Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Toprak Razgatlıoğlu, Kawasaki takımı ile yollarını ayıracak..

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    hachiko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Şubat 2017
    Şehir
    Kocaeli
    Motosikleti
    Piaggio X9 500
     
    Kawasaki'nin sporcusu milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, Japonya'da düzenlenen 42. Suzuka 8 Saat Motosiklet Yarışı'nda piste çıkarılmadığı için takımından ayrılma kararı aldı.

    Takımıyla Japonya'ya götürülen ancak yarışma imkanı verilmeyen Toprak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 28 Temmuz Pazar günü pilotlar arasında en iyi dereceyi kendisinin elde etmesine karşın yarıştırılmadığını belirterek, "Böyle bir olaydan sonra bize saygı duyan takıma gitme kararı aldık." dedi.

    Japonya'ya gittiklerinde testlere girdiklerini ve sonrasında da antrenmanlara başladıklarını anlatan Toprak, "Cumartesi akşamı bana yarışmayacağımı söylediler. Bana 'Sen her zaman hazır bekleyeceksin.' dediler. İki pilotla yarışacaklarını ifade ettiler. Pilotlardan biri rahatsızlanırsa benim yarışacağımı belirttiler. 'Tamam.' diyerek yarışın bitimini bekledim. Pazar günü de pilotlar arasında en iyi dereceyi ben yaptım. Beni yine de yarıştırmadılar. Pazar günü yarışı izlettirdiler." değerlendirmesinde bulundu.

    - Kenan Sofuoğlu devrede

    Toprak Razgatlıoğlu, yaşadıklarını eski milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu ile paylaştığını ifade etti.

    Başarılı milli motosikletçi, sözlerini şöyle sürdürdü:

    "Yaşananların ardından Kenan Sofuoğlu ile konuştum. Kendisi çok sinirlendi. Kawasaki firmasına elektronik posta gönderdi. Bundan sonra onlarla devam etmeyeceğiz. Zaten Kenan ağabey konuyla ilgili Avrupa'nın önde gelen sitelerine röportaj verdi. Gördük ki herkes bizi savunuyor ve Kawasaki'yi eleştiriyor. Onların gerçek yüzünü görmüş olduk."

    - Toprak, Yamaha'ya yakın

    Milli sporcu, gelecek sezon dahil olacağı yeni takımı için arayışlara başladıklarını aktardı.

    Sezonun bitimine 4 yarış kaldığını hatırlatan Toprak, "Yeni takımla 2020 yılına başlayacağız. Yamaha'yı düşünüyoruz. Konuştuk, olumlu bakıyorlar. Onlar da bizi istiyordu. Böyle bir olaydan sonra bize saygı duyan takıma gitme kararı aldık." ifadelerini kullandı.

    Yaşadıklarının Dünya Superbike Şampiyonası'ndaki yarışlarını etkilemeyeceğini belirten Toprak, "Burada en iyi sonuçları alıp seneye moralli olarak yeni bir takımla başlarız." diye konuştu.

    Anadolu ajansı


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2018
    herif kawasaki'ye liseli kız tribi atmış üstelik üst sınıftan abisine de cocugu dövmesini söylemiş
    espresso, atillatopal9, tyrung ve 2 diğerleri bunu beğendiler..

  3. #3
    The Dude - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Ocak 2008
    Şehir
    Khalkedon
    Motosikleti
    sym joymax
    Alıntı hachiko;4492723
    [B
    adlı üyeden alıntı
    - Kenan Sofuoğlu devrede
    [/B]
    Toprak Razgatlıoğlu, yaşadıklarını eski milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu ile paylaştığını ifade etti.

    Başarılı milli motosikletçi, sözlerini şöyle sürdürdü:

    "Yaşananların ardından Kenan Sofuoğlu ile konuştum. Kendisi çok sinirlendi. Kawasaki firmasına elektronik posta gönderdi. Bundan sonra onlarla devam etmeyeceğiz. Zaten Kenan ağabey konuyla ilgili Avrupa'nın önde gelen sitelerine röportaj verdi. Gördük ki herkes bizi savunuyor ve Kawasaki'yi eleştiriyor. Onların gerçek yüzünü görmüş olduk."

    açıkçası bu epey ağır olmuş,
    işleri bu noktaya getirmeden önce diyalog ile konuyu çözmeye çalışmak gerekiyordu.
    kawasaki'nin motorsporlarını bırakabileceği konuşululuyor,
    belki de bir kaç tanesi harakiri yapar.
    berk_cglr, EnvEng, killingroad ve 3 diğerleri bunu beğendiler..
    can't be worried about that shit. life goes on man.

  4. #4
    ryangt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Kasım 2006
    clickbait olabilir. Ya da haber kaynağı malum AA olduğu için boş yere pofpoflama haberi olabilir .

  5. #5

    Üyelik
    18 Eylül 2016
    takım değiştirmr sebebi makul ama bu şekilde medya önünde mevcut takımına verip veriştirmesi hoş olmamış. Umarım kariyerine zarar vermez.

  6. #6

    Üyelik
    05 Temmuz 2019
    Profesyonellikten uzak bir davranış olmuş röportajda bu şekilde ifadeler kullanmak. Tabi AA haber doğruları yazdı ise. Ufakta olsa bir ekip yöneten biri olarak önceki işi hakkında bu şekilde konuşan birini işe almam :D

  7. #7
    alp_tunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Temmuz 2006
    Şehir
    iZMİR
    Motosikleti
    cbf1000
    Abisi kendisoni gecmesine musade eder mi ?? Etmez...
    Bir an once abiden sıtkını sıyırmalı... Yoksa gelecegi falan kalmayacak... Yazık çocuğa...

  8. #8
    arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2018
    Toprak başarılı olabilirdi ama olamayacak.

    Yanlıs anlamayın; başarılı olmasını elbette istiyorum ancak arkasındaki abilere güvenip böyle sacma konusmalar yapmasını gectim, Toprak ilk başlarda düzgün bir başarısı bile yokken medya tarafından cok şişirirdi ve su anda o şişkinliğin inmemesi için kendini yırtıyor; bu nedenle başarısız olacak.

  9. #9
    MahmutBiner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ekim 2017
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    1200Z Super Ténéré
    Bir kaç noktayı hatırlatarak kendi yorumumu yapacağım.

    Kenan ssp 600 cc yarışcısıydı. Bundan seneler önce 1000 denemesi olduğunda tutunamayıp 600 cc geri dönüş yapmıştı.

    Toprak 2 senedir sbk 1000 cc yarışcısı yani yarıştığı kategoride kenan yarım dönem yarışmaya dayanamamıştı.

    Toprağın kafası kenan kadar işle meşgul değil yok siyaseti yok arabası yok artislik videoları, çocuğun kafası rahat. Boy dez avantajı dışında kenandan çok daha avantajlı bir çocuktu. Fakat son 3 4 yıldır kenanın ve toprağın sosyal medya hesapları söylendiği gibi çok şişirildi. Fake aboneler fake beğeniler ... Çocuğa başarısının yanında fake bir takviye yapıldı. Maalesef bir çok ünlünün başı bu durumla ilgili dertte. Kendilerini olmayan bir sanal alemde kral gibi görüyorlar. Hal böyle olunca başarılı olan bu çocuk saçma sapan konuşmalar yapması normal. Baksanıza çocuk bize değer veren takıma geçmek istiyoruz diyor. Unutmayalım kawasaki kimseye vermediği değeri kenan ve toprak için verdi.. Motosikletin üzerine osmanlı tuğraları yok türk bayrakları kocaman türkish yazıları vs.. Sonra çıkıp bu takım bana değer vermiyor diyor.

    Bu işleri en iyi Kenan biliyor.. Takımlar arasında duygusal veya manevi bir bağlantı yoktur. Bu motogp pilotlarındada bu şekildedir. Takımlar bizim gibi bir pilotun videolarını izleyerek abisine bakarak bir adama değer vermezler. Toprak yamahanın kendisine değer verdiğini düşünüyor... Yönlendirilmiş çok belli. Yani haberde gösterilmek istenen gibi bir maneviyat bizimkilerdede yok. Parayı yamaha basarsa toprak yamahaya kawasaki basarsa kawasakiye gider. Zaten yıllardır kenan hep yamahaya yakındı fakat bir türlü son aşamada anlaşamayıp kawasakiye dönüyordu. Takımlarda profesyonel düşünüyor takımda 5 yıldır profesyonel olarak aynı kategoride yarışan jonathan rea varken ssp deki şampiyonlarının ittirmesi ve tavsiyesi üzerine sbkya alınan ve sezonun yarısını sakatlıkla geçiren bir genç yeteneği bu yarışa çıkarmak onlar için bir riskti. O koltukta oturup tecrübe kazanmadan pistlerde abilerini izlemeden ben daha iyi sürerdim bakın en iyi sıralamayı ben yaptım demesi çok yanlış.

    Umarım toprak etrafındaki kötü tayfadan kurtularak kendi kararlarıyla yeteneğine yön verebilir.
    Kanji, RoofRoof ve sailor33 bunu beğendiler.

  10. #10
    YBRMANİA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Kasım 2011
    Şehir
    AnTALYA
    Motosikleti
    HONDA CBR 1000RR(14)-YAMAHA YBR(12)
    Toprak gerçekten çok yetenkli bir çocuk,Tamam kendi başına kararlar alsın isteriz ama,Malesef birileri ön ayak olmadıkça bu seviyelere gelemzdi.Eminim ülkemizde yüzlerce Toprak vardır.Ama spora sporcuya önem veren yok.Toprakı da anlıyorum bu seviylere gelmesini sağlayan abisine saygısızlık yapmak istemz.Milletvekili olduktan sonra bende KNN54 ü takibi bıraktım.hoşlanmıyorum artık.

    Kıssadan hisse ülkemizde bi yerlere gelmek için sağlam tanıdıkalr lazım.Zira diğer ülkeler bize sporcularımıza ilgili değiller.
    Yamaha YBR-125 2008/Honda DYLAN 2008/Honda CBF-150 2011/Kawasaki ER-5 2005/Yamaha fazer8 2011/YAMAHA YZF R1 2010/YAMAHA YZF R1 2014/HONDA CBR 1000RR 2014+YAMAHA YBR-125 2012

  11. #11
    ero__ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Mart 2005
    Zaten Yamaha'ya geçecekti. Kenan'ın yamaha ile yarışçı yetiştirmeye başlamasından durum renk vermişti. Liseli tribi falan yok yani

  12. #12
    juniorR1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Mart 2004
    Şehir
    alanya
    Motosikleti
    yuzme,motosiklet,bilgisayar
    Buradan bilmeden bom boş yorum yapanlara yazım Yaşanan olayı bilmeden hemen insanları gömmekten zevk mi alıyorsunuz ???? Toprak WorldSBK Dünya şampiyonasında arka arkaya 7 Podyum görmüş Toplam'da 9 podyumu vardır.22 Yaşında Birincilik çok yakın Bu başarıdır...Kawasaki'dan Ayrılma nedenine gelince Suzuka 8h yarışlarına çağırıp antrenmanlarda en hızlı zamanı elde edip yarış günü sen yarışmayacaksın sadece izle demeleri doğru mu ? bence saygısızlık Tüm Türkiye sabah 05:00'de ekran başına geçti Toprağı izlemek için 8 saat boyunca bir kere bile imkan vermeyen takım dalga geçer gibi görüşelim 2020 için kusura bakma Her yerden teklif yağıyor Yamaha MotoGP'de takımı olan tecrübeli ekibi ile bize daha yakın geldiği için seçimi oraya kaymıştır...Ayrıca Toprak artık seçim yapma özgürlüğü vardır yani artık söz sahibidir... 2018-2019 sezonu henüz bitmeden 9 podyum Başarı değilde ne bırakın'da bizi kaale almayan terbiyesizlik yapanların hadlerini böyle Kawasaki'den ayrılarak verelim hala Kawasaki Toprağın peşinen koşarken...Ben inanıyorum ki doğru karar verildi Hakkında hayırlısı olsun Yamaha resmi olarak açıklanmadı ama ağırlık o yönde inşallah Dünya Şampiyonu olacak kapasitede Toprak ve her geçen gün daha da hızlanıyor izleyip hep birlikte göreceğiz yolun açık olsun Toprak TR54
    Dr.Aequitas bunu beğendi.
    MOTOSİKLET ÖZGÜRLÜKTÜR

  13. #13
    valeros46 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Ağustos 2017
    Alıntı juniorR1 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Buradan bilmeden bom boş yorum yapanlara yazım Yaşanan olayı bilmeden hemen insanları gömmekten zevk mi alıyorsunuz ???? Toprak WorldSBK Dünya şampiyonasında arka arkaya 7 Podyum görmüş Toplam'da 9 podyumu vardır.22 Yaşında Birincilik çok yakın Bu başarıdır...Kawasaki'dan Ayrılma nedenine gelince Suzuka 8h yarışlarına çağırıp antrenmanlarda en hızlı zamanı elde edip yarış günü sen yarışmayacaksın sadece izle demeleri doğru mu ? bence saygısızlık Tüm Türkiye sabah 05:00'de ekran başına geçti Toprağı izlemek için 8 saat boyunca bir kere bile imkan vermeyen takım dalga geçer gibi görüşelim 2020 için kusura bakma Her yerden teklif yağıyor Yamaha MotoGP'de takımı olan tecrübeli ekibi ile bize daha yakın geldiği için seçimi oraya kaymıştır...Ayrıca Toprak artık seçim yapma özgürlüğü vardır yani artık söz sahibidir... 2018-2019 sezonu henüz bitmeden 9 podyum Başarı değilde ne bırakın'da bizi kaale almayan terbiyesizlik yapanların hadlerini böyle Kawasaki'den ayrılarak verelim hala Kawasaki Toprağın peşinen koşarken...Ben inanıyorum ki doğru karar verildi Hakkında hayırlısı olsun Yamaha resmi olarak açıklanmadı ama ağırlık o yönde inşallah Dünya Şampiyonu olacak kapasitede Toprak ve her geçen gün daha da hızlanıyor izleyip hep birlikte göreceğiz yolun açık olsun Toprak TR54
    Burası bir forum sitesi, "forum" kelimesi herkesin burada konuşma hakkına sahip olduğu anlamına gelir. Başkalarının görüşlerine katılmak zorunda değilsin ama bunu biraz daha saygı çerçevesinde ifade etmen gerekir. "bomboş yorum yapmak" şeklinde değerlendirmek hoş değil. Konu ile ilgili olarak zaten yaşananlar yazılmış. Toprak en iyi bağımsız pilot. Kesinlikle fabrika takımında yarışacak hatta şampiyon olacak potansiyel var. Kawasaki' nin tavrı hoş değil tabi ki ama şöyle bir durum var: yarıştan 1 gün önce yarışmayacağı Toprak' a söylenmiş. Toprak da konuyla ilgili olarak yarıştan sonra Instagram hesbından gayet güzel ve kararında bir mesaj yayımladı. Ama hemen arkasından gelen Türkçe yorum sanki başka bir ağızdandı ve düzensiz bir mesajdı. Türk bayrağını dalgalandırması, umarım bir gün milli marşı da okutması güzel duygular tabi ama bu "had bildirme, gününü gösterme.." gibi tavırla komik duruma düşmeye gerek yok. Kawasaki' yi terketme gibi ifadeler de doğru değil. Pucetti Racing takımı Kawasaki ile yarışma kararı alıp yarışlara öyle katılıyor. Kawasaki' den kimse "yalvarırız, Toprak Kawasaki ile yarışsın" demiyor. Kaldı ki kawasaki takımı Pucetti Racing' e rakip olmasına rağmen her zaman destek oluyor. Podyumlarda teknik ekipmlerin birlikte poz verdiklerini, tebrik ettiklerini görüyoruz. Bir başka konu da: "Rea, Toprak kadar rekabetçi takım arkadaşı istemediğinden Toprak yarıştırılmadı" saçmalığı. Rea 2 yıldır her yarışta Toprak' la yakından ilgileniyordu (konu ile ilgili olarak hem Toprak' ın hem de Sofuoğlu'nun defalarca instagram paylaşımını gördük)
    Özetle, kawasakinin tavrı hoş değil, ama biz asarız keseriz görecekler günlerini gibi tavır takınmak ne bize ne de Toprak ile Sofuoğlu' na yakışmaz ve komik duruma düşürür. Gider anlaşırsın başka takımla ya da anlaşamazsan da seneye Pucetti Racing olarak Kawasaki motosiklet yerine Yamaha ile yarışlara çıkarsın. Konuyu dünya meselesi haline getirmeye gerek yok. Moto GP' de Rossi istemedi diye Zarco takıma gelemedi. Kimse ortalığa düşüp ağlayıp sızlamadı. MotoGP seviyesinde bile bunlar yaşanabiliyor. Toprak bir tecrübe edindi, kariyeri daha sağlam ilerleyecek belki bundan sonra. Toprak sadece işine konsantre olsun, biraz PR konusunda aktif olsun, e bi de İngilizceyi de daha fazla geliştirsin eminim onu şampiyon olarak alkışlayacağız.
    Siyahi bunu beğendi.

  14. #14

    Üyelik
    18 Eylül 2016
    Takım değiştirmesi elbetteki normal, kimse Toprak'ı küçümsemiyorda ama bu açıklama doğru ise hala yarıştığı takıma giydirmesi profesyonellikten çok uzak ve kendi kariyerine zarar verir. Yamaha'ya yakınım diyor şimdi Yamaha'daki yönticiler düşünmez mi bu adam yarın bize de medyada giydirebilir markamıza zarar verebilir diye.

    Kaldı ki Bugün hem Kenan Sofuoğlu hem de Toprak bulundukları yerlere kawasaki sayesinde geldiler. Diğer markalar kapıda bekliyorlardı da kawasaki'yi mi seçti. Bugün şartlar farklı olabilir, daha iyi teklifler almış olabilir ya da kawasaki ile anlaşamıyor olabilir ama profesyonel bir şekilde kariyerim için böylesi daha doğru diyip ayrılsa çok daha şık olurdu.

  15. #15
    arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2018
    bir insanı fenomen derecesinde savunan kişilerin onlara karşı normalden farklı hisler yaşadıgını düşünüyorum.

    kenan ve toprağa aşık bir tayfa var cunku.

    kenan ı sevmem; sevmem dedıgım de laf yapan tayfa kenan'ın "senator" olduktan sonra yaptıklarına ses edemedi..

    toprak ile bir sorunum yok, umarım basarılı olur ancak boyle salakca davranırsa fazla ömrü olmazbu sektörde.

  16. #16
    DKN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ocak 2013
    nerden biliyosunuz kawasakınin gitsin diye belki bilerek yarışa çıkarmadığını ? işten kovuyorum seni derler de, sen kovmuyosun ben kendi isteğimle çıkıyorum derler ya hani bizim filmlerde
    retox70 bunu beğendi.

  17. #17
    retox70 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Nisan 2006
    Şehir
    KOŞUYOLU-İSTANBUL
    Bom boş bir yorumda ben yapayım. Toprağın etrafındaki gereksiz , profesyonel olmayan insanları uzaklaştırması gerekiyor. Zamanında alt kategorilerde nal toplattığı adamların kendilerini geliştirip Moto GP de yarışlarını, başarılarını uzaktan seyretmek istemiyorsa akıllı olmalı.

  18. #18
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    08 Mayıs 2018
    Kawasaki kullanıyorum. ZMoto ve Senatör Kenan Sofuoğlu yüzünden sevmiyorum Kawasakiyi. Bir şirket bu kadar mı vizyonsuz olur.

  19. #19

    Üyelik
    21 Kasım 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    Toprak çok yetenekli, bu gereksiz trip yüzünden kariyerine ket vurmaz umarım.
    Yamaha'ya çok güvenmesin. MotoGP'de 3 yıldır saç baş yolduran, tarihte bir ilk olarak fabrikadan adam yollayıp pilotlardan kamera önünde özür diletecek kadar zora düşen, bu esnada elmas madeni kadar değerli konumdaki eski bir Magneti Marelli çalışanını da WBSK takımında unutan bir takım. Potansiyel bir MotoGP dönüşü için tüm kaynaklarını buraya yönlendirebilir.
    Kawasaki tek noktaya giriyor, Suzuka'ya bile kaç sene sonra geldi adamlar, tek mermi ile gidiyorlar.

    Suzuka'da yarıştırılmaması da elbette sinir bozucu bir tecrübe olmuştur, ama arkasındaki gerekçeler de son derece geçerli. En hızlı antreman zamanının da hiç ama hiç bir önemi yok. Bir saat motosiklet yarışı cinayet gibi bir şey, açık konuşayım ben de haftasonu boyunca "ulan Toprak düşer mi" diye düşünüp durmuştum. Elimde Rea varken ben de yavaş ama garantici Haslam'ı öncelikli tutardım.

  20. #20
    arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2018
    Profesyonel bir bakış açısına sahip olmalıydı; haklı ya da haksız tartışılır.

    Kenan gibi 600cc ile coluk cocuk ile yarışır 30una kadar artık.


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)