Jorge Lorenzo Jerez'deki zaferinden sonra liderliği ele geçirmesine rağmen kendisini favori olarak görmediğini söyledi.

Yamaha pilotu Katar'da elde ettiği ikincilik ve kendi evinde elde ettiği zaferle sezona güçlü bir başlangıç yaptı. Şu an ise takım arkadaşı Valentino Rossi'nin dört puan önünde lider.

Fakat Lorenzo kendisini favori olarak değerlendirmesi için çok erken olduğuna inanıyor.

"Jerez'deki zaferimize rağmen favori olmadığım konusundaki fikrim değişmedi çünkü sezon oldukça uzun ve henüz yeni başladı. Ancak yine de gurur duyuyorum çünkü Jerez'deki bu zafer kendi evimdeki ilk galibiyetim."

"Geçen sezon Le Mans'da çılgın bir yarış çıkardım. Yağmur ve ıslak pist karmaşık koşullar yarattı. Takımın inanılmaz bir iş çıkardığını düşünüyorum."

"Le Mans hava koşulları her zaman risk yaratır. Fakat güneş olacağını umuyorum. Orada iki kez podyuma çıktım. İlk 250cc yarışını kazandım. Bu başarıyı tekrar elde etmeye çalışacağım. Yarışa hazır olduğumu düşünüyorum."

İncinmiş omzuyla yarışa katılan Rossi de yarışa hazır olduğunu belirtti.

"Omzum iyileşiyor, bu yüzden Le Mans'da iyi bir performans bekliyorum. Geçen seneki yarışa rağmen Le Mans sevdiğim bir pist ve Yamaha burada oldukça iyi. En büyük problem hava koşulları, ancak güneşli haftasonu bekliyorum."

"Sezona iyi bir başlangıç yaptık. Fakat yine de performansımızı geliştirmeye ihtiyacımız var. Jerez'den sonra iyi bir test aşaması geçirdik, buradan edindiğimiz bilgileri Le Mans'ta iyi bir performans
sergilemek için kullanacağız."

Kaynak:Türkiye F1