Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Kenan Sofuoğlu: ''Başarılarım sürpriz değil''

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Admin Erhan Erdil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Nisan 2003
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    MT-09 Tracer
    Dünya Süper Sport Motosiklet Şampiyonası'nda Ten Kate Honda takımıyla mücadele eden Kenan Sofuoğlu, şampiyonluğu başarabilirse 2008'de Süperbike'de (SPK) yarışmak istediğini söyledi.

    Sofuoğlu, yarışlarda aldığı başarının sürpriz olmadığını, ancak rakiplerinin performansının sürpriz olduğunu belirtti.

    Şampiyonada avantajlı durumda olduğunu, sezon sonuna kadar bu avantajı korumaya çalışacağını belirten Sofuoğlu, şunları söyledi:

    ''Ben 3 yarıştan 50 puan almayı hedefliyordum, ama inanılmaz bir şey oldu. 3 yarışta da birinci oldum ve 3 yarıştan 75 puan aldım. Daha önümde 8 tane ülke var, yeni yarışlar var, yeni rakipler var. Yani şampiyona açısından yolum çok uzun, ama avantajlarımı iyi kullanabilirsem iyi olacağını düşünüyorum.''


    -''BAŞARILARIM SÜRPRİZ DEĞİL''-
    Sezon başlamadan önce testler yapıldığını ve girdiği bütün testlerde rekorlar kırdığını belirten Sofuoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

    ''Sezon başında bu başarıları yapabileceğim belliydi. Yalnız benim için sürpriz olan rakiplerimin sakatlanması ve iddialı gördüğüm rakiplerin şampiyona açısından yaptığı hatalar. Mesela geçen yılın ilk dördü, benim için en zor rakiplerdi. Şu anda bunların hiçbiri ilk 10'da değiller. Yani benim için sürpriz olan nokta, onların bu şekilde arkalarda kalması. Kendi elde ettiğim başarılar sürpriz değil, ama rakiplerimin yaptıkları sürpriz oldu. Bu sebepten dolayı şampiyonada 53 puanlık bir avantajım var, ama bu çok büyük bir fark değil. Bugün 2 tane yarışa çıkamasam puan farkı kapanır. Önümde 8 tane daha yarış var. Bunun için benim aynı disiplinde yarışmam gerekiyor. Dediğim gibi 8 değişik ülke, 8 değişik pist, 8 değişik sporcu olacak. Özelikle İngiltere'ye gittiğimizde İngiliz pilotlar çok hızlı. Buralarda aynı şekilde disiplinli, aynı şekilde başarılı olursam sezon sonuna kadar bu avantajımı korurum.''

    -''2008'DE SÜPERBİKE'DE YARIŞMAYI DÜŞÜNÜYORUM''-
    Şu anda Süper Sport kategorisinde yarıştığını kaydeden Sofuoğlu, Süper Sport'un dünyadaki 600 cc'deki en yüksek kategori olduğunu ve Avrupa'da popüler bir kategori olduğunu söyledi.

    Türkiye'de henüz çok bilinen bir kategori olmadığını belirten Sofuoğlu, şunları kaydetti:

    ''Ama zamanla aldığım derecelerle TÜrkiye'de motosiklet yarışının ne olduğu daha iyi bilinecek, daha iyi tanınacak. Bir çok pilot benim yarıştığım kategoride kalıyor. Şu an bu kategoride yarışan sporcular başka bir kategoriye geçmeyi düşünmüyorlar. Benim böyle bir amacım yok. inşallah bu sene şampiyonluğu başarabilirsem, 2008'de Süperbike'a çıkmak istiyorum. Süperbike'da, biraz daha büyük hacimli motosikletler yarışıyor. Popülarite olarak aralarında büyük farklar yok. Sadece biraz daha büyük hacimli motosikletler. Ben oraya geçmek istiyorum. Eğer 2008'de orada da başarılı olursam en son nokta MotoGP var.
    Yani en popüler kategori, oraya çıkma ihtimalim var. Yalnız ben her şeye adım adım bakıyorum. Adım adım çıkmayı düşünüyorum.''


    -''ÜLKEMDEN HAK ETTİĞİM DESTEĞİ ALAMADIM''-
    Türkiye'de en büyük sorunun motosiklet yarışının ne olduğunun bilinmemesi olduğunu belirten Sofuoğlu, bu yüzden birçok sıkıntılar yaşadığını dile getirerek, sözlerine şöyle devam etti:

    ''Önümde hiçbir örnek yoktu, bu yolları bana gösterecek, hangi yollarda gitmem gerektiğini, nasıl başlamam gerektiğini gösterecek kimse yoktu. Şimdi belli zorlukları belli noktaları aştım, ama belli yerlere gelmeme rağmen Türkiye'den hiçbir destek alamadım. Ülkemden hak ettiğim desteği alamadım. Alamıyorum derken, federasyon kendi gücünde kendi bütçesinde bana bazı yardımlar yapıyor. Yalnız federasyonumuz Türkiye'de ne kadar büyük, ne kadar destek verebilir ortada.''

    -''FEDERASYONUN, SPONSORLARIN DESTEĞİ GEREKİYOR''-
    Yurt dışında, ülkesinden hiçbir firmanın kendisine sponsor olmamasına şaşırdıklarını ifade eden Sofuoğlu, şöyle konuştu:

    ''Neredeyse 80 milyonluk bir ülkede yaşıyoruz. Buna rağmen bir tane sporcu varken bir sponsorun çıkmaması, bir desteğin çıkmaması benim için hayal kırıklığı demek. Herkes bana Avrupa'da (bu nasıl oluyor) diyor. )Bu kadar büyük bir ülkeden geliyorsun ve sponsorun yok) diyorlar. Şu anda Hannsspere adına yarışıyorum. Bana verdikleri destek sayesinde iyi bir takımda yarışıyorum. Sponsorum Türkiye pazarına da girdi. Tabi bana bunun çok büyük katkısı oluyor. sponsorlar Türkiye pazarı olmadığı zaman pilotlara pek yanaşmıyorlar.
    Yani bu iş sadece yarışmak değildir. Sponsor sporcuya karar verirken o ülkede neler yapabilirim, nasıl satışlar yapabilir diye düşünüyorlar. Tabi beni mutlu eden taraflar da var. Federasyonun bütçesi gün geçtikçe artıyor. Artık yurt dışına çıkan ve başarılı olanlar federasyondan ödüller alacak. Ben 5 yıldır yurt dışında belli başarılar aldım.

    Bugüne kadar kimse bunu bile yapmadı. Benden sonra gelecekler için güzel gelişmeler olacak. Tabi bunların olması zaman alır. Benim görüşüm, belki 3 sene, belki 5 sene sonra yeni yarışçılar gelmeye başlayacak. Bunun için de ciddi çalışmalar yapılması lazım.

    Yarışçılar havadan gelmeyecektir. Federasyonun, sponsorların desteği gerekiyor ki, yeni sporcular yetişsin.''

    3 aydır yurt dışında bulunduğunu ve özlediği ailesini görmek için Türkiye'ye geldiğini söyleyen Sofuoğlu, hafta sonundaki yarışlar için cuma günü İtalya'ya gideceğini kaydetti.

    Kaynak: Mynet


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Moderatör (forrap) Tuncer Sezen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Mayıs 2005
    Şehir
    İzmir
    Güzel bir röportaj olmuş,Kenan gerçekten de emin adımlarla ilerliyor.Umarım sponsor sorunlarını da tam anlamıyla çözüme kavuşturur ve hedeflerine bir bir ulaşır.
    Federasyonun ne yaptığı konusunda konuşacak çok bir şey yok aslında,zaten yaptıkları da çok bir şey yok.Bütçesi artsın tabi,ancak bu bütçenin doğru kullanılması da bütçenin artması kadar önemli.

  3. #3
    tororosso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Haziran 2006
    Şehir
    ANTALYA
    Motosikleti
    drz 400
    KENANNNNNNNNNNNNNNN
    Kenan bir numara ne kadar övünsekte azdır , başarılarını bütün kalbimizle kutluyorum Allah yolunu acık etsin ,
    başarılarının devamını diliyorum .
    Kenan kardeşimizi moto gp de görmeyi diliyorum

  4. #4
    the_cayman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Mayıs 2006
    Şehir
    İstanbul/Kartal
    Motosikleti
    Olsa da gururla R6 diye yazsak :P
    Ya gerçekten çok yazık kaç milyonluk ülkede tek bir sporcu var Super Sportta yarışan ve ona sponsor yok..

    Federasyonu da zaten Mehmet Abinin katıldığı yarışlardan öğrendik.. Federasyonun düzgün pisti yok ki sponsor olsun.. Yurtiçindeki ufak bir yarış düzenlemesi için bile birçok hoş olmayan görüntü söz konusu olmuş.. Yarış saatleri vs.. her neyse ...


    Umarım daha iyi olur ileride ...............

    2010
    2020
    2030
    '
    '
    '

    Ama Kenanı herşeye rağmen tebrik ediyorum.. Bu kadar olumsuzluğa rağmen adam Türk Bayrağını dalgalandırıyor.. Adamın elinden tutan kimse olmamış yol gösteren kimse olmamış hatta ve hatta antreman yapmakta bile güçlük çekiyormuş.. Böyle bir şekilde çok büyük uğraşlarla gelmiş şu anda bulunduğu yere... Herşeyi sonuna kadar hakediyor hatta daha iyisini hakediyor ..

    Hondayla başarılarının devamını diliyoruz
    [B][COLOR="Cyan"][COLOR="Purple"]Yarış kazanmak istiyorsan, ne hızda gitmen gerektiğini bilmeli ve o kadar hızlı gitmelisin; ne eksik ne de fazla...[/COLOR][/COLOR][/B]

  5. #5
    rsm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Mart 2006
    bir mucize ,buyuk basari tebrikler kenan senin destekliyoruz......

  6. #6

    Üyelik
    21 Mayıs 2007
    yolun acık şansın bol olsun Allahım seni korusun .Bayragımız dünyada dalgalansın seni seviyoruz Kenannnnnnnnnnnnnnn.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler