Go Back   Motosiklet.NeT Forum > Motosiklet Haberleri ve Köşe Yazıları > Haberler > Motor Sporları

Rossi İkincilik Mücadelesi Verdiğini Kabul Etti

Bu konuya 7 cevap yazıldı 481 kere görüntülendi
Cevapla
 
Seçenekler
Alt
  (#1)
Moderatör
 
ELINT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Online

Üyelik tarihi: 14-06-06
Kan Grubu: A Rh+
Rossi İkincilik Mücadelesi Verdiğini Kabul Etti - 14-04-2009, 19:16


Valentino Rossi Katar Grand Prix'inde casey Stoner'ın yakalanamaz olduğunun farkına varmasının ardından ikinciliği korumak için mücadele ettiğini kabul etti. Ducati pilotu, Rossi'nin startta ikinciliği kaybedip Loris Capirossi ve Jorge Lorenzo ile mücadeler etmesini fırsat bilerek farkı açmıştı. Bununla birlikte Rossi başlangıçta Stoner ile olan farkı iki saniyeye kadar düşürmeyi başarsa da Avustralyalı pilot daha sonra kapanan farkı giderek açtı ve yarışı yaklaşık sekiz saniye farkla kazandı.

Italia1 televizyonuna konuşan Rossi şunları söyledi: " Üzücü bir durum, Stoner çok iyiyken ilk turda çok fazla zaman kaybettik. fakat ardından farkı kapatmaya başladım ve belki de yakalayabilirdim fakat dünkü yağışın ardından asfalt biraz daha agresif hale geldi ve ön lastikle bazı sorunlar yaşadım, bu yüzden bu noktada karar vermem gerekiyordu ya kaza yapacaktım ya da vazgeçecektim."

" Bu yüzden düşündüm ve limitlerde olduğumuzu biliyorduk ve vazgeçtim. Stoner'a tebrikler, hızlıydı ve kazanmayı haketti. Bizim tarafımızdan bakarsak ikinci olduk, ne kadar hızlı olabileceğimizi gösterdik bunu Motegi'de göreceksiniz."

Rossi yarışın planlandığı gibi pazar gecesi yapılması halinde Stoner’a daha iyi atak yapma şansına sahip olabileceğini düşündüğünü söyledi.

“ Stratejiden öte, Stoner ver benim yarışa yaklaşımımız farklı, biz antreman yaparız ve motorun set up’ını hazır hale getiririz. Muhtemelen pazar gecesi daha iyi bir yarış olabilirdi çünkü daha iyi bir konumdaydık ve yakındık. Pazar günkü yağmurun ardından asfalt biraz daha agresifleşti ve pazartesi sabahı lastiklerle sorun yaşadık.”

“ Stoner starttan itibaren çok hızlı bir şekilde gidip farkı açarken malesef Lorenzo ve Loris ile çok zaman kaybettim. Fakat beş, altı yada yedi tur sonra kendime geldim çünkü çok hızlıydım ve oldukça iyi hissediyordum. Farkı iki saniyenin altına kadar indirmeyi başardım ve yarış hala uzundu.”

“ Üstüste birçok sorun yaşamamın ardından kaza yapmakla ikincilik arasında karar vermek zorunda kaldım. Yarım tur boyunca bunu düşündüm ve ikinci bitirmenin daha iyi bir karar olacağına inandım.”

Rossi ayrıca Losail’de son üç senedir kazanan Stoner’ı malup etmenin oldukça zor olduğuna parmak bastı.

“Stoner burada her zaman çok hızlı oldu ve geçtiğimiz üç yıl burada kazanmayı başardı, bu yüzden maksimum performans verebileceği bir pist. Hızlıyız, oldukça kaliteliyiz, daha iyisini yapabiliriz. Bu yüzden iki hafta sonra Motegi’de görüşeceğiz. Geçen yıl orada çok çok hızlıydım. Bu yıl da aynısı yapabileceğimi bekleyip görelim.”

Kaynak:Trf1
 
   
Alıntı ile Cevapla
 
Alt
  (#2)
 
screamer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Offline

Üyelik tarihi: 01-02-08
Bulunduğu yer: bursa
Motosikleti: ybr 125
Kan Grubu: A Rh+
14-04-2009, 19:40


yürü be rossi
  screamer - MSN üzeri Mesaj gönder  
Alıntı ile Cevapla
Alt
  (#3)
 
texas16nb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Offline

Üyelik tarihi: 19-11-07
Motosikleti: yamaha fzr fazer 600
Kan Grubu: A Rh+
14-04-2009, 20:11


bu yıl stoner götürür,forsa casey stoner.
  MEHMET SÖNMEZ

FAZER 600
   
Alıntı ile Cevapla
Alt
  (#4)
 
Offline

Üyelik tarihi: 02-07-08
Bulunduğu yer: trabzon
Motosikleti: bi türlü alamadımm
Kan Grubu: O Rh+
15-04-2009, 02:08


hastayim bu rossiye
o labutları devirmesi hala gozumun onunden gitmiyor ama viseler dolayısıyla bu yatısı kacırdım
   
Alıntı ile Cevapla
Alt
  (#5)
 
RoLa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Offline

Üyelik tarihi: 12-06-07
Bulunduğu yer: İstanbul- Acıbadem&Fatih
Motosikleti: ERYILMAZ&TORX
Kan Grubu: O Rh+
15-04-2009, 02:28


şu rossiye oldum olası uyuz oluyorum
inşallah stoner kazanır ya
ayrılda gel koçum hadi yawrum
  Bi ülkede "KÖPEKLER" istedi diye atlar ölmez...!!!

Drift Religion
   
Alıntı ile Cevapla
Alt
  (#6)
 
tatlisert45 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Offline

Üyelik tarihi: 08-11-08
Bulunduğu yer: manisa
Motosikleti: ybr 125 sonra Honda cbf150 gitti...ybr 250
Kan Grubu: A Rh+
15-04-2009, 10:29


rossi yi tek gecerim...
  Hissettiğin gibi yaşa...
   
Alıntı ile Cevapla
Alt
  (#7)
 
rayjay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Offline

Üyelik tarihi: 13-10-06
Bulunduğu yer: Angara
Motosikleti: CBR 1000RR
15-04-2009, 14:23


kariyeri yetenegi tartisilmaz ama ikincilige razi kalmasi yenilgiyi kabullenmesi sasirtti beni.
  Been here, done that before and survived
   
Alıntı ile Cevapla
Alt
  (#8)
 
DeLi MoToRcU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Offline

Üyelik tarihi: 21-01-09
Bulunduğu yer: İstanbul Bahçelievler
Motosikleti: cbf 150 Siyah 2008
Kan Grubu: A Rh+
16-04-2009, 22:55


Alıntı:
texas16nb Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
bu yıl stoner götürür,forsa casey stoner.
BELKİ GÖTÜRÜR BELKİ PİLOT OLARAK SIFIR BİR PİLOT MOTORU GÜÇLÜ SADECE

FORZA VALE 46 ŞAMPİYON BELLİ KARDEŞİM

Konu DeLi MoToRcU tarafından (16-04-2009 Saat 22:57 ) değiştirilmiştir. Sebep: Mesajlar birleştirildi. Flood koruması.
  Dünyanın En Delisi Motor Sürenmiş İkinci Delisi İse Arkasına Binenmiş Ben Her Zaman Birinci Deli Oldum İkincilik Bana Yakışmaz
  DeLi MoToRcU - MSN üzeri Mesaj gönder  
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Konuyu Arkadaşların ile Paylaş
  • Konuyu Facebook a gönder.
  • Konuyu Google a gönder.
  • Konuyu Digg a gönder.

Etiketler
rossi ikinci, rossi ikincilik mucadelesi

Seçenekler




Powered by vBulletin® - Copyright ©2000 - 2010, Jelsoft Enterprises Ltd. - vBulletin Skin: vBStyles.com - SEO by vBSEO