Dani Pedrosa, geçtiğimiz hafta Birleşik Devletler Grand Prix'sini kazanmış olmasına rağmen bu sezon şampiyon olabileceğini düşünmediğini söyledi.

Repsol Honda'nın İspanyol sürücüsü, Laguna Seca'da kendisinin ve Japon takımın ilk sezon galibiyetini elde etmişti. Ancak Pedrosa halen şampiyonanın lideri olan Valentino Rossi'nin 59 puan gerisinde bulunuyor.

Mayıs ayında Mugello'da geçirdiği kazanın ardından sakatlıkları hızla iyileşen Pedrosa, geriye kalan 9 raundaa Rossi ile arasındaki farkı kapatmasının neredeyse imkansız olduğunu belirtti. Bütün yarışlara özel bir ihtimamla hazırlandığını kaydeden Pedrosa, Motosprint'e yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Tamamen iyi olmamakla birlikte çok hızlı bir şekilde iyileştiğimi söyleyebilirim. Şampiyonluk tablosunda zirveye yaklaşmak çok zor olur. Bunu düşünmek yerine, her yarışa ayrı ayrı odaklanacağım. Lider durumdaki pilotun puan olarak çok arkasındayım, bu durumda şampiyonluğu hesap etmem aptallık olur."

Eski 250cc dünya şampiyonu olan pilot, kontratının yenilenmesi konusunda Honda ile görüşmelerinin sürdüğünü de belirtti.

Kaynak:Türkiye F1