Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

Kenan Sofuoğlu: İnançlı olduğum için sponsorluktan çekilenler oldu

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Admin Erhan Erdil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Nisan 2003
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    MT-09 Tracer
     
    Türkiye'nin motosiklette yetiştirdiği en büyük yetenek, o. 2007 ve 2010'da Supersport dalında dünya şampiyonluğuna ulaşan Kenan Sofuoğlu, yeni şampiyonlar yetiştirmek için kolları sıvadı. Sakarya Akyazı'da, iki senede yapımını tamamladığı pistin kapılarını genç yeteneklere açan genç sporcu, 10-12 Şubat tarihleri arasında düzenlenen Red Bull Kanatlarımın Altında Projesi'yle öğretmenliğe de adım attı. Üç gün süren workshopta, 15 gence, uzman eğitimciler tarafından sporcu fizyolojisi ve psikolojisi, beslenme gibi konularda eğitimler verildi. Motosiklet eğitimini ise usta motosikletçiden alan gençler, iki günlük antrenman programının ardından, son gün derece için yarıştı.

    Kenan Sofuoğlu, bu gençler içinde özellikle on tanesini yetenekli bulurken, ikisini ise çok beğendiğini ifade ediyor: "Başta Harun Çabuk. Onun bir yerlere gelmesi için elimden gelen tüm desteği vereceğim. Burada seçtiğim 10 çocuk için '125 CC Kupası' yapmak, onları hazırlayıp Avrupa'ya yollamak istiyorum. Federasyona ve sponsoruma da bunu ilettim. Bunu kendim de yapabilirim; ama bu defa çocuklara bir bütçe çıkacak. Motosiklet masraflı bir iş. Buraya gelen çocukların maddiyatlarının buna yeteceğini sanmıyorum."

    Bir şampiyonun her yönden başarılı olması gerektiğini savunan Sofuoğlu'na göre sadece motor kullanmak yetmiyor: "Karakteri de sağlam olacak. Eline ne veriliyorsa onunla yetinecek. 'Lastiğim kötüydü, motorum iyi değildi' gibi bahaneler kabul edilemez. Böyle yapan çocuğun geleceği de yoktur. Bazıları, bunların aksini yaparak gönlümü fethetti." Kursa katılan gençlerin maddi durumunun çok da iyi olmadığını söyleyen Sofuoğlu, "Maddi durumu iyi çocuklarla uğraşmak istemiyorum. Onlar bizi yarı yolda bırakır. Bana bu işi çok sevecek, bu işe aç, çok da alternatifi olmayacak çocuklar lazım." diyor. Araya 'Senin gibi mi?' sorusunu koymak, kaçınılmaz hale geliyor... "Benim yaşadığım gibi. Alternatifim olsaydı, ben bu işi yapmazdım. Tamirhanede çalışan sıradan biri de olabilirdim. Bazen hazmedilmeyecek şeyler yaşıyorsunuz ama sabretmek zorunda kalıyorsunuz."

    ONUN ARTIK KENDİNE AİT BİR PİSTİ VAR

    Motosikletin koltuğuna ilk oturduğunda ne bir pistin ne de kendilerini eğitecek birilerinin olmadığını anlatırken gözüm padok kapısında yazan 'Kenan Sofuoğlu Pisti' yazısına takılıyor. Yazının altını onlarca fotoğrafla doldurmuş. En başta ise 2010 senesinde akciğer kanserinden kaybettiği babasıyla birlikte çekildikleri var. Henüz kepçeler yeni vuruluyor toprağa... Pistin tedricen nasıl bu hale geldiğini, işçilerin de içine girdiği karelerden anlıyoruz. Yapımı iki sene süren bu pisti, babası göremedi. Trafik kazasında kaybettiği Bahattin ağabeyiyle, motosiklet kazasında vefat eden Sinan ağabeyi de hep böyle bir pistte antrenman yapmayı hayal etmiş. Nasip...

    Kendi adını taşıyan pist için cebinden 2 milyon liraya yakın para harcamış Sofuoğlu. Bir o kadar da Sakarya Büyükşehir Belediyesi masraf etmiş. Arazisine pisti yapan Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu'nu minnetle anıyor. Sakarya Valiliği ve Akyazı Belediyesi'ni de öyle... Yeni Kenan'ların çıkacağı pist, Türkiye şampiyonaları için takvime alındı. Yetmedi, 2012 Avrupa Supersport Şampiyonası'nın Türkiye ayağına da ev sahipliği yapacak eylül ayında.

    Bu pisti anarken, geçmişte F1'in sahibi Bernie Ecclestone'ın emrine amade kılınan İstanbul Park'a değinmeden geçmiyor Kenan: "Öyle bir tesis ki, benim gözümde hiçbir yere, kimseye yaramayacak. Evet devlet çok para harcadı. Ama İstanbul Park'ı yaparken, kendi sporcularını hiç akıllarına getirmediler. Ben dünyada yüzün üzerinde piste çıktım. Orada bir tur bile atmadım. Çünkü Bay Ecclestone pisti herkese kapattı. Kimsenin gelmesini istemiyordu. Bugün Türkiye şampiyonası yapmaya kalksanız, aşırı derecede büyük. Dünya şampiyonasını getirseniz tamam ama yine de o kadar büyük bir piste gerek yoktu. Haddinden fazla büyük."

    YAMAHA FABRİKASINDA ÇALIŞIP TIR'DA YATTIM

    Kenan Sofuoğlu, zor dönemlerden geliyor... 17 Ağustos 1999'daki Marmara Depremi'nde yıkılan evlerinin altından ailece sağ çıksalar da, etraflarındaki, neredeyse tüm komşularını kaybetmişler. Sonraki cümlesi, bittecrübe sabit: "Hayat iniş ve çıkışlarla dolu." Ağabeylerini kaybettikten sonra, 'en büyük destekçim' dediği babasının ölümünün ne kadar ağır geldiğini anlatıyor. "2011 sezonunda hiç başarılı olamadım." demesinin gerekçesi de, bu.

    2001 Türkiye Şampiyonası'nda ilk üç şöyle sıralanır: Bahattin Sofuoğlu, Sinan Sofuoğlu, Kenan Sofuoğlu. Ambargo koydukları şampiyonada büyük başarı gösteren küçük oğul için Avrupa kapılarına dayanır aile... "2001 krizi en çok motosikleti vurmuştu. Motosiklet biraz hobi olduğu için, dükkânımızda işler tamamen bitmişti. 2002'de Avrupa'da özel bir kupaya yazıldık. Bütün paramızı oraya yatırdık. O zaman için gerekli olan 20 bin Euro'yu toplamak için dükkândaki bütün motorları sattı babam. Rahmetli ağabeyim de arabasını sattı. Parayı tamamladık, gittim; ama orada sezonu şampiyon olarak kapattım. Tek atımlık kurşunumuz vardı, değerlendirdik çok şükür. O Yamaha Kupası'nda 25 yılın gelmiş geçmiş en yetenekli pilotu seçtiler beni Almanya'da." Şu anda 36. sezonu koşulan yarışmanın tarihinde, hâlâ onun üzerine çıkabilen yok. Türkiye'nin bu sene gönderdiği üç sporcu ise ilk yirmiye dahi giremedi.

    O şampiyonluğa rağmen, Sofuoğlu ailesi için zor günler devam eder... "Babam ve rahmetli ağabeylerimle İstanbul'da sponsor bulmak için kapı kapı gezdik. Ama hepsi söz verip bizi yolda bıraktı. Hatta hiç unutmuyorum, bir firma sponsorluk yapacaktı. Kendileri geldiler. Bugünün 40-50 bin lirasına anlaşmıştık. Daha sonra sponsorluk olayı iptal oldu. Neden iptal edildiğini sorduğumda bana şunu söyledi yetkili: 'Benim elimde değil. Müdürüm beni bloke etti. Senin hayata bakışın nedeniyle iptal edildi'. İnançlı olmamı bahane ettiler." Ailesinin ve kendisinin muhafazakâr kimliği de bir engeldir. Ancak bundan değil pişmanlık, gurur duyar: "Hiç üzülmedim, aksine gurur duydum. Para için karakterimi değiştirecek değildim. Kimseye gidip 'para' diye yalvarmadım, yalvarmam da."

    Şampiyonaları daha bir azimle kovalayan Kenan Sofuoğlu'na Almanlar sahip çıkar: "Almanya'dan sponsorlar çıktı bana. Birkaç Alman vatandaşının da yardımıyla, dünya şampiyonluğuna ulaştım. 2001'den 2007'ye kadar bir kuruş kazanmadım. Almanya Düsseldorf'ta Yamaha fabrikasında mekanikçi olarak çalıştım, para kazandım. Fabrikada, takımın TIR'ında kalıyordum. Böylelikle geçimimi sağladım. 2007'de dünya şampiyonu olunca, devletten destek görmeye başladım."

    TÜRKİYE’DEKİ TEK SPONSORU AVUSTURYALI

    Başlarda destek bir yana, Motosiklet Federasyonu bile köstektir, Kenan'a: "Eski Federasyon Başkanı Süleyman Memnun, bize çok sıkıntı yaşattı. Lisansımı bile çıkaracak parası yoktu federasyonun. Devletten trilyonlar alıp nereye harcıyorlardı bilmiyorum." Bekir Yunus Uçar'ın başkan olmasından sonra, motor sporlarının ve kendisinin altın dönemini yaşadığını söyleyen Sofuoğlu, onun katkılarını anlatmadan geçmiyor: "Onlarca yarışçı çıkardı. Şampiyonaları daha kolay hale getirdi. Birçok yarışçıya imkân verdi, Avrupa'ya yarışçılar yolladı. Katkıları anlatmakla bitmez. Kendisini herkes çok seviyor. Benim hayattaki en büyük destekçim babamdı. 2010 yılında babamı kaybettim. Sağ olsun Yunus abi, en zor günümüzde yalnız bırakmadı."

    Kenan Sofuoğlu, ne kadar mağrur ve 'tok' bir karakteri olduğunu, İddaa'dan gelen başta 600 bin, sonra da 800 bin liralık parayı reddederek gösterdi. Bunun gerekçesi olarak 'dinî inançları' sunuldu, kamuoyunda. O ise sadece "Çok param var diye reddetmedim. Uygun görmediğim için reddettim. Anlayan anlar!" yorumunu yapıyor. Ekşi Sözlük'te çıkan "Keşke o parayı, 12 Dev Adam'a özellikle de Hidayet Türkoğlu'na verseydi!" şeklindeki bir göndermeyi hatırlatıyorum. Duruşunu perçinliyor: "Ben basketbolcuların zaferinden bir iki hafta sonra dünya şampiyonu oldum. Onlara Başbakan belli bir ödül münasip görmüş. Benim aldığım ödül, basketbolcuların aldığı ödülün değil onda biri, belki de yirmide biriydi. Ama hiçbir zaman bunun derdine yanmadım, yanmam da... Çünkü benim devletim, Başbakanım bana her zaman destek oluyor. Onun beni arayıp halimi hatırımı sorması, milyon dolarlardan daha değerli. Başbakanımız en ufak kazamda dahi arayıp 'geçmiş olsun' dedi. Şampiyon olduğumda arayıp tebrik etti."

    Bu ülkeye iki dünya şampiyonluğu getirmiş Kenan Sofuoğlu'nun Türkiye'de sadece bir tane sponsoru var. O da Türk değil! Avusturyalı bir firma olan Red Bull. "Bakanlığın ve bugünkü federasyonun desteği olmasa, 2012 sezonunda yurtdışında yarışamayacaktım." derken, devlet desteği olduğu sürece pistlerde yarışacağını belirtiyor.
    MOTO GP’DE BİR TÜRK’ÜN ŞANSI YOK

    Motosiklet yarışlarının sıkı takipçileri, Kenan Sofuoğlu'nun Moto GP'de sahne almasını çok istiyor. O ise Moto 2'den neden Supersport'a geri döndüğünü şöyle anlatıyor: "Dünya şampiyonluğu için iki yol var: Super Bike ve Moto GP. Biz Super Bike'ı seçerek, şampiyon olduk. Tekrar şampiyon olunca, Moto 2'den teklif aldım. Ama ekip, 14-15. sıralarda geziyordu. Misafir olarak katıldığım yarışmaların birinde, birinci olacakken motorum bozuldu. Diğerinde de ikinci giderken, rakibim beni pistten dışarı attı. Ekibin maddi sıkıntıları arttı, ben de babamı kaybettim. Ya kazanacağım takımla Moto 2'de kalacaktım; ya da şampiyon olabileceğim bir motora binecektim. Bunun için en uygun teklif Kawasaki'den geldi." Moto 2'yi gözümüzde fazla büyüttüğümüze inanıyor: "Moto GP ile aynı gün olduğu için televizyon yayınları içinde. İsmi büyük gözüküyor; ama sadece amatör bir kupa var. "

    Kenan, 2010'daki dünya şampiyonluğunun ardından, Moto GP'den gelen iki teklifi kabul etmemiş. Bu davranışı, tekliflere kapalı olduğu anlamına gelmiyor: "Moto GP'yi ancak Honda ya da Yamaha'dan teklif alırsam kabul ederim. Bu da mümkün değil. Çünkü İtalyan ya da Amerikalı değilim. Çok motosiklet sattıkları ülkelerin pilotlarıyla çalışıyorlar. Moto GP'nin en büyük sponsoru Repsol. İspanyol bir marka olduğu için, ülkesinden bir yarışçıyı mutlaka istiyor. Bir Türk firması Moto GP'de sponsor olduğu anda, bir Türk pilot için de Moto GP çok kolaydır. Türkiye'den kimsenin böyle bir bütçesi yok."

    Kaynak: Zaman


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    25 Şubat 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    cbf150,(bayan isimlerine inat) CaBBaR VT750 Shadow
    Hakan çokŞÜKÜR e başvursaya
    hazırlop götürüyor kendisi,oda fena halde inançlı.. yersek
    kesin sponsor olacaktır.
    frustrated, samsam, Shrieker ve 5 diğerleri bunu beğendiler..

  3. #3
    wers - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Temmuz 2011
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    joyride 200i
    Arkadaş inançla ne alakası var? Hala anlamıyorum ben bu tarz konulara Din , inanç gibi şeylerin karıştırılmasını...
    Üzerine benzin dökerek intihar etmeye kalkışan genci uzun süre ikna etmeye çalışan polis, sonunda bir bidon benzini kurtarmayı başardı...

  4. #4

    Üyelik
    18 Temmuz 2010
    Şehir
    Sakarya
    Motosikleti
    SYM GT EVO 250 İ
    Nur yüzlü abilerinden yardım alsaydı ya
    ZIPPIRMAN, o da olur ve forestgump bunu beğendiler.

  5. #5
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    25 Şubat 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    cbf150,(bayan isimlerine inat) CaBBaR VT750 Shadow
    Alıntı wers adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaş inançla ne alakası var? Hala anlamıyorum ben bu tarz konulara Din , inanç gibi şeylerin karıştırılmasını...

    Bana soruyorsanız??
    Kenan karıştırmış, ben değil
    yani ona sormanız gerekmekte

  6. #6
    wers - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Temmuz 2011
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    joyride 200i
    Alıntı ZIPPIRMAN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bana soruyorsanız??
    Kenan karıştırmış, ben değil
    yani ona sormanız gerekmekte
    Size sormadım genel bi yakınmaydı benimki
    Üzerine benzin dökerek intihar etmeye kalkışan genci uzun süre ikna etmeye çalışan polis, sonunda bir bidon benzini kurtarmayı başardı...

  7. #7

    Üyelik
    20 Ağustos 2005
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Hiç kimse o İspanyol pilotları MotoGP'de kara kaşına kara gözüne yarıştırmıyor, adamlar iyiler. Bugün Dani Pedrosa sapır sapır dökülse kimse İspanyol diye takıma almaz onu. Yani Kenan Sofuoğlu MotoGP'de yarışacak kadar iyi olsaydı yarışırdı, bu işin milliyetle alakası yok.
    ZIPPIRMAN, Halil Karamanoğlu ve zeda3000 bunu beğendiler.

  8. #8
    BIYIKLI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Şubat 2006
    Su pozu veren adamin ben samimiyetine inanmam!

  9. #9

    Üyelik
    09 Ekim 2010
    Kenan'ı severim ederim ama bu haberden hiç hoşlanmadım. Hatta ilk gördüğümde fotomontaj zannettim, dedim yine işgüzarlar din konusunu malzeme ediyorlar herhalde.
    Bazı şeyleri haberde olduğu gibi insanların gözüne sokmak hoş değil. Son derece samimiyetsiz ayrıca.

  10. #10
    psyche - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Aralık 2011
    Şehir
    Wrocław
    Motosikleti
    CBF 600
    You very big liar cat Kenan..
    İnşallah.
    RamuthRa, frustrated ve forestgump bunu beğendiler.
    "Önü yoktan sonu boktan bu kuru davadan,
    utanır gayret-i güfranla cehennem de geçer. "

    Psychedelic Gececi

  11. #11
    Shrieker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Mart 2006
    Motosikleti
    var bi şeyler
    Başlık:
    Kenan Sofuoğlu: İnançlığı olduğum için sponsor bulamadım

    Kaynak:

    Saman
    Başka sözüm yok hakim bey.
    İHTİYAR, o da olur ve forestgump bunu beğendiler.
    "Geçmişini hatırlamayanlar onu tekrardan yaşamaya mahkumdurlar". -Santayana

  12. #12
    Felon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Nisan 2010
    asparagas olmasın?
    https://www.youtube.com/alifeyizoglu

  13. #13
    Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Ocak 2008
    Şehir
    France
    Motosikleti
    Honda
    Tekniloji özürlü bu çocuk ha.
    Halbuki google da aratsa sak diye bulacak çözümü.
    Ben arattim.
    130bin solüsyon çikti.
    (Resmin üzerine tiklarsaniz büyük görünür.)

    Felon, samsam, İHTİYAR ve 7 diğerleri bunu beğendiler..
    Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
    Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)

  14. #14
    Felon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Nisan 2010
    Alıntı coq adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tekniloji özürlü bu çocuk ha.
    Halbuki google da aratsa sak diye bulacak çözümü.
    Ben arattim.
    130bin solüsyon çikti.
    (Resmin üzerine tiklarsaniz büyük görünür.)

    http://img23.imageshack.us/img23/3201/kucukf.jpg
    ahaha google çözüm sunmuş işte
    Tan_06 bunu beğendi.
    https://www.youtube.com/alifeyizoglu

  15. #15

    Üyelik
    10 Nisan 2010
    Şehir
    İstanbul
    Alıntı Seko adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hiç kimse o İspanyol pilotları MotoGP'de kara kaşına kara gözüne yarıştırmıyor, adamlar iyiler. Bugün Dani Pedrosa sapır sapır dökülse kimse İspanyol diye takıma almaz onu. Yani Kenan Sofuoğlu MotoGP'de yarışacak kadar iyi olsaydı yarışırdı, bu işin milliyetle alakası yok.
    Milliyetten bahsetmiyor Kenan orada.
    Sponsorluk ve pazar payı meselesine değiniyor.

    Yeterli parayı basarsanız %107 barajını defalarca geçemeyen bir elemanı Minardi koltuğuna oturtabilirsiniz.
    Alex Yoong denen bir Malezyalıydı o kişi.
    Minardi'nin sponsoru kimdi peki? Petronas.

    Hatta bir dönem de TELSİM'in Jordan'la sponsorluk görüşmeleri yaptığı dedikodusu vardı.
    Yanlış hatırlamıyorsam Can Artam ya da Jason Tahincioğlu'nun adı geçiyordu eğer sponsorluk gerçekleşseydi.
    İkisinden biri emin değilim ya, Can daha yetenekliydi galiba.
    Çok uzun zamandır takip etmiyorum ama, sponsor bulabilirsen F1 koltuğu bulmak mümkünse aynı şey MotoGP için de geçerli muhtemelen.

  16. #16
    scooboy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Şubat 2011
    Şehir
    istanbul(İzmirli)
    Motosikleti
    Yamaha xj6N 2013
    Şampiyon olduğunda gelenek olmuş bi rtüeli geri çevirdiğinde(Şampanya patlatılır ve sağa sola fışkırtılır hani) benim için inançlı değil soyadına yakışır bi insan olmuştur Kenan. Allah yolunu açık etsin. O fotoğraf ta hiç şık olmamıştır bu arada.

  17. #17
    Tundzhay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Mayıs 2008
    Şehir
    Momchilgrad...
    Herkesin inancı kendine. Ben bağıra bağra dindarım ya da inançsızım demenin bir maması yok...
    Bir başkadır Balkanlar'da Türk olmak!

  18. #18
    alp_tunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Temmuz 2006
    Şehir
    iZMİR
    Motosikleti
    cbf1000
    Kenan ı takdir ederim... Kaliteli sporcu...
    Ama demeçlerine takılıyorum....
    Küçük emrah ın motosikletçi olmuş haliii
    Bin motoruna keyfine bak.. İnançları yüzünden şöyle olmuş böyle olmuş....
    Hiç yakışmıyor bu açıklamalar...

    Zamanında da şimdi başımızda olan kişilerin eşleri böyle demeçler veriyordu...
    Yahu ne gerek var...
    Herkesin inancı kendine...
    Sokmayın her yere ....
    T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R

    N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E

  19. #19
    mandarake - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Kasım 2008
    Motosikleti
    MT-650
    On yıl önce bunu söylemiş olsa inandırıcılığı olurdu ama bu donemde tam tersi,muhafazakarsan kapılar açılıyor.gercek bu...
    Kenan'la gurur duyuyoruz,buralara gercekten kazıyarak geldi,karakterli bir insan tamam ama bu tür söylemler olmuyor....
    35emre35 bunu beğendi.

  20. #20
    K o r @ y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Şubat 2011
    Motosikleti
    ATOM KARINCA
    Alıntı mandarake adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    On yıl önce bunu söylemiş olsa inandırıcılığı olurdu ama bu donemde tam tersi,muhafazakarsan kapılar açılıyor.gercek bu...
    Kenan'la gurur duyuyoruz,buralara gercekten kazıyarak geldi,karakterli bir insan tamam ama bu tür söylemler olmuyor....
    Aynen öyle.. Sonuna kadar katılıyorum.Bu dönemde futbolculara zorla namaz kıldırdıklarını biliyorum.. Muhafazakar kesme her kapı sonuna kadar açık.. Bide bu işler gizli yapılır.. Senin muhafazakar olduğunu kimsenin bilmesine gerek yok. Verdiğin demeç bile ofsayt !!! İbadedetin en iyisi gizli olandır .....
    samsam bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)