Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Hayatlarıyla resmen dalga geçiyorlar - Red Bull X-Fighters

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Admin Erhan Erdil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Nisan 2003
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    MT-09 Tracer
    Meksika, Amerika, Brezilya, İspanya, Almanya ve son olarak Polonya’da yaşayanlar bu yılın en şanslı adrenalin seyircileriydi. Çünkü Red Bull X-Fighters organizasyonu bu yıl sadece bu ülkelerde düzenlendi. Her zaman çılgın organizasyonları ile gündeme gelen ve bu şovları ülkemizde de düzenleyen Red Bull insanın aklını başından alacak işlere imza atıyor.

    International Freestyle Motocross şov adı altında düzenlenen organizasyonun finali geçtiğimiz hafta Polonya’da yapıldı. Honda, KTM, Suzuki ve Yamaha’nın kros motosikletlerinin kullanıldığı bu organizasyonu yerinde izleyene kadar nasıl bir olay olduğunu açıkçası anlamamıştım. Üstelik bugüne kadar her türlü yarışı izleyen bir motorsporları gazetecisi olarak ne kadar etkilenebileceğimi de çok merak ediyordum. Ancak bu adrenalin dolu macera tamamlanıp, evime geri döndüğümde ağzımdan çıkan tek söz "bu adamlar çıldırmış olmalı" oldu. Gerçekten de bu sözü boşu boşuna etmedim. Bu adamlar motokros şovu ile birlikte hayatlarını da ortaya koyarak seyircilere unutulmaz bir heyecan yaşatıyorlar.

    25 YIL SONRA EV SAHİBİ

    Neredeyse dünyanın her yerinden katılımın olduğu Red Bull X-Fighters mücadelesinde 2008 sezonunun finali söylediğimiz gibi Polonya’da yapıldı. İkinci Dünya Savaşı’nın en yoğun yaşandığı ülke olan Polonya’nın savaşın ardından nasıl toplandığını görmek ilk heyecan verici olaydı. Varşova sokakları baştan aşağıya yenilenirken bazı yerlerse eski halleri ile bırakılmış ve bu bölge turistlerin hizmetine açılmış. Varşova’da düzenlenen yarış içinde 1955 yılında yapılan X-lecia isimli stadyum seçilmişti. Hatta bu organizasyonun düzenlenmesinin ardından bu stad Polonya’nın yeni ulusal stadyumlarından birisi olması için yıkıldı. 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda kullanılmak üzere bu stadyumun yerine yenisi yükselirken, stadın son organizasyonu ise böylesine çılgınların boy gösterdiği bir adrenalin şovu olmuş oldu. X şeklinde hazırlanan tribünler ve parkur büyüleyici bir atmosfere sahipken, ışık oyunları ile sergilenen görsel şov bu işin ne kadar iyi yapıldığının en önemli ispatı oldu. Devasa tepeler ve rampalar ve birbirinden zorlu dönüş alanları bizleri nasıl bir organizasyonun beklediğinin habercisiydi. 25 yıldır kullanılmayan ve bu organizasyon için hazırlanmasının ardından yıkımına başlanan stadyum 35 bin kişilik kapasitesi ve tamamının dolması ile son derece büyüleyiciydi.

    15 BİN TON TOPRAK

    15 bin ton toprak kullanılarak hazırlanan 500 metre uzunluğundaki pist Red Bull yetkililerinin yaptıkları açıklamalara göre bugüne kadar kullanılan en zorlu parkurdu. Fiyatları 27 ile 49 Euro arasında değişen bilet fiyatları düşünüldüğünde yarışı izlemeye gelen seyircilerin neredeyse 1.5 milyon Euro ödediği de ortaya çıkmış oluyor. Fakat /_np/9424/6389424.jpgorganizasyonu düzenlemek için harcanan paranın bunun en azından iki katı olduğu da belirtiliyor. Sadece olmayan bir pisti yapmanın maliyeti bile milyonlarla telaffuz ediliyor. Bunları birbirlerine ekleyerek yazıyı sayfalarca uzatmak mümkün. Fakat benim için orada olanları anlatmak çok daha heyecan verici olacağı için artık buna geçmek istiyorum.

    PLATFORM KORKUTTU

    Bir yarışçının düşerek bacağını kırdığı sıralama turlarının ardından organizasyon yarı final mücadelesi ile devam etti. İşte bu sırada bizde tribündeki yerimizi almıştık. 35 bin kişi dev bir arenada başlayacak şöleni tezaruhatlar eşliğinde bekliyordu. Organizasyonu düzenleyenler ve şampiyonu belirleyecek olan jürinin tanıtılmasının ardından yarı final mücadelesini verecek olan 4 pilot ortaya çıktı. İşte bu sırada tribünlerde adeta yer yerinden oynadı. Devasa platformlar üzerine kurulmuş olan tribünler bende biraz olsun tedirginlik yaratsa bile aşağıya baktığımda yerden en azından 8 metre yüksekte olduğumu görmek bu heyecanımı daha da artırdı. Fakat yarı finalin ilk kapışması başladığında bulunduğum durumu tamamen unuttum. Daha önce bu yarışı izleyen tecrübeli arkadaşlardan edindiğim bilgi sayesinde birazdan ortaya çıkacak pilotların yapacaklarının en güzel bizim oturduğumuz yerden izleneceğini de bilmek etkileyiciydi.

    İŞTE ŞOV BAŞLADI

    Yarı final startının verilmesi ile birlikte unutulmaz şov başladı. İspanyol Dany Torres, Avusturyalı Robbie Maddison, İsviçreli Mat Rebeaud ve Amerikalı Jeremy Lusk’ın mücadelesi için söylenebilecek çok fazla bir sözüm yok. 1 dakikalık bir süre içinde motosikletleri ile defalarca takla atarak, motosikletlerini havada bırakıp tekrar yakalayarak ve motosikletlerinin gidonlarını ayaklarıyla tutup seyirciyi selamlayarak bu adamlara ne kadar saygı duyulması gerektiğini ispatladılar. Hayatları ile dalga geçerken eğlenmeyi ve eğlendirmeyi de bilen bu pilotlar keşke her yarışta var olsa. Yarışmadıkları anlarda sürekli olarak birbirleri ile şakalaşan ve seyircilerin daha çok eğlenmesini sağlayan pilotlar 10’larca metre yüksekten yere çakıldıkları anlarda bile eğlenmeyi biliyorlardı. Metrelerce yükseğe kurulan engellerin üzerinden atlayan pilotların kapışması yürekleri ağızlara getirirken, çevremdekilerin anlattıklarına göre benim bağırmaktan ses tellerimin kopacağını düşünmüşler.

    İspanyol kazandı

    2008 sezonunun kapanış yarışında kazanan isim İspanyol Dany Torres oldu. Hayatının en önemli yarışlarından birini ortaya koyduğu söylenen Torres seyircilerin çığlıkları arasında sezon kapanışını muhteşem bir zaferle yapmış oldu. Final yarışında Torres’e geçilen Robbie Maddison ikinci sırada sezonu kapatırken, yarı finalde elenen Mat Rebeaud üçüncü, Jeremy Lusk ise üçüncülüğü elde etti. Varşova yarışının ardından sezon sonunda ise Mat Rebeaud en iyi pilot olarak ismini zirveye yazdırmayı başardı. Final mücadelesinin ardından takımlar mücadelesinin de verildiği yarışta yarışçıların sırıkla atlama pistini hatırlatan bir alandan motosikletleri ile atlamaya çalışması da nefes kesiciydi. Bu organizasyonun superstarı olarak anılan ve artık yarışmamasına rağmen sezonun son yarışında unutulmaz şovlarını bir kez daha yapan Travis Pastrana’da Varşova’da tribünleri dolduranlara unutulmaz anlar yaşattı. Red Bull X-Fighters organizasyonunun en önemli etkenlerinden biri olan ışık şovu yarışın sona ermesi ile bir kez daha kendini gösterdi. Üstelik bu kez pistin üzerinden arka arkaya patlayan havai fişeklerde ortamın büyüsünü daha da artırdı.

    Kaynak: Hürriyet















    [MEDIA]http://www.metacafe.com/watch/1585786/red_bull_x_fighters_2006_highlights_huge_air/[/MEDIA]


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    melocann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Temmuz 2007
    Şehir
    karaman
    Motosikleti
    YaMaHa YzF R25
    beyinleri eksik onların beyinleri
    kendini bişey zannedenlere uyuz oluyorum:

    bilmiyorlar ki bugun bana yarın sana

  3. #3
    AYGÜL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Ağustos 2008


    wayyy be

  4. #4

    Üyelik
    09 Temmuz 2008
    Şehir
    BURSA
    Motosikleti
    kymco ck 125
    Bu bir spor falanmı? yoksa eğlence içinmi yapıyolar ne bileyim motor bir tutkudur diyoruzya o olsa gerek

  5. #5
    killing_machine - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Nisan 2006
    Şehir
    KONYA
    Motosikleti
    Yamaha Yzf R1 05
    Alıntı melocann adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    beyinleri eksik onların beyinleri
    bence beyni eksik olan birisi kesinlikle yapamaz o hareketleri valla ben yapabilsem herzaman yaparım.
    MoToCroSS RuLeZZ

  6. #6

    Üyelik
    07 Eylül 2007
    Şehir
    Kütahya
    Motosikleti
    Honda XL 185 s
    evet çok tehlikeli.. ama o adrenaline değer diye düşünoyurum izlemek bile böyle zevk veriyorsa..
    [COLOR="Silver"]Hayat bir motordan diğerine geçip gidiyor.. sonu yok mu yoksa?[/COLOR]

  7. #7
    fener1907 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Haziran 2005
    Şehir
    istanbul / G.O.Paşa
    Motosikleti
    Keeway KW250-H SUPERSHADOW
    gercek bir profesyonellik istiyen bir iş.Yaşadığın adrenile değer bence
    "Hayatta yegâne varlığım ve servetim, Türk olarak doğmamdır."

    (Mustafa Kemal Atatürk)

  8. #8
    biker_boyz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Aralık 2004
    Şehir
    kocaeli
    Motosikleti
    XR 600 R
    Arkadaşlar bu iş gerçekten profesyonellik isteyn bir iş Frestylee görüldüğü gibi değildir.Tabiri caizse bu bir sanat işidir.Yürekli ve cesaretli olmaz lazım.Travis pastrana ve Erzberg buların birer örneğidir.
    üssü var,üstü yok

  9. #9

    Üyelik
    14 Eylül 2007
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda Cbr 125R '07
    Böle hareketler yapabilsem apartmandan inerken merdiven kullanmam takla ata ata inerim valla camdan aşağı
    Esir iken mümkün müdür ibadet,yatıp kalkıp Atatürk'e dua et..Senin gibi dürzülerin yüzünden,dininden de soğuyacak bu millet.İşgaldeki hali sakın unutma,Atatürk'e dil uzatma sebepsiz.sen anandan yine çıkardın ama,baban kimdi bilemezdin .erefsiz.

  10. #10

    Üyelik
    04 Mayıs 2008
    Motosikleti
    SaLcaNo SM 250-4
    valla izlemek bile bu kadar heyecanlıyken yapmak ne biçim bı duygudur of ya :D

  11. #11
    n_tuncak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Ağustos 2008
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Ducati 1000 Multistrada
    Yaşamı fazla ciddiye alma fakat kaliteli yaşa...Çılgınlığın bu kadarı kaliteyi sarsar mı dersiniz...
    Sym Joyride 200 ,Peugeot satalis 250 ,Ybr125 ,Suzuki Bandit 600, Yzf-r25...

  12. #12
    oğuz-antalya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Temmuz 2008
    Şehir
    ANTALYA-konyaaltı&manavgat
    Motosikleti
    cbf 150 satıldı & cbr 125
    antalyada da vardı gözterileri ama alan dar oldugu ıcın bu kadar
    çılgınca şeyler yapmamışlardı
    Manavgat şimdilik . . .
    oğuz-antalya & ChİpSEt07 ( erdal)

  13. #13
    Ömercik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Ocak 2008
    Şehir
    BURSA
    Motosikleti
    KANUNİ Tigrina 100 (Hasta ve sıkıntılı)
    Süperler vallahi
    Motosiklet Misyoneri Etrafımda motosiklet ve motosiklet sürücülerine karşı cephe almış, sığ görüşlü veya olumsuz düşünen her tipteki insan itinayla bastırılır, yıldırılır, görüşlerinin olumlu yönde değişmesi için var güçle konuşulur.

  14. #14

    Üyelik
    13 Mayıs 2007
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    CBF 250
    Allah koruyor derler ya ondan işte
    :pr::pr::pr:

  15. #15

    Üyelik
    18 Temmuz 2008
    Şehir
    EDİRNE
    Motosikleti
    keeway150 sl
    uçtu uçtu motor uçtu
    [COLOR="red"]bir yerde küçük insanların büyük gölgeleri dolaşıyorsa orada güneş batıyor demektir.[/COLOR]

  16. #16
    baco - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Mayıs 2006
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Peugeot Speedfight2
    sayfanın müzikle açılması çok güzel olmuş resimlere bakarken hissediyor insan ) tebrikler
    Bacoman


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler