Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

MotoGp de Yeni Şampiyon Hayden

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Admin Erhan Erdil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Nisan 2003
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    MT-09 Tracer
    MotoGP sezon finali Valencia'da koşuldu. İnanılmaz bir heyecan ve mücadeleye sahne olan GP'de Valentino Rossi ile Hayden arasındaki şampiyonluk mücadelesine yaşanan kazalar damga vurdu. Rossi'nin pole ve Hayden'ın 5. sırada başladığı GP'de şampiyonluk Hayden'ın oldu.


    MotoGP’de 2006 sezonuna muhteşem final
    MotoGP'de 2006 sezonu şampiyonluğuna yılın son yarışı Valencia Grand Prix’inde üçüncü olan Amerikalı Repsol Honda pilotu Nicky Hayden ulaştı. Genel klasmanda Rossi ikinciliği, Capirossi de üçüncülüğü elde etti. Valencia’da kazanan Ducatis’siyle Bayliss oldu. İkinciliği ise yine Ducati pilotu Capirossi kazandı.

    5 yıl üst üste şampiyon olan İtalyan MotoGP efsanesi "Doktor" lakaplı Valentino Rossi'nin şampiyonluklar serisine ABD'li Nicky Hayden 2006 sezon finalinin koşulduğu Valencia'da son verdi.

    Rossinin şampiyonluğu kaybettiği an...


    GP'ye pole pozisyonunda başlayan Rossi'nin düşmesi ve son sıraya kadar geriledikten sonra çalışan motoru sayesinde geri dönmesinin damga vurduğu yarışta, Rossi her ne kadar üst sıralara tırmanmayı başarsa da aldığı puanlar yeterli olmadı ve ABD'li Hayden 5. sırada başladığı GP'de 3. olmayı başararak MotoGP 2006 şampiyonu oldu.

    Hayden böylece en son 2000 senesinde şampiyon olan bir ABD'li Robets JR'dan sonra şampiyonluk sevinci yaşayan ABD'li oldu.

    Bu arada Valencia'da sezon finalini izleyen bir çok ünlü sima arasında NBA efsanesi Michael Jordan'da yer aldı.

    130.000 kişinin trübünlerden canlı olarak izlediği Valencia Grand Prix’ini üçüncü tamamlayan Amerikalı Nicky Hayden genel klasmanda bu yılın şampiyonu olurken kutlamalarda ailesi ile bir arada olması ve göz yaşlarına boğulması dikkat çekti. Bu arada Hayden'ı ilk kutlayan Rossi oldu.

    Bayliss ve Capirossi’yle muhteşem bir start gerçekleştiren Ducati Valencia’da duble yaptı. MotoGP’de ilk kez yarışan Avustralyalı Super Bike şampiyonu Troy Bayliss ise tarihin son 1000cc. zaferine ulaştı.








    250cc.'nin şampiyonu Lorenzo..
    Dünya Motosiklet Şampiyonası 250 cc. kategorisinde İspanyol Aprilia pilotu Jorge Lorenzo 225.000 kişinin izlediği Valencia Grand Prix'inde şampiyonluğunu ilan etti. Yarışı ilk sırada bitiren Alex de Angelis ise dünya üçüncüsü oldu.



    Motosiklet dünyasında 2006'nın şampiyonları sırasıyla belli oluyor.

    250cc. kategorisinde İspanyol Jorge Lorenzo 225.000 kişinin izlediği Valencia Grand Prix'inde şampiyonluğunu ilan etti. Yarışı dördüncü sırada tamamlayan Lorenzo sezonu en yakın takipçisi Doviziozo'nun 16 puan önünde tamamladı.

    Valencia'da damalı bayrağı ilk gören isimse Alex de Angelis oldu. Son on yarışında podyum gören de Angelis bu sezonki ilk birinciliğine ve genel klasmanda üçüncülüğe uzandı. Valencia Grand Prix'ini ikinci sırada tamamlayan ise Roberto Locatelli oldu.


    125cc Şampiyonu Aprilia sürücüsü Alvaro Bautista
    MotoGP Şampiyonu Honda sürücüsü Nicky Hayden
    250cc Şampiyonu Aprilia sürücüsü Jorge Lorenzo


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    22 Mart 2005
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Hyosung GT 250 & Honda CBF 150
    Yolda olmam nedeniyle izleyemedim, tüm yarışın videosunu bulabileceğim bir yer biliyor musunuz?
    [CENTER]Vuuuu diye aşarım dağları, enginlere sığmam taşarım :P[/CENTER]

  3. #3
    richy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Şubat 2006
    yarışı eurosporttan seyerediyordum dün. bir yandan da internette gezerken spiker birde bire "rossi is down" dedi. ben de rossi düştüüüü diye bağırınca evde millet şaşırdı ne oluyor diye.
    rossi'nin şampiyon olmasını istemiyordum. bu sene Allah gönlüme göre verdi bir yandan alanso bi yandan hayden.

  4. #4

    Üyelik
    27 Mart 2005
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Daelim S2 250
    valla gönlüne göre vermiş. )
    İşin gırgırı biryana rakiplerinden daha az yarış kazananların birinci olduğu sistemler bence ciddi olarak tartışılmalı. Şampiyon şgerçekten şampiyon olmalı. Birinci olmayı ön plana çıkartmayan sistemler ne yazık ki, risk almayan, 3. lüğe 4. lüğe talim giden yarışlar seyrettiriyor bize. Rekabet için birinci ile ikinci arasında fark yaratmak lazım derim ben. (bkz. Alansonun son iki dünya şampiyonluğu bkz. Hayden)
    Firat B. Avci

  5. #5
    MNY46 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Mart 2006
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Multistrada1200 , xt 660x
    ben bır yamahacı olarak coook uzuldum kufrettım ve aglıcaktım...

  6. #6
    watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2005
    Şehir
    Coruscant
    Motosikleti
    speederbike
    Ohh be, Honda döndü sonunda
    Arada bir de Alonso yazısı gördüm. Evet, defansif takılan şampiyonlar istemiyoruz.
    F1'in eski puanlama sistemi birinciliği ödüllendiriyordu, pilot tabanlıydı (Sadece iyi bir pilotla hep 1. olsanız takımlar şampiyonluğunu bile alıyordunuz). Yeni sistem takım tabanlı, rakipte süper bir pilot he 1. olsa bile siz istikrarlı arabanızla 2 ve 3. olarak şampiyonluğu alabiliyorsunuz. İdeal puanlamanın dengeli olması lazım, hem yarış kazanan pilota avantaj vermeli, hem de tek pilotla takımlar şampiyonluğun da almak mümkün olmamalı (11 (veya 12)-8-6-5-4-3-2-1 gibi bir şey olması lazım).
    AmaHayden'in muhafazakar takıldığını da düşünmüyorum. O elinden geleni yapmıştır, Alonso gibi yapableceğinden azını ortaya koyduğunu düşünmüyorum.
    May the Force be with McLaren Mercedes

  7. #7
    alpino - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Ekim 2006
    Şehir
    istanbul- avcılar
    Motosikleti
    honda transalp 600 1999
    motogp tek şanpiyonu var oda doktor bu sene olmadı ama seneye mutlaka şanpiyon 46

  8. #8
    yakamoz_072002 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Ağustos 2006
    Şehir
    ANTLY/ DEMRE/ NOEL BABA KLİSESİ AVLUSU
    Motosikleti
    cbr 125 büyüdü 600 f oldu gerisi yalan OLDU
    arkadaşlar kimse üzülmesin tarih tekerrüden ibaret bakın geçen yarışa hondalar birbirleriyle çarpışıp yarış dışı kalmışlardı şimdide rossili yamaha düştü geçen yarışı sonuna kadar izledim ama bu yarışı izleyemedim bence yolların ve pistlerin tek hakimi hondadır
    [B][I][COLOR="Blue"]4 mayıs sabahı yağmurlarla geldin hayata gözlerini açtın bizim dünyamıza ; ve diyorumki be hoşgeldin yanımıza ferah bebek[/COLOR][/I][/B]

  9. #9
    Celsius - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Eylül 2006
    Rossi'nin sampiyonlugu kaybetmesine uzuldum. Bence hala MotoGPdeki en yetenekli pilot. Karizmasi, canayakinligi ve renkli kisiligi ile de MotoGP'ye ayri bir hava kattigi, bu spora pekcok yeni izleyici kattigi bir gercek. F-1de de Rossi karakterinde bir pilot olsa Formula da son zamanlarda kaybettigi popularitesini tekrar toparlar. Hayden, Gibernau, Pedrosa, Elias gibi pilotlarin yetenekleri tartisilmaz ama MotoGP'yi seyredilir kilan gene Rossi. En hizli Rossi dusmanlari bile ekran basina oturduklarinda "dur bakalim gene neler yapacak bu herif" diye iclerinden geciriyorlardir. Seytan tuyu var doktorda!
    Celsius
    Hyosung GT250 Comet
    [I]"The ability to quote is a serviceable substitute for wit!"[/I]

  10. #10
    GorkeM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Haziran 2006
    Şehir
    Moskova / İstanbul / Kiev
    Honda Honda Honda tek şampiyon hep şampiyon Honda
    Forum Kuralları◄ ►Moto Aktuel◄ ►Türk Dil Kurumu
    Herkes düşüncelerinde yanılabilir. Ama aptallar bir türlü yanıldıklarını anlayamazlar. Cicero

  11. #11
    mithrelios - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Haziran 2006
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Mts 950
    rossi nin düştükten sonra kalkıp sonra şampiyon olduğu efsanevi bir GP izlemeyi ummuştum, maalesef olmadi. rossi yi tutmuyorum hatta gıcık oluyorum iyiki hayden şampiyon oldu ama o kadar çok istedim ki o motorun düşüp rossi nin kaldirip motorunu piste döndüğü an şampiyon olarak bitirmesini o yarışı...

  12. #12

    Üyelik
    08 Mart 2006
    sonunda honda :D çok mutluyum çooook

  13. #13
    boy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Eylül 2003
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    2016 Aprilia RSV4 RF
    Tüm sezon çok güzel yarışlar izledik. Ben televizyondan izledikten sonra daha detaylı izlemek için tüm yarışları internetten de indirip arşivledim. Her yarış ayrı bir zevk verdi bu sene. Yeni çaylakların girmesi de yarışlara ayrı bir renk kattı. İlk yarıştan beri favorim Nicky Hayden'di. Hatta bununla ilgili başlık açmıştım MotoGP'de favoriniz kim? diye. Birçok kişi Rossi'nin şampiyon olacağına inanıyordu. Tekrar ediyorum, Rossi bu sene şampiyonluğu Yamaha takımı yüzünden kaybetti, Honda'da yarışmaya devam etseydi bu sene de şampiyon olurdu çünkü 3 yarışta motor arızası yüzünden hiç puan alamadı. Son yarışta Rossi düştüğünde çok üzüldüm. Sen kalk 3 yarışta puan alamamana rağmen Hayden ile arandaki 51 puan farkı kapat, 8 puan öne geç ve Valencia gibi bir pistte 4 sektörden 3 tanesinde en hızlı zamanı tuttur, yarışa pole pozisyonunda başla ve yarışın daha başında virajda düş... Bence çok büyük talihsizlik. Evet belki şampiyonluk Hayden'in hakkıydı ama son yarışta Rossi'nin hakkı olduğunu düşünmedim değil. Rossi gerçekten bir fenomen! Neyse adamım Hayden'in şampiyon olmasına da ayrıca sevindim. Seneye bence ikisi de nal toplar. Çömez Pedrosa seneye çömezliğini bitirip şampiyon olacak çünkü herif gerçekten çok iyi. Rossi'nin MotoGP'deki ilk senesinde (Rookie Season) almış olduğu 209 puanı 215 puan ile geçti. Çömez rekoru Pedrosa'nın.
    Hayatta en büyük eğlence başkasının yapamazsın dediğini yapmaktır.

  14. #14
    Gökhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Haziran 2006
    Şehir
    Rize
    Motosikleti
    F 650 GS
    evett işteee buuuu demiştim hayden şampıyon olcak diye.
    http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?t=23844
    yamaha rossiye yazık etti. millet honda hayat onda derken bir bildigi varda söylüyor. rossi bu sözü dikkate almadı sonu acı oldu.

  15. #15
    watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2005
    Şehir
    Coruscant
    Motosikleti
    speederbike
    Alıntı Celsius adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    F-1de de Rossi karakterinde bir pilot olsa Formula da son zamanlarda kaybettigi popularitesini tekrar toparlar.
    Alakası yok, modern F1'de geçişler MotoGp'deki gibi kolay olmadığı için pilottan bağımsız bir durum bu, ultra hızlı pilotlar bile önlerindeki daha yavaş bir arabayı kolay kolay geçemezken MotoGp'de tek turda 3 pilot bile geçebilmek mümkün. F1 araçları aerodinamik olarak çok hassas ve ne kadar hızlı olurlarsa olsunlar önlerindeki bir araba aerodinamik yararlanımlarını bozuyor.
    May the Force be with McLaren Mercedes

  16. #16
    the_cayman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Mayıs 2006
    Şehir
    İstanbul/Kartal
    Motosikleti
    Olsa da gururla R6 diye yazsak :P
    Hondayla ne ilgisi var ki ?

    Gene şampiyon olabilirdi 5. tur'da düşemeseydi . Motor arızasını her motor çıkarıyor sadece yamaha değil . Nedense yamaha deyince akla arıza geliyor

    Rossi'yi bu sene Tony Elias bitirdi Tv'de de söyledikleri gibi. İlk yarışta Tony Elias Rossiyi düşürdü. Sondan bir önceki yarışta da hiçbir iddaası olmamasına rağmen saniyenin milyonda bilmem kaçı farkla 1. oldu . Nicky Hayden yarışı tamamladıktan sonra kendi de şaşırdı zaten . Rossi diye sordu takım arkadaşlarına onlar da crash cevabı verdiler. Bir şanssızlıktır oldu işte . Yalnız bu adam sevinmesini bilmiyor, görmemiş gibi seviniyor sevinmenin de adabı var .

    Sonuçta Haydeni tebrik ediyoruz . Rossi'nin en şanssız sezonu olsa gerek bu sene. Pistte kutlama için hazırlıklar bile sarı beyaz yamahanın renginde yapılmıştı Hayden kendi de inanmıyordu şampiyonluğa ama kazanan o oldu. güzel bir yarış çıkarttı tebrik ediyoruz onu da. Pedrosa ve stoner gelecekte iyi işler yapacak gibi duruyor . Bu arada Ducati'de adam gibi pilot olsa harika bir alet . O nasıl bir kalkış o nasıl koparıp gitme . hondayla arasında 7 saniye fark vardı
    [B][COLOR="Cyan"][COLOR="Purple"]Yarış kazanmak istiyorsan, ne hızda gitmen gerektiğini bilmeli ve o kadar hızlı gitmelisin; ne eksik ne de fazla...[/COLOR][/COLOR][/B]

  17. #17

    Üyelik
    22 Mart 2005
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Hyosung GT 250 & Honda CBF 150
    Alıntı boy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tüm sezon çok güzel yarışlar izledik. Ben televizyondan izledikten sonra daha detaylı izlemek için tüm yarışları internetten de indirip arşivledim. Her yarış ayrı bir zevk verdi bu sene. Yeni çaylakların girmesi de yarışlara ayrı bir renk kattı. İlk yarıştan beri favorim Nicky Hayden'di. Hatta bununla ilgili başlık açmıştım
    boy, son yarış var mı elinde, veya nereden buluyorsun?
    [CENTER]Vuuuu diye aşarım dağları, enginlere sığmam taşarım :P[/CENTER]

  18. #18
    muammerakbulut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Eylül 2006
    anlayamadım açıkçası nedir bu yazıların bazıları.rossi ye gıcık oldum!.rossi yi hiççç tutmam gibi...iyi tutmayın da gıcık olun da.işin gerçeiğine geliniz.!!!!!hayden şampiyon oldu değilmi.!?.iyi de bırakın rossi yi.ki 10 hayden 1 rossi yetmez.bunu o da biliyor.bu yıl bütün moto gp leri izledim.istanbul parkta ise ailece gittik.ben bu yıl melandri de daha zevkli yarışlar gördüm haydendan.hatta capirossi de iyiydi.hayden da ise çok az mücadele anlamında yarışlar vardı.bir tek dani pedrosayla iyi yarışıyordu. honda geri dönmedi....yamahayla seneye yine tanışırlar.kısaca rossi....rossidir.adam 85 yarış kazanmış....bırakın allah aşkına.....

  19. #19
    watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2005
    Şehir
    Coruscant
    Motosikleti
    speederbike
    Rossi en iyisi, doğru ama onu tutmak zorunda değilim. Ben daha çok takımcıyım. Honda'ya geçse kesin onu tutarım. Ha izlerken sinir oluyor muyum? Hayır, ama gönlüm Honda diyor.
    May the Force be with McLaren Mercedes

  20. #20
    hedowich - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Eylül 2005
    Şehir
    izmir
    Motosikleti
    kymco vitality 50-ybr 125 -cbf 250 -fazer 600 S2
    rossi kalkista beni uzdu once sonrada dusunce napalim pedrosadan hatalar bekledik busefer yapmadi seneye daha zevkli bir sezon olur umarim
    Ride your way


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler