Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Kenan'dan iddialı açıklamalar / Röportaj

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Admin Erhan Erdil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Nisan 2003
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    MT-09 Tracer
    OtoMotorSpor tarafından Kenan Sofuoğlu ile yapılan röportaj.

    OtoMotorSpor: Kenan, yoğun programının arasında Avustralya’dan ayağının tozuyla geldin ropörtaj isteğimizi kırmadın hoş geldin;

    Kenan Sofuoğlu: Teşekkür ederim.

    OMS: Katar’da kazanarak başladın gururumuz oldun. Avustralya’da ise ikinciydin bize biraz bu sezonki yarışlarını değerlendirir misin?

    KS: Katar ilk yarışımızdı. Büyük beklentiler vardı, yaklaşık 6 aylık aradan sonra tekrar yeni motosikletle bu sezona başladık. Yeni motosikletimiz son anda yarışa hazır olup da ilk yarışını kazanmamız hem benim için hem de takım için önemliydi. Sezona iyi başlamak çok önemlidir. Herkes ilk yarışı bekler.

    Ardından Avustralya’ya vakit kaybetmeden gittik. Philip Island bizim için daha iyi bir yerdi çünkü orada test de yapmıştık. Avustralya’daki sıkıntımız test yaptığımız zamanla şimdiki zaman arasındaki hava şartları idi. Testte bulduğumuz ayarlarımızla yarış günü ihtiyacımız olanlar birbirini hiç tutmadı. her şeye 0’dan başladık. Ama yine de ikinci olmayı başardık.

    OMS: Peki takımın sana bakışı nasıl? Geçen yıl biraz daha gerideydin sanki “ikinci” pilot muamelesi görüyordun ama bu yıl biraz daha değişti sanırım işler.

    KS: O konuda şunu söyleyebiliriz. Ben 2006’da SuperSport’a başladığımda alt kategoriden gelmiştim. Sebastien ise dünya şampiyonuydu. Doğal olarak ona daha fazla ilgi gösterildi. Her şeyin iyisi ona sunuluyordu. Ancak 2006 sonlarına doğru ben kendimi geliştirdim ve durumu eşitlemeye başladım. Kış dönemi boyunca testlerde pist rekorları kırıp ben daha öne geçince takım şuna karar verdi. Elimizde tecrübeli bir dünya şampiyonu ve genç gelecek vaadeden bir dünya üçüncüsü var artık ikisine de eşit imkanlar sunacağız. İlk iki yarışta ellerinden ne geliyorsa yaptılar ve ben de bana gösterilen ilginin karşılığını verdiğimi düşünüyorum.

    OMS: Takımın durumu nedir? Senin takımınla aran nasıl? Geleceğinde üst serilere yükselmene katkısı oluyor mu?

    KS: Güzel olan şu; son beş yılın dünya şampiyonu takımında yarışıyorum. Tek sorunumuz 2007’de yeni motosikletimiz olmasıydı. Çünkü her şey yeni ayarlar üzerine kurulu. Ancak Honda mükemmel bir iş çıkarmış. Beş yıldan beri kullanılan motosikletin üzerine daha fazla şey koyulmuş. Tabii bizden alınan dataların büyük etkisi var. Tecrübenin etkisi çok büyük.

    OMS: Türk olarak bu başarılara ulaşıyor olman Avrupalılar bazında nasıl karşılanıyor. Sen de Türk Motor Sporları tarihinin belki de gelmiş geçmiş en başarılı bir iki isminden birisin elde ettiğin başarılarla. Sen ne hissediyorsun?

    KS: Şöyle örnek vereyim. Avustralya yaşayan bir Türk Honda’da çalışıyormuş. Türkiye’yi ve Türkçe’yi az bilmesine rağmen motosiklet sektörümüzü biliyormuş. Bana sen nasıl yetiştin Türkiye gibi yerde mümkün değil dedi. Hatta benim Avrupa’da yaşayan Türkler’den olduğumu düşündüğünü söyledi. İnanamadı kısacası. Bir çok insan her yerde nasıl oluyor diyor zaten. İnanmıyorlar Türkiye’de motosiklet kullanan var mı diyorlar. Ancak ben 2001’den itibaren çok büyük aşama kaydettim kimse beklemiyordu bu başarılarımı.

    2007’de şampiyonanın en büyük adayı gösteriliyorum. Erken konuşmamak lazım beş pilot daha birincilik için mücadele veriyor. Büyük bir aksilik çıkmazsa şampiyon olacağım.

    OMS: Bileğinde ufak bir sakatlık var.

    KS: Belki de en büyük dezavantajım o. Bileğimdeki küçük bir kemik kırık ve beni zorluyor. Ameliyat olmam gerekiyor. Kırık bilekle iki yarışa çıktım ve başarılı oldum. Belki Haziran ayında verilen arada ameliyat olacağım. Ne olursa olsun çok büyük sakatlık yada talihsizlik yaşamazsam bu sezonu şampiyon tamamlamak istiyorum.

    OMS: 2007 sonrası için ne düşünüyorsun?

    KS: SuperBike kontratım hazır. 2007 yılında yapabildiğimin en iyisini yapıp yukarıya çıkacağım. Belki Superbike’ta da başlayabilirdim ama adım adım ilerlemek istiyorum. Benimle görüşmek isteyen MotoGP takımları da oldu. Fakat şu anda sadece SuperSpor’a konsantreyim. 2008 yılında çok daha üst serilerde yarışacağımı düşünüyorum.

    OMS: Kendine kimleri örnek alıyorsun? Şu anda yarışan pilotlardan kimleri geçebilirim diyorsun?

    KS: Pek çok iyi pilot var. Dani Pedrosa, Rossi, Hayden fakat gerçekten ben kimseyi kendime örnek almıyorum. Çünkü onlar büyük imkanlarla başladı. Benden önce de bu kategorilerde yarışmış Türk olmadığı için maalesef örnek alabildiğim kimse olmadı. Ben kendime kendimi örnek gösteriyorum.

    OMS: Peki SuperBike’a geçtiğini düşünelim. Orada da çok kıymetli pilotlar var. Özellikle Troy Bayliss, Max Biagi gibi. Sen oraya geçsen geri kalır mısın onlardan? Bunlardan şunları şunlar rahat geçerim diyebilir misin?

    KS: Bunun en güzel örneğini şöyle vereyim. Takım arkadaşım James Toseland ile benim kategorim olan 600cc’de Amerika’da testler yaptık. O benden yaklaşık 1,5 sn daha yavaştı. Her kategori kendine göre zor. Her motosikletin gücü farklı. Ancak ben SuperBike’a geçtikten sonra ilk yarım sezonda motosikleti iyi tanıyabilirsem. SuperBike’ın ikinci sezonunda şampiyonluğun en büyük adayı olurum.

    OMS: Peki MotoGP? Motogp’de pek çok pilot var hatta bizce senin yeteneklerin bir çoğundan fazla. Sen MotoGP’ye çıkabileceğini düşünüyor musun?

    KS: Ben eskiden Yamaha’da yarıştım uzun süre yarıştım hem de. Yamaha’da bildiğiniz gibi Rossi yaşlanıyor ve Edwards’ın yanına genç pilot lazım. Yamaha’dan olumlu sinyaller alıyorum. Geçen sezonki başarılarımla bile bir iki MotoGP takımı benimle ilgilendi. İnanıyorum ki ben bu hızımı korursam 2008’de SuperBike değil belki de çok iyi MotoGP takımlarından teklif alacağım. Ancak ben az önce de söylediğim gibi adım adım çıkmak istiyorum merdivenleri.

    Hedefim Ten Kate Honda’da devam etmek. Önce SuperBike’ta bir iki yıl başarılı olmak sonra MotoGP’ye bir Honda takımında yer almak. Geç olacak ancak ne olursa olsun dikkatli adımlar atmak istiyorum.

    OMS: Son olarak eklemek istediklerin?

    KS: Türkiye’de yarışlarımın canlı yayınlanmasını isterdim. Ancak başarılarım arttıkça ilgi de artacağını düşünüyorum. Maalesef bizim ülkemizden bir tane uluslar arası yarışçı var ancak küçük Avrupa ülkelerinin bile sayısız pilotu var. Ben bireysel olarak elimden ne geliyorsa bu sporu geliştirmek için yapacağım ve her şeyin iyi olması temenni ediyorum. Biraz daha Türk şirket desteği görsek sanırım her şey daha kolay olacak.

    Kaynak: Otomotorspor


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    By Mükemmel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Aralık 2006
    Şehir
    Mersin
    Motosikleti
    GT250R
    Kendisine önümüzdeki yarışlarda başarılar dileriz

    İyi dileklerimiz hep onunla
    ÇELİK KANATLARIN ÖZGÜR ÇOCUKLARI

  3. #3
    Süper Moderatör (BBRR) Barış Şuşut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Haziran 2005
    Şehir
    marmaris
    aynen devam ..tamirhaneden çıkan yıldız. daha ne yetenekler var .. görecez
    [B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]

  4. #4
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    31 Ocak 2006
    Düşünebiliyormusunuz bu derecede başarılı bir sporcumuz bile Türk firmalarından sponsorluk bulamıyor veya bulmakta zorlanıyor..tabi başarının motosiklet dalında olmasıda bir etken..

    inşallah Kenan'ı MotoGp'de de görürüz.

  5. #5

    Üyelik
    18 Kasım 2006
    Şehir
    Antalya --> İstanbul
    Allah Sofuoğlu'nun yolunu açık etsin, dualarımız hep onunla, umarım her türlü başarıyı kazanır bizi de onurlandırır. Maalesef Selçuk enteresan bir ülkemiz var umarım hakettiği değeri görür sevgili Kenan'da bir gün...

  6. #6
    firtina110 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Şubat 2006
    Şehir
    Adapazarı/erenler
    Motosikleti
    pejo-to-kat-layan
    yavaş yavaş.Merak etmeyin hemşerimi MotoGp dünya şampiyonu olarakda göreceksiniz Daha oldukça genç ama geleceği parlak evelallah! rosside kimmiş! hayden yanına yanaşamaz zaten
    itina ile kaza yapılır

  7. #7
    the_cayman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Mayıs 2006
    Şehir
    İstanbul/Kartal
    Motosikleti
    Olsa da gururla R6 diye yazsak :P
    Yaw güldürdü beni gece gece

    Rossi yaşlanıyor edwardsın yanına takım arkadaşı demiş

    Yaşlanan edwards rossi değil ki

    Edwards 33 Rossi ise 28 yaşında ....

    Kenanın Rossinin yanında yer bulabilmesi için çoooook çalışması lazım.. Ama yetenekli bir genç bence başarabilecek kapasiteye kesinlikle sahip..

    Herşeyi iyi güzel de bir yerde hata yapıyor hondada dewam etmek istiyor.. Kardeşim yamaha ducati falan düşünsene ne hondası yaaaa
    [B][COLOR="Cyan"][COLOR="Purple"]Yarış kazanmak istiyorsan, ne hızda gitmen gerektiğini bilmeli ve o kadar hızlı gitmelisin; ne eksik ne de fazla...[/COLOR][/COLOR][/B]

  8. #8
    C@NSU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Ekim 2006
    Şehir
    İst - bjk
    Motosikleti
    keske enduro olsa..
    wayss motogp de kenan'ı izlemek süper olurdu ya

  9. #9
    Gökhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Haziran 2006
    Şehir
    Rize
    Motosikleti
    F 650 GS
    Herşeyi iyi güzel de bir yerde hata yapıyor hondada dewam etmek istiyor.. Kardeşim yamaha ducati falan düşünsene ne hondası yaaaa
    haklısını yamaha'da devam etmeli rossinin motoruyla yaşadıgı sorunları kenan'da yaşamalı....

  10. #10
    the_cayman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Mayıs 2006
    Şehir
    İstanbul/Kartal
    Motosikleti
    Olsa da gururla R6 diye yazsak :P
    Alıntı ELINT adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    haklısını yamaha'da devam etmeli rossinin motoruyla yaşadıgı sorunları kenan'da yaşamalı....

    Bu sene görecez bakalım sorunları... Ducatiler güzel gidiyo yamahalar da ii gidiyo daha bir problem görmedik..

    Sen bu sezon sonu bu yazıları bir daha oku bence

    Hayden zaten iyi bir yarışçı değildi .. Pedrosa da olmasa Hondayı kurtaracak adam yok ona bakarsın..

    Rossi en azından yoktan var ediyo peki honda
    [B][COLOR="Cyan"][COLOR="Purple"]Yarış kazanmak istiyorsan, ne hızda gitmen gerektiğini bilmeli ve o kadar hızlı gitmelisin; ne eksik ne de fazla...[/COLOR][/COLOR][/B]

  11. #11
    velespit-cbr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Temmuz 2006
    Şehir
    İzmir-Küçükyalı
    Motosikleti
    09` cbr 125
    aha şuraya yazıyorum bu çocuk moto gp ye gidip şampiyonluğu oynayacak...gurur duyuyorum kenan abi ....
    [COLOR="Black"][FONT="Comic Sans MS"]RİDE THE WINDS OF CHANGE[/FONT][/COLOR]

  12. #12
    babyboy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Şubat 2006
    Şehir
    Çorlu
    Motosikleti
    125cc
    inşallah bir kanal yetkilisi bu yazıyı okurda yarışları canlı olarak verirler Türk kanallarında.Maç maç maç bıktık artık...
    [B]Atam Cumhuriyeti Sen kurdun, Onu biz koruyacağız!!! [/B]

  13. #13
    mustafatuzlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Nisan 2006
    Şehir
    TC-İstanbul
    Motosikleti
    Honda CBR 600 FA (2011)
    helal be Abim... Mt ailesi olarak arkandayiz.. Raportaj için tesekkürler

  14. #14
    can_m - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Haziran 2004
    Şehir
    Sapanca
    Motosikleti
    motor, mzik
    Tebrikler Kenan başarılarının devamını bekliyoruz. Türkiyeden birinin moto gp de yarışmak için neleri aşması gerektiğine çok büyük örnektir Kenanın yaşadıkları. Türkiyedeki şartlar ile yurtdışındaki şartlar aynı değil. Bu zorlukların içinden çıkarak bu başarılar çok büyüktür. Özelliklede şu an sakat bir bilekle yarışıyorsa bu başarıları elde edebiliyorsa nasıl bir pilot olduğunu düşünün. Motogp ile süperbike arasında düşünüldüğü gibi büyük bir fark yok. Düşünüldüğü gibi bir fark olsa Max Biaggi moto gp den süperbike'a gelmezdi. İyi bir pilotun bir katagoriden diğerine geçişte ilk senesi tam performanslı olmayabilir. Seneye daha iyi performans verecektir. Burda takip edilmesi gereken kişinin elindeki mevcutla pisti ne kadar zamanda döndüğüdür.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)