Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

93 Kawasaki ZZR 1100

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    initial-D - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Şubat 2013
    Motosikleti
    FJR 1300
    Nisan ayı ortaları,kaşıntı büyük,yazı motorsuz geçirmek istemiyorum,durumlar çok iyi değil,150-250cc alsam iyi gelecek biliyorum ama 2 gün sonra kesmemeye başlayacak.250-500cc parasına alabileceğim motorlara bakıyorum.

    f3 kasa cbr 600f-yenisinin bile temizini bulmak zor
    cbr 1000f hurricane bakıyorum, motor yok alınabilecek
    1100xx bakıyorum ama alabileceğim fiyata satılık olanların 3-5000 masrafı var keyif vermesi için
    suzuki gsxr 1100 temizine çok uçuk rakamlar isteniyor.
    srad 750 bakıyorum ama 1-2 ay önce ilanı olan motorlar tekrar ilana girmiş ve motor yapılmıştır diyorlar.kimin yaptığını bilmediğim motoru almak istemiyorum
    fzs 600 kışın 8-10 bin olanlar 12 falan istiyorlar.
    thunderace 1000 3-5 tane var ama hiçbiri iyi durumda değil,olanı gene çok pahalı.bir tanesi ile fiyatta anlaşamıyorum
    fj 1200 ilanlarda yok, bildiğim 2 motor var birisi satmıyor.birisi 96 model motora 13500 tl istiyor.
    zzr 1100lere bakıyorum bazısı fiyatta uçmuşbazıları alınabilir.8-10 tane seçenekte mevcut ilanlarda o sıra.

    Başlıyorum bu motorlar hakkında araştırmalara.İlanlardan birini takip ediyorken yayından kalktı,satıldı sandım sonrasında tekrar ilan yayına girdi.İzmir Bergamadaydı motor.Telefonda prensipte anlaştık

    Kalktım gittim,ufak cc motosiklet galerisindeydi.Çok iyi karşılandım,sıra motoru görmeye geldi.Yan tarafta geçtik,yıkanmış paklanmış duruyordu.



    Fj ve Hayabusa gibi büyük motorlar kullanmış olmama rağmen 2 ay kadar motorsuzluktan sonra çok büyük geldi gözüme.Başladım incelemeye..Gitmeden önce owners klublardaki kronik sorunlar,dikkat gerektiren hususlar,yıllara göre farklılıklar,üstünde çakma yama uydurma parçaları ayırt edebilmek için neresinde ne malzeme var şekli şemali nasıl,üstünde ne yazar,bağlantı noktalarında ne var,jantlar ne marka,farlar ne marka,koltuğun altında ne yazar,beynin üstündeki etiketler nedir vs her türlü detaya dikkat edip dersime çalışarak gittim.

    Motoru incelemeye başladım.Ön balataları bitik dendi,öyleydi.Lastikler idare eder denmişti, gittiğimde lastiklerin çok iyi durumda olduğunu gördüm ama tarihi eski olduğu için öyle dediklerini anladım.Farların markalarına baktım,jantlarda gözle görünür sorunlar varmı ona baktım.orta sehpada iken arka tekerde boşluk varmı ona baktım.Dururken en belirgin şekilde hissedildiği için orta sehpadan ön freni sıkarak indirdiğimde gidon bilyasından tıkırtı geliyormu diye baktım.İnternette arka dişlinin içindeki plastik çabuk deforme oluyor dişli balans yapıyor diyorlardı,dişlide arka tekerde hiç tıkırdamıyordu bile.Elimi grenaj içinde şasinin gözle görünür görünmez her yerinde gezdirdim olası kırık kaynak varmı bakmak için.Yaklaşık 45 dakika daha çalıştırmamışken inceledim.

    Sıra geldi motora, ilk çalıştırmada zorlanma vs yoktu.8-10 defa çalıştırıp kapatıp denedim.Motorun sahibi ve galerinin sahibi arkadaşlarda sabırla hiç seslerini çıkarmadan beni izledilerHatta ben rahatsız oldum hareketlerimden ama istersen akşama kadar incele dedi adamİnternete gene en çok sıkıntılı konulardan biri 3500-5500 arası sıkıntılı silkelenerek devirlenmeydi.Karbüratörden kaynaklı.Her viteste orta sehpada 2000-6000 arası yavaş yavaş devirlendirdim bir prüz yoktu.yaklaşık bi 45 dk da motor çalışır vaziyette kurcaladım,grenajdan içeri ışık tuttum,terleyen kaçak yapan yer varmı diye.Fan açıyormu hararet ne durumda kısaca incelemek için bekledim birazda.Zincir çok iyi durumda değil ama yazı çıkarır demişlerdi, dedikleri gibiydi DID marka olduğu için 3-5000 daha yapsın yeter dedim.Zaten 5000km yaptım o zincirle.Sonrasında deneme sürüşüne çıktım.

    20km kadar bi deneme sürüşü yaptım.2-3-4. viteslerde 2000 devirlerden hızlanması nasıl diye baktım sakin sakin.Bir sıkıntı yoktu.Sonra 2. viteste redline kadar tam gaz sıkıştırdım,3 tede devam ettim bir sıkıntı yoktu.2. viteste gazı çek bırak yaparak başka bir sıkıntı varmı diye inceledim.Gidonu bırakınca düz gidiyormu diye baktım.Camın altına yatıp kaskın camını açarak garip gelen bir ses varmı diye baktım.Yüksek devirde kompresyonda patırdama ne durumda ona baktım.Balatalar bitikti ve ses yapıyordu ama frenlemede de bir sıkıntı yoktu.

    21 yaşında bir motosikletten beklediğimden iyi durumdaydı.Giderken kafamda okadar yolu boşa gitmenin düşüncesi vardı.Neyseki korktuğum başıma gelmedi.Tamam alıyorum dedim ve uzak bir yere satışa giden herkes gibi yaşanan sorunlar yüzünden noter kapanmadan önce ucu ucuna satışı yaptık.Bu arada satış yapmak içinde İzmire gidip sonra tekrar Bergamaya döndük ayrı mesele.

    Sağolsun galeri sahibi arkadaş ve motorun sahibi bana birde yemek ısmarlayıp öyle uğurladılar.Hatta gece yola çıkma burda kal diyede ısrar ettiler ama döndüm.

    Yola çıktım ve artık sahibi olduğum için bulduğum ilk düzlükte limitleri bi zorladım.10500 devirde 295 gibi daha fazla sıkmaya gerek yok dedim ve kafamda motorla ilgili soru işareti kalmamıştı.Tam da bu sırada yakıtı düşündüm,böyle gidiyorsa yakıt sıkıntı çıkarır karbüratörle oynadılarsa dedim ama 100-120kmh hızlarda 6,0 lt civarı ortalamayı yi geçmeden gelebilince rahatladım

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 11:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:56 ----------

    Geldikten sonra hemen bi yıkanıp paklandık





    10 gün sonra istanbuldan arkadaşlarla ufak bi gezinti yapacaktık.Yolda kuyu denilebilecek bir çukura girdim ön lastik oldukça sert vurdu,ön çamurluk bağlantılarım zayıftı önceden kırılıp tamir gördüğü için.o çukurda ön çamurluğu bıraktık,bikaç parçası arka lastiğin altına bile girdi.



    Komple bir bakım yapmaya fırsat olmamıştı,bi hafta sonra sanayide başladık toparlanmaya.

    -Makyajsız kasanın ön çamurluğunu buldum izmirde,boyatıp onu taktım.
    -filtresi değiştirdim
    -Yağ filtresini kawasaki ve yağı motul ile değişitirdim
    -Ön maşayı söküp içindeki yağları değiştirdim
    -Ön maşa keçelerini değiştirdim.
    -Bujileri değiştirdim NGK ile.
    -Ön ve arka balataları değiştirdim.
    -Debriyaj ve fren hidroliklerini komple ipone ile değiştirdim.
    -Sol tarafta altta egzantrik zincirinin ayar kapağından yağ damlatıyordu headers üstüne ve duman yapıyordu,kapağın contasını değiştirdim.
    -Marş rölesini değitridim arada tutukluk yaptığından.
    -Egzosun ara boruları amyant ile sarılıydı çok sıcak yaptığından ve sağ taraf çürümüştü,onu titanyum ara boru ile değiştirdim.
    -Motora durduğu yerde vurmuşlardı yana devrilmişti, sinyal kırılmıştı ve sol manetin ucu yamulmuştu.Manetleri ve arka sinyalleri değiştirdim.
    -Lastikler çok güven vermiyordu ve parlak asfaltta 2 kişi iken bile patinaja düşüyordu.Bikaç haftalık yeni üretim Michelin Pilot Power 3 ile değiştirdim.
    -Karbüratörlere senkron ayarı yaptık ve air box ile karbüratörü bağlayan boğazların o ringlerini değiştirdim kaçak vs olmasın diye
    -Subap ayarı yaptık ve egzantrik zinciri gerginliğini ayarladık.
    -Hiç hoşuma gitmeyen ön camı değiştirdim

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 12:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:58 ----------

    Ön maşa yağ ve keçelerini değiştirmek için söktüğümüzde



    Filtre ve buji için sökerken



    Karbüratörlere senkron ayarı yaparken



    Subap ayarı için sökmüşken



    Sıfır lastiklerim



    Hemen virajlı yollar bulup yanaklarınıda sıfırladık



    Yeni taktığım titanyum araboruları virajlarda yata yata ezdikBu arada amyant bez çok yararlı bişeymiş.Yine alacağım,aşırı bir sıcak geliyor egzostan



    ---------- Mesajlar birleştirildi - 12:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:00 ----------

    Artık rahat rahat gezmeye başladık










    1 ay önce zincirimi değiştirdim.1 ay kullanıp yaklaşık 6 ay kadar şehir dışında olacağım için idare etsin diye,çok büyük bir hata yaparak çin malı zincir aldım.Yeni olduğu için iyiydi ama tedirgin biniyordum.1000km ye yaklaştı ve germe ihtiyacı bile duymamıştım salmamıştı kendini ve temizliğini yağını eksik etmiyordum.Beklediğimden sağlam heralde diye düşünerek gazladığım gün korktuğum başıma geldi.



    şehirlerarası yolda trafik ışıklarından arkadaşımla birlikte kalktım.her vites 11.000 devir redline yapa yapa hızlanıyordum ki 190km/h gibi bir hızla 3 ten 4. vitese attığımda zincir koptu,debriyajı sıktığım an dişli ile maşa arasına sıkışarak arka tekeri kilitledi ve 150 üzeri bir hızda kilitlenmiş arka tekerimle 120metre civarında kayarak düşmeden durabildim.Şimdi komple dişli-zincir takım alıp koyacağım.Ders oldu adi zincir takmamak ve kötü zincirle gazlamamak.



    Tüm bunların dışında;

    ZZR 1100 90-96 arası en hızlı seri üretim motosiklet,sonrasında 1100xx ve hayabusa diye devam ediyor zaten.Kawasaki markasının bugün 25-30 yaş ve üstü insanlarda ayrı bir yeri olmasına sahip gerçek bir efsane.Hayabusa birçok açıdan çok daha iyi bir motor mesela ama insanla arasında kurduğu bağ ZZR de çok daha güçlü.Bu biraz benimde yeni şeylerden çok haz etmememden kaynaklı.

    Kadranda 300lü hızları hatta üstünü görmek mümkün,20 yaşından büyük bir makinede bile.Reel hızı 285-290. Sesi markasını bilmediğim egzoslarıyla çok güzel.Üstündeki lastikler çok kaliteli ve yumuşak olmasına rağmen hala 2 kişi 2. viteste patinaj çekebiliyor.

    270kg ıslak ağırlık fazla ve kısa dar sık virajlı yollarda yönlendirmesi güç istiyor ama uzun ve hızlı virajlarda çok iyi.dalgalı zeminde hızlanırken kıç baş fena karışıyor.İstemsiz tekere gelme huyu yok ama asfalt kalitesi düştükçe hızlanırken nerye gideceği konusunda çok kararsız.Bu iyi olmamasına rağmen insanı eğlendiriyo tabi

    Konfor oldukça iyi,Bu yaz 2 kişi 2 sırt çantası ile 1500 km yaptık.Tek başıma 300-400 km yapınca indiğimde motora binmişim diyemiyor insan ağrıyan sızlayan yerler olmuyor.Gidon racing gibi alçak olmadığından.Ama şehir içi sıcaklık herzaman bela.Egzoslar yüzünden ayakkabının altı bacaklar hep yangın yeri.fan açıncada vücutta ısınmayan yer kalmıyor.Çok şükür hararet sıkıntım hiç olmadı istanbul trafiğinde bile.

    Yakıt?valla hiç ölçmüyorum.Ayarlardan sonra bi kere ölçtüm 110-140 arası uzun yolda 5,5 yaktı.Ş.içi ve gazlamalı 7.5 falan yakar en fazla.Sürekli hızlan yavaşla hızlan yavaşla 10 litreyi geçiremezsin

    Sonuna kadar dayananlara teşekkürler:D




    ryangt, braveguy, ozgurakman ve 56 diğerleri bunu beğendiler..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    16 Nisan 2014
    Şehir
    tayvan
    Motosikleti
    Suzuki gn250
    Sonuna kadar dayandım ve okudum maşallah diyelim nazar değmesin sana ve makinene
    initial-D bunu beğendi.

  3. #3
    Moderatör Lucas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Haziran 2006
    Şehir
    Yalova
    Gerçekten zamanının efsanesi. Keyifle okudum. Kazasız belasız keyifli rüzgarlar
    initial-D bunu beğendi.

  4. #4
    manofsteel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Ekim 2014
    Şehir
    Aydın/Kuşadası
    Motosikleti
    MT-25
    Meraklı bi şekilde hepsini okudum,çok güzel yazmışsın. Yeni hikayelerini bekliyoruz,tekerin düz bassın
    initial-D bunu beğendi.

  5. #5

    Üyelik
    23 Ocak 2014
    Motosikleti
    Ninja 250R + YBR125Esd
    Initial D (animesi yeniden bitti bu arada) , bir gün ikinci el motor almaya giderken gel eşlik et yahu!
    initial-D ve wolrath bunu beğendiler.

  6. #6
    initial-D - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Şubat 2013
    Motosikleti
    FJR 1300
    sağolun arkadaşlar daha iyileri sizin olsun
    forewer bunu beğendi.

  7. #7
    Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

    Üyelik
    24 Haziran 2011
    Maşallah,kazasız,belasız hep keyifle kullanmanız dileğiyle.. Nefis olmuş...
    initial-D bunu beğendi.

  8. #8
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    22 Ağustos 2012
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    CBR 600RR '15
    Helal olsun dostum güzel iş çıkartmışsın
    initial-D bunu beğendi.

  9. #9
    allpower - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Eylül 2007
    Şehir
    Bartın
    Motosikleti
    Hero xpulse 200
    Bujilerin durumu nasildi? bujiler yanma odasinda neler oldugu hakkinda cok fazla bilgi verir.
    initial-D ve mterayes26 bunu beğendiler.

  10. #10
    Ramazan Can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Ekim 2006
    Şehir
    Pendik / İstanbul
    Motosikleti
    BMW GS 1200 / Honda Africa Twin dct1000L- VESPA LX
    maşşallah..allah kaza bela göstermesin.
    initial-D bunu beğendi.
    Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI

  11. #11
    C.Kaan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Şubat 2014
    Şehir
    Balıkesir
    Motosikleti
    Mondial 125 MH Drift - 2015
    Hayırlı uğurlu olsun

    Eski motosikletleri hep çok sevmişimdir, maşallah yaşını hiç göstermiyor bu ihtiyar delikanlı
    initial-D bunu beğendi.

  12. #12
    forewer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Mayıs 2006
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    ZZ-R1200
    Kıymetini bil o kadar söylüyorum.
    initial-D bunu beğendi.

  13. #13
    Apices - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Temmuz 2012
    Şehir
    BURSA/ESKİŞEHİR
    Motosikleti
    Sym Wolf 250/Tvs Apache
    Zevkle sonuna kadar okudum.
    Ellerinize sağlık.
    initial-D bunu beğendi.

  14. #14
    aggressive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Ağustos 2005
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Tgb X-Motion 250
    Motorunuz hayırlı olsun güzel bir yazı olmuş zincir kopması yaşanan en olumsuz durum Allah yardım etmiş ki düşmemişsin. Kawasaki markasının adının ve kalitesinin fazla övüldüğünü düşünüyordum yıllardır taki 2014 şubatta bir kawasaki sahibi olana kadar. Kawasaki de gerçekten bir ruh var.motosikletteki işçilikler gayet güzel malzeme kalitesi tartışılmaz seviyede.daha evvel honda ve yamaha motorlarım oldu bu derece sevmemistim. Şuan suzukiyi merak ediyorum (:
    initial-D bunu beğendi.

  15. #15
    adonis84 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ağustos 2011
    Şehir
    bahçelievler / istanbul
    Motosikleti
    lintex mach, kanuni tiger 250
    2. el motosiklet almayla alakalı bi dernek kurarsak başkan olmanı isterdim :D
    mterayes26, ELque ve initial-D bunu beğendiler.

  16. #16
    initial-D - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Şubat 2013
    Motosikleti
    FJR 1300
    Alıntı allpower adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bujilerin durumu nasildi? bujiler yanma odasinda neler oldugu hakkinda cok fazla bilgi verir.
    aldığım kişi bujileri yeni değiştirdiğini söylemişti,nolur nolmaz diye ben yinede değiştirdim,1000km de değiştiği için gayet iyi durumdaydılar.

    Alıntı aggressive adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motorunuz hayırlı olsun güzel bir yazı olmuş zincir kopması yaşanan en olumsuz durum Allah yardım etmiş ki düşmemişsin. Kawasaki markasının adının ve kalitesinin fazla övüldüğünü düşünüyordum yıllardır taki 2014 şubatta bir kawasaki sahibi olana kadar. Kawasaki de gerçekten bir ruh var.motosikletteki işçilikler gayet güzel malzeme kalitesi tartışılmaz seviyede.daha evvel honda ve yamaha motorlarım oldu bu derece sevmemistim. Şuan suzukiyi merak ediyorum (:
    ben sahibi olmadan da seviyordum sahibi olunca daha çok sevdimz750 de çok çok iyi bir makine,kıymeti pek bilinmiyor ama 600-750lik naked lar içinde en iyi seçenek bence yarım kafa grenajı,harika sesi,virajı,gidişi çok çok iyi

    suzuki sadece hayabusa ve burgman 400 sahibiydim ama şunu diyebilirimki eklediğim resimlerde zzr nin panzotların kalitesi bile 2014 hayabusadan çok çok öte bu gibi ilginç ayrıntılar zaten bu motorların bu günlere gelmesini sağlayan

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 23:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:52 ----------

    Alıntı forewer adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kıymetini bil o kadar söylüyorum.
    kıymetini bilmeyenin elinde hiç olur gider zaten

    Alıntı adonis84 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    2. el motosiklet almayla alakalı bi dernek kurarsak başkan olmanı isterdim :D
    estağfurullah,bu yaşta bir motor alırken biraz dikkat etmek gerekir

  17. #17
    ogzcngdk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Temmuz 2012
    Şehir
    Bursa/Erdek
    Motosikleti
    Kuba Dragon 50 - Hero X Pulse 200
    çok güzel motosiklet hocam kazasız belasız kullanın.
    initial-D bunu beğendi.

  18. #18

    Üyelik
    02 Haziran 2007
    Şehir
    eskişehir
    Motosikleti
    Kawasaki VN 800
    Çok hoş bır 10 dk gecxırdım tesekkurler
    initial-D bunu beğendi.

  19. #19
    berkcigdem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Ağustos 2014
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    ktm 1190
    heralde daha 13-14 yaslarındaydım bunlardan göruyodum yolda bende o zaman kawasaki hastalıgı var her hızlı giden motoru kawasaki zannediyorum tabi bayılırdım bunlara ) tekrardan kazasız belasız kullanmanız dılegıyle...
    initial-D bunu beğendi.

  20. #20
    harung - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Ağustos 2014
    Motosikleti
    Yamaha Xmax 250
    17 yasındayken artçı olarak bindim bu makinaya besiktastan bakirkoye gelene kadar aldığım hazzı hayatım boyunca bir daha alamadım inanılmaz bir alet hep hayalimdeydi sanki ben yasiyormusum gibi okudum bayıldım kazasız belasiz keyifli surusler
    initial-D bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)