![]() |
|
|||||||||||||
|
|
||||||||||||||
|
(#1)
|
|||
|
Moderatör
Online Üyelik tarihi: 14-06-06 Kan Grubu: A Rh+ |
Rossi strateji değil, hata kurbanı -
19-05-2009, 16:46
Valentino Rossi, Fransa Grand Prix'sinde lastikleri erken değiştirmesinin kendisini pist dışında bırakan esas faktör olmadığını söyledi. Italia1 televizyonuna konuşan Rossi, şunları kaydetti: "4. turdan itibaren zaten bazı zorluklar yaşamaya başlamıştım. Bilhassa sağa dönüşlerde motorun kaydığını hissediyordum. Ben de bunun üzerine pite girmeye karar verdim." "Bana göre bu yanlış bir karar değildi. Esas problem, benim hata yaparak kaza yapmamdı. Bir-iki tur sonra pit alanına girmiş olmam tehlikeyi arıtabilirdi. Çünkü belki de su birikinitisi fazla olan bir noktada kötü bir tecrübe yaşayabilirdim." Rakiplerim yarış esnasında daha yüksek peroformans sergilediği için esas olarak stratejiye ağırlık vermiştim. Açıkçası ıslak zeminde yarışmak beni biraz zorladı. Her ne kadar yarışa lider başlayıp ikinci sırada götürüyor idiysem de, motorun üzerinde kendimi hiç rahat hissetmiyordum. Lorenzo arayı daha da açıyordu, Andrea]Dovizioso ve Marco Melandri ise ardımda bitip, beni geçmek için fırsat kolluyordu. Ben de bu abskıya daha fazla dayanamayarak, en iyi hareketin pit alanına girip ıslak zeminde kayıp şiddetli kazaya karışmaktan kendimi korumak istedim." Kaynak:Türkiye F1 |
||
|
|
|
|
|
|
|
(#2)
|
|
|
Offline Üyelik tarihi: 21-01-09 Bulunduğu yer: İstanbul Bahçelievler Motosikleti: cbf 150 Siyah 2008 Kan Grubu: A Rh+ |
21-05-2009, 01:12
hayal kırıklıgına ugradım abi yaaa |
| Dünyanın En Delisi Motor Sürenmiş İkinci Delisi İse Arkasına Binenmiş Ben Her Zaman Birinci Deli Oldum İkincilik Bana Yakışmaz |
|
|
|
(#3)
|
|
|
Offline Üyelik tarihi: 10-03-07 Bulunduğu yer: İzmir Motosikleti: - Kan Grubu: A Rh+ |
21-05-2009, 19:03
3 motor değiştirip yarışa devam etmesi çok güzel bir davranış, 3 tur arkadan gelse de vazgeçmedi. Başka pilotlar çekip giderdi. Gelecek sezon için takım veri toplamış oldu. |
|
| Konuyu Arkadaşların ile Paylaş |
| Etiketler |
| rossi fransa 2009, rossi strateji |
| Seçenekler | |
|
|