Valentino Rossi, bu sabah son antrenmanlarda geçirdiği ciddi kazada kaval kemiğini çatlattı. Rossi, bu önemli kazada yaşadığı sakatlık sebebiyle Mugello'da, kendi evinde geçilecek yarışta yer almayacak.

Nisan ayındaki motocross kazasının ardından omzundaki sakatlık henüz tam olarak geçmeyen Rossi, seansın bitimine 15 dakika kala Biondetti'de motorun kontrolünü kaybederek takla attı.

Sağ ayağının üzerine düşen ve çakıl havuzunda açık bir şekilde acı çektiği görülen İtalyan sürücü ayağa kalkamadı ve bir sedyeye konularak olay yerinden hastaneye nakledildi.

Yamaha takımından yapılan açıklamada, Rossi'nin kazanın hemen ardından pistteki hastaneye kaldırlıdığı, röntgeninin çekildiği ve sağ kaval kemiğinde çatlak tespit edildiği belirtildi.

Rossi'nin yarışamayacağı ifade edilen açıklamada, tıbbi testlerin tamamlanmasının ardından daha detaylı bir açıklamanın yapılacağı kaydedildi.

Böylece Rossi MotoGP kariyerinde ilk kez sakatlık nedeniyle bir yarışı kaçırmış olacak. İtalya'da yarışamayacak olması Rossi'nin şampiyonluk umutları için de önemli bir dezavantaj olacak.