daha fazla. LS2 için çarpışma testi durumu nedir bilmiyorum ama fiyatı Lazer'lara yakın. Bunun dışında Caberg Grip diye bir model var, şekil çok garip, böyle Star Wars filmi karakterlerine benziyorsun takınca ama Sharp'tan 5 yıldız almış, fiyatı da fena sayılmaz. Ama ben bulamamıştım sanki onu aradığımda.
    LS2'nin kaskları da genelde 4 yıldız almış. Carberg'in garip dediğin kaskı Trip, bir harfle kaçırmışsın. Hatta Murat'ta var.

    Alıntı lycantrophic adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    AR 750 siparişi verdim; http://www.feyizoglu.com/AR-750-Deri-canta_45518.html#0 pazartesi salı gibi almış olurum, modifiye konusunu da anladım sanırım. Çünkü benim önceki çanta soldan süspansiyonun bir civata çıkıntısı var, alt taraftan oraya takılmış; ondan sonra çantanın alt tarafı paramparça. Çantanın uyması için mi modifiye etmek gerekiyor? Neler yapmak gerek detaylı anlatabilirseniz sevinirim. Sanayinin yolu gözüktü sanırım bana.
    Aldığın çantanın da alt tarafı amortisöre çarpıp zamanla kırılacak. Kırılmaması için yapman gereken de önceden yazıldığı gibi ufak bir modifiye. Çantayla gelen bağlantı demirinin aşağı doğru uzanan, çantanın motora fazla yaklaşmaması için çantaya yaslanan bir uzantısı var. Ama bu parça hem biraz kısa, hem de çantanın amortisörlere çarpmasını engelleyecek kadar motordan uzak tutamıyor. Bu parçayı biraz uzatıp biraz da motordan dışarıya doğru bükersen sorun büyük ölçüde çözülmüş oluyor. Ama bu haliyle de kesin çözüm değil. Çantaları tıka basa doldurup, biraz fazla yol yapınca, yollarımızın da kusursuz olmaması sebebiyle normalde çantanın çarpmasını engelleyecek kadar modifiye ettiğimiz parça uzun süre fazla ağırlık ve bozuk yola maruz kalınca esneme yaparak yine çantanın ufaktan kırılmasına sebep oluyor. Ama bu haliyle çok fazla yüklemezsen yeterli oluyor.

    Alıntı amorcortes adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kuralkan.net 'de satılıyor oradan neden almıyorsunuz orası da mı pahalı.Bilmediğim için soruyorum.
    Kuralkan'da sadece yedek parça var, aksesuar yok. Yedek parçalar da genel olarak hyosungsource'dan biraz pahalı ama aralarında çok fazla fark yok. Yani 1-2 yedek parça için hyosungsoruce yerine servisleri tercih etmek daha mantıklı.

    Alıntı timoti adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ancak Mr Lee'ye daha ucuz ama daha uzun sürede gelen bir kargo kullanabilir mi diye soracağım. ebay dakilerin yaptığı gibi bir ayda gelenlerden falan gönderse daha ucuz olur mu ki? Bir ara sorar burada sonucu paylaşırım.
    Bu güzel olur ama çok fazla ümidim yok. Bulunduğu ülkede (Güney Kore) daha ucuz posta hizmeti sağlanıyor olsaydı onu da seçenek olarak sunardı diye düşünüyorum. Mesela benim İngiltere'den 2-3 sterlin (6-9 TL) kargo parasıyla ufak tefek araba parçaları aldığım oldu ama aynı paketi İngiltere'ye bizdeki en ucuz kargoyla (Ptt) geri göndermeye kalkarsam 58 TL kargo ücreti ödemem gerekiyor. Aynı şekilde Amerika'da da kargo ücretleri yüksek.

  4. #14704
    mhmtrn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Mart 2012
    Şehir
    istanbul başakşehir
    Motosikleti
    MT 07
    slayerr teşekkür ediyorum sanada motor kullanmak çok zevkli yaaa ) kask yarım düşünüyorum.tam kask var arkadaşta beni boğuyomuş gibime geliyor. ls2 kasklar bütçeme uygun gibi..kullanan varmı acaba nasıldır.

  5. #14705
    Dr.Aequitas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ağustos 2011
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Kawasaki Vulcan VN 900 Classic
    Alıntı Slayerrr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    LS2'nin kaskları da genelde 4 yıldız almış. Carberg'in garip dediğin kaskı Trip, bir harfle kaçırmışsın. Hatta Murat'ta var.
    Haha, Grip yazmışım. Valla uçanla kaçan dicem ama, onlar bile kurtulamıyordur elinden

    Alıntı Slayerrr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu güzel olur ama çok fazla ümidim yok. Bulunduğu ülkede (Güney Kore) daha ucuz posta hizmeti sağlanıyor olsaydı onu da seçenek olarak sunardı diye düşünüyorum. Mesela benim İngiltere'den 2-3 sterlin (6-9 TL) kargo parasıyla ufak tefek araba parçaları aldığım oldu ama aynı paketi İngiltere'ye bizdeki en ucuz kargoyla (Ptt) geri göndermeye kalkarsam 58 TL kargo ücreti ödemem gerekiyor. Aynı şekilde Amerika'da da kargo ücretleri yüksek.
    Çinliler koca koca aletleri bedava kargo ile gönderebiliyorlar valla. Gerçi en az bir ay beklemek gerekiyor ama boşver, ne varsa bu Çinlilerde var Bay Lee'ye verecek olduğu cevabı bekleyen bir sürü insanın olduğunu söylersen belki baskı altına alabiliriz adamı

  6. #14706

    Üyelik
    09 Nisan 2012
    Arkadaşlar öncelikle ilk mesajımı buraya yazdığım için herkesten özür diliyorum fakat epey araştırmama rağmen (belki de doğru yerlere bakmadım) gv 250 nin egzozunu açmak yada bu tarz bir konuya rastlayamadım. daha doğrusu istediğim bilgiyi elde edememiştim. ses nasıl olur olur mu olmaz mı çok mu olur az mı olur egzoz nasıl açılır gibi. dün gv 250 nin çift egzozlu olan modelinin egzozunu kendim açmış bulunmaktayım. yapmak isteyen arkadaşlarada burdan nasıl yapıldığını ve sonuçlarını söylemek istedim.

    öncelikle çift egzozlu olan gv 250 lerde, gördüğüm üzre egzoz çift susturuculu. ilk susturucu egzozun hemen dışında gözle gördüğünüz 3 perçinle sabitlenmiş parça. uzunluğu yaklaşık 7 8 cm civarında egzozun ağzı genişliğinde fitil gibi bir parça.. ben çok fazla ses istemediğim için sadece sesi biraz daha tok ve güzel çıksın istediğim için yalnızca bu öndeki susturucuyu çıkarttım. içeri parmağımı soktuğumda aynı çıkardığım susturucuya benzer, yine bir parmak genişliğinde çıkışı olan aynı tarzda bir susturucu daha olduğunu farkettim. ama ona dokunmadım. öncelikle bu işlem kesinlikle geri dönüşümlü. 3 adet perçini isterseniz ortalarından matkapla delerek sökebiliyorsunuz. isterseniz benim gibi yandan düz ağızlı tornavida dayayarak arkasına çekiç pense ne bulursanız vurup kırarak çıkartıyorsunuz. 3 perçinide çıkardıktan sonra pense yardımıyla bir iki çevirdiğinizde bahsettiğim fitil gibi parçayı çekip çıkarabiliyorsunuz. bukadar basit. eğer sesi beğenmezseniz perçin tabancasıyla ve perçinle tabiki ( perçin tabancası ve perçin en fazla 15 tl tutar) hemen çıkardığınız parçaları yerine geri monte edebilirsiniz.

    öncelikle ses nasıl değişti diye sorarsanız.. siz insanların yanından geçerken insanları rahatsız edecek bir ses çıkmıyor. yani komple egzozu boruyla değiştiren arkadaşların motorlarındaki gibi cırtlak bir ses çıkmıyor. aksine ses çok hoş bi tonla çıkıyor. hecelemek gerekirse önceden çıpıçıpıçıpıçıpı diye çıkan ses horohorohorohoro diye çıkmaya başlıyor bayır aşağı kompresöre bindirdiğinizde pata pata pata yapıyor ama paatt kütt şeklinde değil. çok hoş bir tonda patırdıyor. düşük sesli fakat çok güzel. bazı arkadşlar bukadar yazacağına bir video ekleseydin demişlerdir yarın ekleyeceğim inşallah. yazmak geç aklıma geldiği için bu saatte çekemedim. bildiğimiz üzre gv 250 nin motoru tam olarak chopper motoru olmadığından, egzozu açtığımdan beri motoru 5.5 6 bin devir üzerine çıkartmıyorum. sırf o 3 bin 4 bin devirdeki hafif gaz verdiğinizdeki chopper sesini duymak için. eğer sizde benim gibi motoru sağa sola giderken yada gezilerinizde düşük devirlerde keyifle kullanıyorsanız ses çok hoşunuza gidecek. motora yeniden aşık oldum diyebilirim çok farketti

    video yu ve çıkardığım parçanın resimlerini yarın ekleyeceğim. iyi geceler

  7. #14707
    myhammer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Mayıs 2010
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Yamaha xmax250
    Evvet sayın gv ciler herkese halk otobüsünden saygılar sevgiler vede günaydin istanbulda hava serin yerler islak ve kaygan Dikkat edin yada Benim gibi yapın bırakın motoru Otobus takılın

    Mertcebi videoyu merakla bekliyorum

  8. #14708
    Dr.Aequitas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ağustos 2011
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Kawasaki Vulcan VN 900 Classic
    Günaydın abi. Aslında şimdi günaydın diyorum ama sen kesin içinden, yuh bu saatte günaydın mı olur ya diyorsundur.

    @mertcebi, güle güle kullan yeni egzozunu. Harika bir giriş yapmışsın. Aslında mesajın başında söylediğin, "ilk mesajı buraya mı yazmalıydım bilemedim" e ve mesajın uzunluğuna bakınca, ooo kim yanıt verecek bu kadar soruya demiştim

    Bence bu mesajı resimlerle destekleyip yeni bir başlık haline getirirsen benim gibi bu işe merakı olan pek çok kişiye yol göstermiş olursun. Çünkü inan bu mesajının yerini bir hafta sonra sen bile bulamayacaksın. Bizim başlık çok hareketli Videoyu da merakla bekliyorum.

  9. #14709
    TwisTeD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Ocak 2012
    Şehir
    İstanbul Küçükçekmece
    Motosikleti
    Hyosung Gv250 2007
    Herkese tünaydın;

    Korkunç kötü bir perşembe günü ve inanılmaz yoğun bir haftasonu geçirdim. Pek giremedim foruma ama maşallah forumumuz pek bi hareketli
    Başka kimsede yok zannediyordum şuan 2 kişi olduk, @mertcebi benim egzozumda açık, gerçekten bende düşük devirdeki sesini çok seviyorum ama genelde 5000-8000 arası sürüyorum motorumu.

    Murat motorun çok hoş olmuş, güle güle kullan, motorumu ilk aldığımda sendeki fren pedalına bende yan yan baktım bir süre ama sonra vezgeçtim, şimde sendeki resimlere bakınca anladım ki pek de iyi yapmamışım

    İlker taşınmak zor iş bir süredir yazmıyorsun farkındayım, taşınmana vermiştim ki öyleymiş hadi daha aktif katılım bekliyoruz senden arasıra ufaklığın resimlerinide ekle

    Eren (rnks) ben yakın sayılırım sana ama yazdıklarını daha yeni okudum istersen önümüzdeki haftasonu gezeriz.

    Çanta ile ilgili yazışmalar olmuş bende bu haftasonu çantalarımı yenilemek zorunda kaldım
    bende herkezde bulunan standart çantadan aldım, evet suspansiyona çarpma olayı var, benim aklıma çantanın demir aparatı ile sisybarın demiri arasına kalın kalın pullar sıkıştırmak geldi, bu sayede biraz daha uzaklaştırabilirim diye düşündüm. tam ilgilenemedim ama bu hafta içi o işi tam çözücem. içine biraz yüklenince yollar nedeniyle süspansiyona çarpmaya devam edecektir, belki çantanın süspansiyona değen kısmına bişi montelemek işe yarayabilir.

    Gelelim perşembe günüme;

    Sabah 7:30 da kalkacağıma alarmı ertele tuşu yerine kapata bastığım için 8:30 da kalkabildim. Acele giyindim çıktım falan derken sağından geçtiğim bir halk otobüsünün(normalde hiç yapmam korkarım) kapısından boşalan insanlardan birini az daha eziyordum, ayaklarına vurdum ön lastikle
    akşam çıkışta lastiğimin patladığını fark ettim, benzinimde bitmişti çektim shell e adam tam doldurmaya başlıcaktı ki cüzdanımı iş yerinde unuttuğumu anladım
    adam acıdı halime 10 liralık benzin attıda lastiği şişirip yola çıktım, ablamlara gittim. Yemek ye sohbet falan dedim ben eve gidiyim, 15-20 dk yoldan sonra evdeyim ve aklıma evin anahtarlarının cüzdanımda olduğu geldi
    mecbur geri döndüm anahtar aldım yola çıkarken beton saksıya sağ çantayı vurdum paramparça oldu
    o sinirle yola çıktım gene ve yolda 2 taksici beni altına alıyordu bariz 2 kere ölümden döndüm
    eve gidip şükür namazı kıldım

  10. #14710
    mhmtrn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Mart 2012
    Şehir
    istanbul başakşehir
    Motosikleti
    MT 07
    emre ne perşembeymiş yaw baya atraksiyonlu olmuş.şaka bi yana geçmiş olsun.

  11. #14711

    Üyelik
    09 Nisan 2012
    arkadaşlar çıkardığım parçanın resimlerini çektim. video da elimden geldiğince çekmeye çalıştım fakat 2. video nun sonuna doğru benzinim bittiği için idarelik birşey oldu

    @Dr.Aequitas teşekkür ederim evet girişimin farkındayım ama benim gibi arayıpta bulamayan arkadaşlarla bir an önce paylaşmak için hemen olaya giriyim dedim şuan sınavlarım var pek vaktim yok ama söylediğiniz gibi boş bir zamanda konu olarak açsak daha iyi olur haklısın burda bulmak biraz zorlaşabilir

    @TwisTeD evet aslında bende o civarlarda kullanıyorum ama şuan şehir içi okula gidip geldiğimden çok hız yapacak yerim olmuyor haliyle 5. vites düz yolda 4000 5000 devir yetiyor hız olarak. e benimde işime geliyor tabi ses açısından )

    egzozdan çıkan ilk susturucunun resimleri :



    aslında parçanın dış kısmı bukadar çizik ve yamuk değildi. çizikleri perçinleri düz ağızlı tornavidayla sökmeye çalışırken yaptım. matkapla perçinleri ortasından delerek sökerseniz çizmeden çıkarmış olursunuz. yuvarlak çıkıştaki yamukluk ise, perçinlerin kafasını kopardıktan sonra parçanın artık çıkması gerek diyerekten penseyle asılmam sonucu öyle bir yamulma oldu sonra anladım ki perçinlerin kafaları kopsada yan kısımlar parçayı belli bir güçle tutuyor. perçinleri çiviyle vurarak delikten tamamen çıkardıktan sonra parça çok rahat bir şekilde penseyle çektiğim gibi geldi.







    motor dururken çektiğim videonun linki : http://youtu.be/AylqysNxXGE

    bulduğum boş yolda benzinim bitene kadar yukarı aşağı gidip gelirken çektiğim video : http://youtu.be/sZNWsbe2NN8


    2. videoyu kesemediğim için sesin duyulduğu yerleri yazıyorum..

    00:34 - 00:52

    01:17 - 01:33

    02:02(duvarın üzerindeki telefonu farketmeyen adam )

    02:13 - benzin bitene kadar )

  12. #14712
    lycantrophic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Ağustos 2009
    Motosikleti
    GV 250
    Emre öncelikle geçmiş olsun. Maceralı bir perşembe olmuş. Benim de cumartesim ona benziyordu biraz kız arkadaşım telefonunu unutur koşturur döner onu alırım gecenin bir yarısı yollarda. Tam giderken öküzün teki kırmızı ışıkta geçti yolun ortasında durdu, ona çarpıyordum da neyse. Sonra toprak yolda motorcuyla karşı karşıya tos vuruyorduk ondan da kurtardım öyle enteresan bir cumartesiydi benim de. sonra telefonu aldım götürdüm eve geldim baktım çanta parçalanmış alt taraftan.

    O fren pedalı gayet güzel ve rahat oldu aparatı takınca. Üzerinde yeşil bir lastik tabaka vardı da saçma bişey olduğuna karar verip o kısmı çıkardım. Bu haliyle çok çok rahat oldu ama, araba freni gibi neredeyse. Herkese tavsiye edebilirim.

    Çanta konusunda da kaynak yaptırırım çoğunluk gibi ama tam çözüm olmaz sanki. Toprak moprak paldır küldür gidiyorum. İç tarafa alüminyum sac gibi bişey yapıştırsak kırmızı contayla çözüm olabilir mi ki? Aklıma öyle bişey geldi.
    Önemli olan nereye varacağın değil, yaptığın yolculuktur.

  13. #14713
    TwisTeD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Ocak 2012
    Şehir
    İstanbul Küçükçekmece
    Motosikleti
    Hyosung Gv250 2007
    Alıntı mhmtrn adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    emre ne perşembeymiş yaw baya atraksiyonlu olmuş.şaka bi yana geçmiş olsun.
    Sağolasın ya ucuz atlattık

    Alıntı lycantrophic adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Emre öncelikle geçmiş olsun. Maceralı bir perşembe olmuş. Benim de cumartesim ona benziyordu biraz kız arkadaşım telefonunu unutur koşturur döner onu alırım gecenin bir yarısı yollarda. Tam giderken öküzün teki kırmızı ışıkta geçti yolun ortasında durdu, ona çarpıyordum da neyse. Sonra toprak yolda motorcuyla karşı karşıya tos vuruyorduk ondan da kurtardım öyle enteresan bir cumartesiydi benim de. sonra telefonu aldım götürdüm eve geldim baktım çanta parçalanmış alt taraftan.

    O fren pedalı gayet güzel ve rahat oldu aparatı takınca. Üzerinde yeşil bir lastik tabaka vardı da saçma bişey olduğuna karar verip o kısmı çıkardım. Bu haliyle çok çok rahat oldu ama, araba freni gibi neredeyse. Herkese tavsiye edebilirim.

    Çanta konusunda da kaynak yaptırırım çoğunluk gibi ama tam çözüm olmaz sanki. Toprak moprak paldır küldür gidiyorum. İç tarafa alüminyum sac gibi bişey yapıştırsak kırmızı contayla çözüm olabilir mi ki? Aklıma öyle bişey geldi.
    Sağolasın, sanada geçmiş olsun, evet senin gününde benimkine benziyor. Şimdi sen üzerinde yeşil tabaka var diyince aklıma geldi, ben o pedalı rengi yüzünden almamıştım, demek üzerindeki yeşil lastik çıkabiliyormuş, iyiymiş
    Benim aklıma birde süspansiyon vidasını bir şekilde kaplamak geldi. Kalın bir lastik conta ile mesela. Ben şimdilik kalın pullar ile demir aparatı motordan uzaklaştırıp demiride bükerek çantayı korumayı denicem bakalım ne kadar gidecek.

  14. #14714
    Exzina - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Mart 2011
    Motosikleti
    Transalp 650
    Arkadaşlar ben hala mont ve bot alamadım. Bana yazlık ve uzun yol için mont tavsiye edebilir misin? Mecburen şehir içi için yazlık bir mont daha alacağım.

    Max 400e kadar. Dış görünüş olarak çok gösterişli olmayan sade bir şey arıyorum. Her ne kadar deri daha güvenli olsada tekstil mont bana cazip geliyor.

    Bot olarak yazlık terletmeyen ama güvenli bir bot arıyorum. max 200'e kadar.

  15. #14715
    lycantrophic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Ağustos 2009
    Motosikleti
    GV 250
    Alıntı TwisTeD adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sağolasın ya ucuz atlattık



    Sağolasın, sanada geçmiş olsun, evet senin gününde benimkine benziyor. Şimdi sen üzerinde yeşil tabaka var diyince aklıma geldi, ben o pedalı rengi yüzünden almamıştım, demek üzerindeki yeşil lastik çıkabiliyormuş, iyiymiş
    Benim aklıma birde süspansiyon vidasını bir şekilde kaplamak geldi. Kalın bir lastik conta ile mesela. Ben şimdilik kalın pullar ile demir aparatı motordan uzaklaştırıp demiride bükerek çantayı korumayı denicem bakalım ne kadar gidecek.
    Ben de bu hafta içi çanta geldikten sonra bişeyler yapacağım ama yapınca sen de fotoğraf koyarsan sevinirim. Pedal açıkçası peglerle birlikte eşantiyon geldi kırmızı yeşil renkler hakikaten kötü ama o lastiği çıkarınca gayet güzel oldu hoş ve rahat oldu. İyi ki eşantiyon yollamışlar.
    Önemli olan nereye varacağın değil, yaptığın yolculuktur.

  16. #14716
    myhammer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Mayıs 2010
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Yamaha xmax250
    Alıntı TwisTeD adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Herkese tünaydın;

    Korkunç kötü bir perşembe günü ve inanılmaz yoğun bir haftasonu geçirdim. Pek giremedim foruma ama maşallah forumumuz pek bi hareketli
    Başka kimsede yok zannediyordum şuan 2 kişi olduk, @mertcebi benim egzozumda açık, gerçekten bende düşük devirdeki sesini çok seviyorum ama genelde 5000-8000 arası sürüyorum motorumu.

    Murat motorun çok hoş olmuş, güle güle kullan, motorumu ilk aldığımda sendeki fren pedalına bende yan yan baktım bir süre ama sonra vezgeçtim, şimde sendeki resimlere bakınca anladım ki pek de iyi yapmamışım

    İlker taşınmak zor iş bir süredir yazmıyorsun farkındayım, taşınmana vermiştim ki öyleymiş hadi daha aktif katılım bekliyoruz senden arasıra ufaklığın resimlerinide ekle

    Eren (rnks) ben yakın sayılırım sana ama yazdıklarını daha yeni okudum istersen önümüzdeki haftasonu gezeriz.

    Çanta ile ilgili yazışmalar olmuş bende bu haftasonu çantalarımı yenilemek zorunda kaldım
    bende herkezde bulunan standart çantadan aldım, evet suspansiyona çarpma olayı var, benim aklıma çantanın demir aparatı ile sisybarın demiri arasına kalın kalın pullar sıkıştırmak geldi, bu sayede biraz daha uzaklaştırabilirim diye düşündüm. tam ilgilenemedim ama bu hafta içi o işi tam çözücem. içine biraz yüklenince yollar nedeniyle süspansiyona çarpmaya devam edecektir, belki çantanın süspansiyona değen kısmına bişi montelemek işe yarayabilir.

    Gelelim perşembe günüme;

    Sabah 7:30 da kalkacağıma alarmı ertele tuşu yerine kapata bastığım için 8:30 da kalkabildim. Acele giyindim çıktım falan derken sağından geçtiğim bir halk otobüsünün(normalde hiç yapmam korkarım) kapısından boşalan insanlardan birini az daha eziyordum, ayaklarına vurdum ön lastikle
    akşam çıkışta lastiğimin patladığını fark ettim, benzinimde bitmişti çektim shell e adam tam doldurmaya başlıcaktı ki cüzdanımı iş yerinde unuttuğumu anladım
    adam acıdı halime 10 liralık benzin attıda lastiği şişirip yola çıktım, ablamlara gittim. Yemek ye sohbet falan dedim ben eve gidiyim, 15-20 dk yoldan sonra evdeyim ve aklıma evin anahtarlarının cüzdanımda olduğu geldi
    mecbur geri döndüm anahtar aldım yola çıkarken beton saksıya sağ çantayı vurdum paramparça oldu
    o sinirle yola çıktım gene ve yolda 2 taksici beni altına alıyordu bariz 2 kere ölümden döndüm
    eve gidip şükür namazı kıldım
    gülermisin ağlarmısın :p şükür namazından önce bi banyo yapsaydın keşke çok bahtsızmışssın :p
    Ben dostlarımı ne kalbimle nede aklımla severim
    Olurya kalp durur..Akıl unutur...Ben dostlarımı ruhumla severim O ne durur ne de unutur....(HZ.MEVLANA)

  17. #14717
    kilitci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Haziran 2009
    Şehir
    İstanbul-Bayrampaşa
    Motosikleti
    BMW F650GS
    Alıntı TwisTeD adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Herkese tünaydın;

    Korkunç kötü bir perşembe günü ve inanılmaz yoğun bir haftasonu geçirdim.

    Emre geçmiş olsun ucuz atlatmışsın Allah büyük kaza göstermesin.

    Alıntı Exzina adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar ben hala mont ve bot alamadım. Bana yazlık ve uzun yol için mont tavsiye edebilir misin? Mecburen şehir içi için yazlık bir mont daha alacağım.

    Max 400e kadar. Dış görünüş olarak çok gösterişli olmayan sade bir şey arıyorum. Her ne kadar deri daha güvenli olsada tekstil mont bana cazip geliyor.

    Bot olarak yazlık terletmeyen ama güvenli bir bot arıyorum. max 200'e kadar.
    Mont benim kullandığım venom marka yazlık montu tavsiye edebilirim hem şehiriçi hem uzun yolda kullanılabilir yaz sıcaklarında çok iyi püfür püfür esiyor üzerinde yok gibi bahar aylarında da içliği takılıp giyilebiliyor.
    http://www.feyizoglu.com/Dynamic-Fil...t_46027.html#0

  18. #14718
    YÖRÜK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Temmuz 2008
    Şehir
    ANTALYA
    Motosikleti
    BMW R1200 GS
    herkese iyi akşamlar..

    Alıntı kilitci adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba ilker.
    Hakkaten bu konuda seni takdir ediyorum forumun en eskilerindensin ve motoru sattığın halde hala buradan kopmadın aynı şekilde yazmaya devam ediyorsun bugüne kadar burada kim motorunu satıp başka motor alsa dediği laf şu oluyordu 'merak etmeyin motoru değiştirdim ama yine buralardayım' fakat sonuç olarak şu anda hiçbirisi yok eminim sen yeni motorunu aldığında da yine buralarda olacaksın.
    Ne yaptın yeni motor bakıyormusun Transalp mi Vstrom mu karar verebildin mi?
    mustafa öncelikle iyi düşüncelerin için teşekkür ederim..ben her zaman söylemişimdir,buradaki ortam gerçekten çok farklı,belki de çoğumuzun ilk göz ağrı olmasından kaynaklanıyor da olabilir.ama burada istanbul tayfası ve istisnalar hariç görüşemesek de sanki yıllardır birbirimizi tanıyormuşuz gibi hissediyorum.ben çok takdir ediyorum bu sayfayı ve bu yüzden hangi motor alırsam alayım bu ortamı bırakmayı düşünmüyorum.yani motor olarak bir sene daha motorsuz takılmayı müteakip abs li ikinci el dl650 almaya karar verdim.ama o anki durum elvermezse xl650 olacak..kısmet bakalım..

    Alıntı timoti adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hocam sizinle olan dostluğumuz pek fazla yazışamasak da her zaman devam eder. Yeni evinizde mutlu mesut yaşamanızı dilerim. Yeni motor olarak ne düşünüyorsunuz? Enduroları benim hanım sevmiyor çapırcı oldu başıma, benim de kafam çok karışık yeni motor hususunda. Ancak bu sezon gv ye devam galiba.
    hakan hocam,teşekkür ederim.ben birgün bir yerlerde karşılaşacağımız ihtimaline inanıyorum.motor olarak enduro tarzını seçtim ve enduro olarak bakacağım artık.aslında cruiser tarz olarak beni karşılıyor ama işte arada bir yeşillik arazi havası da çok cezbediyor.bunları gv250 ile sağlıklı bir şekilde yapmak biraz sıkıntı o yüzden enduroda karar kıldım.

    Alıntı Dr.Aequitas adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba İlker, gerçekten baya oldu sen görünmeyeli. Evi taşımışsın, geçmiş olsun. Ev taşımak kadar nefret ettiğim şey azdır. Eşyaları kolilemek bir dert, o kolileri açıp tekrar yerleştirmek bambaşka bir dert. Gerçekten tam bir karmaşa. Giderler için lastik tıpalar var, gider hortumlarını içine sıkıştırdığın. Ev yeniyse çoğu evde olmayabiliyor, onlardan alıp takman gerekebilir, zaten takmazsan zaman içinde koku da yapar.

    E artık evi de taşımışsın, sıra motora geldi
    hüseyincim teşekkür ederim dostum..ayazın sağlıklı bir şekilde büyümesi için motoru daha yukarıda bahsettiğim gibi bir sezon erteleyeceğiz artık.şuan için öyle karar verdik.

    Alıntı Slayerrr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Biz motoru olmayanları dikkate almıyoruz. Evi taşıdığını biliyorum, dolayısıyla internete girememeni de tahmin ediyordum.
    ben biliyordum zaten öküz ölünce ortaklığını biteceğini


    Alıntı TwisTeD adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İlker taşınmak zor iş bir süredir yazmıyorsun farkındayım, taşınmana vermiştim ki öyleymiş hadi daha aktif katılım bekliyoruz senden arasıra ufaklığın resimlerinide ekle
    emre eyvallah..katılacaz artık işlerim hafifledi biraz.imageshack de problem var çözer çözmez yeğeninizin bir fotosunu ekleyeceğim..bu arada kabus gibi perşembe günün için çok geçmiş olsun..
    SÖZ KONUSU VATAN İSE GERİSİ TEFERRUATTIR!!!

  19. #14719
    mitmuallim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Mart 2005
    Şehir
    İzmit /Kocaeli
    Motosikleti
    Mondial RX3i EVO
    Arkadaşlar , Motor kullanırken zihin tamamen motorkullanmaya şartlanmaz ise her türlü aksilik anında burnumuzun önünde çok kere tecrübe etmişim
    kafamda başka bir şey düşündüğün an tehlike ile yüz yüze geldim. En tehlikeside virajda karşı şeride geçmek oldu.. Yani kafamızda düşünce ve gönlümüzde sıkıntı varsa motoru bir
    kenara bırakmakta fayda var.. bir de ben nazara inanırım ve her gün motor abinmeden mutlaka duasını okurum..maddi korumalrın yanında manevi korumada lazım diye inanalardanım..
    İlker bey, geçen tam ilker beyde bu limadan ayrıldı diye düşünmüştümki hemen bir yorum yazmışsın .. Memurluğun en berbat yönü ev taşıma ve stresi.. İnsan bir ay kendine gelemiyor..yeni mekanında uzun soluklu ve huzurlu bir yaşam diliyorum..
    Diğer arkadaşlarada saygı ve selamlar..
    vessselam..
    "Yolculuk bir fersahda olsa cehennemden bir parçadır" ..... seyyah pirimiz Evliya Çelebi

  20. #14720
    YÖRÜK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Temmuz 2008
    Şehir
    ANTALYA
    Motosikleti
    BMW R1200 GS
    mithat hocam iyi dilekleriniz için teşekkürler..öncelikle limandan ayrılacak bir aracım yok henüz o yüzden mahsur kaldım şimdilik

    size tamamen katılıyorum,motor binmeden önce zihni boşaltmak ve manevi olarak rahatlamak adına dua okumakta fayda var..yani bu konu tartışılır ama ben genelde ayet el kürsi (yanlış yazmış olabilirim) okurum.


    bu arada o kadar çok yeni arkadaşımız katılmış ki aramıza giderek nüfusumuz artıyor.sevindirici bir olay...hepinize katılımcı olmanız dileğiyle,kazasız belasız günler diliyorum.
    SÖZ KONUSU VATAN İSE GERİSİ TEFERRUATTIR!!!


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)

Bu Konudaki Etiketler