MOTOR SPORLARI: "HEDEFİMİZ DÜNYA'DA İLK GECE YARIŞINI YAPMAK"

2009 Dünya Motokros Şampiyonası'nın 3. ayağı 11-12 Nisan 2009 tarihlerinde ilk kez Türkiye'de yapılacak.

Motosiklet Federasyonu'nun, Dünya Motokros Şampiyonası'nın organizatörü olan Youth Stream firmasıyla yaptığı anlaşma sonucu, bu şampiyonanın 6 sene boyunca bir ayağı Türkiye'de yapılacak. Yarışlar, İstanbul Hezarfen Havaalanı'nda bulunan motokros parkurunda organize edilecek.

Çırağan Sarayı'nda bugün organizasyonla ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan Motokros Federasyonu Başkanı Süleyman Memnun, Hezarfen Havaalanı'nda parkurun yeniden yapıldığını belirterek, ''Çok iddialı bir parkur yapıyoruz. Türkiye'de ilk kez Dünya Motokros Şampiyonası düzenliyoruz. Formula 1'de yapıldı, ama henüz Motokros'da gece şampiyonası yapılmadı. Bu sene mümkün değil, ama önümüzdeki sene dünyadaki ilk gece Dünya Motokros Şampiyonası'nı yapma iddiasıyla hazırlanıyoruz'' diye konuştu.

Süleyman Memnun, yarışı organize eden ülkenin 2 kişi kontenjandan yarıştırma hakkı olduğunu, İstanbul'daki yarışta da 2 Türk sporcusunun
yarışacağını kaydetti. Bir soru üzerine Memnun, Hezarfen Havaalanı'nda yapılacak pistin Dünya Şampiyonası'ndan sonra da kullanılacağını ifade ederek, ''Burası çok iddialı bir parkur olacak. Dünya şampiyonlarını burada yetiştireceğiz. 6 yıl Hezarfen Havalimanı ile anlaşma yaptık. Bütün genç sporcularıma adeta örnek okul olacak'' şeklinde konuştu.

Dünya Motosiklet Federasyonu Motokros Komisyonu Başkanı Wolfgang Srb ise Motokros Şampiyonası'nı büyütmeyi hedeflediklerini belirterek, ''Türkiye'yi de bu işe katarak bu büyümenin adımını attık. Motokros Formula'daki gibi elektronik yardımların olmadığı bir spor dalı. Tamamen insan, motosiklet ve doğa var. Bu sert insanın sporudur. Türkiye'de genç sporcular yetişiyor. Yanımızda dünya şampiyonu Kenan Sofuoğlu var. Burada olmaktan memnunuz'' dedi.

SOFUOĞLU: ''2009'DA YENİDEN DÜNYA ŞAMPİYONU OLMAK İSTİYORUM''

Dünya şampiyonu sporcu Kenan Sofuoğlu ise bir ülkede sporcu yetişmesi ve o ülkeye dünya şampiyonluğunun gelmesi için bu şampiyonaların Türkiye'de de yapılmasının çok önemli olduğunu söyledi.
Yurt dışına çıktığında en büyük sıkıntısının daha önce dünya şampiyonu
görmemesi olduğunu anlatan Kenan, ''Şimdi dünya şampiyonasının Türkiye'de yapılmasıyla birlikte buradaki gençler nasıl çalışmaları gerektiğini görecek. Gönlüm ister ki Dünya Süperbike Şampiyonası'da gelsin. Federasyonla bunu da 2011'de getirmeye çalışıyoruz. Hayalim Türkiye'de yarışmak ve kendi evimde güçlü bir şekilde yarışı kazanmak'' şeklinde konuştu.

Kenan Sofuoğlu, 2007 yılında dünya şampiyonu olduğunu hatırlatarak, ''2008'de iyi bir sezon geçiremedim. Amacım 2009'da yeniden dünya şampiyonu olmak'' dedi.

Şampiyonanın organizatörü olan Youth Stream firmasının basın sorumlusu Daniele Rizzi de kriz dönemi olmasına rağmen Türkiye'ye gelmelerinin kendilerini çok heyecanlandırdığını, yeni bir alan olarak Türkiye'nin kendileri için büyük değer taşıdığını söyledi.

Motosiklet Federasyonu Asbaşkanı Hamit Abbasoğlu ise bilet fiyatlarının 10 TL olacağını, şampiyonada 30 bin seyirci beklediklerini söyledi. Abbasoğlu, yaptıkları anlaşma gereği Dünya Şampiyonası'nda ''Welcome to İstanbul'' yazılı iki reklam panosunun dünyadaki tüm yarışlarda parkur kenarında olacağını ve bu logoyu bu yıl Kawasaki takımının taşıyacağını kaydederek, ''Şampiyonada İstanbul ve Türkiye'nin tanıtımı tüm dünyada yapılacak'' dedi.

Basın toplantısına Gençlik ve Spor İl Müdürü Tamer Taşpınar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürü Enis Erdem ve Hezarfen Havaalanı sahibi ve Motosiklet Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Berksan da katıldı.


http://www.gsgm.gov.tr/basin/haber/2...t/11.02-04.htm