Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Sofuoğlu:İkinci lig futbolcusu benden çok kazanıyor

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Admin Erhan Erdil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Nisan 2003
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    MT-09 Tracer
     
    Dünya şampiyonu motosikletçi Kenan Sofuoğlu, yeterli destek göremediğinden yakındı. Sporcu, yine de sevdiği işi yaptığı için mutlu olduğunu söyledi.

    Dünya Supersport Şampiyonu Kenan Sofuoğlu, ağabeyi Sinan Sofuoğlu’nin motosiklet kazasında hayatını kaybetmesinin ardından ilginç olaylar yaşadığını belirterek, “Sıkıntım şuydu; bana da bir şey olursa annem, babam ne yapar? Dikkat edeyim, düşmeyeyim de annem, babam görmesin diye çok sıkıntı yaşadım. İtalya’da geçirdiğim kaza bana biraz rahatlık verdi. O çok büyük bir kazaydı. Şöyle düşündüm; zaten başına bir şey gelecekse, önüne geçemiyorsun” dedi.

    Sofuoğlu, kendisine şampiyon olduğu dönem ise sadece 200 altın verildiğini belirterek, “Tüm bunların sonunda ne kazandın diye geriye dönüp bakarsan, ikinci lig futbolcusu bile benden daha fazla para kazanıyor. Ama ben memnunum. Çünkü sevdiğim işi yapıyorum” dedi.

    Dünya Supersport Şampiyonası’nda 2007 yılından sonra 2010 yılında da şampiyonluk kupasını kaldıran Kenan Sofuoğlu, fanatik bir Trabzonsporlu. Sakarya doğumlu olmasına karşın annesinin Trabzon’un Tonya, babasının ise Of ilçesinden olduğunu söyleyen Kenan, Trabzonspor Dergisi’ne önemli açıklamalar yaptı. Sakarya’da bir Trabzonlu gibi yaşadığını belirten Kenan, “Yurt dışında 8 yıldır 54 numarayla yarışıyorum. Onu değiştirmedim ama Türkiye’deki yarışlarda 61 numarayı taşıyacağım. Eski bir şampiyon olan ancak hayata gözlerini yuman ağabeyim Sinan Sofuoğlu, tam bir Trabzon hastasıydı. Hayat onun için sadece Trabzonlu’luk demekti. Benim için de Trabzon’un yeri çok önemli” diye konuştu.

    ROSSİ’NİN HER ŞEY ÖNÜNDEYDİ, YA BENİM
    Kendisine örnek olarak Fatih Sultan Mehmet’i örnek aldığını da ifade eden Kenan Sofuoğlu, “Hiçbir zaman bir sporcuyu idol olarak kendime seçmedim. Acaba onlar benim geldiğim yerden gelseler, bu kadar dayanabilirler miydi? Yaşadıklarımı bir ben, bir de çevremdekiler bilir. Avrupalılar’ın her türlü imkanları önlerinde. Rossi ve diğerleri, yapılmış hazır yollarda yürüdüler. Ben ise yolları yaparak, açarak geldim. Örnek aldığım kişi, Fatih Sultan Mehmet. Bunun nedeni 21 yaşında yüzlerce yıldır fethedilemeyen İstanbul’u fethetmesi. Ben de henüz o yaşlardayım, 22 yaşında Dünya SuperSport şampiyonu oldum” dedi.

    BABAMIN RESTORANI OLSA BUGÜN ŞAMPİYON OLAMAZDIM
    Ailesinin ilk yıllarda motor sürmesine çok karşı çıktığını da ifade eden Sofuoğlu, “Bahattin ağabeyim sakatlanınca motor boşta kaldı. Ben de babama yalvardım ve motorla katıldığım ilk amatör yarışta birinci oldum. Hikayem de böyle başladı. Motosiklete yönelmemin sebebi, ağabeylerimin sürekli motosiklet kullanmaları ve babamın motosiklet tamir dükkanının olmasıydı. Şunu açıkça söyleyebilirim; babamın bir restoranı olsaydı ya da devlet memurluğu yapsaydı bugün ben dünya şampiyonu olamazdım. Kader bu. Bizim hayatımız, işimiz motosiklet. Ağabeylerimi kaybetmemiz de aynı şekilde. Biz motosikletten kopamıyoruz. Siz annenizi, babanızı silebilir misiniz ?” diye konuştu.

    İTALYA’DAKİ KAZA BANA RAHATLIK VERDİ
    Sinan ağabeyinin vefatının ardından ilginç olaylar yaşadığını da ifade eden Kenan Sofuoğlu, ”Sinan ağabeyimin vefatından sonra derecelerim iyi olmamaya başladı ki, yarışlar moral işidir. Moralim bozuktu. Sıkıntım şuydu; bana da bir şey olursa annem, babam ne yapar? Dikkat edeyim, düşmeyeyim de annem, babam görmesin diye çok sıkıntı yaşadım. İtalya’da geçirdiğim kaza bana biraz rahatlık verdi. O çok büyük bir kazaydı. Şöyle düşündüm; zaten başına bir şey gelecekse, önüne geçemiyorsun. Babam bu yönde bir tepki vermedi bana. Annem sürekli, ‘dikkatli ol ’diyor. Ama yarışma diye bir şey ağzından çıkmadı” dedi.

    ÖDÜL YÖNETMELİĞİ DEĞİŞMELİ
    Bir Türk olarak kendi evinde yarışı olmadığını da ifade eden Kenan Sofuoğlu, “Hep deplasmandayım. Buna rağmen dünya şampiyonu oluyorsunuz. Sonuçta bir olimpik sporcuya 2 bin altın verilirken, benim ödülüm federasyonun da desteğiyle 200 altın oluyor. Devletin, yönetmelikleri, ödülleri ve desteğiyle biraz daha diğer sporlara eğilmesi gerekiyor. Bunu kesinlikle yadırgamıyorum. Çünkü benden önce motosiklet sporuyla bu düzeyde uğraşan bir sporcu yoktu. Doğal olarak da devletin bir yönetmeliği yoktu. Şu anda federasyonumuz inanılmaz derecede aktif. Belki de konuya şuradan başlamak gerekiyor. Önce sporcu üzerine düşen vazifeyi yapmalı ve belli noktaya gelmeli” ifadelerini kullandı.

    UÇAK BİLETLERİMİ AİLEM ALIYORDU
    Türkiye’de bu sporun bilinmediğini de söyleyen Kenan, “İnşallah ben bunu zamanla öğretmeye çalışacağım. İleriye yönelik projelerim de var. En büyük niyetim, motosiklet yarışı okulu açmak; Sofuoğlu Racing School. Bilgi birikimimin kaybolup gitmesini istemiyorum. Burada yetişebilecek çok yetenekli çocuklar var. Özellikle bir Türk’ün cesareti Avrupalılar’dan daha farklı ve fazladır. İlk yılımda yarışabilmek için çok para harcadım. Çok derken, 20 bin euro. Ama bu para bizim için çoktu. İşyerimiz vardı. Bütün motosikletlerimize kadar sattık. Daha sonra benim her yıl normal şartlarda 100 - 200 - 300 bin euro civarında sponsor gelirine ihtiyacım vardı. Hiçbirini bulamıyorduk. Ama çok başarılı olduğum için de takımlar benden vazgeçmiyordu. Yıllarca bu işten para kazanmadım. Uçak masraflarımı ailem zar zor karşılıyordu. Karavan kiralıyordum, karavanda kalıyordum o şekilde orada yaşamaya çalışıyordum. Tabii şampiyonluk sonrası işler değişti. Tarihte rekor 7 yarıştı bir sezon içinde, ben 13 yarıştan 8 tanesinde birinci oldum. Tüm bunların sonunda ne kazandın diye geriye dönüp bakarsan, ikinci lig topçusu bile benden daha fazla para kazanıyor. Ama ben memnunum. Çünkü sevdiğim işi yapıyorum” dedi.

    SCHUMACHER BENİM MOTOSİKLETİMLE TEST YAPTI
    Annesinin kendisini evlendirmeye çalıştığını da ifade eden Kenan, “Anneme kalsa, bugün evlenmemi istiyor. Babam ise ‘Sen ne yaparsan doğru yaparsın’ diyor. Çünkü yedi yıldır yurt dışında yalnız yaşıyorum. Babam bana hiçbir konuda baskı yapmadı. Benim düşüncemde önümüzdeki üç dört senelik süreçte böyle bir planım yok. Tabii ki her şey nasip kısmettir. Ayrıca şimdi böyle bir aday da bulunmuyor. Schumacher benim motosikletimle test yaptı. Benden 4-5 saniye yavaştı. Biz de bir turda 4-5 saniye yersen barajı aşamazsın. Rossi 2 hafta önce Ferrari’nin F1 aracını kullandı. Bir saniye civarında yavaş. Formula 1, bizim yarışlara göre çok kolay. Schumacher ve bir çok pilotun dediği gibi Formula 1’de araca eşeği bile oturtsanız, kullanabilecek hale gelirmiş. Rossi, dünyadaki en yetenekli, en iyi pilot. 8 kez dünya şampiyonu oldu. 4-5 yaşlarında kariyerine başlamış. Ben ise 18 yaşında. Ayrıca farklı klasmanlardayız. Ben Moto GP’ye gitsem zorlanırım, Rossi SuperSport’a gelse zorlanır” diye konuştu.

    Kaynak: Yunus Emre SEL Radikal (dha)


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    12 Kasım 2009
    Şehir
    Samsun
    Motosikleti
    cbf150
    Zoru başarmak diye buna denir, ne diyeyim, başarılar.

    Rossi'yi severim ama Kenan'nın dediği de doğru.
    Murat Kehya
    Acemi Motorcu
    A-(eksi)

  3. #3
    cesur509 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Aralık 2008
    Şehir
    Muğla
    Motosikleti
    Çok yakında...
    Allah yardımcın olsun Kenan gururumuz sensin , inş herşey bundan sonra yolunda gitmeye başlar

  4. #4
    zeda3000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Ekim 2005
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Honda CB750 Cafe Racer
    Basketbol milli takimimiz 2. oldu acik cekler evler yardimlar havalarda ucustu.

    Kenan dunya sampiyonu oldu. Bakalim basbakanlik neyi havada ucusturacak. Eger spordan pirim yapmiyorlar ise buyrun size en adil davranma firsati.

    Hmm bu arada dip not gecern haftalarda Dunya Halter sampiyonasinin bayan klasmaninda Nurcan Taylan dunya sampiyonu oldu Antalyada. Hemde Turkiyenin ilk dunya sampiyonu olan milli kadin sporcusu. Ne mi aldi. Kuru bir tebrik telegrafi ve kanunda yazan oranda altin para. Ne evler verildi ne reklamlari yapildi. Ne de basbakan ile ayni masada oturup gulusup pohpohlandi.

    Halen motosiklet bir spor degil diye dusunen insanlar var etrafimizda. Topun pesinde kosmayinca spor olmuyor neden ise.
    Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti

  5. #5
    Süper Moderatör Olcay Avşar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Mayıs 2005
    Şehir
    İstanbul / Çekmeköy
    Motosikleti
    Honda NC 750X
    Bu ülke bu adamı haketmiyor maalesef.

    Duygusal davranıp başka ülkenin vatandaşlığına geçmiyor belki ama bir an önce ona değer verecek bir ülkenin vatandaşlığına geçsin ve hakettiği değeri bulsun bence.

    Hiç merak etmesin darılmayız
    "normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"

  6. #6
    takendy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Mayıs 2007
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    K 1300 GT
    süper bir başarı hikayesi...............
    süper bir yetenek , harika bir kişilik.
    tabi bunlar para etmiyor ......
    hakettiğin değeri bulman dileğiyle...
    "Dünyanın sorunu, Akıllılar hep kuşku içindeyken, aptalların küstahça kendilerinden emin olmalarıdır." B.Russell
    "Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür; ve bir orman gibi kardeşcesine" Nazım Hikmet

  7. #7
    jesse - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Şubat 2006
    Motosikleti
    ''00 ZX-12R..00 cb1100,, "16 integra 750
    Kültür duzeyi fanatik,fotomaç ve lig tv olan bir milletiz... Turkiye mac kazansa sabaha kadar tepinirler! Kenan sofuoglu dunya sampiyonu oluyor fark atarak... haberlerde 41.00 sn gosteriliyor ... Kenan 41 sn de pistlerde atiyor...

    konu basketbol ve futbol olunca başbakanından cumhurbaşkanına kadar herkez izlemeye gidiyor.. moralmiş... hah....yemişim morali..

    biride birgün kenanı izlemeye gitmişmi.. ülkeye geldiginde bravo kenan derler sırtını sıvazlarlar iki şipşak resim tamam yallah....
    bridge stone shirdge stone sharidge stone... ve tanrı lastikten kadını yarattı, sharon stone..
    Drift Religion

  8. #8
    kurubuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Aralık 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    CBF1000FA
    Kazanır tabi. Onlar senin gibi bazı ödenekleri HARAM diye geri çevirmiyorlar.

  9. #9
    Ramazan Can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Ekim 2006
    Şehir
    Pendik / İstanbul
    Motosikleti
    BMW GS 1200 / Honda Africa Twin dct1000L- VESPA LX
    kenan başarılı bir sporcu ve hakkını almalı....
    Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI

  10. #10
    johnny_rook - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Mart 2006
    Alıntı zeda3000 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Basketbol milli takimimiz 2. oldu acik cekler evler yardimlar havalarda ucustu.

    Kenan dunya sampiyonu oldu. Bakalim basbakanlik neyi havada ucusturacak. Eger spordan pirim yapmiyorlar ise buyrun size en adil davranma firsati.

    Hmm bu arada dip not gecern haftalarda Dunya Halter sampiyonasinin bayan klasmaninda Nurcan Taylan dunya sampiyonu oldu Antalyada. Hemde Turkiyenin ilk dunya sampiyonu olan milli kadin sporcusu. Ne mi aldi. Kuru bir tebrik telegrafi ve kanunda yazan oranda altin para. Ne evler verildi ne reklamlari yapildi. Ne de basbakan ile ayni masada oturup gulusup pohpohlandi.

    Halen motosiklet bir spor degil diye dusunen insanlar var etrafimizda. Topun pesinde kosmayinca spor olmuyor neden ise.

    belkide sebebi, bahsettiğin sporcuların her fırsatta dilenci gibi para istemediği içindir, koskoca 50 milyon dolarlık hidayet her röportajda para para dedi durdu, bizim yöneticiler sever kendilerine böyle biat edilmesini

  11. #11
    Ante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ağustos 2005
    Şehir
    34
    Motosikleti
    Büyüyünce alacağım.
    Alıntı johnny_rook adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    belkide sebebi, bahsettiğin sporcuların her fırsatta dilenci gibi para istemediği içindir, koskoca 50 milyon dolarlık hidayet her röportajda para para dedi durdu, bizim yöneticiler sever kendilerine böyle biat edilmesini
    Tam da düşündüğüm şeyi yazmışsınız. "Maddiiiii, maneviiiiii diye diye bitap düştü hidayet"

    Bu arada ilk bayan dünya şampiyonumuz yanılmıyorsam Boks dalında idi. 4-5 yıl önce şampiyon olmuştu Hasibe'ydi sanırım.
    Ainesi iştir insanın, lafına bakılmaz!
    Yine de yaşıyor insan, merak yüzünden. Yeni bir şeyler bekleyip duruyor...

  12. #12
    zeda3000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Ekim 2005
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Honda CB750 Cafe Racer
    Alıntı Ante adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tam da düşündüğüm şeyi yazmışsınız. "Maddiiiii, maneviiiiii diye diye bitap düştü hidayet"

    Bu arada ilk bayan dünya şampiyonumuz yanılmıyorsam Boks dalında idi. 4-5 yıl önce şampiyon olmuştu Hasibe'ydi sanırım.
    Dunya rekoru kiran ilk sporcumuz olabilir haltercimiz ama kendisinin soylesinde boyle bir ilkten bahis etti tam net hatirlamiyadim su anda.

    Kenanin ben cidden Hollanda vatandasligi alma taraftariyim. Hic te milliyetcilik gururu yapmanin bir anlami yok. Bu ulkenin ne is adami ne de bakani bu sporcuya bastan beri sahip cikmadi. Ama kenanin Moto GP gecebilmesi icin iyi bir ulke destegine ve sponsorlara ihtiyaci var. Yoksa isi zorlanacak. Rossi icin ulkesi dogdugu kasabayi rossinin muzesi haline getirdi.

    Sonu Naim Suleymanoglu gibi olacak yoksa. Paralar verilecek getirildi, sanki biz yetistirmisiz gibi ustunden primler yapildi, politikacilar pirim yapmak icin bin tane hediye verdiler , isi bitincede sirtlarini donduler, simdi elinde hic bir sey kalmamis bir dunya sampiyonu durumunda.

    Hidayet bunlarin basina gelecegini bildigi icin Amerikada yasiyor.
    Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti

  13. #13
    Shrieker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Mart 2006
    Motosikleti
    var bi şeyler
    Alıntı zeda3000 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Topun pesinde kosmayinca spor olmuyor neden ise.



    "Geçmişini hatırlamayanlar onu tekrardan yaşamaya mahkumdurlar". -Santayana

  14. #14
    The Dude - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Ocak 2008
    Şehir
    Khalkedon
    Motosikleti
    sym joymax
    Küresel anlamda biraz başarı sağlayan herkes bunu nasıl maddiyata dökerim diye kendini paralıyor.

    hakan şükürden biraz ders alsın, o bu yolları ona öğretir.

    fazlasını da yazmak istemem üslübum bariz sert kaçacaktır.

    şimdi bu çocuğu takdir ettim, ağlamayana meme vermezler.

    çocuk da haklı herkes götürüyor benim neyim eksik ?
    can't be worried about that shit. life goes on man.

  15. #15
    RunemagicK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Kasım 2008
    Şehir
    Çekmeköy
    Motosikleti
    Mondial 150 ZAT, Burgman 400 ve SYM Maxsym 400
    yanlış anlaşılmasın, sadece merakımdan soruyorum. kenan sofuoğlunun yarıştığı kategori kaçıncı oluyor.
    1- motogp
    ?- supersport
    ATAMASI YAPILAN ÖĞRETMEN

  16. #16
    Super Moderator Olcan138 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2005
    Şehir
    Stockholm
    Motosikleti
    Keeway Superlight 150
    MotoGP'den bağımsız bir kategori oluyor:

    Şöyle ki;

    Prototip motorların yarıştığı yarışlar:
    1- MotoGP
    2- Moto2
    3- 125cc GP

    Gidip bir motosiklet bayisinden alınıp modifiye edilecek araçların yarıştığı yarışlar:
    1-Superbike
    2-Supersport
    Prestij sırasında bunun da altında Stock yarışları var bir de...
    1-3-8........................................138
    FORUM KURALLARI ve KULLANIMI HAKKINDA

  17. #17
    DeLi MoToRcU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Ocak 2009
    Şehir
    İstanbul Bahçelievler
    Motosikleti
    SPACY BEYAZ 2012 CBF 150 SİYAH 2012
    Alıntı mmucit adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Zoru başarmak diye buna denir, ne diyeyim, başarılar.

    Rossi'yi severim ama Kenan'nın dediği de doğru.
    aynen Rossini Yeri Başka Kenanın Yeri Çok Başkaa
    Dünyanın En Delisi Motor Sürenmiş İkinci Delisi İse Arkasına Binenmiş Ben Her Zaman Birinci Deli Oldum İkincilik Bana Yakışmaz

  18. #18
    strangerRTR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Kasım 2008
    Alıntı Shrieker adlı üyeden alıntı Mesajı göster




    sadece 2 top değil aynı zamanda o topların baya bi sağlam olması lazım...

  19. #19
    Baelmoth - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Temmuz 2010
    Şehir
    Eskişehir
    Motosikleti
    Mct 250 , Suzuki XF 650 Freewind
    Alıntı Shrieker adlı üyeden alıntı Mesajı göster



    Çok şahane...

  20. #20
    RunemagicK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Kasım 2008
    Şehir
    Çekmeköy
    Motosikleti
    Mondial 150 ZAT, Burgman 400 ve SYM Maxsym 400
    Alıntı olcan138 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    MotoGP'den bağımsız bir kategori oluyor:

    Şöyle ki;

    Prototip motorların yarıştığı yarışlar:
    1- MotoGP
    2- Moto2
    3- 125cc GP

    Gidip bir motosiklet bayisinden alınıp modifiye edilecek araçların yarıştığı yarışlar:
    1-Superbike
    2-Supersport
    Prestij sırasında bunun da altında Stock yarışları var bir de...
    peki prestij açısından kaçıncı? moto2de yarışmak istediğini söylediğine göre ve kendi kategorisindede 2. olduğuna göre genel olarak 4.mü oluyor?
    ATAMASI YAPILAN ÖĞRETMEN


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler