Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

CBR 1100 XX "SuperBlackbird"

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    initial-D - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Şubat 2013
    Motosikleti
    FJR 1300


    Merhaba,

    '90 FJ1200,'93 ZZR 1100,'00 Hayabusa'dan sonra yine bir sport touring ile karşınızdayım.20 yıllık motorun neyini yazıyorsun diyen hiç okumasın sıkılır 1100 XX’i şuan 30-40-50li yaşlarında olanlar az çok tanıyorlar zaten,yeni motora başlayan 17-18’lik delikanlıların pek fikri olmayabilir.Ama gerçek, etrafında olup canlı canlı görmeden,kullanmadan anlatılacak bir motosiklet olmaması.
    Bir tanesine sahip olmayı uzunca bir süredir düşünüyordum uygun fiyatlarından dolayı.Hayabusa denk geldi,sonra gene niyetlendim ZZR 1100 denk geldi,sonra gene niyetlendim ve artık Hayabusa ve ZZR 1100’e sahip olduğum için seçeneklerde sadece ZX-12R ve 1100 XX vardı.GSX-R 1100’de olabilirdi ama temizini bulmak imkansız, bulduğunda para ile almak imkansız. Neyse, o sırada kullandığım FZS 600’ün ilanını koydum ve bir taraftan XX ilanlarını taramaya başladım. Bir tane 1100 XX bir tane de ZX-12 bulmuştum fiyat açısından bana uygun. İkisine de takas gönderdim,ikiside kabul etti ama ZX12 bana mesafe olarak çok uzak olduğu için çekindim bilmediğim bir motor ile o kadar yolu dönmeye ve XX’e öncelik verdim.Buluştuk anlaştık motorlarımızı beğendik ve doğru notere.



    4. sahibi olduğum 99 model, enjeksiyonlu, 85.000de XX’i aldım. Gitmeden komple boyalı olduğu söylenmişti,şasisi ve yürürü düzgünse benim için hiç önemi yoktu.Gittiğimde boyası sağı solu gayet düzgündü.Ufak bir tur attık sesi soluğu düzgündü.250 km uzaktan eve sağ salim getirdim. Bu lastiğe rağmen



    Kış ortasında bir takım lastik alıp eskitmek istemedim soğuk havalarda ısıtıp soğutup sürekli. Elimdeki 5-6000km yapmış Pilot Power 2 leri taktım.Bu sırada teker bilyaları da değişti arka iyi durumda değildi. Üzerinde unibear marka saçma sapan bir zincir takılmıştı satarken güzel gözükmesi için.Daha önceden çin malı bir zinciri yolda kopardığımdan ,gelene kadar sert gaz açma veya yüksek hız yapmamıştım ilk aldığımda.Zaten lastikte kötüydü.



    Ustamda mevcut olan Chiaravalli dişlilerle CZ zinciri taktım. Yağlar filtreler değişti.K&N filtre var üzerinde şuan.Yağlayıp taktıktan sonra ilk iş “300 görüyor mu?” sorusuna cevap aramaktı. Sonuçta bir zamanların hız rekortmeni kısa bir süreliğine olsa da.Her vites redline yapmadan 6. vites 5000 devirlerde gaz açarak 300ü görebilince zorlamadım bıraktım.Dediğim 300 kadranda 300 tabiiki.Kimse orda 300 yazınca 300le gittiğini sanmasın





    Artık daha fazla bu kirle gezemezdim. 2-3 saat ayırıp komple yıkama, yağlama, temizlik, pasta, cila işine girdim.






    İşlemler bittiğinde artık böyleydi.























    Bu yıkamayı ocak ayı gibi yaptım ve motoru hala yıkamadım. Her binişimden önce ıslak cila yapıyorum ve arada bir jantlar ile radyatörün altındaki parçayı siliyorum.Her zaman temiz olunca yıkanmasına da gerek kalmıyor.Tabii bunun için yağmur çamurda binmiyorum.

    Şimdi motoru anlatmaya geçmeden önce daha önceden sahibi olduğum eski kasa Hayabusa ve ZZR 1100 ile kıyaslayarak gideceğim.Bu modellerle kıyaslamamın sebebi de aynı yılarda birbirine rakip 3 farklı markanın da bu sınıfta motosiklet üretiyor olmasıydı.

    İlk olarak görüntüyle başlarsak tamamen zevk meselesi,Hayabusa’ya bayılan biri ZZR’yi çok eski bulabilir, bunu geçiyorum.
    Motor olarak XX çok uysal.İlk çalıştırmada, rölantide,sabit seyir hızında oldukça yumuşak.Güçsüz demiyorum yanlış anlaşılmasın.İkinci balans şaftı yüzünden tekerde verdiği güç biraz törpülense de yolda çok güçlü.Enjeksiyon sebebiyle ZZR 1100 gibi farklı devirlerde farklı patlama noktaları yok hızlanma anlamında,lineer bir şekilde devirleniyor.Devirlendikçe devirlenme isteği ve gücü düzgün bir şekilde artıyor.Hayabusa gibi çok hırçın üst devirleri yok.Zaten 3lü içinde en düşük devir de XX’te.ZZR ilginç bir şekilde en devirlisi (ilginç çünkü en eskisi) ve en küçük hacimlisi ayrıca.Hız anlamında Hayabusa başka bir noktada ama amacı olan hızlı turlar için otobanda 200-250km/h bandında oldukça sessiz,akıcı,çok çok güçlü.





    Yakıt konusunda en az yakanı Hayabusa aynı hız bandında aynı şekilde kulanıldığında.ZZR karbüratörlü ama güçsüz,XX enjeksiyonlu ama güçlü olduğu için yakıtları benzer.Hatta zorlandığında ZZR daha fazla yakabilir.Böyle bir makineye binerken düşünülecek en son şey benzin olduğu için ölçüm yaparak gezmiyorum ama XX şehirlerarası 120-140 arası sabit 6lt yakıyor.Son gezimizde km ve aldığımız benzin hakkında net rakam olduğu için bir düşündüm ne yaktık diye 8lt yakmışım 100km de.600 km’nin ortalaması ama bu. +250 gittiğim çok mesafe oldu bu gezide.Onun harici çoğunlukla 150 civarı gittik.
    Şanzıman XX ve ZZR de çok net,boşluklar sıfır.Özellikle XX’te 1-N-2 geçişi aşırı derecede kolay ve net.İçlerinde en kötüsü Hayabusa,her vites gevşek ve debriyaj biraz hissisz.Hayabusayı sıfır alınmış debriyaj ve ZZR yi sıfır debriyaj + sert yaylar ile kullanmış biri olarak söylüyorum.

    Frenler o dönemlerin bir Suzuki geleneği olarak Hayabusa da yok. ZZR de çok çok iyi değildi. XX bu konuda Honda’nın enlerinden.Kombine fren düzde çok güzel bişey,her ne kadar alışkanlık gereği kırmızı ışıklara yaklaşırken bile ön arka basan biri olsam da frenleri güzel motorun.Virajlı yollarda XX kombine frenin bana yaşattığı tek şey, viraj içinde motoru kaldırmak ya da yavaşlamak istediğimde arka freni kullanan biri olarak arka frene bastığımda öne fazla yığılması ön frenide kullandığı için.Buna da zamanla alışırım diye düşünüyorum.Ayrıca mekanik kombine frenli bir motorda ön sıkınca arkaya ne kadar fren gücü iletilebilir diye düşünen varsa, hafif aşağı meyilli bir yolda 150 civarı hızda önü çok çok fazla sıktığımda hafifleyen arka kilitlenebilecek kadar fren gücü gidiyor arkaya,arka frene basmamama rağmen.

    Konfor konusunda yıllar geçtikçe bir azalma söz konusu.ZZR 1100 çok konforlu bir motorken XX biraz daha sert kalıyor.Hem sürücü hem artçı için.Yalnız koltuğu ZZR ve Hayabusa’ya göre en konforlu olanı da XX.Hem koltuk sertliği hem oturuş hem de motorun genel sertliği ile en konforsuzu Hayabusa.XX’e sert,ZZR’den konforsuz falan diyorum ama yolda ZX10 dan inip XX e binen arkadaşım “otobüs gibi,yaylana yaylana gidiyor” demişti. Gün içinde +200 hızlarda, 300 km yol yapıp öldüm bittim demiyorsunuz kesinlikle.Hatta yol yaptık bile demiyorsunuz.İnternette yazılan ya da videolarda söylenen” çok sıcak çok ısınıyor” durumu göremedim ben.Harareti ve sürücüye yaydığı sıcaklık normal.Hayabusa ve XX bu konuda ZZR ile baş edemez.O ayrı bir sıcak yapıyordu yaz kış fark etmeksizin.Hiç hararet yapmıyordu ama alev topu gibi geziyordu.

    Sürüşe gelince, 4-5 ay büyük motorum olmamıştı.Üzerine ilk oturduğumda her şey tanıdıktı.Rahat geniş bir koltuk,yüksek büyük ve uzun bir depo,kocaman bir kafa grenajı,büyük bir gösterge, gösterge etrafında ram airlerin üstü güzelce kapatılmış bir konsol vs.. Bu noktada R1 seven biri 1000RR dan nefret edebilir ama XX sevenin Hayabusa’dan veya Hayabusa sevenin ZZR’den nefret etme şansı yok.Üçünde de tema aynı ve bu tarzın kullanıcılarının seveceği şekilde. Top speed hızlarda hepsi stabil zaten.Sadece Hayabusa’nın limitleri daha yukarıda.İçlerinde şehiriçinde en insancıl olanı ZZR.daha kolay dönüyor yavaş giderken,en yabanisi Hayabusa.XX oratalarda bir yerde.Hızlanırken en stabil olanı XX. ZZR nin önü biraz dağınık,Hayabusa’nında arkası,gücünden dolayı.XX tam kararında.Ayrıca hızlı seyrederken hafif yatık pozisyonlarda yoldaki dalgalanmalarda gidonu bozacak tepkiyi de en az veren XX.3ününde genel karakteri aynı.Hızlı uzun virajlarda oldukça sağlam ve stabiller.En çok sevdikleri yerler de uzun düzlükler,uzun virajlar,düzgün bir asfalt.Bu demek değilki yavaş virajlarda kötüler.İyi motorlar oldukları için orada da iyiler ama 50-100km hızlarda dönülen sert,kısa,dar virajlarda litrelik makineler kadar çabuk değiller.Hareketler biraz daha ağırkanlı.O hareketleri hızlandırmak içinde daha fazla fiziksel güç gerekiyor kullanırken

    Litrelik yarış motoru süper sport bir otomobilse, XX onun yanında hızlı bir sedan diyebiliriz.






    Yakın bir arkadaşımda 2009 trafiğe çıkışlı 2007 model ilk sahibinden aldı. İkiz olarak geziyoruz.











    Umarım sizler daha iyilerine güzellerine binersiniz. Eski motor alma konusunda yazdığım gibi, km ,yaş, boya, kaza takıntısı olmayan biriyim.90lı yılların 2000lerin başının sport touringlerin altın yılları olduğu düşünüyorum.Şimdikiler daha da büyüyüp yavaşladı veya daha da hızlanıp sertleştiler.Bunların hepsini bir bünyede barındıran motorlar olmaktan uzaklaşıp farklı dallara ayrıldılar.Bu zamanın örneklerinden biri olan bir motora hem de böylesine sağlıklı,kondisyonu yerinde bir motora bindiğim için mutluyum.Korkmayın,sizde neye binmek istiyorsanız onu alın.Km, model,yaş,kızların ilgi odağı olur mu gibi konulara takılmayın.Mutlu olacağınız motoru alın binin.
    rebel_punto, crocodill, mhmtesk ve 31 diğerleri bunu beğendiler..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    rebel_punto - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Mayıs 2006
    Şehir
    Osmaniye / Memleket Hatay
    Motosikleti
    Pejo.Jawa.Titan.Ybr.Cbr.Vstrom.Drift.Pulsar.Gs800
    Honda kataloğunda saatlerce baktığım bir model. Güle güle kullanın
    initial-D bunu beğendi.

  3. #3
    RiDeR_2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Ocak 2011
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    MCX RoadraceR
    Oh oh beklenen konu geldi bi mısır patlatıp öyle başlayım
    initial-D ve doghouse bunu beğendiler.

  4. #4
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    25 Ağustos 2014
    Şehir
    İzmir
    Harika motordur, bilmeyenler tadini anlamaz, sahibi olmadim ama kullandim, xok keyiflidir, alin dunyayi gezin, o kadar konforlu, saglam, guclu bir makinadir.
    initial-D bunu beğendi.

  5. #5
    Karalı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Mayıs 2014
    Şehir
    istanbul cennet
    Motosikleti
    2teker
    Hayırlı olsun kazasiz belasiz bende eski severim
    initial-D bunu beğendi.

  6. #6
    Macit250 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ekim 2013
    Şehir
    Skinoskisama
    Motosikleti
    Dragstar
    Arkadaş yanıyor alet,süper diri gözüküyor.Yemin ederim nazarım değecek .Kem gözlere geleceksin kaldır şu fotoları
    initial-D bunu beğendi.

  7. #7
    fatih. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Ekim 2011
    Şehir
    izmir
    Motosikleti
    pulsar
    Tank gibi motordur kendileri=)
    Hayırlı olsun ALLAH kaza bela vermesin.
    initial-D bunu beğendi.

  8. #8
    RiDeR_2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Ocak 2011
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    MCX RoadraceR
    Çok fena çook. Yine müthiş bir sanat eseri, yine keyifli, karşılaştırmalı, akıcı bir konu. Maşallah Allah nazardan kazadan her türlü beladan korusun
    initial-D bunu beğendi.

  9. #9
    anılbel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Temmuz 2010
    Şehir
    İzmir - Kuşadası
    Motosikleti
    Wolf 125/ VSTAR
    Tesekkür ediyorum , forumdaki yarışçı ergen muhabbetlerinden gına gelmişti , bu konu ilaç oldu .

    Uzun zamandir aklimda olan bir makine , malum gençligimin super stari .Benim dragstari satarsam ayrintilar konusunda rahatsiz ederim .
    initial-D bunu beğendi.

  10. #10
    Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Ocak 2008
    Şehir
    France
    Motosikleti
    Honda
    Güle güle kullan.
    Benim bir arkadasimin enistesinin haniminin teyzesinin kizinin kardesinin erkek arkadasinin is arkadasinda bir tane var.
    Harika bir makine.

    Begenmekle beraber radarima giren bir motosiklet olamadi bir türlü.
    Piyasaya çikis süreci ile benim tarzimin gelismesi birbirine biraz paralel gelistigi için belki bu durum.

    90'li yillarin basinda 1000'lik motor yapildi vayyy bee! modundaydik.
    Kawasaki ZZR'yi yapmisti ve 90'larin ortasina kadar bu segmentte hükümdardi.
    En hizli makina ondaydi.
    Saniyorum 1100 XX buna cevap olarak dogdu.
    Hayabusa'da 1100 XX'e bir cevapti tabi.
    Bir nevi sidik yarisi denebilir.
    Benim düsünceme göre o yillar en hizli motosikleti yapma yarisinin oldugu yillar. Mesela Kawasaki ZZR'yi yaptigi yillarda GPZ ve GT'yi de yapiyordu.
    Yani amaç illa bir turing yapmak olsaydi bu modelleri gelistirebilirdi.
    Suzuki 99'a kadar bir cevap veremedi mesela.
    Yamaha ZZR'den 1 ya da 2 yil sonra bir model çikardi ama güçsüz kaldigindan pek konusulmadi.
    Hangisiydi hatirlayamiyorum sanirim Gt ya da GTS olacak.

    O yillarda 1000F çikmisti mesela benim radar ondaydi.
    1100 XX'den 3-4bin euro daha ucuzdu ve daha göz aliciydi.
    Ve tabi en önemlisi yaris karakteri vardi ve benim gözüm virajda dizim asfaltta gezdigim yillar oldugu için radarima girmesi normal.
    Halbuki deger açisindan çok cahilmisim.
    Üstelik 1100 XX'e ilk bindigimde otobüs kullaniyorum gibi hissetmistim.
    Rahatlik, sürüs vs açisindan söylemiyorum bunu.
    Hani otomobilden baktiginizda bir görüs açisi vardir.
    Sonra ondan inip bir otobüsün önüne oturur ve camindan bakarsaniz bir fark olusur.
    Söylemek istedigim böyle bir sey.

    Deger anlaminda bakinca yani kiymeti bilinmis mi bu motorlarin diye baktigimizda bir sonuca varmak için küçük bir arama yapip ikinci el fiyatlarina baktim.
    97-2000 model 1100 XX 3.000-4.500 euro arasinda satiliyor.
    CBR 1000 F ise 2000-2500 euro
    99 model Hayabusa bulamadim ama 2000 modeller 3500-4500 euro bandinda.
    Yani hayabusa bütün süksesine ragmen 1100 XX'den daha ucuz.

    Bunu niye yazdim.
    Klasik denilebilecek yaslara geldiklerinde temiz bir 1100 XX parayla satin alinamayacak degerlere ulasabilir.
    Bu nedenle gözün gibi bak ve satma.
    initial-D bunu beğendi.
    Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
    Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)

  11. #11
    samet10 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Haziran 2010
    Şehir
    İstanbul / Çekmeköy
    Motosikleti
    Xmax 400
    hız delisi değilim yarış sevmem ama gücün elimin altında olması çok iyiydi.
    frenler muhteşemdi. xx bir harikasın dostum

    konuyu baştan sona okudum bende hayabusa 1000rr gibi makinalarda kullandım ama en rahatı artçılı kullanıma en uygun olanı. efendi durup içinde bir hayvan barındıran ne bileyim xx bir başka ya benim için yine alasım geldi bak ya :D
    initial-D bunu beğendi.

  12. #12
    IRau - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Kasım 2014
    Şehir
    şarköy
    Motosikleti
    Xmax
    eskiden hayabusa avcısı diyolardı bunlara
    initial-D bunu beğendi.

  13. #13
    YouSuffer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Şubat 2014
    Şehir
    Büyükçekmece / ISTANBUL
    Motosikleti
    XJ6N
    ah en sevdiğim renk cbr 1100xx ben daha çocukken dönemin efsanesi namı değer hayabusa avcısı 600f mi aldığım kişide vardı otobanda kullandım hala ara ara aklıma gelıyor motor 2008 hayabusadan daha zevk vermişti bana ah be, süper konu olmu hocam
    initial-D bunu beğendi.

  14. #14
    initial-D - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Şubat 2013
    Motosikleti
    FJR 1300
    Alıntı COQ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Güle güle kullan.
    Benim bir arkadasimin enistesinin haniminin teyzesinin kizinin kardesinin erkek arkadasinin is arkadasinda bir tane var.
    Harika bir makine.

    Begenmekle beraber radarima giren bir motosiklet olamadi bir türlü.
    Piyasaya çikis süreci ile benim tarzimin gelismesi birbirine biraz paralel gelistigi için belki bu durum.

    90'li yillarin basinda 1000'lik motor yapildi vayyy bee! modundaydik.
    Kawasaki ZZR'yi yapmisti ve 90'larin ortasina kadar bu segmentte hükümdardi.
    En hizli makina ondaydi.
    Saniyorum 1100 XX buna cevap olarak dogdu.
    Hayabusa'da 1100 XX'e bir cevapti tabi.
    Bir nevi sidik yarisi denebilir.
    Benim düsünceme göre o yillar en hizli motosikleti yapma yarisinin oldugu yillar. Mesela Kawasaki ZZR'yi yaptigi yillarda GPZ ve GT'yi de yapiyordu.
    Yani amaç illa bir turing yapmak olsaydi bu modelleri gelistirebilirdi.
    Suzuki 99'a kadar bir cevap veremedi mesela.
    Yamaha ZZR'den 1 ya da 2 yil sonra bir model çikardi ama güçsüz kaldigindan pek konusulmadi.
    Hangisiydi hatirlayamiyorum sanirim Gt ya da GTS olacak.

    O yillarda 1000F çikmisti mesela benim radar ondaydi.
    1100 XX'den 3-4bin euro daha ucuzdu ve daha göz aliciydi.
    Ve tabi en önemlisi yaris karakteri vardi ve benim gözüm virajda dizim asfaltta gezdigim yillar oldugu için radarima girmesi normal.
    Halbuki deger açisindan çok cahilmisim.
    Üstelik 1100 XX'e ilk bindigimde otobüs kullaniyorum gibi hissetmistim.
    Rahatlik, sürüs vs açisindan söylemiyorum bunu.
    Hani otomobilden baktiginizda bir görüs açisi vardir.
    Sonra ondan inip bir otobüsün önüne oturur ve camindan bakarsaniz bir fark olusur.
    Söylemek istedigim böyle bir sey.

    Deger anlaminda bakinca yani kiymeti bilinmis mi bu motorlarin diye baktigimizda bir sonuca varmak için küçük bir arama yapip ikinci el fiyatlarina baktim.
    97-2000 model 1100 XX 3.000-4.500 euro arasinda satiliyor.
    CBR 1000 F ise 2000-2500 euro
    99 model Hayabusa bulamadim ama 2000 modeller 3500-4500 euro bandinda.
    Yani hayabusa bütün süksesine ragmen 1100 XX'den daha ucuz.

    Bunu niye yazdim.
    Klasik denilebilecek yaslara geldiklerinde temiz bir 1100 XX parayla satin alinamayacak degerlere ulasabilir.
    Bu nedenle gözün gibi bak ve satma.
    gts, daha doğrusu yamahanın bu sınıf için ürettiği son motosiklet FJ1200.hacim,güç,dizayn,boyutlar açısından.fjr 1300 çok büyük ve çıktığı yıl itibariyle hayabusa-xx-zx12 ile rekabet edebilecek durumda değil hiçbir açıdan

    1000F yerine çıkan model XX zaten biliyorsun,dizi yere koyacaksan 900RR'a bakacaktın yanlış yapmışın :D

    ZZR 1100'ün başarısı 90ların başında 1000lik motordan alınan güç,12.000 küsür devir çevirebilmesi,çok çok konforlu bir şekilde gücünün başarabileceğinden yüksek hızlara çıkması.XX'ten 17 hp güçsüz ve daha ağır olmasına rağmen ilk nesil karbüratörlü XX'ler ZZR'lerden yavaş.99'da enjeksiyonlu XX'ler geçebiliyor ZZR'yi top speed rekorunda.Ama XX freni ve virajıyla,biraz daha ileri teknolojisi ile daha bütün.Tr şartlarında ZZR daha az bulunduğu ve daha eski olduğu için daha özel br klasik.XX şuan bulunabiliyor temiz düzgün olarak ve yollarda hala bir sürü modeli geziyor.Biraz daha genç bir klasik XX.Hayabusayı ise amerikalılar sorgulamadan almaya devam ettikçe aynı motor ve şasi ile torunlarım da görecek heralde :D

    Alıntı IRau adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    eskiden hayabusa avcısı diyolardı bunlara
    Alıntı YouSuffer adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ah en sevdiğim renk cbr 1100xx ben daha çocukken dönemin efsanesi namı değer hayabusa avcısı 600f mi aldığım kişide vardı otobanda kullandım hala ara ara aklıma gelıyor motor 2008 hayabusadan daha zevk vermişti bana ah be, süper konu olmu hocam
    XX hayranları Hayabusa avcısı diyebilirler ama malesef durum böyle değil.Sağlıklı XX'in sağlıklı Hayabusa'yı avlayabileceği bir dünyada yaşamıyoruz.250 üzeri hızlanmasında Hayabusa çok çok daha seri.Zaten XX'in bittiği yerde Hayabusa daha yeni 6. vitese geçiyor Bu yüzden Hayabusa biraz daha tek sürücülü otoban gezilerinin,XX artçılı uzun turların motoru.Arada 200cc ve tekerde 20 hp güç farkı ile durum normal Hayabusa çok iyi veya XX çok kötü diyemeyiz.

    Gerçek Hayabusa avcısı diyebileceğimiz motor ZX-12R, Birdhunter lakabı o motora ait kendinden önceki XX ve Hayabusa kastedilerek
    samet10 bunu beğendi.

  15. #15
    hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Paylasim icin tesekkurler... Ben de eski bir geziden bir fotograf ekleyeyim:



    Ben de seviyorum 1990-2000 civari Honda'lari. Neden bilmiyorum ama malesef yeni motorsikletlerde ayni hissi ben de bulamadim. Bir sure motorsiklete ara verdikten sonra eski hatiralara binaen yeni CB1000R almistim. Garip bir sekilde hic bekledigim gibi olmadi. Eskisine gore cok daha ozellikli (hidrolik debriyaj, tek masa, ters catal, tam ayarlanabilir suspansiyon, vs.) olmasina ragmen ayni hissi bulamadim. Ben mi degistim, motorsiklet mi degisti bilemiyorum. Zevk alamadim bekledigim gibi.

    Garip bir sekilde simdiki KTM, eski zamanlarin Honda'sinin devami gibi, ruh acisindan en azindan. Binilmek ve zevk alinmak icin yapilmis motorsiklet. Belli sartlari saglayip, belli limitleri gecip, pazarda belli bir yer edinmek icin degil...

    Son olarak, eski motorsiklet edinme konusunda ozellikle Honda, belki de genel olarak da Japonlar problemsizlerdirt; ancak aynisini bir cok Avrupa model icin soylemek mumkun degil. Bir cogu basa bela. Gule gule kullanin...
    initial-D ve samet10 bunu beğendiler.

  16. #16
    initial-D - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Şubat 2013
    Motosikleti
    FJR 1300
    kendi konuma son mesajımın üzerinden bir yıl geçmiş neredeyse.bu süre içinde motora binecek vakit olmaması,başka şeylerle uğraşmam sebebiyle geçtiğimiz yaz bir çanakkale gezisi dışında şehiriçinde arkadaşımın mekanına çıkarken fırsat buldukça bindim sadece



    geçen yaz gezi öncesi,aldığımda telleri çıkmış olan arka lastiğimin yerine taktığım arka lastikte iyi durumda olmadığından idareten 2007 üretimi bir pirelli dragon supercorsa taktım.pist çıkması falan değildi.ama tabiiki pist lastiği olması ve eski olmasından dolayı yolda ısınınca ufalandı ve 500 km lik gezide sırtı dümdüz oldu.kışında üzerinde aynı lastiklerle evin garajında yattı.

    1,5 ay marşına bile basmamıştım,"bir ara çalıştırayım aküsü bitmesin" düşüncesi, 2,5 ay sonunda yerini "hiç çalıştırmayı deneyip moralimi bozmayayım akü kesin bitmiştir"e döndü geçen kış sonunda taktığım bs marka akü tüm kış boyunca -10 dereceleri görmesine rağmen beni yüzüstü bırakmadı.daha dün kullanmışım da bırakmışım gibi tek marşta gayet normal bir şekilde çalıştı.pasımı atmak için sık sık çıkarmaya başladım karların erimesi ve sıcaklığın 0'dan yukarı derecelere çıkmasıyla.





    havaların iyice düzelmesiyle ufak tefek bakımlara başlayayım dedim.



    her şey kışın geçmesiyle standart yaptığım antifriz değişimiyle başladı.içi eskimis olan radyatör kapağınıda değiştirdim.grenajları da sökmüşken 4-5000 küsür km yol yaptığım ve bir yılı dolduran motor yağı ile filtresini de değiştireyim dedim.arka fren balatam bitikti,onu da değiştirdim.
    bunları yaparken bir takım lastik değişimi için de yeterli gazı almıştım fakat biraz daha ısınsın havalar dedim.sonrasında bakımları yapıp sanayiden çıktığımda lastikleri alsaydım iyi olurdu aslında dedim.gittiğim cafede 2 saat oturduktan sonra karşılaştığım manzara buydu.bu arada 2007 üretim bir pist lastiğinin 2000 km de sırtında desen kalmadığını görebilirsiniz.ha ama buna rağmen lastiği bitirebilecek kadar yatırmanıza da izin veriyor.(eski de olsa alın demiyorum yanlış anlaşılmasın)



    çivi mi girdi?siboptan mı kaçırdı diye bakmadan doğru sanayiye döndüm ve bir takım Metzeler Rennsport taktım.



    arka lastik bilyası 2000 km bile olmamıştı değiştireli ve iyi gözüküyordu.ön tarafın iyi olmadığından emindim,pürüzsüz asfaltta gidonu kemiren bişeyler var gibi hafif titreşimler vardı.düşündüğüm gibi çıktı ve kötü durumdaydı ikisi de.onları da değiştirdim.

    Yarından itibaren daha aktif kullanacağım ve lastikleri de deneyeceğim.şu an üretimi olan bir lastik değil ama fiyatı potansiyeline göre uygun olduğu için aldım.tüm bakım maliyetleri yazmadığım gibi onların nekadar tuttuğunu da yazmayacağım.

    bir ara açıp k&n filtremi temizleyip takarım,açmışken 4 te buji değiştirip hiç eksiksiz gazlamaya devam ederim diye düşünüyorum
    wolrath bunu beğendi.

  17. #17
    Ali1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Şubat 2015
    Şehir
    İstanbul/Beylikdüzü
    Motosikleti
    SATTI
    Şuanda içinizde tekrar bir ZX12R isteği doğmuş heralde satılığa cıkartmışsınız aslanı
    Motor_Derili bunu beğendi.

  18. #18
    initial-D - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Şubat 2013
    Motosikleti
    FJR 1300
    Alıntı Ali1903 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Şuanda içinizde tekrar bir ZX12R isteği doğmuş heralde satılığa cıkartmışsınız aslanı
    lastikleri,balataları ve yağ bakımını yapmadan önce koydum ilanı ve çok isteyipte kısmet olmayan 2 motor var biri zx12 biri fazer 1000.şu an XX'in eksiklerini tamamlayınca değiştirme isteğim de kırıldı biraz.

    çok temiz bir fazer veya zx12 takasta gelirse olur ancak,çünkü şimdi satsam ilanlarda parayla alabileceğim güzel bir zx12 veya fazer 1000 yok

  19. #19
    Ali1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Şubat 2015
    Şehir
    İstanbul/Beylikdüzü
    Motosikleti
    SATTI
    Alıntı initial-D adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    lastikleri,balataları ve yağ bakımını yapmadan önce koydum ilanı ve çok isteyipte kısmet olmayan 2 motor var biri zx12 biri fazer 1000.şu an XX'in eksiklerini tamamlayınca değiştirme isteğim de kırıldı biraz.

    çok temiz bir fazer veya zx12 takasta gelirse olur ancak,çünkü şimdi satsam ilanlarda parayla alabileceğim güzel bir zx12 veya fazer 1000 yok
    Hayırlısı olsun, umarım temiz bir alete denk gelirsiniz. Yoksa sizi küstürebilir bu aletler sorunlarıyla
    initial-D bunu beğendi.

  20. #20
    -ZERO- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Şubat 2012
    Şehir
    Ankara-Muğla-İzmir
    Alıntı initial-D adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    lastikleri,balataları ve yağ bakımını yapmadan önce koydum ilanı ve çok isteyipte kısmet olmayan 2 motor var biri zx12 biri fazer 1000.şu an XX'in eksiklerini tamamlayınca değiştirme isteğim de kırıldı biraz.

    çok temiz bir fazer veya zx12 takasta gelirse olur ancak,çünkü şimdi satsam ilanlarda parayla alabileceğim güzel bir zx12 veya fazer 1000 yok
    binlik fazerı kaç model bakıyorsun. son kasalardan mı eski kasa mı
    initial-D bunu beğendi.
    2014 Salcano Wolf 125 > 2017 Bajaj Pulsar 200NS ABS > 2020 YAMAHA YZF-R25


    REKLAM ALANI
1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)