Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Toprak Razgatlıoğlu 2022 Superbike sezonunu İspanya'da açıyor

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Nisan 2003
     
    Milli sporcu Toprak Razgatlıoğlu, İspanya'da başlayacak Dünya Superbike Şampiyonası'nın 2022 sezonu ilk yarışında mücadele edecek.
    Dünya Superbike Şampiyonası'nda 2021 sezonunu şampiyon tamamlayan milli sporcu Toprak Razgatlıoğlu, 2022 sezonun ilk yarışının yapılacağı İspanya'da piste çıkacak. Teruel bölgesinde yer alan 5 bin 77 metre uzunluğa sahip MotorLand Aragon pistinde düzenlenecek şampiyonada, Toprak, "1" numarayla yarışacak.

    Milli sporcu, Türkiye Motosiklet Federasyonu Milli Takımlar Kaptanı Kenan Sofuoğlu koordinesinde bu yıl da Dünya Superbike Şampiyonluğu hedefiyle starttaki yerini alacak.

    Toprak Razgatlıoğlu, Pata Yamaha with Brixx WorldSBK takımıyla şampiyonanın İspanya ayağında 8 Nisan Cuma günü serbest antrenmanlarda, 9 Nisan Cumartesi günü öğleden önce sıralama (Superpole), TSİ 15.00'te ise hafta sonunun ilk yarışında ter dökecek.

    Toprak, 10 Nisan Pazar günü ise TSİ 12.00'de sıralama yarışında, TSİ 15.00'te de hafta sonunun ikinci yarışında boy gösterecek.

    Her iki mücadele de TRT Spor Yıldız ekranlarından canlı yayınlanacak. Razgatlıoğlu geçen sezon Dünya Superbike şampiyonasında zafere uzanmıştı.



    Kaynak Türkiye Motosiklet Federasyonu


    Geçen seneki Magny-Cours son tur mücadelesinini hatırlayalım



    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    tommygun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kawasaki Er6F 2008
    İnşallah bu sene de şampiyon olur.

  3. #3
    oialdemir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Nisan 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    XMAX 250
    Dün ilk yarışı izledim. Biraz önce de Super Pole yarışını izledim. Toprak dün ön lastikten hiç memnun değildi. Tutuş istediği gibi olmadığından kendi stiline has o sert ve arka tekeri havalandıran frenleri pek yapamadı. Umarım bu işi Yamaha bi an önce çözer. Dün çok uğraştı ama yarışın yarısından sonra Bautista ve Rea ya yakın kalamadı. Üçüncülük de iyi bir başlangıç. Ama insan şampiyon olunca ona da sevinmiyor Bugün Super Pole yarışında ön grubu yakalamak için resmen 2-3 sonrasında sürüş stilini değiştirdi. Dördüncü olmasına rağmen son iki virajda bir iki çılgın hamle ile yine üçüncü oldu ve 2. Yarış için ilk çizgide kalmayı başardı. Ducatiler bu sene iyi gidiyor gibi geldi bana. Yamaha ya burada çok iş düşüyor. Toprak' a daha sorunsuz bir motor vermeleri lazım. Yoksa bu sene işimiz zor.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 13:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:51 ----------

    Hatta bi ara '' Ulan şu Ducati V4 Toprak' ta olsa bunların anasını avradını laciverte boyar '' dedim. Yamaha' nın hızlanması lazım. Adamın yeteneğine sonuna kadar güveniyorum. Ama seneye GP' ye gidecekse lütfen Yamaha' ya gitmesin. V4 olan bi takıma gitsin. Honda, Ducati, KTM hatta Aprillia bile toparladı anasını satayım. Yamaha iyi bi makine çıkarmakta zorlanıyor. 2015' ten beri hem GP' de hem SBK' da. SBK' da R1' de Toprak bu seviyeye getirdi zaten.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 23:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:01 ----------

    Bugün 2. yarışta Super Pole sıralaması bozulmadı. Toprak dördüncülüğe düşmesine rağmen Rinaldi' yi yarışın sonlarına doğru geçip üçüncülüğü geri aldı. Hakikaten R1 şuan Toprak' a güven vermiyor. Dışarıdan görünen böyleydi. Aragon iki büyük düzlük var. Bu düzlükler Ducati' lerin son hızlarını öne çıkardığı yerlerdi. Bu kısımlarda hep farkı açtılar. Sezon uzun R1 öne çıktığı pistler gelecektir. Ama bi önceki mesajlarda bahsettiğim gibi Torak' ın seneye V4 makinesi olan bi GP takımına gitmesini çok isterim. Umarım planları bu yöndedir.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)