Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

5 Yılda Motosiklet Yıldızı Oldu

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    T_uruncu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Aralık 2005
    5 yılda motosiklet yıldızı oldu

    2002’de Avrupa pistlerine adım atmıştı Kenan Sofuoğlu. Sadece yeteneğine güvenerek gaza basıyor, çok daha tecrübeli rakiplerini geçmeye çalışıyordu. 17 yaşındaydı, Türkiye dışına ilk kez çıkıyordu, yabancı dil bilmiyordu, ailesinin parasal desteğiyle yarışlara katılabiliyordu. Ama uluslararası bir motosiklet yıldızına dönüşme rüyasından hiç vazgeçmedi. Artık, Avrupa’nın önemli takımlarının peşinde koştuğu, bu işten para kazanan, Dünya Supersport Şampiyonası’nda birbiri ardına yarış kazanan 22 yaşında bir sürücü.

    ÖDÜNÇ KARAVANLA SEYAHAT EDİYORDU

    Beş yıl önce Hürriyet’e şöyle yakınmıştı Kenan: "Motosa’nın verdiği ödünç karavanla yarışlara gidiyorum. Takımım sadece bu karavan ve üç kişiden ibaret. Mutfağı, büroları bulunan üç TIR kamyonuna sahip Yamaha takımını görünce şoka girdim." Bu kadar değil. Maddi imkansızlık nedeniyle yarışlar arasında Türkiye’ye dönmek yerine Avrupa şehirleri arasındaki otoyollarda karavanıyla seyahat ediyordu. Çünkü uçak seyahatlerini karşılayacak bir bütçesi yoktu.

    ŞİMDİ ÜÇ TIR KAMYONLU EKİBİ VAR

    İki yıldır Avrupa’nın en önemli takımlarından TenKate adına yarışıyor Kenan Sofuoğlu. TenKate 10 milyon Euro yıllık bütçeye sahip. "Hele Hollanda’da havaalanında takım üniformasıyla bizi görenler mutlaka konuşmak istiyor, imza alıyorlar. Çok sayıda hayranımız var," diyor Kenan. Kurucusu Gerrit Ten Kate’nin yeğeni Ronald Ten Kate’nin yönetimindeki takımda dört sürücünün dışında 28 kişilik bir idari ve teknik kadro var. Takım Avrupa’daki seyahatlerine tam donanımlı üç TIR kamyonuyla çıkıyor.

    SADECE YETENEĞİYLE YARIŞIYORDU

    Avrupa pistlerine adım attığında motosiklet üzerindeki yeteneğine ve bu spora duyduğu heves ve sevgiye güveniyordu. Bu yeteneği sayesinde pistte her şeyi yapabileceğine inanıyordu. Bu yüzden çok sayıda kaza yaptı, ufak tefek sakatlıklar geçirdi. Halbuki altındaki motosikleti geliştirmek için mekanikerlerle iyi iletişim kurabilmeli, sürüşle ilgili onlara bilgi aktarmalıydı. 2004’te Avrupa Superstock Şampiyonası’nda yarışmak için alışık olduğu 600cc’lik motosikletten 1000cc’lik motosiklete geçince ilk önemli şoku yaşadı.

    TEKNİK BİLGİ AÇIĞINI KAPATTI

    Bugün hem 600cc hem de 1000cc’lik motosiklet üzerinde büyük bir ustalıkla yarışacak tecrübeye sahip. Bu sezon Ten Kate takımında iki yıldır CBR 600’le yarışıyor. Her yarıştan veya deneme sürüşünden sonra garaj döndüğünde mekanikerlerin "Karşılaştığın sorunları anlat" komutuna rahatlıkla cevap verebiliyor. Motosikletten gelen her garip sesin hangi sorundan kaynaklandığını söyleyebiliyor. Zevk için yarışan bir motosikletçiden "Artık kaybedecek çok şeyim var" diyen bir profesyonele dönüştü.

    AİLE DESTEĞİYLE YARIŞIYORDU

    Türkiye şampiyonu olduktan sonra babasının desteğiyle ilk kez Avrupa’ya çıkmıştı. Hiçbir sponsoru yoktu. Tek kelime yabancı dil bilmiyordu. Yamaha mekanikerleriyle, Almanya’daki tanıdıklarının gönüllü tercümanlığı sayesinde anlaşabiliyordu. Üç yıl boyunca Yamaha-Almanya takımının desteğiyle boğaz tokluğuna yarıştı. Almanya’nın çeşitli kentlerinde arkadaşlarıyla paylaştığı ufak apartman dairelerinde yaşadı. Bu yüzden, Almanya’da 2002’de Hannover’de, sonra Braunschweig’de, 2003’ten 2005’e kadar Düsseldorf’ta ve geçen yıl Hollanda’nın Zwolle kentinde yaşadı.

    İLK KEZ PARA KAZANIYOR

    Geçen sezon Winston sponsorluğuyla yarışırken maddi açıdan bir parça rahatladı. Bu sezon ise Hanspree’nin sponsorluğunda ilk kez para kazanıyor. Bu durumdan çok memnun: "Kazancım Türkiye’deki ünlü futbolcularla kıyaslanamaz bile. Ama ilk kez ailemin desteği olmadan yarışıyorum." Son altı ayda küçük bir dünya turu yaptı sayılır: 2006’nın sonunda İtalya ve Fransa’daki yarışlardan sonra İspanya’da deneme sürüşlerine katıldı. ABD’de deneme sürüşü yaptı. Bu sezonun ilk yarışları ise Katar, Yeni Zelanda ve İngiltere’deydi. Kenan, artık iyi derecede İngilizce ve biraz Almanca bilen uluslararası bir sporcu.

    2007’DE EN BÜYÜK FAVORİ

    Sezon başlamadan Dünya Superstock Şampiyonası’nda bu sezonun favorilerinden biriydi. İlk üç yarışta da beklentileri boşa çıkarmadı. Katar’daki sezonun ilk yarışını (solda) kazandıktan sonra Avustralya’da, Phillip Island’da, Fransız Foret’nin arkasından ikinci sırayı aldı. Son olarak 1 Nisan’da Donnigton pistindeki İngiltere yarışında da kürsünün en üst basamağındaydı. Bugün, Valencia’daki sezonun dördüncü yarışı öncesi genel klasmanda, 70 puanla, en yakın rakibi Japon Kaçuaki Fucivara’nın 27 puan önünde yer alıyor.

    BEŞ YILDA NELER YAPTI?

    2002: Amatör statüde Almanya Şampiyonası’nda ve Avrupa Supersport şampiyonasında yarıştı. Almanya Şampiyonası’nda art arda beş yarış kazanıp şampiyonluğa ulaştı.

    2003: Yamaha takımıyla yine Avrupa Supersport Şampiyonası’na katıldı ve sezonu 10 puan farkla ikinci sırada bitirdi.

    2004: Yamaha takımı Avrupa Superstock Şampiyonası için Kenan Sofuoğlu’nu seçti. Sezonun ilk yarısında 1000cc’lik yeni motosiklete intibakta zorlandı. Ama son altı yarışta kürsüye çıkıp Avrupa üçüncüsü oldu.

    2005: Dünya Superstock Şampiyonası’nda sakatlık nedeniyle iki yarış kaçırmasına karşın son üç yarışa genel klasman lideri olarak girdi. Fransa’daki son yarışın son virajında taktik hata yapıp takım arkadaşı Didier Van Keymeulen’e geçildi ve dünya ikinciliğiyle yetindi.

    2006: Winston Türkiye’nin sponsorluğu sayesinde ünlü Hollanda takımı TenKate’yle anlaştı. Teknik konulardaki uyum sorun nedeniyle sezon kötü başladı. Ama son altı yarışta iki birincilik alıp sezonu 157 puanla üçüncü bitirdi.


    Bu pazar yani 15 Nisan Pazar günü, İspanya Valencia pistinde SuperBike yarışları yapılacak. SuperBike Dünya Şampiyonasının dördüncü ayağı olan Valencia'da, SuperSport kategorisinde başarıyla yarışan temsilcimiz Kanan Sofuoğlu, burada da birincilik için iddalı.

    Alp ULAGAY

    Kaynak: Hürriyet


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    eroldayı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Eylül 2006
    Şehir
    Turgutlu/Ama Malatyalı
    Motosikleti
    Yoktur
    kenan cenabı allah başarılarını daim etsin paylaşımın için saol
    SADAKAT NEDİR BİLMEM KİMSENİN GÖLGESİNDEN GEÇİNMEM HİÇ KİMSEYEDE EYVALLAHIM YOKTUR BU CANI ALLAH VERDİ ANCAK ALLAH ALIR EMİR OLUNDUĞUNDA VAKTİ GELDİĞİNDE KOŞA KOŞA GİTMEK NASİP OLUR İNŞAALLAH

  3. #3
    Forumdan Uzaklaştırıldı giallorosso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Temmuz 2006
    Şehir
    kozyatağı
    Motosikleti
    hyosung gt250 sarı
    yarış başlıyor az sonra eurosportta

  4. #4
    mostwanted_57 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Ocak 2006
    Şehir
    İst./Bostancı
    Motosikleti
    Yamaha Xmax 250 ABS
    Digitürk kanal 71 değilmi ya Kenan yok

  5. #5
    kaptaniderya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Nisan 2006
    Şehir
    Sakarya
    Motosikleti
    Motorsuz
    Kenan kardeşimizin bu sene süpersport serisinde dünya şampiyonu olacağına inanıyoruz , serinin ilk 4 yarışında 3 birincilik bir ikicilik ile su anda 95 puan ile lider , dualarınızı esirgemeyin arkadaşlar .

    Ayrıca Motogp ile aynı gün Türkiye pist şampiyonası ilk yarışıdada İstanbul parkta yapılacak , Kenanın ağabeyi Sinan Sofuoğluda Trükiye şampiyonumuz olarak yarışıyor , bizler izleyici olarak ne kadar çok destekler ve izlemeye gidersek ileride genç sporcuların yetişmesi için daha çok destek sağlanacaktır .

    syg
    Özgürlüğüm Rüzgarında Saklı

  6. #6
    delidumur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Temmuz 2006
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Yamaha ybr 125
    Bahattin,Sinan ve Kenan ı izleme fırsatım olmadı hiç ama o sezonu hatırlıyorum..."3 kardeş yine podyumda!!!"Dergiden bile okuduğumda heyecanlanırdım.O zamanlarda Kenan ın müthiş bir yarışçı olacağı belli oluyordu.

    Motosiklete ilgi duyan herkez Kenan ı bilir.Tabi ki de yarışlarını izlemek isterler.Sorun şudur ki,nerede izlenebilir,hangi kanalda???Türk kanalları yayınlıyor ya da Kenanı tanıtıyorlar mı?
    Kenana asıl destek verilmesi gereken zamanlarda destek verilmedi.Türk şirketler i hep kaçtı sponsor olmak için.Kenan yine de Türk bayrağını orada salladı,utandırdı utananları ama kimisi de salla ya boşver dedi.Kenan bu yaşına rağmen deliler gibi yarıştı,teknik bilgi açığını tecrübe açığını kapattı şu an istediği yerde(belki) ama onun yeri MotoGP...

    MotoGP de gün gelecek-yakındır-o kupa senin olacak,çünkü Kenan oraya,MotoGP nin şampiyonu olmaya aday biri.Hyden'e Rossi'ye toz yutturacaksın.Lastik dumanında boğacaksın onları.Yolun açık olsun.Sana bize rağmen başarılar,yolun açık olsun
    Arkadaşlar MSN de geçen rumuzum olduğundan "duyulmaz" nickini kullanıcam bundan sonra.Teşekkürler Ahmet Tataroğlu

  7. #7
    can_m - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Haziran 2004
    Şehir
    Sapanca
    Motosikleti
    motor, mzik
    Kenan ilk racing yarışa başladığı zaman caddede racing motora binemezdi, Babası İrfan abi vermezdi. Kenanda şimdi "abi yarışı iple çekiyordum 600 lük racing motora binmek için" diyor. Böyle bir disiplin içinde yetiştiler. Bunu yaşı küçük olan kardeşlerimize örnek olsun diye yazıyorum.

  8. #8
    velespit-cbr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Temmuz 2006
    Şehir
    İzmir-Küçükyalı
    Motosikleti
    09` cbr 125
    kenanı moto gp de göreceğim günleri sabırszlıkla bekliyorum...
    [COLOR="Black"][FONT="Comic Sans MS"]RİDE THE WINDS OF CHANGE[/FONT][/COLOR]

  9. #9
    Sedat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Temmuz 2006
    Motosikleti
    bws50

    bu resmi bugun çektim abisi sinan'a destek için gelmişti


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)