Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Hyosung/S&T Kanuni Gv250 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #781
    YÖRÜK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Temmuz 2008
    Şehir
    ANTALYA
    Motosikleti
    BMW R1200 GS
    emek kardeşim iyi akşamlar.ben de vk bankın kredisini araştırıyorum.aslında sıfırını alacak kadar birikmişim var ama düğün için hem babam hem de nişanlım kullanmamı istemiyor.bende küçük küçük öderim diye kredi çekip almaya karar verdim.ya içimde bir sızı bu tutku resmen.ya hiç binemesemde almam lazım bir tane 250.onu oracıkta benim olduğunu görmem bile yeter.ikinci el alacağım bir tane buldum antalya'da.yarın bayram için gideceğim memleketime.o zaman görüşeceğim.eğer anlaşırsak kapora verip krediyi çekip alırım diye düşünüyorum bakalım.aslında hem araba hem motor idamesi biraz zorlayacak gibi ama bakalım.şimdi alırsam hevesimi alana kadar yağmur çamur kış demeden bineceğim biliyorum.ya sana bunları yazarken bile içim içime sığmıyor,nasıl bir duygu anlamadım.neyse inşallah motoru alınca heryeri gezeceğim.inşallah ileride birlikte turlama fırsatı da buluruz

    ha bu arada 15000 km bence çok fazla değil.mrock bile 20000 üstünde sattı bildiğim kadar.bakımını yaptırdığın sürece on binlerce km yapar gibi geliyor.sağlam makinalar.benim bulduğum 4500 km'de 2007 model.yinede ne kadar az km bulursan o kadar iyi değilmi?
    SÖZ KONUSU VATAN İSE GERİSİ TEFERRUATTIR!!!


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #782
    emekkoray - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Kasım 2008
    Şehir
    balıkesir
    Motosikleti
    bmwR1150gs & honda crf250l
    mutlaka görüşür turlarız beraber.. ben gv aklıma düştü düşeli arabayı yıkamak bile gelmiyor içimden.. eşim bıktı artık yer gök gv.. öğretmen arkadaşlar bile hyosuung hocam günaydın falan diye takılıyorlar.. bulduğun gv kaç kilometrede? ve ne istiyolar fiyat olarak?
    bir sıcak söz.. bir demlik çay.. işte sevmek bu kadar kolay..

  3. #783
    YÖRÜK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Temmuz 2008
    Şehir
    ANTALYA
    Motosikleti
    BMW R1200 GS
    2007 model 4500km.de bende senin gibiyim.eskiden arabayı haftada bir kuaföre götürürdüm.şimdi 2 aydır su yüzü görmedi yarın yola çıkmadan temizletip gidicem bakalım herşeyin hayırlısı olsun öncelikle.allah kaza bela vermesin sonra keyfimizi alalım motorlarda inşallah dimi?

    ya birde ne hoşuma gidiyor biliyormusun?şu forumdaki üyeler gerçekten kültür seviyesi yüksek insanlar.boş muhabbet yok.çok iyi bişi bu
    SÖZ KONUSU VATAN İSE GERİSİ TEFERRUATTIR!!!

  4. #784
    emekkoray - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Kasım 2008
    Şehir
    balıkesir
    Motosikleti
    bmwR1150gs & honda crf250l
    bende yarın sabah ayvalıka gidiyorum .. tüm yola çıkacaklara iyi yolculuklar kazasız belasız varın inşallah.. yörük kardeş dediğin gibi bu site süper iyiki var yoksa ben kiminle konuşacaktım.. kendi kendime konuşurdum ters gömleği giydirirlerdi.. bide hyosung a ısınmamın nedeni mrock ve selka. onların yazdıkları anlattıkları içime sindirdi motoru.. yani buradakailer sayesinde aklım hiç bişeyde kalmadan alıcam gv mi inşallah.. tekrar herkese iyi yolculuk ve şimdiden iyi bayramlar..
    bir sıcak söz.. bir demlik çay.. işte sevmek bu kadar kolay..

  5. #785
    YÖRÜK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Temmuz 2008
    Şehir
    ANTALYA
    Motosikleti
    BMW R1200 GS
    beni de mrock çok heveslendirdi.sonra selka benden önce davrandı ve almaya niyetlendiğim motoru son anda selka alıverdi şaka bir yana inşallah kazasız belasız nice km yapar selçuk(selçuk umarım böyle takıldığım için bana kızmıyorsundur).inşallah istediğimiz olur.senin de yolun açık olsun ve başta senin olmak üzere herkesin bayramı kutlu olsun
    SÖZ KONUSU VATAN İSE GERİSİ TEFERRUATTIR!!!

  6. #786
    Selka - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ekim 2008
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    SUZUKI DL650 V-STROM
    Merhaba Yörük kardeşim.. Niye kızayım yok kızmam.. Ben GV mi ekim ayında vakıfbanktan bayram kredisi alarak aldım. 6500 liram vardı ama 8 ayda bana getirisi 850 ytl idi oysa faiz ve masraflar ile ben bankaya 750 ödüyecektim bende kredi almayı tercih ettim. Bu arada motorum 2600 km de ve hiçbir sorunu yok. Gayet dengeli ve konforlu.. Geçenlerde alınmaca yok bir Raptora bindim ama GV kadar güven vermedi. Bugün 125 KM lik bir gezi yaptım, Gebizden sonra yol kitap gibi idi; ben açtım gazı sonuna kadar yol bomboştu 130 km/h olunca hızım gazı kestim birde baktım diğer Abdurrahmanlar kasabasına gelmişim bile.. Aşağıda link var tıklayın ve okuyun..
    Müzik öğretmeni arkadaşım gerçekten GV fiyatını hak ediyor.. Ha şu gaz kesme olayını ben sadece 2600 km de topu topu 3 yada 4 kez yaşadım ve hiç rahatsız olmadım.. Bu arada bu motoru Kuralkan Motor getiriyor artık bir web sayfası var süper. İster GV yi kuralkan dan ister GLOBAL motordan alın hiç farketmiyor yedek parça yı sipariş edin 2 günde elinizde yani artık bu motor Kanuni diyebiliriz. Arkasında Kanuni var. Her tür yedek parça şekillerle fiyatlarla açıklanmış.. Bu motorun sorunuda kalmamıştır....

    İşte Lİnk...

    http://www.motorize07.com/index.php/...45521.html#new
    SOSYAL BİR MESAJIM KALMADI ARTIK BU İNSANLIĞA

  7. #787
    Orko_ye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Temmuz 2008
    Şehir
    Austin / Texas, USA
    Motosikleti
    -
    Alıntı harbiturk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Benim tahminim musluğun konumunu yanlış ayarladın. Yani sen normale aldığını sandığında aslında rezerve aldın ve o konumda benzini tükettin. Bu durumda depo sıfıra kadar indi.
    Evet harbiturk, sanırım haklısın. Çünkü ertesi gün servis kitapçığıyla musluğu kontrol ettim. Kitapçıkta musluğun konumu ile gerçekteki farklı. Ben normalde gidiyorum diye yedek açıkta gidiyordum sanırım. Bir ara servise de sorum teyit edicem. Sorum ile ilgilenen tüm arkadaşlara teşekkürler. Tüm GV250 cilere iyi bayramlar
    ..::.. GO ..::..

  8. #788
    mrock - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Ağustos 2005
    Şehir
    TURK CHOPPER MK-Kütahya
    Motosikleti
    Shadow VT750
    merhaba arkadaşlar veya abilerim (22 yaşında bu topicin en küçüğü olarak)

    bayram izni başladı motorsuz olarak bayram girmek çok üzücü birşey.Bugün Ayvalığa geldim ve yolda yüklü motorlarıyla uzun yola çıkan motorcuları görünce kendimi çok kötü hissettim.Bayram kredileri benimde dikkatimi çekti.

    Kış mevsimnde bile yokluğu aranıyor bu güzel makinelerin. İçinde bol kromajlı ve gürültülü chopperlar olan efsane rock,heavymetal gruplarının kliplerini seyrederek vakit geçiriyorum. İş stresi, ayrıldığınız kız arkdaşınız,boyun eğmek zorunda oldğunuz ve bedeninizi ve ruhunuzu hapseden herşeyi geride bırakıp unutmanın tek yolu bu makinelerle yolda olmaktır.2 tekersiz kalmamak,2 tekerli kalmak ümidiyle....

    Facebook üyesi olanlar için cruiser/chopper hakkında güzel bir grup açmıştım sizleride beklerim :
    http://www.facebook.com/group.php?gi...4555381&ref=ts
    [COLOR="Red"]motorcu değil choppercı olmak.....kıvırtmak değil kafa sallamak::xrock::.... varmak değil yolda olmak.... boyun eğmek değil özgür olmak..... hevesle değil tutkuyla bağlanmak...[/COLOR]
    [IMG] http://www.allstategarage.com[/IMG]

  9. #789
    YÖRÜK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Temmuz 2008
    Şehir
    ANTALYA
    Motosikleti
    BMW R1200 GS
    emrah belki sitede en küçüğümüz olabilirsin(emin olmamakla birlikte) ama tecrübe olarak hepizin üstündesin gibi geliyor bana bende antalya'ya geldim.birtane 2007 model gv 250 buldum 4500 km.bayramdan sonra görmeye gideceğim konuştum sahibiyle.inşallah anlaşırsak alacağım.bu arada tekrar herkese iyi bayramlar.
    SÖZ KONUSU VATAN İSE GERİSİ TEFERRUATTIR!!!

  10. #790
    mrock - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Ağustos 2005
    Şehir
    TURK CHOPPER MK-Kütahya
    Motosikleti
    Shadow VT750
    saolun sitede değilde topiğin en küçüğü olabilirim diye düşündüm.

    Hayırlı olsun diyelim şimdiden motoru almadan önce siz mi deneyeceksiniz?
    Motor almadan önce kontrol emniz gereken bir kaç noktayı belirmek isterim.

    1)Eğer motoru alacağınız kişiye güveniyorsanız Km saatinin doğruluğunu ispatlamaya gerek kalmayacak.Eğer genel görünüşü Km si ile uyuşmuyorsa bir kaç yapmanız gereken kontrol olabilir.Gv250 nin benzin deposnun altından geçen ve KM saatine giden bir elektirik soketi var bunu çıkardığınız zaman motorun km saati çalışmaz sabit kalır bu şekilde binlerce km yol yapıp kmyi sabit tutabilirsiniz. Tabiki bu durum hiç ama hiç etik değil.Ben tesadüf eseri böyle birşeyi farkettim istesem 15000 de durdururdum motoru.

    2)motorun kilometresine güvenmiyorsanız toranvida ile hava filtresini sökün ve filtenin durumuna bakın.bu arada filtreyi açarken vidaların ne kadar yıprandığınada bakın vidalar zorlanmamamış yıpranmamışsa fazla açılmamış demektir.Benim sattığım motor 20000 devirdiği geçtiği için filtrenin civatalı sök tak sök tak yapmaktan yıpranmış ve boyası atmıştı.

    3)Lastik dişlerine pek güvenmeyin GV250 deki lastiklerin hamuru sert olduğu için 25000 deki motorda bile sapa sağlam görünür.

    4) Arka fren ayar civatası ne kadar sıkılı olduğunu kontrol edin.Arka fren pedalından çıkan demir çubuk arka tekere kadar uzanır ve ordan kampanayı sıkıp açar. tam orada ayar somununu görürsünüz.Eğer motorun km az ise o civata 3-5 diş sıkılı olur eğer fazla km yaptıysa kampanalar eridiği için o civatayı sıkıp tekrar ayarlaması gerekir. Eğer civata ortalara gelmişse büyük ihtimal motor 15000i devirmiş anlamına gelir.(normal arka fren kullanımında)

    5)Eksoz çıkışları çok önemli.Eğer eksozun çıkışlarında sararma kararma varsa makinenin çok zorlandığı ve bu şekilde uzun süre kullanılıp yıprandığı anlamına gelir.Eksozdaki rengin kontrolü çok önemli motorun ne kadar yorgun olduğunu eksozdan öğrenebilirsin.

    6)Debriyaj kavraması çok yukarda ve ayarlama vidası sona geldiyse gene makinenin yanlış kullanıldığı anlamına gelir.Zira benim motor 22000km debriyaj baltası hala ortalardaydı.8000-10000 km de debriyaj bitiren arkadaşların nasıl yaptığını merak ediyorum.Bu arada İstanbul plakalı motor alırsanız biraz daha fazla şüphelenin çünkü motorun en fazla zorlanacağı ve parçalarının yıpranıp eskiyeceği yer istanbul trafiğidir.

    7)Motorun garanti ve bakım kitapçığı sürekli servis kaşeli imzalandıysa bu da artı puandır.

    8)motorun eski sahibinin yaşı :D :D evet bu da çok önemli eğer eski sahibi 40 yaş üstüyse motora daha iyi baktığı limitlerinde kullandığı ve bakımını sürekli yaptırdığı bir gerçektir.20 li yaşlardaki heyacan motoru biraz yıpratıyor gibi geliyor bana

    9)motorun genel görünüşü çok önemlidir.Gözünüze diri görünmeli makine birde aşık olduysanız demeyin sizin üstünüze...
    [COLOR="Red"]motorcu değil choppercı olmak.....kıvırtmak değil kafa sallamak::xrock::.... varmak değil yolda olmak.... boyun eğmek değil özgür olmak..... hevesle değil tutkuyla bağlanmak...[/COLOR]
    [IMG] http://www.allstategarage.com[/IMG]

  11. #791
    150_zat_ank - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Mart 2007
    Motosikleti
    150 zat, vulture, rs200, dominar400
    slmlar sewgili arkadaslar sitede öylesine gezerken rastladım bu topic'e sizlere vi kac sorum olucak gv 250 hakkında...su an askerdeyim fakat az kaldı dönuorum yollara bende dondüümde bi gv 250 weya venox almak istiorum fakat antalya weya ankaradan nereden alabileceim hakkında bi fikrim yok ank.da kymco satan bi yere rastlamadım acıkcası..hyo da kanuniye gectiginden beri kafamı karıstırıo.. sonucta kanuni serwislerinin durumu ortada..yedek parca we işcilikte sorun yasarmıyım die tedirginim..bu iki motorun son hızları we hızlanmaları sizleri tatmin ediomu ..? ben 3 yıldır 150 zat kullanıorum we bi kac kez de arkadasımın regal raptorunu kullandım regal bana zattan cok farklı gelmedi ama kymco we gv aynı hacimde olmalarına ragmen beygir olarak cok ustunler buda benm iştahımı acıo ben 2 yaz önce 150 zat'la ankaradan antalyaya gittim sureklı 90-100 km we sollama olanaklarım beni bayagı yormustu acıkcası.bu nedenle yorumlarınız benm icin cok onemlı cvplarınız için şimdidn tesekkurler..bu arada emekkoray,yoruk we mrock kardesım motor askınız hıc bıtmesın hep boyle kamanız dileiyle...

  12. #792
    mrock - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Ağustos 2005
    Şehir
    TURK CHOPPER MK-Kütahya
    Motosikleti
    Shadow VT750
    Venox,GV250 den pahalı bir makine tek farkı bu.250cc de en iyi iki model. Regal Raptor bende kullandım 235cc 15 bg civarı bir motoru var. Haliyle preformansı pek tatmn etmez. Yedek parça konusunda ST&kanuniyle iş yapmaktan korkmaya gerek yok sonuçta muhatap alcağın kişiler var.
    [COLOR="Red"]motorcu değil choppercı olmak.....kıvırtmak değil kafa sallamak::xrock::.... varmak değil yolda olmak.... boyun eğmek değil özgür olmak..... hevesle değil tutkuyla bağlanmak...[/COLOR]
    [IMG] http://www.allstategarage.com[/IMG]

  13. #793
    YÖRÜK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Temmuz 2008
    Şehir
    ANTALYA
    Motosikleti
    BMW R1200 GS
    bende tam emrahın söyleyeceğini söyleyecektim.muhattap olduğun kişiler var sonuçta.hiçkimseyi bulamamaktan iyidir.emrah motoru ben test edeceğim ama gerçekten pek bilgim yok.bu yazdıkların çok iyi oldu bunları bir kağıda yazıp yanımda götürüp tek tek bakacağım km saati ile oyanayacağını sanmıyorum ama egsoza bakarım onu daha önce bir arkadaşımda söylemişti.sahibinin sesi gençti muhtemelen 27-35 arası diye düşünüyorum.debriyaj olayına da bakacağım.kavramasının yukarıda olması derken çekmeye başlayınca geç kavraması anlamına geliyor dimi?
    SÖZ KONUSU VATAN İSE GERİSİ TEFERRUATTIR!!!

  14. #794
    mrock - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Ağustos 2005
    Şehir
    TURK CHOPPER MK-Kütahya
    Motosikleti
    Shadow VT750
    debriyaj manetini tam bırakmak üzereyken kavraması ve kavrarken güç kaybına uğruyormuş gibi hissedilmesidir.
    [COLOR="Red"]motorcu değil choppercı olmak.....kıvırtmak değil kafa sallamak::xrock::.... varmak değil yolda olmak.... boyun eğmek değil özgür olmak..... hevesle değil tutkuyla bağlanmak...[/COLOR]
    [IMG] http://www.allstategarage.com[/IMG]

  15. #795
    YÖRÜK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Temmuz 2008
    Şehir
    ANTALYA
    Motosikleti
    BMW R1200 GS
    tamam çok sağol dikkat ederim.ya allam olsun artık yaa

    arkadaşlar gv 250 lerin yıllık bandrolleri ne kadar tutuyor?ocak ve temmuz olarak ne kadar ödüyorsunuz?
    SÖZ KONUSU VATAN İSE GERİSİ TEFERRUATTIR!!!

  16. #796
    mrock - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Ağustos 2005
    Şehir
    TURK CHOPPER MK-Kütahya
    Motosikleti
    Shadow VT750
    3 yaşındaysa 28YTL.3 yaş altı 34 YTL idi en son.
    [COLOR="Red"]motorcu değil choppercı olmak.....kıvırtmak değil kafa sallamak::xrock::.... varmak değil yolda olmak.... boyun eğmek değil özgür olmak..... hevesle değil tutkuyla bağlanmak...[/COLOR]
    [IMG] http://www.allstategarage.com[/IMG]

  17. #797
    YÖRÜK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Temmuz 2008
    Şehir
    ANTALYA
    Motosikleti
    BMW R1200 GS
    emrah bişi soracam.bu antalyada bulduğum motorda da gaz kesme problemi oluyormuş ama çok rahatsız edici seviyede değilmiş.yani sahibi 3. vitesteyken belirli bir devirde yapıyor çok az bir süre devam ediyor sen gazı açtıkça kayboluyor dedi.yani her gv250 de olan hep bahsedilen bir durum dimi bu?birde bu 34 ytl tek bir dönem mi,yani 6 aylık mı yoksa senelik mi?
    SÖZ KONUSU VATAN İSE GERİSİ TEFERRUATTIR!!!

  18. #798
    mrock - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Ağustos 2005
    Şehir
    TURK CHOPPER MK-Kütahya
    Motosikleti
    Shadow VT750
    tek dönem 34 YTL ama bu ocakta 3-5lira zam gelebilir.Dediğin gaz kesme problemi o meşhur problem işte :( çok kafana takılcak birşey değil.Çeve yoluna çık dene her hızlanışta yapıyorsa sıkıntı olabilir ama 10da 1,15de 1 yapmasını normal karşıla artık.Bende faal CDİ ünitesi vardı.Yeni sahibine vermiştim.İkna edebilirsem alır sana gönderirim
    [COLOR="Red"]motorcu değil choppercı olmak.....kıvırtmak değil kafa sallamak::xrock::.... varmak değil yolda olmak.... boyun eğmek değil özgür olmak..... hevesle değil tutkuyla bağlanmak...[/COLOR]
    [IMG] http://www.allstategarage.com[/IMG]

  19. #799
    YÖRÜK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Temmuz 2008
    Şehir
    ANTALYA
    Motosikleti
    BMW R1200 GS
    ya çok sağol emrah.bu arada sana özelden bir mail atıyorum.
    SÖZ KONUSU VATAN İSE GERİSİ TEFERRUATTIR!!!

  20. #800
    Selka - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ekim 2008
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    SUZUKI DL650 V-STROM
    Arkadaşlar, KYMCO Venox 250cc de çok iyi bir makina. Bence performans ve kalite açısından GV ile aynı. O zaman niye fazla ödeyim ki denilebilinir? Bir motorun sıfırı 7500 YTL diğeri 9500 YTL. Bu durumda kesinlikle GV.
    Gaz kesme olayı. Ya, arkadaşlar ben GV mi 3 aydır ve 2700 km dir kullanıyorum. Vallahi hiç ama hiç rahatsız olmadım. 15 hızlanmada bir defa yapıyor yada bazen 200 km yol aldığım zamanlarda hiç yapmadığıda oldu. Ben rahatsız olmuyorum ki; motor sürerken çok hassas davranırım.
    Yedek parça sıkıntı idi. Artık değil; gir kuralkan web be istediğin parçayı sipariş et ustan da taksın. O kadar... Ben de Mrock kardeşim gibi motorumu 20000 km kullanmaya niyetliyim. Önceden Honda Shadow 750cc filan diyordum inceleyine 40HP olduğunu ve 5.5 ile 6 lt yakıt tükettiğini duyunca 30HP ile 3.5 lt yakarım daha önemli dedim...
    İyi Bayramlar...
    SOSYAL BİR MESAJIM KALMADI ARTIK BU İNSANLIĞA


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 5 kullanıcı var. (0 üye ve 5 misafir)

Bu Konudaki Etiketler