anasayfaya git  

Tüm Motosiklet Siteleri  
Geri Dön   Motosiklet.NeT Forum > Haber ve Duyurular > Duyurular > Motosiklet Festivali ve Şenlikleri

3. Marmok Motosiklet Festivali Datça 22 - 28 Haziran 2008 - 7 gün 7 gece festival

Bu konuya 260 cevap yazıldı 11315 kere görüntülendi

Konu Seçenekleri
Eski
  (#221)
Skullhunter
Admin

Skullhunter - ait Avatar

Aktif (Online)
Motosikleti: Desmodromic
Kan Grubu: A Rh+
27-06-2008, 23:11 PM

İçinde motosiklet olan herşeye MT olarak destek oluyoruz. Buna festivallerde dahil.

Eleştiri yapmadan önce o festival alanına gelip ortamı görüp sonra konuşmalısınız.
Barış abi festival alanındaki hizmetlerden zaten bahsetmiş. BMW ve Yamahanın birçok modelini yolda arazide test etmek şansımız oldu. Fazerimin bakımını ve yağ değişimini Yamaha tarafından ücretsiz yaptıldı. Aksesuar ve motosiklet standlarında motosikletleri inceledik. Denize girdik gezik eğlendi. Herşeyiyle motosiklet festivaliydi.

Bu festivale Türkiye'nin birçok bölgesinden MT üyeleri katıldı. Sırf onlarla bir araya gelmek tanışmak için bile bu festivale katılınır. Benim için çok eğlenceli bir festival oldu. Alandan erken ayrılmak zorunda kaldım haftasonu eğlencesini kaçırdık.

Dönüş yolunda da kaskı biraz pisletmişiz
Eski
  (#222)
BBRR
Süper Moderatör

BBRR - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: HYOSUNG RX125
27-06-2008, 23:14 PM

Sinek katili katliam yapmışsınız be ... Hepinize çok teşekkür ederim uğradığınız için.. acayip havam var burada .. esnaflar gelip soruyo abi neden seni ziyarete geliyolar diye .. bir nevi yatır ziyareti diyom

Tâ ezelden meşrebimiz bî bedel, Gelene git demeyiz, gidene gel. Ahmed Sarban Bayramî
Eski
  (#223)
Skullhunter
Admin

Skullhunter - ait Avatar

Aktif (Online)
Motosikleti: Desmodromic
27-06-2008, 23:34 PM

Alıntı:

Marmaris'in Armutalan mevkisinde orman yangını çıktı. Otellere 10 metre kadar yaklaşan yangına havadan müdahale ediliyor. Yangın kısmen kontrol altına alındı.
Abi burası senin dükkanın olduğu yer değil mi?
Eski
  (#224)
VaScO1925

VaScO1925 - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: R'lı bişiler olsun çamurdan olsun:P
27-06-2008, 23:37 PM

Skullhunter

Herzaman bu sineklerin ruhu ile takıcaksın o kaskı

bu arada bende dukkana gelınce flash haber olarak gordum yangını

Drift Religion, iZMiR ŞußeSi
Allah özeLini güzeLini yazsın aLnıma
Eski
  (#225)
BBRR
Süper Moderatör

BBRR - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
28-06-2008, 00:32 AM

skull tam karşısı benim tükkanın .. orman yangını seyrettik bu gün.. neron gibi hissettim kendimi bir ara

Tâ ezelden meşrebimiz bî bedel, Gelene git demeyiz, gidene gel. Ahmed Sarban Bayramî
Eski
  (#226)
Loft

Loft - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Yok!!!
28-06-2008, 00:45 AM

ağzı olan konuşuyor işte ) barış abi maçdan sonra çok fena eğlendik biz

ben biraz abarttım ama güzeldi genede ;)
Eski
  (#227)
demirgursel

demirgursel - ait Avatar

Aktif (Online)
28-06-2008, 00:46 AM

Alıntı:
BBRR´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
skull tam karşısı benim tükkanın .. orman yangını seyrettik bu gün.. neron gibi hissettim kendimi bir ara
baba geçmiş olsun, sizde bişey varmı zarar ziyan.yangın durdumu
Eski
  (#228)
BBRR
Süper Moderatör

BBRR - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
28-06-2008, 13:13 PM

Bende veya dükkanda veya hiç bir mekanda hasar yok .. Hasar evlatlarımıza bırakacağımız marmariste var.. işallah onuda en kısa sürede ağaçlandırma çalışmaları ile telafi ederiz .. daha şimdiden fidan dikilmesi gereken alan yüzölçümü ve dikilecek fidanların cinsi beli,rlenmeye başladı.

dün yangına tam 4 helikopter müdahele etti .. Tüm orman yangın söndürma araçları buradaydı.. halk büyük destek verdi .. bu sahiplenme olduğu sürece yanan yerlere acımıyorum çünki bu bilinç yananın yerine daha iyisini yetiştirecek inanca sahip.

Eski
  (#229)
desperadost

desperadost - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: martian 150
Kan Grubu: O Rh+
28-06-2008, 14:05 PM

Alıntı:
BBRR´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Bende veya dükkanda veya hiç bir mekanda hasar yok .. Hasar evlatlarımıza bırakacağımız marmariste var.. işallah onuda en kısa sürede ağaçlandırma çalışmaları ile telafi ederiz .. daha şimdiden fidan dikilmesi gereken alan yüzölçümü ve dikilecek fidanların cinsi beli,rlenmeye başladı.

dün yangına tam 4 helikopter müdahele etti .. Tüm orman yangın söndürma araçları buradaydı.. halk büyük destek verdi .. bu sahiplenme olduğu sürece yanan yerlere acımıyorum çünki bu bilinç yananın yerine daha iyisini yetiştirecek inanca sahip.
barış cım üzüldüm çok geçmiş olsun bu sabah marmaristen istanbula geldim üzücü olayı duydum inşallah yeniden yaralar sarılır güzelim doğa yeniden kaybettiği kanı tazeler.
halkımız insanımız sağolsun mutlaka güzelliklerine değerlerine sahip çıkacaktır yeniden geçmiş olsun dileklerimle sonsuz sevgiler..

çocuklar hepimizin onları kucaklayalım.......
Eski
  (#230)
ahmetnr

ahmetnr - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: 06'YAMAHA FAZER (balım)
Kan Grubu: AB Rh+
29-06-2008, 12:51 PM

barış abi sizlere ve milletimize büyük geçmiş olsun bir orman kolay yetişmiyor hepimiz üzülüyoruz böyle haberlere ayrıca bize gösterdiğin ilgi alakadan dolayı çok teşekkür ediyorum selamlar adanaya bekliyoruz ben daha dönmedim gurup tan ayrıldım antalyada takılıyorum biraz

87 MOBİLİYETTE-90 JAWA-92 MİNSK-97 MZ-06 MONDİAL- 07 HONDA CBF150 - 08 YAMAHA FAZER 600 ...............2020..........2050 STOP
Eski
  (#231)
VaScO1925

VaScO1925 - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
29-06-2008, 12:55 PM

Alıntı:
ahmetnr´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
barış abi sizlere ve milletimize büyük geçmiş olsun bir orman kolay yetişmiyor hepimiz üzülüyoruz böyle haberlere ayrıca bize gösterdiğin ilgi alakadan dolayı çok teşekkür ediyorum selamlar adanaya bekliyoruz ben daha dönmedim gurup tan ayrıldım antalyada takılıyorum biraz
abi haber geldi puanları yanlış hesaplamışlar Best Of Rider aslında senmişsin geri dön istersen

Eski
  (#232)
desperadost

desperadost - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
29-06-2008, 13:12 PM

Alıntı:
VaScO1925´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
abi haber geldi puanları yanlış hesaplamışlar Best Of Rider aslında senmişsin geri dön istersen
vasco bende öyle bişey duydum hatta yarışmanın sunucusu bile aynı şeyi düşünüyormuş

Eski
  (#233)
VaScO1925

VaScO1925 - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
29-06-2008, 13:54 PM

Alıntı:
desperadost´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
vasco bende öyle bişey duydum hatta yarışmanın sunucusu bile aynı şeyi düşünüyormuş
Yarışmanın sunucusuna lafımız yok o zorluklarda sunum yaptı ama genede Mt için büyük kayıp var Erkeklerden 2 yarışmacımız olmasına rağmen (Cerrahi - (ahmetnr) kazanamadık

Allahtan bayanlardan yüzümüz güldü

Eski
  (#234)
desperadost

desperadost - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
29-06-2008, 20:13 PM

malesef cerrahi erhan kardeşim ilk yarışmacı olmasının dezavantajını yaşadı karambolde ahmeti farketmedim ama seda yüzümüzü güldürdü helal olsun seda kardeşime 1.liği kimseye kaptırmadı fotolor olsada belgelesek
vasco kardeşim sağlık diliyorum sanada mutlu oldum seni tanıdığıma.....

Eski
  (#235)
VaScO1925

VaScO1925 - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
29-06-2008, 20:21 PM

Alıntı:
desperadost´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
malesef cerrahi erhan kardeşim ilk yarışmacı olmasının dezavantajını yaşadı karambolde ahmeti farketmedim ama seda yüzümüzü güldürdü helal olsun seda kardeşime 1.liği kimseye kaptırmadı fotolor olsada belgelesek
vasco kardeşim sağlık diliyorum sanada mutlu oldum seni tanıdığıma.....
bende çok memnun oldum abi ben tşk ederim, çok güzel bi konser yaşattın şarkıların harikaydı coşturdun bizi 4 gun boyunca köz köz oturmustuk ama sen bizi yerimizde durdurmadın doyumsuz bi konser yaptın tşkler başarılarının devamını dilerim

Eski
  (#236)
desperadost

desperadost - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
29-06-2008, 20:37 PM

sağol canım kardeşim sizlerin varlığı bana her zamanki gibi güç verdi yan yana omuz omuza sallanmanız konserde unutulmazdı sahneden harika görünüyordunuz siz benimle gurur duyarken aynı gururu ben duyuyordum yeni insanlar motosikletciler tanımam beni tanıyanların tv de gören şarkılarımı bilen motosikletci arkadaş abilerimizin yanıma gelmesi beni çok onurlandırdı 1 2 tane konser teklifi aldım özellikle denizli grubu nur motor hüseyin kardeşim ve denizli dys motosiklet grubu sevgisini esirgemedi bu bağlamda komutanıma süleymana orhan abime ve tüm tanıştığım sevgili dostlarıma teşekkürlerimi borç bilirim .
bu arada motorbike dergisi sağolsun layık görmüşler sahipleri hakkı abi ropörtaj yaptı bu ayki sayısı şu an basımda olduğu için önümüzdeki ay çıkacak sayısında yer alacağım aslında anlatılacak çok güzel ve çokta istemediğim bazı şeyler yaşadım duydum üzüldüm ama sizlerle ve motosikletci kardeşlerimle orada buluşmak herşeye değerdi.
sizlere sağlık diliyorum beraberliğimiz motosiklet kardeşliğimiz bir ömür sürsün dileklerimle.
motosiklet kıyafetlerimin sponsoru M.C.A motora sevgili ali ye yasin kardeşime ve M.C.A bünyesindeki tüm insanlara teşekkür ederim sağolsunlar...

Konu desperadost tarafından (29-06-2008 Saat 21:01 PM ) de değiştirilmiştir..

Eski
  (#237)
Tequ

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Yamaha xT66o-R
29-06-2008, 20:57 PM

Sonunda varabildik memlekete
Eski
  (#238)
pacino

Çevrimdışı (offline)
30-06-2008, 08:57 AM

Arkadaşlar b.ende festivale gittim üstelik başladığı ilk günden itibaren orada idim ve perşembeye kadar dayanabildim

motosiklet festivali ile uzaktan yakından bir ilgisi yoktu pazar yeri misali bi olay hiçbir faaliyet yok hiç bi etkinlik yok bi zahmet son günlerde uydurma kaktırma bi iki yarışma yapılmış

ayrıca dikkat ettinizmi bilmem marmarisli kaç motorcu vardı festivalde ve tesadüfen marmarisde kaldığımız bir gün işin iç yüzünü öğrendik neyse burada bundan bahsetmeye gerek yok sizi kapıda karşılayan dört veya beş marmarisli motorcu gördünüzmü hoşgeldiniz diyen sizle tanışan ben görmedim

Tüm buna rağmen bizim asıl gayemiz başka illerdeki motorcu dostlarla tanışmaktı asıl gaye bu idi ; çok değerli birbirinden cana yakın dostlarla tanışma imkanımız oldu festivalin tek artısı bu idi yoksa çok kişi geldiği gibi döndü ve çok büyük bir kısım ne yazıkki festivalden buruk ayrıldı buda bizim gözlerimizle gördüğümüz bir gerçek ve bunu dile getirmek ve motorcunun sırtından menfaatelde etme çabasında olanları eleştirmek hakkımız olsa gerek

tüm motorcu dostlara Allah hata kaza vermesin
[
Eski
  (#239)
MrCool

MrCool - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Suzuki LS 650 Savage / Kawasaki ZX-9R / Yamaha 600 Fazer
30-06-2008, 09:26 AM

3. MARMOK Festivali’nin Resimleri, Videoları, Artıları ve Eksileri:
Geçen yıl yapılan 2. Marmok Festivali’nde büyük keyif almıştım. O yüzden bu sene festival öncesinde yapılan bazı olumsuz yorumlara rağmen 3. Marmok Festivali’ne gitme kararı almıştım. Ancak kendi kişisel ve iş durumlarım ile hemen hemen tüm arkadaşlarımın programları kesişemediği için bu sefer tek başıma gideyim dedim. Geçen sene arkadaşlarla topluca gittiğimde büyük keyif almıştım. Bu sefer de büyük keyif aldım çünkü daha önceden bilmediğim farklı gruplardan farklı yaşlarda bir çok yeni motorcu arkadaşlarla tanıştım. Bu sefer farklı bir yönden keyif aldım, benim için sosyal kazanımları olan bir etkinlik oldu. Bunun dışında tanıdığım bir çok arkadaşımı da görme imkanım oldu.

Bu festivalin 3 gün yerine 7 gün yapılması büyük bir hata oldu çünkü şu olumsuz sonuçlara yol açtı:
1) İlk 1-3 günde gelip gidenler oldu. Son günlerde gelenler ilk günlerde gelen dostlarını bulamadılar ve tepki gördü. Erken gelen bazı kişiler ise erken döndü.
2) Cumartesinden önce gidenler esas festivali tadını alamadılar. Festivalin ilk 6 günü daha çok bir tatil niteliği taşıyorken festival özelliğini sadece cumartesi günü yaşatmıştır. Cumartesi harici günler yine eğlenildi ama daha çok kişilerin kendi becerisi, sosyalleşmesi ve eğlence anlayışı ile mümkün oldu.
3) Festival alanı geniş zaman aralığına yayıldığı için sanki festival alanı dolmadığı ve katılımcı sayısı düşükmüş imajı verdi. Gerçi ben katılımcı sayısını bilmiyorum ama çok da yüksek olduğunu sanmıyorum. Geçen sene motosikletimle çadırıma ulaşmak için çadırlardan ve iplerden yol bulamıyordum. Daha da ilginci, gece uyuduğum zaman gece gelen motorcuların kurduğu çadırlar sebebiyle motosikletimi çadır alanından çıkaramıyordum. Bu sene çadırımı aynı alana kurdum ve alanın boşluğundan ötürü istesem yarış bile yapardım.
4) Yine aynı geniş zaman aralığından dolayı katılımcılar yollarda seyrederken hiç de festival heyecanı hissetmediler. Ben geçen seneki Marmok Festivali’ne giderken yolarda her tarafta motorcu görüyordum ve 2. yapılan geçen seneki Marmok’a yaklaşırken yolda içimde müthiş bir heyecan vardı. Motorcu olmayanlar tanıdıklarım bile “yollarda neden bu kadar çok motorcu var?” diye sormak zorunda kalmışlardı.
5) Organizasyon eksiklikleri zamanla ilgili değil ancak geçen sene de vardı ama bu sene daha fazlaydı.
6) Akut ve ve bazı motosiklet grupları olmasa yarışmaların sayısı çok az olacaktı. (Son gün hariç)
7) Datça’ya yapılan geleneksel Ata’ya saygı kortejine yine bu 7 gün meselesinden dolayı katılım çok az oldu. Geçen sene yapılan kortejde başı ve sonu görünmezken bu seneki en fazla 70-80 motor olmuştur.

Orada duyduğum SÖYLENTİLERE (yani polemik ya da herhangi bir şey yapmıyorum) göre yazıyorum: Gelecek sene Marmok’un ev sahipliğini yine aynı kişi yaparsa bazı insanlar gitmek istemiyormuş, ancak değişik bir oluşum olması da bekleniyormuş. Belki Marmaris Belediyesi veya Datça Belediyesi sahiplik yapacakmış. Yeni organizasyonda isim değişikliği gerekecekmiş, bu durumda olası bir isim olan Datmok yapılırsa veya eski Marmok da yapılsa ben mutlaka katılacağım. Sadece bu müthiş düşey ve yatay kıvrak yolda sürüş yapmak için gelirim.

İzmir’den 5 saate gittim, dönerken ise 4 saatte (sabah 09:00’a kadar radar yok dediler, 08:30’da iki tane radarı atlattım ) geldim. Sabah 1.5 saat yüksek hızla yol aldıktan sonra radar saatinden sonra 70-80R