Sete Gibernau, bu sene yarışlara dönmeyi göz ardı etmediğini ve tek seçeneğin Ducati olmadığını söyledi.

İspanyol pilot bu sene Ducati adına iki kere teste katıldı. Bu şekilde 2006'nın sonundan bu yana bir MotoGP motoru ile ilk temasını gerçekleştirmiş oldu.

Testlerdeki hızı ve bu sezon Melandri'nin yaşadığı sıkıntılar, Gibernau'nun, gelecek sene Kawasaki'de olacağını açıklayan İtalyan sürücünün yerine geçeceği yönündeki söylentileri arttırmıştı.

Ve Ducati seçeneğinin somutlaşmamış olmasına rağmen Gibernau, bu sene yarışabileceğini söyledi.

Gibernau: "Test yapıyorduk ve bundan zevk alıyordum, benim de şu anki asıl amacım bu. Tekrar yarışmaktan ve bir motosiklet sürmekten keyif almak istedim. Bunun ardından hızlı gitmeye başladığımda, kendimden etkilendim"

"Ne olursa açığım, ama herşeyden önce eğlenmek istiyorum. Ama eğlendikten ve rekabetçi olduktan sonra geri dönmeliyim. Doğru yolun bu oluduğu anlamına gelmez ama benim için böyle olmalı. Ve bu, benim istediğim gibi olursa, belki de geri döneceğim"

Bu sene tekrar yarışığ yarışamayacağı sorulduğunda Gibernau: "Hâlâ bir şans var ama asla bilemezsiniz. Söylediğim gibi, her gün keyif almak istiyorum. Olanlar harika ve harika olan şeylere açığım"

"Bazı diğer seçenekler de var. Bu yüzden şu anda neler olacağını görmemiz gerekiyor Bir çok şey olabilir ve umarım benim için doğru olan gerçeklşir."

"Tam şimdi, biraz benim tarafımda. Ama bu, işleri bir araya getirme meselesi. Bu yüzden Ducati benden ne istiyorsa onlara verebilmem gerekiyor. Ve eğer benim, onların bana verebileceklerine ihtiyacım varsa, birlikte olabiliriz. Bu da harika olur"

Kaynak:trf1