Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Kenan veryansın etti: "Federasyondan destek görmüyorum"

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Gökhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Haziran 2006
    Şehir
    Rize
    Motosikleti
    F 650 GS
     
    Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, yarışlarının canlı yayınlatılamamasından yakınarak, İstanbul Park'ta yarışı olsa dahi gerekli altyapının oluşturulamaması durumunda beklenen seyirci sayısına ulaşılamayacağını savundu.

    Otomobil Sporları Federasyonu ile Motosiklet Federasyonu, İstanbul Park'ın kullanımıyla ilgili uzlaşmaya varırken, federasyon Kenan Sofuoğlu'nun 2011'deki yarışının bir ayağını Türkiye'ye alabilmek için harekete geçti.

    Kenan Sofuoğlu, 2004 yılından itibaren şampiyonalara katılmasına rağmen İstanbul Park'ta antrenman bile yapamamaktan yakındı.

    “Yıl 2010 ve ben hala İstanbul Park'ta, kendi ülkemde yarışamadım. Bir sporcu en çok ülkesinde, kendi seyircisinin önünde yarışmak ister” diyen Sofuoğlu, şunları kaydetti:

    “İstanbul Park'ta yarışımın olması motosiklet sporunun tanıtılması için önemlidir. Çünkü, buradaki yarış birçok ülkede canlı olarak yayınlanmaktadır. Daha düşük bütçeyle Formula 1'in 3-4 katı fazla seyircinin geleceğine inanıyorum. Ancak Motosiklet Federasyonu'nun eksiklikleri var. Yarışmalarımı ülkemde kimse izleyemiyor. Federasyon yarışmaları canlı yayınlatabilmeli. Seyirci motor sporlarına alışmalı. Federasyon 2011'deki yarış takvimine girmek istiyor. Eğer şimdiden canlı yayınlara alınmazsa federasyon, Formula 1'in konumuna düşer. Motosiklet Federasyonu önce eksiklerini gidermeli. Aksi takdirde Formula 1'in konumuna düşer ve seyirci getiremez. Yayınlarla tanıtım yapılırsa tribünler dolar.”

    “FEDERASYON YARIŞLARIMI CANLI YAYINLATABİLMELİ”

    Türkiye'nin motosiklet yarışları için bir avantajı olduğunu anlatan Sofuoğlu, “Çünkü yarışan Türk sporcu var. F1'de böyle bir şey yoktu” dedi.

    “Federasyon, en iyi sporcusunun yarışmasını canlı yayınlatabilmelidir” ifadesini kullanan Sofuoğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Ben devletten, bakanlıktan destek görüyorum, ama federasyondan göremiyorum. İnşallah federasyon bu yıl eksiklerini giderir. Ben bu saatten sonra yanlışlara göz yumamam. Herkes hatasını düzeltmeli. Motosiklet Federasyonu, 2009 yılına kadar iyi yönde ilerliyordu. Ancak, geçen yıldan itibaren geriye gitmeye başladı. Geçen yıl Türkiye Şampiyonası'nda sporculara ödül töreni bile düzenlenmedi.”

    “FEDERASYON LİSANSIMI BİLE ÇIKARTAMADI”

    Federasyonun kendisine sahip çıkamadığını savunan milli motosikletçi, sözlerini şöyle tamamladı: “Federasyon bu yıl lisansımı bile çıkartamadı. Kendi paramla lisansımı çıkartmak zorunda kaldım. Buradaki sorun para değildir. Ama federasyon benim lisansımı çıkarabilmeliydi. Avustralya'ya giderken son anda çıkarmak zorunda kaldım. Eğer çıkaramasaydım yarışmaya katılamayacaktım.”

    MOTOSİKLET FEDERASYONU

    Motosiklet Federasyonu Başkanı Süleyman Memnun da, Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak ve Otomobil Sporları Federasyonu Başkanı Mümtaz Tahincioğlu ile bir araya gelerek İstanbul Park'ın kullanımı için uzlaşma sağladıklarını kaydetti.

    Pistin yıl boyunca iki federasyon tarafından ortak kullanılacağını ve Formula 1 için Bernie Ecclestone'ye birkaç haftalığına verileceğini anlatan Memnun, şöyle konuştu: “İstanbul Park'la ilgili durumu eleştirirken hazırladığımız raporlarda çözüm önerilerimiz de vardı. Pistin yıl boyunca ortak kullanılmasını istiyorduk. İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) pisti Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne devretmesini, işletmenin de iki federasyona verilmesini önermiştik. İTO temsilcileri ve Bakan ile görüştük, pisti bize verecekler. Formula 1'in sözleşmesi en geç 2011 Haziran'da bitiyor. Gelecek yıldan itibaren kullanmaya başlayacağız. Biz burayı kullanıp yeni Kenanlar (Sofuoğlu) yetiştirmek istiyoruz.”

    Kenan Sofuoğlu'nun eleştirilerini de yanıtlayan Memnun, “Super Bike'ın canlı yayın hakları Sadettin Saran'ın elinde bulunuyor. Ben canlı yayınlatabilmek için çok uğraştım. Ama Saran'ın elinden zorla da alamayız. Bu yıl da Saran'ın elinde. Çünkü Super Bike'ın hakları İngiliz bir firmanın elinde bulunuyor” dedi.
    Milli sporcuya federasyon olarak imkanlar ölçüsünde destek verdiklerini ifade eden Memnun, şunları söyledi: “Biz olmasaydık Kenan buralara gelemezdi. Bütçelerimiz kesilince parasız kaldık. Lisans için 800 Avro ödeniyor. Bu yıl Kenan kendisi ödedi. Çünkü paramız yoktu. Ancak daha sonra bunu kendisine iade ettik. Kendisine birçok desteği verdik. Biz ne yaptık da şimdi kötü oluyoruz?”


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    gezgin_33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Mart 2008
    Şehir
    mersin
    Motosikleti
    CBF-150
    Federasyona baglı bir sporcunun bile parası var (Allah daha cok versin gozumuz yok) nasıl oluyorda kos koca federasyonun parası yok. Bir tane milli motosikletcimiz var ona da kimse sahip cıkmıyor.. Bu sayi 30-40 falan olsaydı demekki bir cogu yarışamayacaktı... Ulke adına utanc verici bir durum... İnsallah tekrarlanmaz..
    Dostu-Düşmanı ayırdettik ve bıraktık bir ovaya. Dedik ki, gerçekten bilmiş miyiz.
    baktık ki, kime ne etiket yapıştırmışsak doğru çıkmış..

  3. #3
    retox70 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Nisan 2006
    Şehir
    KOŞUYOLU-İSTANBUL
    Alıntı ELINT adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    “Biz olmasaydık Kenan buralara gelemezdi. Bütçelerimiz kesilince parasız kaldık. Lisans için 800 Avro ödeniyor. Bu yıl Kenan kendisi ödedi. Çünkü paramız yoktu. Ancak daha sonra bunu kendisine iade ettik. Kendisine birçok desteği verdik. Biz ne yaptık da şimdi kötü oluyoruz?”
    bu adamın Kenana ne yararı olmuş ki?bilmediğim için soruyorum,ben ilk avrupa çıkışında başka birisinin desteğini aldığını biliyordum.buarada federasyonun 800 avro su mu yok?ben mi yanlış anladım?belkide ben Süleyman Memnundan çok hoşlanmadığımdan olabilir ama bu iş bu kadar basit olamaz.800 avromuz yoktu yapamadık?neyse hayırlısı?
    And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music.

  4. #4
    dreamdark - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Haziran 2006
    Şehir
    İstanbul/Anadolu
    Dünya şampiyonu olmuş milli bir sporcuya lisans çıkartmak için 800 euro ödeyemeyen bir federasyondan bahsediyoruz. Şaka mı bu? Güler misin ağlar mısın halimize..

  5. #5
    korkut 250 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Mayıs 2008
    Şehir
    Gültepe İSTANBUL
    Motosikleti
    Yamaha Fz6 Fazer..Ve birde Yavrusu
    Şaka,şaka
    Bir damla özür nice yangınları söndürür.Gurur yapmayın yoksa o yangın tüm sevdiklerinizide götürür.

  6. #6

    Üyelik
    24 Haziran 2009
    Kenan şu haram diye almadığı parayı fedarasyona bağışla ne güzel olurdu

  7. #7
    barok34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Ağustos 2009
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Kymco xciting 250 i
    kapatsınlar bu fedarasyonu zaten bir işe yaramıyor sanırsam
    Biz hepimiz, Gök ananın içinde dönen tek bir çocuğuz.

  8. #8

    Üyelik
    14 Mayıs 2008
    Kızdırmayın Kenan'ı

  9. #9

    Üyelik
    25 Eylül 2005
    Şehir
    Aydın
    Motosikleti
    '16 Z-One S Mondial
    heralde yakında fedarasyona makbuzlu bağışa başlarız
    Uzaklarda bir güneş doğuyor!..

  10. #10
    Arjantinli69 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Mayıs 2009
    Şehir
    İstanbul-Kadıköy TAMER
    Motosikleti
    SUZUKİ GSF 600 S BANDİT
    adı federasyon gerisi boş.geçenlerde işe gidiyorum kenyalı olması lazım atletizimci bir bayan türk vatandaşı olmuş elvan gibi Türkiye için koşuyor,madalyaları var.antreman için anadolu yakasına çamlıcaya gidiyormuş giderken 4 vasıta degiştiriyormuş gazetede öyle yazıyordu vah vah dedim içimden ben olsam koşmam diye geiriyordum doğal olarak.2 gün sonra bir baktım antrenörleri arkada onlar önde çamlıcada kaldırım üzerinde koşuyorlar harbiden durumlarına üzüldüm.bu insanlar birinci oluyor madalya alıyor bizim Bayrağımız dalgalanıyor ve teşekkür olarak ne haliniz varsa görün diyor devlet,acınası devlet yönetimi,nerde bizim verdiğimiz vergiler dicem ama cevabı belli
    Hızlı bir Rider olmak için hızlı bir motor yetmez! o hızı yapabilecek (g..) yürek te lazım.. GHOST RİDER

  11. #11
    Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Ocak 2008
    Şehir
    France
    Motosikleti
    Honda
    Ulem Kenan motordan dustukçe zihnin açiliyor valla.
    Sevinse mi uzulsem mi bilemedim.
    2 kere daha dusse bu federasyonun ne mal oldugunu net anlayacak, her taraf aydinlanacak.

    Amam aman seytan kulagina kursun.Saka derken gerçek olmasin
    .(eliylekulaginitutarkenagziylacücuukyapanveelinit ahtayavuranadamsmileyi)
    Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
    Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)

  12. #12

    Üyelik
    31 Ocak 2006
    Bu nedir yahu; federasyonlar ülkeyi parsellemiş. Aklınıza gelen ne kadar federasyon varsa başlarında birer ağa.. Bir ilçede dans yarışması düzenlenir "Payımı almadım, izin vermiyorum" diye dans federasyonu çomak sokar... Pırıl pırıl bir gencimiz tüm olanakları zorlayıp ülkemizi motosiklet yarışlarında temsil eder, lisansıydı bilmemnesiydi bir sürü bürokrasi ve para döner ama o sporcunun bağlı olduğu federasyon ona destek vermez.. Nereye gidiyor o federasyonların topladığı trilyonlar?
    Bu zorluklar altında, Kenan kardeşimiz yabancı bir ülke adına yarışmaya kalksa söylemediklerini bırakmayacaklar sonra...

  13. #13
    Serpico - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Eylül 2006
    Şehir
    07
    Motosikleti
    Yamaha Xmax 250
    Türk milletinden toplanana vergiler nerelere gidiyor.
    Spora siyaset girmesin diyoruz ama işte ampül zihniyeti ile bu kadar oluyor.
    bana hiçkimse diğer spor federasyonları gibi Motosiklet federasyonunun özerk olduğunu anlatmaya kalkmasın, inanmam.
    Olan da kenan a oluyor.
    Arda Turan'ın bir sözü vardır; " bu sadece pasaport rengidir"
    Türk olmanın dayanılmaz hafifliği...
    İNSANOĞLUNUN İCAT ETTİĞİ EN GÜZEL ŞEY MOTORSİKLETTİR...........

  14. #14
    GorkeM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Haziran 2006
    Şehir
    Moskova / İstanbul / Kiev
    Federasyon? Ne federasyonu?

    Alıntı Suleyman Memnun adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Biz olmasaydık Kenan buralara gelemezdi. Bütçelerimiz kesilince parasız kaldık. Lisans için 800 Avro ödeniyor. Bu yıl Kenan kendisi ödedi. Çünkü paramız yoktu.
    Hahahaha çok güzel hareketler bunlar duburulubupbup
    Forum Kuralları◄ ►Moto Aktuel◄ ►Türk Dil Kurumu
    Herkes düşüncelerinde yanılabilir. Ama aptallar bir türlü yanıldıklarını anlayamazlar. Cicero

  15. #15
    regal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Haziran 2008
    Şehir
    kahraman maraş
    Motosikleti
    bmw650gs kawasaki er6 n
    federasyonun para yoktu sözüne kargalar bile güler sayın memnun lütfen şu egonuzdan kurtulunda memleketin nice genclerinin önunu kapatmayın her şey sizin üstünüğzden yurumez
    05428381357 mustafa minyas kahraman maraş merkez şimdiye kadar motor geçmişi +++ mobilet +mz 150cc++150cccelik coper +250cc regal rabtor+vf750c honda magna++er6 n++125cckymco++er5++şimidlik suziki bandit650s ve 150cckmt çelik sport

  16. #16
    CERRAHI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Haziran 2006
    Alıntı GorkeM adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Federasyon? Ne federasyonu?



    Hahahaha çok güzel hareketler bunlar duburulubupbup

    Yakında yeni camii onunde bir kutu onunde TMF gorursek bos gecmeyelim !!!!!!!!!
    Bilgin Sana Kıymet, Talebin Ne ise O sun Sen. İnsanlığı Sade Yiyip İçmekte mi Sandın ? Halin Ne ise Müşteri Sen Oldun O Hale, Noksanı Meğer Adli İlahidemi Sandın ?

  17. #17
    Deli Çerkes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Mayıs 2007
    Şehir
    Dünya
    Tekmeleri fettan güzel sülo , bakın kenanın lisans parasını bile ödeyemiyoruz.ey yetkililer pamuk eller cebe ve yarışmaları izlemeye motorsikletleri ile gelenler , sakın tarafımızca istenilen otopark parasına zart zurt etmeyin gibisinden veryansın edebilmek için bilerek ve istenilerek yapılmış olmasın.

  18. #18
    mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ağustos 2005
    Şehir
    4.LEVENT & SERENGETI
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    Kenanı çok severim...ama artık ağlamayıp yarışlarına konsantre olsun isterim...kimin ne mal olduğunu bildiğimi ziçin artık şaşırmıyorum....Kenanımı başarılarıyla duymak bilmek istiyorum...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

  19. #19
    onur35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Haziran 2009
    Şehir
    İzmir/Çeşme
    Motosikleti
    YAMAHA XT660X
    Alıntı tuyra adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kenan şu haram diye almadığı parayı fedarasyona bağışla ne güzel olurdu
    evet çok güzel olurdu onuda cupka yapıp yerlerdi herseferinde olduğu gibi
    Kastino QM 50,Mondial 150 RF,Honda CBR 125R,Kawasaki KLR 650...

  20. #20
    motocycleboyreigns - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Şubat 2006
    Motosikleti
    BMW R26-MZ 251-SRAD 750
    800 Euro kuru tam hatırlamıyorum ama 1650 TL falan eder.

    50x33=1650

    35 TL dilimlere bölersek 50 kişi sinana lisans alabiliyoruz.50 kişi dediğin ne Metehan camdan seslense 100 kişi zaten toplar.En kötü bir hafta öğle yemeği yemeyiz olur biter.

    Buradan Kenan'a ve dolaylı olarak Süloya sesleniyorum:Hiç kasmayın,biz veriyoruz lisans parasını.
    Kolpa Adamları


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler