anasayfaya git  

Tüm Motosiklet Siteleri  
Geri Dön   Motosiklet.NeT Forum > Haber ve Duyurular > Haberler > Motor Sporları

Dunyanin en uzun "rally-raid" yarışı ve bir Türk

Bu konuya 31 cevap yazıldı 782 kere görüntülendi

Konu Seçenekleri
Eski
  (#21)
06bluedragger

06bluedragger - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: yamaha aerox 100cc 2T
Kan Grubu: A Rh+
23-06-2008, 05:45 AM

vallahi bravo süper bişi türkiyeyi tüm dünyaya duyuracağız..

özellikle koşulan mesafe çok uzun ALLAH kemal abimizin yardımcısı olsun..

kask takmıyorsan koruyacak birşeyin yoktur..

yamaha aerox 100cc 2 zamanlı bebişim satılık sahibinden.com ilan no: 10037997
Eski
  (#22)
Donald_Duck

Donald_Duck - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: BMW R1150GS Adventure
24-06-2008, 18:03 PM

Kemal Merkitin son iki etabini 6. ve 7. olarak buyuk bir basariyla bitirdigi Transorientale tam gaz devam ediyor....

Basin bulteni kisaca soyle diyor :

14. Etap Quinquan – Alxa Yougi Toplam 636 km Gabil – Dachechang arasında 286 km’lik özel etap.
Ekipler 1992 yılında yine Rene Metge tarafından düzenlenen Paris – Pekin rallisindeki parkurda yarışacaklar.
Parkur once vadiler içinde başlayacak ve sonra yine zorlu kum tepeleri ekipleri navigasyonda zorlayacak.

Ve sizlere ralliden bir kac fotograf...

Kemal 23 numarali motoruyla..

13. Etaptan bir manzara

Eski
  (#23)
yelken_786

yelken_786 - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: KEEWAY Supershadow
24-06-2008, 19:07 PM

Tekerin düz bassın dostum Kemal ALLAH selamet versin
Türk Telekomada ayrı teşekkür etmek lazım tabi

23 FS 960 Arh(+)
KEEWAY SUPERSHADOW250
Eski
  (#24)
Donald_Duck

Donald_Duck - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
26-06-2008, 02:29 AM

Basın bülteninden...

Transorientale’de 14. Etap Quinquan – Alxa Yougi Toplam 636 km Gabil – Dachechang arasında 286 km’lik özel etap.

Ekipler 1992 yılında yine Rene Metge tarafından düzenlenen Paris – Pekin rallisindeki parkurda yarıştılar. Parkur once vadiler içinde başladı ve sonra yine zorlu kum tepeleri ekipleri navigasyonda zorladı. Bu zorlu etapda 23 Numara ile yarışan Turk Telekom sporcusu Kemal Merkit özel etabı 04:36:33’lük derecesiyle 8. sırada tamamladı. Merkit tüm zorluklara rağmen Türk bayrağını Pekin’e götürmek için tüm gücüyle mücadele etmeye devam ediyor. Yarışta start alan 58 motosikletten 38î yarışa devam ediyor.

15. Etap: Alxa Yougi- Bayan Hot 589 km Alxa Yougi – Schakgd arasında 202 km’lik özel etap.

Güney Moğolistan’da Badain Çölünde mücadele edecek ekipleri 50 metrelik bina yüksekliğinden aşağı inişlerin gerçekleşeceği 120 km’lik bir özel etap bekliyor. Ekipler ayrıca 500 metre yüksekliğindeki çöl tepelerini de görme imkanı yakalayacaklar. Tuzlu göl ve yumuşak su arasındaki labirent geçişlerinde navigasyon ön planda olacak.

Eski
  (#25)
coq

coq - ait Avatar

Aktif (Online)
Motosikleti: sirzhm5dUbU
26-06-2008, 03:19 AM

Enteresan hayaller kurduruyor bu resim.
Öyle daldım bir an.
Sonra şu an mışıl mışıl uyuyan oğluma ve hanıma baktım.
Hadi bırak hayal kurmayı da git yat dedim kendi kendime.
Sen kiiim, kurduğun hayal kim.....

Maalesef böyle hocam.
Kemal Merkit sinirlerimi bozmaya başladı.
Başarısını kıskandığımdan değil.
Beni bilirsin.
Zor işlere gelmem.
Ortamını kıskandığımdan.
Bakalım bundan sonra ne yapıp beni şaşırtmayacak...

DD Hocam biliyormusun?
Kızı sitemize üye olmuştu geçtiğimiz senelerde.
Bir kaç ukala, kız başına motosiklete merak salmanın ne demek olduğunu ona güzelce öğretmişlerdi.
Bir daha da uğramadı.
Arkasında durmaya çalışmıştım ama çok kırılmıştı.
Bana özel bir mesaj atıp teşekkür etti ve gitti.
Görüşürsen selamımızı söyle.
Uzak durmasın bizden.
Burda çok adam gibi adam var.
Zamanla tanır.
Diğerlerini zaten kaale almaya da değmez....

Kemal Merkit bayrağımızı hedefe taşıyacaktır.
Bundan hiç kuşkum yok.
Onun başardıklarının yanında(küçümsemiyorum ama) bu çok küçük kalıyor.
Daha ne isteyelim ki adamdan.

Türkiye'de "5", "6" dan büyüktür.
Türkiye'de "47", "53" den büyüktür....
Eski
  (#26)
Donald_Duck

Donald_Duck - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
27-06-2008, 03:58 AM

Kemal son dort gundur hep ilk 10 da !

Basin Bulteni diyor ki...

Transorientale’de 15. Etap: Alxa Yougi- Bayan Hot 589 km Alxa Yougi – Schakgd arasında 202 km’lik özel etap.

Güney Moğolistan’da Badain Çölünde ekipler 50 metrelik bina yüksekliğinden aşağı inişlerin olduğu 120 km’lik bir özel etapda mücadele ettiler. Hava sıcaklığının 51 derecelere vardığı yarış sırasında birçok takım sorun yaşadı. Bu zorlu parkurda Turk Telekom ana sponsorluğunda yarışan Kemal Merkit 04:45:23’lük derecesiyle özel etap sıralamasında 9. sırada yer aldı. 28 Haziran Cumartesi günü Pekin’e 80 km uzaklıkta Çin Seddinde podyuma çıkmak için son çabalarını sarfeden ekipleri 16. etapda rallinin son 121 km’lik özel etabıyla toplam 740 km’lik bir rota bekliyor.

16. Etap Bayan Hot – Hohhot 740 km . Lang shan pao- Shih la chao arasında 120 km’lik özel etap.

Podyuma varmadan önce geçilecek son özel etap süresince ekipleri kum tepeleri arasında zor bir navigasyon etabı bekliyor.

Haydı aslanım az kaldı !!!

Bu arada Kemalin her daim motorunda bulunan ve yarisin amacina gore degisen fleksibil stickerimi de gozler onune seriyorum... ;)

Bugün önce gurur tablosunu sunuyorum... Çünkü yarış artık bitti sayılır.

Buyrun burada da basin bulteni:

ülkemizi 23 numara ile motosiklet kategorisinde temsil eden Kemal Merkit 10.000 km’lik rallinin 2. özel etabından sonra motosikletinde büyük mekanik sorun yaşamasına rağmen yarış dışı kalan bir sporcudan aldığı motoruyla bu zorlu yarışı bitirmeyi hedefliyor.

Merkit motor değişikliği yaptığı ve ogünkü yarışı zamanında tamamlayamadığı için 155 saatlik bir ceza ile Genel Klasman’da son sırada yer alıyor.

Çin Seddinde podyuma çıkmak için son çabalarını sarfeden ekipler 16. etapda rallinin son 121 km’lik özel etabıyla toplam 740 km’lik bir rotada yarıştılar.

16. Etap Bayan Hot – Hohhot 740 km . Lang shan pao- Shih la chao arasında 120 km’lik özel etap.

Podyuma varmadan önce geçilecek son özel etap süresince ekipler kum tepeleri arasında zor bir navigasyon etabı geçtiler.

Bu zorlu etapda Kemal Merkit 03:54:04’lük derecesiyle 18.sırada yer aldı.

St. Petersburg’dan start alan 58 motosikletten 35’i yarışa devam edebiliyor.

28 Haziran Cumartesi günü yapılacak son etap HOHHOT – BEJING arasında özel etap olmadan 616km olarak gerçekleştirilecek. Türk bayrağı ilk defa düzenlenen bu ralli’de Kemal Merkit ile podyumdaki yerini alacak.

Konu Donald_Duck tarafından (28-06-2008 Saat 03:03 AM ) de değiştirilmiştir.. Sebep: Mesajlar birleştirildi. Flood koruması.

Eski
  (#27)
Donald_Duck

Donald_Duck - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
28-06-2008, 23:02 PM

Son Basın Bülteni:

10.000 KM’LIK TRANSORIENTALE RALLİSİ ÇİN SEDDİN’DE SONA ERDİ...

TÜRK BAYRAĞI KEMAL MERKİT İLE FİNİŞ PODYUMUNDA...

Motorsporları dünyasının zirve yarışlarında ülkemizi tek Türk olarak yıllarca temsil eden Kemal Merkit 2008 yılında ilk defa düzenlenen Transorientale Rallisi’ne Türk Telekom sponsorluğunda Türk bayrağını taşıdı.

12 Haziran Perşembe St. Petersburg’dan start alan Batıdan Doğuya insanlık macerası Transorinentale rallisi yaşanan ölümler ve tüm zorluklara rağmen 28 Haziran Cumartesi günü Pekin’e 80 km uzaklıkta Çin Seddin’de sona erdi.

Ülkemizi 23 numara ile motosiklet kategorisinde Turk Telekom ana sponsorluğunda temsil eden Kemal Merkit 10.000 km’lik rallinin 2. özel etabından sonra motosikletinde büyük mekanik sorun yaşamasına rağmen yarış dışı kalan bir sporcudan aldığı motoruyla bu zorlu yarışı bitirmeyi başardı.

28 Haziran Cumartesi günü ekipler HOHHOT – BEJING arasındaki 616 km’lik etabı özel etap olmadan tamamladılar. Türk bayrağı ilk defa düzenlenen bu ralli’de Kemal Merkit ile podyumdaki yerini aldı.

İlk kez düzenlenen Transorientale rallisinde motosiklet kategorisinde start alan 58 motosikletçiden 38’i yarışı tamamlayabildi. Ralli’de bir motosikletçi ve bir araç pilotu hayatını kaybetti.

Kemal Merkit özel etaplarda başarılı sonuçlar aldı. Merkit motor değişikliği yaptığı ve ogünkü yarışı zamanında tamamlayamadığı için Yarış komitesinin aldığı kararla yarışa devam etmesine izin verildi. Ancak yaklaşık 200 saatlik bir ceza ile Genel Klasman’da son sırada yer aldı.

Resmi site yavaş yavaş fotografları yayınlıyor. Sizler için kendimce seçtim birkaç tane.

Çin çölü geçişi

Ve podyuma dogru...

Konu Donald_Duck tarafından (29-06-2008 Saat 16:29 PM ) de değiştirilmiştir.. Sebep: Mesajlar birleştirildi. Flood koruması.

Eski
  (#28)
Donald_Duck

Donald_Duck - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
24-07-2008, 01:23 AM

Kemal Merkit “ İlk defa bu rota üzerinde düzenlenen dünyanın en uzun rallisine Türk Telekom ana sponsorluğunda katılıp bitirmekten büyük bir onur ve mutluluk duyuyorum. Çok zorlu etaplar ve günler geçirdim. Özellikle yarışın 2. gününde yaşadığım mekanik arızadan sonra yarışa devam edebilme onayını almam bile çok önemli bir durumdu. Türk bayrağını Pekin’e ulaştırdığım ve böylesine büyük uluslararası organizasyonda Türk bayrağını dalgalandırdığım için gurur duyuyorum. Bana destek olan herkese çok teşekkür ederim”

Mesajini gonderdi arkadaslar...

Altta nihayet Kemalin yaristan birkac "gercek" fotografi...

Kemal motosikleti onarimaz sekilde arizalaninca, kaza geciren ve yarisa devam etmesi mumkun olmayan bir baska yariscinin motosikleti ile yarisa devem etme izni almis, bununla birlikte kenisine 200saat penalti verilmisti. Ne yaparsa yapsin yarisi sonuncu sirada bitirecegini bile bile Kemal devam etti. devam etmekla kalmayip buyuk bir ustunlukle yarisi genel klasmanda *eger cezasi olmasaydi* 6. sirada bitirecek bir performans gosterdi.

Birakin sadece finisi gorebilmenin bile buyuk maharet gerektirdigi boyle bir yarisi bitirmek, dunyanin en iyi suruculeri arasinda bu performansi gostermek muthis bir sonuc.

Bu unutulmaz, iki yariscinin hayatina malolan "Dunyanin en uzun Rally Raid yarisi"ni butun organizasyon faullerine, mekanik, teknik, politik aksilik ve sanssizliklara ragmen basari ile bitirebilen sevgili dostumuz Kemal Merkite basarilarinin devamini diliyorum.
Bravo Kemal. Ovunc kaynagimiz, gururumuz oldun. Tesekkurler sana.

Eski
  (#29)
dreamdark

dreamdark - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Honda CBR600F
24-07-2008, 07:24 AM

Gerçekten Bravo! Tüm talihsizliklere rağmen büyük bir başarı.
Biraz da şansla işlerin yolunda gitmesi durumunda, Kemal Merkit' in çok iyi dereceler elde edeceğine hiç şüphe yok.

motosiklet bir yaşam biçimidir..
Eski
  (#30)
Özer

Özer - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: V STROM DL 650 Esmeralda
24-07-2008, 07:48 AM

Bizleri gurulandırdı Kemal
Başarılarının devamını dilerim.
Fakat KTM biraz hayal kırıklığı yarattı bende

Tarzım çok basittir.....
Her zaman en kalitelisi ile memnun olurum
Eski
  (#31)
tufanbaydemir

Çevrimdışı (offline)
24-07-2008, 08:01 AM

Alıntı:
Donald_Duck´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
...motosikletinde büyük mekanik sorun yaşamasına rağmen yarış dışı kalan bir sporcudan aldığı motoruyla bu zorlu yarışı bitirmeyi başardı.
...
Bu azim ayakta alkışlanır, sonuncu olması hiç önemli değil. Önemli olan bitiş çizgisini görmesi.
Eski
  (#32)
gezgin_33

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: CBF-150
24-07-2008, 08:58 AM

Söyleyecek söz bulamıyorum. Ayakta durmanın bile imkansız oldugu çöl sıcaklarında birde motorsiklet kullanmak .. hazla soze gerek yok....

BANA BİŞİ OLMAZ DEME KULLAN KORUYUCU MALZEME ÖZELLİKLEDE KASK ÇÜNKÜ ELDİVEN VEYA DİZLİK OLMASSA CEZA YEMİYORSUN AMA KASK YOKSA YANDINNN

Konu Seçenekleri