Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Hyosung/S&T Kanuni Gv250 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #22621

    Üyelik
    24 Nisan 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Hyosung GV250
    Hangi Lastik?

    Lastik konusunda zaten yazmayı düşünüyordum, gelen soru bu mesajın tarihini biraz öne aldı. Öncelikle belirtmeliyim ki, lastik seçimi konusunda 2 önemli kriterim var(dı):

    - Fabrika çıkış ebatları değiştirmemek (110/90-16 59S ön, 150/80-15 70S arka).
    - Lastiklerin takım olması (aynı marka-model).

    Seçeneklerin kısıtlı olması diyemeyeceğim, çünkü 2 kriterin de gerçekleştiği lastik ne yazık ki bulamadım. Arka lastiği pek çok GV250 sahibi gibi 140/90/15 ile değiştirmek durumunda kaldım. Yine de yazıya devam etmeden önce belirtmem gereken bir şey var: Eğer benim gibi takıntılı değilseniz, yazının geri kalan kısmı size pek anlamlı gelmeyebilir. Çünkü başından karar verme sürecine kadar bu her şey bu bakış açısı ile gelişti.

    Orijinal ebatlarda, aynı desene sahip lastikler için Metzeler, Bridgestone, Michelin gibi öne çıkan markalara bakarak başladım. Biraz önce de değindiğim gibi bırakın öne çıkan markaları, hiçbir markada böyle bir lastik seti bulamadım. Bu aşamada iki kriterden birini seçmem gerekiyordu, ben de arka lastik ebatından vazgeçmenin daha az fark yaratacağını düşünerek 140/90-15 lastik bakmaya başladım.

    Ebatı değiştirmeye kesin karar verdikten sonra, önümde çok fazla seçenek olduğunu düşünmeye başlamıştım ki yanıldığımı anlamam uzun sürmedi. Çünkü o zamana kadar ön ve arka lastiği ayrı ayrı aramış, çok fazla sonuç bulduğum için de modellere dikkat etmemiştim. Mesela Metzeler'e bakınca; lastiğin birinin Perfect ME 77, diğerinin Lasertec olduğunu görüyordum ki bunlar farklı iki desen demekti ve bildiğiniz üzere bunu istemiyordum. Pirelli, Bridgestone vb. hangi markaya baksam sonuç hep aynıydı! Shinko'dan kurtulmak istiyordum evet ama zaten dar olan bütçe ile içime sinmeyerek alacağım lastiğe 1.000 TL gibi bir para vermek de istemiyordum. Aradığım ebatlarda (takım olarak) çok fazla yerde satılmayan Metzeler'in Perfect ME 77 modelini buldum. Birkaç bayi ile görüşüp aynı cevabı aldıktan sonra, ikna olmak için distribütörle de görüşmem gerekmişti. Bunlardan biri hem TT (Tubetyre: İç lastikli) hem de TL (Tubeless: İç lastiksiz, dubleks) kullanımına uygun iken, diğeri sadece TT kullanım olarak üretilmişti. Yani bu takımı kullanmak için jant değiştirmek gerekiyordu ki, ne jant değiştirmeye ne de TT lastik kullanmaya hiç niyetim yoktu. Bir kez daha, "dondurması yere düşmüş çocuk" gibi hissetmeye başladım.

    Daha sonra Dunlop 404 ile karşılaştım. Nedenini bilmediğim bir şekilde bu markaya karşı gizli bir antipatim var. Ortaokul zamanı kullandığım yeşil renkli deodorantların etkisi altında kalmış olabilirim. O zamana kadar biraz gözardı ettiğim hız indeksi, 404 arka lastiğinde H gibi bir değere sahipti ve bu yaklaşık 210 km/saat max. hız gibi benim asla çıkamayacağım bir sürat demekti. Daha yüksek hız indeksi, kullanım ömrünü de arttırabilir gibi bir algıya kapılsam da yurt dışı kullanıcılarının yorumlarında en büyük şikayetin lastik ömrünün kısa olmasından yana olduğunu gördüm. Genel yorumlar yol tutuş açısından iyi olduğu yönünde. Takım fiyatının 1.000 TL civarında olduğunu da hesaba katarsak, bütçeniz kurtarırsa şu an için en iyi seçenek Dunlop 404 gibi duruyor.

    Ve gelelim benim aldığıma, Sava (Mitas) MC7. Ön 110/90-16 59P ve arka 140/90-15 70R. Bu lastiği tercih etmemde Türk kullanıcılardan aldığım olumlu yorumlar ve tabi ki bütçe etkili oldu. Takımı 300 TL'te bulunabiliyor. Yük indeksi orijinal ile aynı, hız indeksi kabul edilebilir seviyede. Lastik rodajını (~100 km) yeni tamamladım. İtiraf etmek gerekirse ilk izlenim olarak beklentimin biraz altında gibi ama bu kadar yeniyken haksız bir yorumda da bulunmak istemem. Zira pek çok kullanıcısı chicken strip'ten eser kalmadığını belirtiyor.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 01:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:25 ----------

    Eklemeyi unutmuşum, biz çukurlardan-tümseklerden seke seke gittiğimiz için lastikler asfaltla daha az temas ediyor. Dolayısıyla Dunlop lastiklerin ömrü bizde biraz daha uzun olabilir
    computeus ve murat81 bunu beğendiler.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22622

    Üyelik
    25 Ekim 2004
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Artık Yok...
    Bende gv düşünüyordumda vazgeçdim sayılır.. ben zaten eski motorcuyum gv düşünmemdeki tek neden uzun yolda az yaksın mantığıydı süratlede işim yok. beni idare eder dedimde.. rakamlara bakınca şaka gibi o 9-10 bin lere çıkarsam virago 535 de var dragstarda var.. 98-2000 model olsada bana göre değer o rakamlara .. yeni başlayanlar için gv ideal olabilir hala ona lafım yok..

    Lastik ölçülerine gelince bir bilgini düzenliyim dunlop sert hamurlu bir lastikdir michellin den falan ömrü uzundur.. pirellide demon ve route serisinde var ön ve arka fabrikasyon ölçüler. desenleride hemen hemen aynıdır.. çok pahalı tutucağınıda sanmam sallıyorum tamamen ama yurtdışı fiyatlarına oranla yazıyorum fazla fazla arka lastik 400 tl olsun ön lastik 200 tl olsun..

    yurtdışında o ölçülerde demon yada route arka lastik 80 dolar ile 120 dolar arası değişiyor önde 80-90 dolar falan civarında.. zaten çok pahalıysa direk yurtdışından sipariş edin.. ebay'dan falan..

    Chopper da alınabilicek modeller belli firmaların chopper motorsikletler için ürettiği modeller az zaten fazla yok. burda öncelik yumuşak hamurlu kısa ömürlü ama hızlı ısınan daha çok şehir içi kullanımına yönelik bir lastikmi alıcaksınız yoksa sert hamurlu biraz geç ısınan uzun yol kullanımına uygun km olarak ömrü daha uzun bir lastikmi alıcaksınız..

    chopperde lastikler belli pirelli route serisi,michellinde commander serisi,dunlop ve metzellerinda chopper serileri varda modellerin ismini unuttum.. bu arada dunlop harleycilerin gözdesi bir lastikdir route da öyle harleyciler çok talep gösterir.. ayrıca dunlop boeng uçaklarının resmi lastik tedarikçisidir yani adamlar uçak lastiği üretiyor uçak lastiği üretmekde yüksek bir bilgi birikimi teknoloji ister

  3. #22623
    abbasglr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Mart 2013
    Şehir
    Hatay
    Motosikleti
    Şimdi: Yamaha Tracer 700, 2013-2018: Gv250
    Arkadaşlar Merhaba,
    Gv250 2013 Model Enjeksiyonlu motorum var, geçen ay yolda giderken tekleme yapmaya başladı. Servise götürdüm benzin pompası çatlamış dedi. Sıfırına 800TL fiyat verdi. metal yapıştırıcıyla yapıştırmaya çalıştık ama problemi çözemedik. Formda araştırdım ama benzer arıza göremedim. Genelde teklemelerin beyin kaynaklı olduğu yazılmış. Bu durumla karşılaşan arkadaşım oldu mu olduysa nasıl bir çözüm buldular, ayrıca çıkma benzin pompası bulabilir miyim. 800TL verecek durumda değilim. yardımcı olursanız çok sevinirim.

  4. #22624
    Thracian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Haziran 2012
    Şehir
    Lüleburgaz-Bursa
    Alıntı abbasglr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar Merhaba,
    Gv250 2013 Model Enjeksiyonlu motorum var, geçen ay yolda giderken tekleme yapmaya başladı. Servise götürdüm benzin pompası çatlamış dedi. Sıfırına 800TL fiyat verdi. metal yapıştırıcıyla yapıştırmaya çalıştık ama problemi çözemedik. Formda araştırdım ama benzer arıza göremedim. Genelde teklemelerin beyin kaynaklı olduğu yazılmış. Bu durumla karşılaşan arkadaşım oldu mu olduysa nasıl bir çözüm buldular, ayrıca çıkma benzin pompası bulabilir miyim. 800TL verecek durumda değilim. yardımcı olursanız çok sevinirim.
    GV 250 lerde ilk kez böyle bir sorun duyuyorum.Benzin pompasının üstünde gözle görülür şekilde çatlak var mı yoksa servisin tespiti üzerine mi sorunun bu olduğuna karar verdiniz ?

    Türkiye'de çıkma parça bulmak zor ama imkansız değil belki bir yerlerden kazalı bir GV 250 denk gelir parçalarını satar.Yurt dışında 150 Dolar civarı olması lazım.O da aşağı yukarı 400 TL ediyor.Buna kargo ve gümrük vergisi de ekleniyor.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 17:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:40 ----------

    Emin değilim ama herhalde bu olması lazım;
    http://www.hyosungsource.com/index.p...oducts_id=1230

  5. #22625
    ogzcngdk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Temmuz 2012
    Şehir
    Bursa/Erdek
    Motosikleti
    Kuba Dragon 50 - Hero X Pulse 200
    herkeze merhabalar,

    geçtiğimiz günlerde yaşadığım bir tecrubeyi sizinle paylaşmak istiyorum. pazar günü oy kullandıktan hemen sonra bursadan yola çıkarak domaniç, tavşanlı, kütahya ve son olarak eskişehir olmak üzere bir yol yaptım. eskişehire geldiğimde şehir içinde gidiceğim yeri ararken kırmızı ışıkta koltuğun altından dumanlar çıkmaya başladı. motoru stop edip kenarı çektim ve koltuğu kaldırdığımda dumanın sebebinin konjektörün yanıp sıcaktan erimesi olduğunu gördüm.

    bu sorunu daha önce dumansız olarak yaşamıştım 2 gündür sorunu çözmek için uğraştım, aküyü söküp şarja verdim, yamaha ybr konjektörü(15TL) aldım ve son olarak patlayan sigortayı değiştirerek motoru çalıştırdım. şu anda sorun yok gibi gözüküyor. eğer ilerde başınıza gelirse bu size bir rehber olsun diye yazmak istedim. ben ilk defa böyle dumanlı tecrube yaşadığım için 2 gündür uyku uyumadım açıkçası hemde başka bir şehirdeğim.. şimdi baya rahatladım

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 20:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:44 ----------

    bu arada turun fotoğraflarını paylaşmak isterim;

    resimler inegöl, domaniç, tavşanlı arasında çekilmiştir. diğer bölgelerde resim çekmeye değer birşey göremedim

    burda bulutlar olmasaydı uludağın zirvelerini görücektik ancak göremedik










    computeus, Sam@, UNdocab ve 2 diğerleri bunu beğendiler..

  6. #22626
    Utided - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Mart 2013
    Şehir
    Istanbul (Anadolu)
    Motosikleti
    2015 Hyosung GV250
    Alıntı Utided adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Selam dostlar muhtemelen önümüzdeki hafta bu motorlardan bir tanesini servise gösterip bir sıkıntısı yok ise alacağım.

    Motorlardan tanıdığınız ya da hakkında resimlerden yorum yapabileceğiniz, tavsiye edebileceğiniz var ise çok yardımcı olursunuz.

    motorlar bunlar:

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...15306015/detay

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...15764367/detay

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...07542226/detay

    renk ve tip olarak 2. sıradaki gönlümdeki versiyon. Ama ilanlardan bakınca motorun durumu olarak ilk motor daha içime siniyor, fiyat farkı da var tabii arada, 750 tl azımsanacak bir fark değil malum.

    şimdiden herkese teşekkürler.
    Arkadaşlar yardımcı olabilecek kimse yok mu yahu?

    bu arada ben mesajı yazarken 2. motorun fiyatı 10.250 idi bugüm 9500 e düşürdü satıcı.

  7. #22627
    mv400 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Ekim 2013
    Şehir
    Kutahya
    Motosikleti
    Honda Shadow VT750
    Güzel bir gezi olmuş. Bu arada çantaları Armode'ye benzettim onlardan mı? İçlerinde sert plastik var mı o çantaların?

  8. #22628
    ogzcngdk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Temmuz 2012
    Şehir
    Bursa/Erdek
    Motosikleti
    Kuba Dragon 50 - Hero X Pulse 200
    Alıntı mv400 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Güzel bir gezi olmuş. Bu arada çantaları Armode'ye benzettim onlardan mı? İçlerinde sert plastik var mı o çantaların?
    teşekkürler, evet armode ar 750. çantanın altı ve motora bakan tarafı sert plastik, 1.5 senedir kullanıyorum artık parçalandı yama yapmaya başladım bence güzel çantalar gayet hacimli bolca eşya alıyor.

  9. #22629

    Üyelik
    25 Ekim 2004
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Artık Yok...
    benim her motoruma yıllardır kullandığım tak çıkar tarzı kappa larım var.. universal çok güzel tavsiye ederim. sadece uzunyolda takıyorum o yanı güzel şehir içinde boş ağırlık ve görüntü kirliliği yapmıyor.

  10. #22630

    Üyelik
    28 Mart 2005
    Şehir
    düzce
    Motosikleti
    honda shadow vt 750 c
    Alıntı logaritma adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    benim her motoruma yıllardır kullandığım tak çıkar tarzı kappa larım var.. universal çok güzel tavsiye ederim. sadece uzunyolda takıyorum o yanı güzel şehir içinde boş ağırlık ve görüntü kirliliği yapmıyor.
    hangi model, resim alabilirmiyiz

  11. #22631
    abbasglr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Mart 2013
    Şehir
    Hatay
    Motosikleti
    Şimdi: Yamaha Tracer 700, 2013-2018: Gv250
    Thracian, cevabınızı teşekkürler, servisin tespiti bu ben daha vakit ayırıp parçaya bakmaya gidemedim. bugün yarın gidip fotoğrafını çekeceğim. burda da paylaşabilirim.

  12. #22632

    Üyelik
    25 Ekim 2004
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Artık Yok...
    Alıntı murat81 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hangi model, resim alabilirmiyiz
    ra303 modeli zamanında 54 tl ye almıştım şimdi ne kadar bilmem. 30 litreye kadar alır. yıllardır her motorumda kullanırım silverwingimde kullandım,tdm memde kullandım universal olduğu için sorunsuz tak çıkar.. benim zamanımda bu ra303 ün bir üst modeli vardı çift gözlü 310 modeli o daha iyiydi daha hacimli ama o zaman çok pahalı diye almamışdım.

  13. #22633
    UNdocab - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mart 2011
    Motosikleti
    Hyosung GT650, RT125
    Alıntı ogzcngdk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    herkeze merhabalar,

    ...
    eskişehire geldiğimde şehir içinde gidiceğim yeri ararken kırmızı ışıkta koltuğun altından dumanlar çıkmaya başladı. motoru stop edip kenarı çektim ve koltuğu kaldırdığımda dumanın sebebinin konjektörün yanıp sıcaktan erimesi olduğunu gördüm.

    bu sorunu daha önce dumansız olarak yaşamıştım 2 gündür sorunu çözmek için uğraştım, aküyü söküp şarja verdim, yamaha ybr konjektörü(15TL) aldım ve son olarak patlayan sigortayı değiştirerek motoru çalıştırdım. şu anda sorun yok gibi gözüküyor. eğer ilerde başınıza gelirse bu size bir rehber olsun diye yazmak istedim. ben ilk defa böyle dumanlı tecrube yaşadığım için 2 gündür uyku uyumadım açıkçası hemde başka bir şehirdeğim.. şimdi baya rahatladım

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 20:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:44 ----------

    bu arada turun fotoğraflarını paylaşmak isterim;

    resimler inegöl, domaniç, tavşanlı arasında çekilmiştir. diğer bölgelerde resim çekmeye değer birşey göremedim

    burda bulutlar olmasaydı uludağın zirvelerini görücektik ancak göremedik
    ...
    Geçmiş olsun. Yalnız YBR konjektörünin çıkış Watt değeri hyosung'u karşılamaz.Bir yedek alsaydın bari yanına.

    Motorun karbüratörlüyse elektirik tüketimi daha az olduğu için birazdaha uzun dayanır fakat yakında akün bitip şarjsız kalabilirsin. O da yolda yanabilir.

    Şuan motosikletin akü ve statör'e yüklenerek gidiyor. Statörün yanma ihtimali, konjektörün yanma ihtimali ve en düşükte olsa stabil olmayan elektiriğin beyine zarar verme ihtimali var.

    Mecburiyet dışında kullanma o konjektörü. Acil değiştirmeni öneririm.
    ogzcngdk bunu beğendi.
    ver gazı... ver çoşkuyu

  14. #22634
    ogzcngdk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Temmuz 2012
    Şehir
    Bursa/Erdek
    Motosikleti
    Kuba Dragon 50 - Hero X Pulse 200
    evet en yakın zamanda değiştiricem durumun farkındayım teşekkür ederim.

  15. #22635
    siyahus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Haziran 2006
    Şehir
    Istanbul - Bahçelievler
    Motosikleti
    Mondial 125 ZN - RR DD250- GV 250 - Yamaha MT-25
    Arkadaşlar şu HGS denen zımbırtıyı nereye nasıl taktınız? takacak yer bulamıyorum, ön cam olsa yapıştırcam ama ön camda yok takmayıda düşünmüyorum. Bu sorunu nasıl hallettiniz bizim motorda ?

  16. #22636
    HAZZILHAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ocak 2015
    Şehir
    Vancouver, BC
    Motosikleti
    Suzuki Boulevard M109R B.O.S.S.
    Alıntı siyahus adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar şu HGS denen zımbırtıyı nereye nasıl taktınız? takacak yer bulamıyorum, ön cam olsa yapıştırcam ama ön camda yok takmayıda düşünmüyorum. Bu sorunu nasıl hallettiniz bizim motorda ?
    Cebimde taşıyorum. Çünkü ne yaparsam yapayım okumuyor. Cezalı geçişlerden de plaka tespiti yapıp daha sonra normal miktarı düşüyor. Bence yapıştırmaya gerek yok.
    computeus bunu beğendi.
    Road never ends but life does. Ride to live, live to ride.

  17. #22637
    computeus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Mayıs 2014
    Şehir
    Kartal / İstanbul
    Motosikleti
    CF MOTO CL-X 700 Adventure
    Ben de aldım ama evde bırakıyorum. Sistem plakayı okursa otomatik düşüyor, okumazsa da bedava geçiyorum.

  18. #22638

    Üyelik
    26 Haziran 2014
    Motosikleti
    Hyosung GV 250
    ben HGS'yi şeffaf bir şeyle sardım ve kaskın üstüne yapıştırdım. Yolda giderken cepten çıkarmak zor oluyor eldiven varken. Kaskın üstünü öneririm

  19. #22639
    siyahus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Haziran 2006
    Şehir
    Istanbul - Bahçelievler
    Motosikleti
    Mondial 125 ZN - RR DD250- GV 250 - Yamaha MT-25
    Köprü geçişinde dediğiniz gibi olur. Sıkıntı otoban geçişlerinde . Hem giriş hem çıkışı okumalı yoksa en uzun mesafeden sürekli ceza söz konusu. Dolayısıyla giriş ve çıkışta okuyacağı bir sistem kullanan varsa onu merak ediyorum.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 16:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:32 ----------

    Alıntı Mahonyyy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ben HGS'yi şeffaf bir şeyle sardım ve kaskın üstüne yapıştırdım. Yolda giderken cepten çıkarmak zor oluyor eldiven varken. Kaskın üstünü öneririm
    Bende onu düşündüm. HGSyi seffaf plastiğe yapıştırıp birde şeffaf kartlığa koyup motorsikletin önüne yada kaska yapıştırsam diye. Ancak rüzgardan fırlayıp gider diye endişeleniyorum. Birse şeffaf olmasına rağmen 2 kat plastik altından okurmu bu sistem?
    Kendine yapılmasını istemediği başkasına yapma...

  20. #22640
    HAZZILHAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ocak 2015
    Şehir
    Vancouver, BC
    Motosikleti
    Suzuki Boulevard M109R B.O.S.S.
    Alıntı siyahus adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Köprü geçişinde dediğiniz gibi olur. Sıkıntı otoban geçişlerinde . Hem giriş hem çıkışı okumalı yoksa en uzun mesafeden sürekli ceza söz konusu. Dolayısıyla giriş ve çıkışta okuyacağı bir sistem kullanan varsa onu merak ediyorum.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 16:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:32 ----------



    Bende onu düşündüm. HGSyi seffaf plastiğe yapıştırıp birde şeffaf kartlığa koyup motorsikletin önüne yada kaska yapıştırsam diye. Ancak rüzgardan fırlayıp gider diye endişeleniyorum. Birse şeffaf olmasına rağmen 2 kat plastik altından okurmu bu sistem?
    O zaman benim yaptığım şekilde ozalitçide asetat kaplatın ve ondan sonra kaskın tepesine veya montunuzun omzuna silikon ile yapıştırın. Diğer yapıştırıcılar ve bantlar yağmurda çıkıyor. Daha önce koluma bantlamıştım ve yine okumamıştı. Ondan beridir cüzdanda : )
    Road never ends but life does. Ride to live, live to ride.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 5 kullanıcı var. (0 üye ve 5 misafir)

Bu Konudaki Etiketler