Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Toprak Razgatlıoğlu: 2023'te MotoGP'ye gidebiliriz

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Nisan 2003
     
    Dünya Şampiyonu Toprak Razgatlıoğlu: “Türkiye’ye şampiyon olarak döndüğüm için çok gururluyum”

    Dünya Superbike Şampiyonası tarihinde şampiyonluk yaşayan ilk Türk sporcu Toprak Razgatlıoğlu, gelecek yıl güzel bir sezon geçirmesi durumunda MotoGP'ye katılmayı düşünebileceğini söyledi.

    Swiss Otel'de düzenlenen basın toplantısına Toprak Razgatlıoğlu'nun yanı sıra Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Milli Takımlar Kaptanı ve AK Parti Milletvekili Kenan Sofuoğlu ile Yamaha Motor Avrupa Yol Yarışları Direktörü Andrea Dosoli de katıldı.

    "Önümüzde MotoGP kapısı var gidebiliriz"

    Pata Yamaha with Brixx WorldSBK takımıyla 2021 sezonu şampiyonluğuna ulaşan Red Bull sporcusu Razgatlıoğlu, açıklamadalarda bulundu.

    "Önümüzde MotoGP kapısı var, gidebiliriz ama güzel başarılar elde ederek gitmek istiyorum. 2022'de güzel bir sezon geçirirsek, 2023'te belki MotoGP'ye gidebiliriz. Düşüncem Superbike'ta kalmak ama Yamaha'dan güzel bir teklif gelirse gidebilirim. Bu konuda Kenan ağabeyin düşüncelerine önem veriyorum. Yapacağım test sürüşünden sonra MotoGP'yi kafamda daha iyi canlandırabilirim."

    Türk motor sporları tarihinin en önemli başarısına imza atarak 2021 Dünya Superbike Şampiyonası’nda mutlu sona ulaşan RedBull sporcusu Pata Yamaha Fabrika Takımı pilotu Toprak Razgatlıoğlu, bu zaferi tüm Türkiye’ye armağan ettiğini söyledi. Zorlu rakiplerini geride bırakarak şampiyon olan Pata Yamaha pilotu Toprak Razgatlıoğlu, kendisi için yapılan şampiyonluk kutlamasında “Pata Yamaha Takımı ile beraber uğruna çalıştığımız hedefe ulaşmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Türk bayrağını dünyanın her yerinde dalgalandırmanın gururunu yaşadım. Bu şampiyonluğu kendim için bir başlangıç sayıyorum. İnşallah ülkeme çok daha büyüklerini yaşatacağım” dedi.

    Dünya Superbike Şampiyonu olan ilk Türk sporcu Toprak Razgatlıoğlu, Endonezya’da Türk motor sporları tarihini yeniden yazarak JonathanRea’nin 6 sezonluk yenilmezliğine son verdi. RedBull sporcusu Pata Yamaha pilotu Toprak Razgatlıoğlu, 2021 Dünya Superbike şampiyonu olurken bu başarısını takımı Yamaha Motor Avrupa Asfalt Yarışları Müdürü AndreaDosoli ve daha önce 5 kez Dünya Supersport Şampiyonu olan efsane RedBull sporcusu Kenan Sofuoğlu’nun katılımıyladüzenlenen basın toplantısında kutladı.

    Kariyerinin 4. Dünya Superbike Şampiyonası sezonunda fabrika takımı Pata Yamaha ile olağanüstü bir sezon geçiren yıldız sporcu, “Öncelikle herkese beni desteklediği için çok teşekkür ediyorum. Gençlik ve Spor Bakanlığı’na, Spor Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na, Spor Toto Spor Kulübü’ne ve Türkiye Motosiklet Federasyonu’na çok teşekkür ediyorum. Bu şampiyonluğuKenan Sofuoğlu’na ve tüm Türkiye’ye armağan ediyorum. Üzerimizde uğruna çalıştığımız hedefe ulaşmanın mutluluğu var. Türk bayrağını dünyanın her yerinde dalgalandırmanın büyük gururunu yaşıyorum. Türkiye’ye şampiyon olarak döndüğüm için çok mutluyum. Bu şampiyonluğu kendim için bir başlangıç sayıyorum. İnşallah ülkeme çok daha büyüklerini yaşatacağım” dedi.

    “Savaştık ve başarıya ulaştık”

    Şampiyonluğun hedefleri olduğunu ancak kazanana kadar dile getirmediklerini ifade eden Toprak Razgatlıoğlu “Pata Yamaha takımı ile birlikte savaştık ve başarıya ulaştık. WSBK padokunda onlarla yarıştığım için çok mutluyum. Aklımızda sadece yarışları kazanmak vardı. Ne kadar kazanırsak o kadar iyi diye düşünüyordum. Ama başardıklarımız sayesinde bize olan ilgi arttı. Şampiyonluğu dillendirmeye başladık. Benim de tek düşüncem Türk Bayrağını bir kez daha ve bu kez final podyumunda dalgalandırmaktı. Bunu yapabildiğim için çok gururluyum” ifadelerini kullandı.

    “Tarihin gelmiş geçmiş en iyi sezonu”

    Basın toplantısında yaptığı konuşmaya Pata Yamaha pilotu Toprak Razgatlıoğlu’na bu başarı için teşekkür ederek başlayan Yamaha Motor Avrupa Asfalt Yarışları Müdürü AndreaDosoli, “WorldSBK tarihinin gelmiş geçmiş en iyi sezonu olduğuna inanıyorum. Üç sürücünün ve üç üreticinin her turda, her yarışta podyum için mücadele ettiği bir sezon hatırlamıyorum. Rekabet seviyesi o kadar yüksek ki, Toprak'ı ve Yamaha ekibini harika bir iş çıkardıkları için tebrik etmeliyim. Toprak hiç hata yapmadı ve güçlü bir ekip tarafından çok iyi desteklendi. 2020'deki zorlu bir sezonun ardından buraya gelmek zor olsa da sürücülerin podyumda nelere ihtiyaç duyduğunu daha iyi anlayabildik. Çok verimli bir çalışma şekli oluşturduk, mühendisler, Japonya'daki Yamaha, Toprak ve ekip sayesinde. Bu yılı bu kadar özel yapan şey, rekabet seviyesinin daha önce hiç görülmemiş olması. Bugüne kadar böyle çekişmeli bir sezon hiç olmamıştı. Yamaha için üretici, sporcu ve takım olarak şampiyonluğu kazandığımız WorldSBK'de de muhteşem bir yıl oldu” dedi.

    Efsane RedBull sporcusu Kenan Sofuoğlu ise 5 kez Dünya Supersport Şampiyonası’nda şampiyonluk sevincini yaşadığını ama kendisinden sonra gelenlerin bu başarıları daha ileriye taşıyacağını bildiğini vurgulayarak “Toprak bu başarısıyla bizi gururlandırdı. Aldığı bu başarı Türk spor tarihi için çok önemli bir dönüm noktası. Biz 2012 yılında RedBull’la beraber bir karar aldık ve dedik ki, ‘artık bu ülkeden genç şampiyonlar çıkarabiliriz’. O yıl temelleri atarak Sakarya’da bir organizasyon yaptık ve bu işe gönül vermek isteyen, yetenekli çocukları aramaya başladık. Şimdi de bu gençlerimiz Türk motor sporları tarihinde önemli başarılara imza atıyorlar. Bu isimlerden birisi de Dünya şampiyonu olan Toprak Razgatlıoğlu. İnanıyorum ki Toprak, bizim ve sizlerin destekleriyle bu şampiyonluğunda daha nicelerini ekleyecek. Aynı şekilde Deniz Öncü, Can Öncü de ileride Toprak gibi şampiyon olarak ülkesine dönecek” diye konuştu.













    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Luc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Ekim 2015
    Motosikleti
    R25 (2019)
    Bravo #onTOPrak. MotoGP'de de başarılar elde edeceğine can-ı gönülden inanıyoruz.
    MotoXPR

    https://www.youtube.com/@MotoXPR

  3. #3
    Omerius - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Mart 2019
    Şehir
    ümraniye
    Motosikleti
    mt25 - XJ6N - cb650f - Speed Triple 1050
    ulan ülkede her şey mi 2023'e endekslenir ya belki de çomar akıl hocası Kenan'dan aldı talimatı, o da malum zattan

  4. #4
    ufuk-*- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Kasım 2007
    Her şeyi siyasete bağlamayı nasıl beceriyorsunuz pes hakkatten. Sonrada çıkar konuşur kazma kazma halkı ayrıştırıyorlar diye.
    Sofuoğlu nun söylediği şey şu;
    İnsanlar Toprak için bir MotoGP sevdası tutturmuş gidiyor. Superbike tarihine baktığınızda, burada şampiyon olup Superbike'a gidenlerin hepsi paramparça oldu. Gelenlerin kariyeri iki yılda bitti, niceleri elendi. 2009 yılında Ben Spies diye bir sporcu vardı, istatistiklere bakılırsa, Dünya Superbike tarihin gelmiş geçmiş en iyi sporcusu. Öylesi daha gelmedi. Şimdi bunu Toprak'la kıyas olarak söylemiyorum, o tecrübeli olarak gelmişti. Fakat onun kadar yarış kazanan, bu kısa sürede bu kadar yarış kazanan bir başka sürücü daha Superbike'a gelmedi. Herkesin gazıyla MotoGP'ye gitti ve iki sene sonra gencecik bir çocuğun kariyeri tamamen bitti."

    "Spies bana mesaj attı. Bu konuda beni tebrik eden, dünyadaki az ve nadir kişilerden biriydi. Bana 'kararının tamamen arkasındayım, Toprak için en doğru kararı verdin, aynı tuzağa beni de düşürdüler ve o tuzakta kariyerim bitti. Aman Toprak'a dikkat et, sakin bir hata yapma' dedi.

    Adam en azından 1 sene daha superbike ta devam etmeli diyor. Yamaha uydu takımını teklif ediyor çünkü fabrika takımı kadrosu dolu 2022 için. 2023 e denk gelmesin sizin aklınıza bi şey gelmesin diye 2024 e kadar beklesin mi ne dersin? Rahatlar mısın o zaman şu kaşıntın geçer mi?

  5. #5
    tommygun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kawasaki Er6F 2008
    Ben kendi adıma Toprak ile gurur duyup onun daha büyük başarılar elde edeceğine inanıyorum.

    Benim eleştirim Kenan Sofuoğlu'na. Koskoca Milletvekili olmuşsun be mübarek nedir o dürrük gibi dar ve kısa paça pantolon altına çorapsız tank gibi ayakkabı giymek?

    alp_tunay ve espresso bunu beğendiler.

  6. #6
    Ekrem_06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mart 2018
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Pulsar 200NS
    Ben 1985 doğumluyum eve kumandalı televizyon yeni gelmiş. Televizyonda Tek Teker Arif acayip hareketler yapıyor. Arif abi'nin oğludur Toprak belki bilmeyenler olabilir. Çok güzel yetişmiş gencecik bir delikanlı, ben şahsım adına kendi oğlum gibi gurur duydum. Arkasından çok güzel yetişen gençlerde geliyor. Bakın Öncü kardeşler.. İnşallah çok daha güzel yerlere gelirler..

  7. #7
    Cswi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Nisan 2013
    Şehir
    İzmir Manavkuyu
    Motosikleti
    Yamaha MT 09
    Sizde yanlış bir bilgi var. Bu sezon ortasında MotoGp petronas takımından teklif geldiğini canlı yayında Toprak söyledi. WordSBK'da şampiyon olmadan MotoGp'ye gitmek istemediğini belirtti. Petronas takımının kullanmış olduğu motorun Yamaha fabrika takımının bir önceki sezon kullandığı motosiklet olduğunu ekleyerek sadece Fabrika takımı ile anlaşmak istediğini söyledi. Hali hazırda bu sezon Yamaha ile sözleşmesi bitiyordu ve Toprak'ta Superbike'a şampiyon olmadan MotoGP'ye gitmedi. Bunun için de Pata Yamaha ile 2 yıllık sözleşme yaptı. Bu sebepten dolayı 2023 dedi.

    Adam dünya şampiyonu olmuş yaptığınız konuşmayı aklım almıyor. Bilmiyorsunuz konuşuyorsunuz, eleştirmiyorsunuz karaliyorsunuz. Bence bu şampiyonluğun eleştirilecek veya cephe alınacak bir yanı yok. Kutlasanıza sevinsenize yahu adam bizim bayrağımızı almış sırtına. Ayrıca buna vesile olan da bu çocuğa yola sokan da önünü açan da Kenan Sofuoğlu. Yemin ederim Kenan Sofuoğlundan gram hoşlanmıyorum. Ama biri kalmış ayakkabısından çorabına eleştirmiş siz akıl hocası Kenan'dan diyerek vurgu yapmışsınız keşke benim de öyle bir akıl hocam olsaydı. Adamlar bişeyi başardılar dünyaya isimlerini duyurdular biraz gurur duyun nelere takılıyorsunuz
    maktama bunu beğendi.

  8. #8
    watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2005
    Şehir
    Coruscant
    Motosikleti
    speederbike
    Alıntı tommygun adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben kendi adıma Toprak ile gurur duyup onun daha büyük başarılar elde edeceğine inanıyorum.

    Benim eleştirim Kenan Sofuoğlu'na. Koskoca Milletvekili olmuşsun be mübarek nedir o dürrük gibi dar ve kısa paça pantolon altına çorapsız tank gibi ayakkabı giymek?

    https://i.hizliresim.com/1pq9zbu.jpg
    Yanlış bilgi. Senatör o adam.
    May the Force be with McLaren Mercedes

  9. #9
    tommygun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kawasaki Er6F 2008
    Alıntı Cswi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ama biri kalmış ayakkabısından çorabına eleştirmiş
    Hocam 2 dakika makara yaptık, hemen sitem etmişsiniz.
    Muzaffer Kaa bunu beğendi.

  10. #10

    Üyelik
    21 Kasım 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    İnsan kendi sporunun tarihinde de cahil olur mu be arkadaş..
    Ben Spies SBK tarihinin en iyi sporcusu falan değil, alakası da yok. MotoGP'de de hiç paramparça falan olmadı, yarış kazanmışlığı bile var. Kenan da kahvede tabela takibi yapan dayılar gibi buna paramparça diyorsa işimiz var.

    Cal Crutchlow kendisinin SBK organizasyonunda rakibiydi, MotoGP'ye geçti ve çok güzel bir kariyeri oldu.
    Tabii yine tabela takipçiliği yaparsak Crutchlow kim aq deriz.

    Umarım MotoGP koltuğu da Toprak'ı beklemeye devam eder. Yamaha'ya gitmeye kalkmaz diye ümidime bir yenisini de ekliyorum.
    mattiadestro bunu beğendi.

  11. #11
    ryangt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Kasım 2006
    Alıntı tommygun adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben kendi adıma Toprak ile gurur duyup onun daha büyük başarılar elde edeceğine inanıyorum.

    Benim eleştirim Kenan Sofuoğlu'na. Koskoca Milletvekili olmuşsun be mübarek nedir o dürrük gibi dar ve kısa paça pantolon altına çorapsız tank gibi ayakkabı giymek?

    https://i.hizliresim.com/1pq9zbu.jpg
    toprağın yanında kısa kalmamak için topuklu giymiş

  12. #12
    watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2005
    Şehir
    Coruscant
    Motosikleti
    speederbike
    Sporda ultra başarılı olduğumuz için başarıya doymuş durumdayız. İkincilik ve gerisinin bizde kıymeti yok

  13. #13
    tommygun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kawasaki Er6F 2008
    Alıntı ryangt adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    toprağın yanında kısa kalmamak için topuklu giymiş
    Üstat o işin sonu yok, bugün kısa gözükmemek için topuklu giyer, yarın balenli sütyen, ertesi gün alttan popo destekli don. Yakışmaz yiğit kişiye bu işler.

  14. #14
    DickName - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2021
    Alıntı tommygun adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yakışmaz yiğit kişiye bu işler.
    Yiğ-İt derken başganım?

    tommygun ve Cyan bunu beğendiler.

  15. #15
    tommygun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kawasaki Er6F 2008
    Alıntı DickName adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Zuahahah ben unutmuşum bu küçük prensi Yiğit Başkan sübliminal mesaj vermiş. "Bizden bir bu kadar da yerin altında var ulan" demiş.

    DickName, Cyan ve Ekrem_06 bunu beğendiler.

  16. #16
    Kerem34_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ekim 2020
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Mt-25 ABS
    Alıntı DickName adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Gbp/TL'ye göre %20 kaybediyoruz herhalde. Kral haklı, poundda da iyi ekmek var. Hep dolar hep yuro, çıkalım bu kafadan. Daha kronu var, pesosu var, riyali var, dinarı var, var oğlu var.

  17. #17

    Üyelik
    30 Kasım 2014
    Motosikleti
    Bajaj >Pulsar 200NS
    Kenan Sofuoğlu destek verirse dıs gucler Küresel oyun vatan mıllet dıye dıye motogpye yürüyoruz hesabı R25 bu sefer 200e dayanır

  18. #18
    sharkspeedr2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Ağustos 2018
    yorumlar acınası

  19. #19
    alp_tunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Temmuz 2006
    Şehir
    iZMİR
    Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    Alıntı Omerius adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ulan ülkede her şey mi 2023'e endekslenir ya belki de çomar akıl hocası Kenan'dan aldı talimatı, o da malum zattan
    2023 benim psikolojimi bozdu...
    Her duyduğumda dikenlerim tüy tüy oluyor..
    Aklımdan geçeni aynen yazmışsın..


    Bunun sorumlusu ben değilim 3. tekil şahıslara duyrulur...
    Omerius bunu beğendi.
    T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R

    N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)