MotoGP Dünya Şampiyona'nın San Marino yarışını yedi kez Dünya Şampiyonu ve ev sahibi pilot Valentino Rossi kazandı.

Yarışa pole pozisyonunda başlayan İtalyan pilot takım arkadaşı Jorge Lorenzo'nun iki saniye önünde damalı bayrağı ilk sırada görürken Lorenzo'nun yaklaşık dokuz saniye gerisinde Dani Pedrosa üçüncü olarak podyumun son basamağında yer aldı.

Pedrosa yarışa ikinci sırada başlamasnaı rağmen artık alıştığımız sahnelerden birisini daha San Marino'da bizlere seyrettirdi ve startla birlikte liderliğe yükseldi. Pole pozisyonundaki Rossi ise üçüncü sıraya kadar geriledi.

Dördüncü sıradaki Toni Elias da iyi bir start aldı ve ikinci sıraya kadar yükseldi. Ön bölümde bunlar olurken henüz ilk virajda orta bölümde yaşanan ve Hayden, de Angelis ve Edwads'ın karıştığı kazada Lorenzo kazayı kıl payı atlattıktan sonra Rossi'yi geride bıraktı ve startta kaybettiği üçüncülüğü geri aldı.

Kazaya karışan üç pilot ise çakıl havuzuna kadar çıktıktan sonra yarışa erken veda etmek zorunda kaldılar. Kazanın ardından Hayden sitemkar bir şekilde de Angelis'in üzerine yürüdü fakat tartışma fazla büyümeden lastik bariyerlerin arkasında geçtiler.

Pedrosa, Elias, Lorenzo ve Rossi dörtlüsü ikinci turla birlikte aralarında bir saniyelik bir farkla ardarda sıralandılar. Dördüncü tura girildiğinde ilk virajda Rossi önce takım arkadaşı Lorenzo'yu ardından ikinci sıradaki Elias'ı geride bırakarak Pedrosa'nın arkasında ikinci sıraya yerleşti.

Rossi Elias'ı geride bıraktıktan sonra dışarı açılsa da motorunu toplamayı başardı ve yerini korudu. Aynı turda Elias bu kez Lorenzo'ya da yerini kaybetmesinin ardından hemen bir tur sonra Andrea Dovizioso da geçilerek beşinci sıraya kadar geriledi.

Yedinci tura girildiğinde Pedrosa, Rossi ve Lorenzo üçlüsü arkadakilerle arasındaki farkı 2.6 saniyeye kadar çıkarttılar. Rossi startta kaybettiği liderliği yedinci turda Pedrosa'dan geri aldı ve seyircisi önünde yarıştığı Misano'da ilk sıraya yükseldi.

Dokuz turun ardından öndeki üçlü farkı biraz daha açtı ve 3.8 saniyeye kadar çıkardılar. On birinci turda ise fark daha da arttı ve bir anda 6.8 saniyeye çıktı. Ön bölümdeki üçlüyü ise birbirinden yalnızca 1.2 saniyelik fark ayırıyordu. Lorenzo ise Pedrosa üzerindeki baskıyı her geçen tur arttırmaya başladı. Bu ikilinin mücadelesi ise lider Rossi'ye yaradı ve farkı 0.6 saniyeden 1.2 saniyeye çıkardı.

On üçüncü turda Lorenzo baskılarının meyvesini sonunda aldı ve Pedrosa'nın da hatasının yardımıyla ikinci sıraya yükseldi. Bu sırada Rossi ön bölümde 1.3 saniyelik farkı korumaya devam etti. Rossi liderliğini sürdürürken Lorenzo ve Pedrosa arasındaki fark iki saniyeye yaklaştı. Dördüncü sıradaki Dovisioso ise ön bölümden tamamen koptu ve dokuz saniyelik fark oluştu. Capirossi beşinci, Elias altıncı ve Kalio yedinci olarak sıralandılar.

Yarışın tamamlanmasına beş tur kala sıralamada herhangi bir değişiklik olmadı Rossi, Lorenzo ile arasındaki farkı üç saniyenin üzerine çıkarırken Lorenzo da Pedrosa ile arayı açtı ve rahat bir şekilde pozisyonları kordudular. Capirossi dördüncülük mücadelesinden Dovizioso'yu geride bırakmayı başardı.

Son turda Dovizioso kaybettiği dördüncülüğü geri almayı başarıken Rossi damalı bayrağı ilk sırada gördü. Lorenzo ikinci, Pedrosa üçüncü, Dovizioso dördüncü, Capirossi beşinci olarak Misano'dan ayrıldılar. Rossi bu galibiyetle sezonun altıncı kariyerinin 103.'ü galibiyetine imza atmış oldu ve Lorenzo ile puan farkını otuza çıkardı.