MotoGP doktoru Claudio Costa, Valentino Rossi’nin mozundaki hasarın, insanların düşündüğünden daha kötü olduğunu söyledi.

Motosprint’e konuşan Costa: “Omzuyla ilgili durum, herkesin düşündüğünden her zaman daha ciddiydi.”

“Her şeyden önce omzu kazada neredeyse yerinden çıkacaktı. Ve bu, her ne kadar da sınırlı olsa da dengesizliğe neden oldu”

“Bursan iltihabı var, eklem iltihabı olarak bilinir. Pazunun uzun bölümünde çok önemli bir tendon iltihabı var ve kıkırdak, kürek kemiğinin iskeletini tamamlayan alanda zarar görmüş. Bu, önemli bir geçici sakatlıktır.”

Rossi, Nisan ayında motokros kazası geçirmişti. Costa’ya göre İtalyan sürücü, o zamandan bu yana ağrılar içinde sürüş yapıyor.

Costa: “LeMans’tan geri geldiğinde Valentino bana, durumun kendisine güven vermediğini, omzuyla ilgili daha ileri bir inceleme istediğini söyledi.”

“MR çektik ve durumu ortaya çıkardı. Valentino, Mugello’da en iyi şartlarda yarışmak istiyor.”

“Valentino, mazeret arayan bir kişiliğe sahip değil. Ama acı çekiyor. Aslında onu tebrik ettim. Çünkü sessiz kalırken onu böyles bir savaşçı ruhla görmek çok güzel bir şey”

Yamaha’dan Jeremy Burgess, son yarışlarda sakatlığının Rossi’yi yavaşlattığını ve takım arkadaşı Lorenzo tarafından gölgede bırakıldığını ifade etti.

Burgess: “Telemetri verileri, bu günlerde Valentino’nun sürüş şeklini açıkça gösteriyor: virajları daha yavaş dönemek zorunda kalıyor, motosikletinde randımansız bir pozisyon benimsiyor ve bazen tek kolla sürüyor, diğer kolunu dinlendiriyor.”

“Valentino acı çekiyor. Bu omuz bir sorun. Bu yüzden sakatlığın sınırladığı şekilde sürüyoruz”

“Yarışın ardından Valentino’nun krizi, rakiplerinin gücü hakkında ahmakça konuşmalar duydum. Ama sorun sadece omzu, başka bir şey değil. O, bu yüzden yavaş. Aslında onun rakiplerinin yerinde olsaydım, bu durumdan azamisini çıkarmaya çalışırdım. Çünkü Valentino iyileşince yarışları kesinlikle bu günlerdeki gibi olmayacak.”

Moto Aktüel
Online Motosiklet Bilgi Kaynagı