11 yaşında, Süper Moto 85 cc’de Avrupa 3′üncüsü olan Asrın Rodi Pak, Kenan Sofuoğlu gibi büyük bir motosikletçi olmak istiyor..

85 cc motosikletiyle ilk kez katıldığı Avrupa Süpermoto Şampiyonası’nda sezonu 3. olarak tamamlayarak Türkiye’ye süpermoto junior kategorisinde ilk kupasını getiren 11 yaşındaki Asrın Rodi Pak, milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu gibi büyük bir motosikletçi olma hayali kurduğunu belirtirken, küçük sporcunun babası Ankara Enduro Motokros Kulübü Başkanı Mümtaz Pak ise çocukların gelişimine motosiklet sporunun büyük katkısı olduğunu belirterek, ailelere bu sporu önerdiğini söyledi.

Asrın Rodi Pak yaptığı açıklamada, Avrupa Şampiyonası’nda ilk kupasını kazandığı için mutlu olduğunu belirtti. Derslerini aksatmadan motosiklet sporuna devam edeceğini dile getiren Asrın Rodi Pak, sözlerini şöyle sürdürdü:
”4.5 yaşındayken, anneme motosiklet sürüş eğitimi veren antrenör, benim motosiklet kullandığımı fark etmiş. Bisiklet sürmeden motosiklet sürmeyi öğrendim. Bu sene Avrupa Şampiyonası’nda 3. oldum. Gelecek yıl daha iyi çalışıp, birinci olmayı istiyorum. Hayalim Kenan Sofuoğlu gibi büyük bir motosikletçi olmak. Bunun için çok çalışıyorum.”

Ankara Enduro Motokros Kulübü Başkanı Mümtaz Pak ise oğlunun motosiklet tutkusunu her zaman desteklediğini dile getirerek, şunları kaydetti:
”Eşim motosiklet öğrenmek istedi. Ona motosiklet eğitimi veren arkadaş, oğlumun motosiklet kullandığını fark edip, ‘Bu çocuk motosiklet kullanıyor’ dedi. Biz de o an, yeteneğini fark ettik. 4.5 yaşından beri motosiklete biniyor. Her zaman kendinden yaşça büyük çocuklarla yarıştı ve derece aldı. Şu an yaşıtları arasında, free style atlayış yapabilen belki de tek sporcu. Biz de ailesi olarak onu her zaman destekleyeceğiz.”

Motosikleti ailelere önerdiğini dile getiren Mümtaz Pak, ”Çocukların koordinasyon becerisini büyük ölçüde artırıyor. Aynı anda birden fazla şeyi yapabiliyor. Bu derslerine de yansıyor. Derslerinde de çok başarılı. Tehlikeli gibi dışarıdan görülebilir ama önlemler alındığında diğer sporlar kadar tehlikeli. Asrın, pist dışında kask ve koruyucu kıyafetler olmadan asla motosiklete binmez. Binenleri de uyarır” diye konuştu.

-Asrın’ın başarıları-
Motosikletle 4.5 yaşında tanışan Asrın Rodi Pak, 5 yaşında yaşında katıldığı 50 cc Türkiye Motokros Şampiyonası’nda üçüncü oldu. Asrın Rodi Pak, 2006 yılında aynı kategoride ikinci, 2007 yılında da Türkiye şampiyonu olmayı başardı.

2008 yılında 65 cc’ye geçen Asrın Rodi Pak, 2008, 2009 ve 2010 yıllarını Türkiye şampiyonu olarak tamamladı. Bu yıl da 85 cc’ye geçen Asrın Rodi Pak, Türkiye Şampiyonası’nda 17 yaşındaki Ulukan Ulu’nun ardından 2. oldu.

Asrın Rodi Pak, Avrupa Şampiyonası Süpermoto kategorisinde, Slovenya, Bulgaristan, Yunanistan, Romanya ve İtalya’da yapılan 85 cc yarışları sonunda üçüncülük kupasına ulaştı.

Kaynak: Takvim