Troya'nın UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne kabulünün 20.yıldönümü ve Avrupa'da Kültür Mirası Yılı ilan edilmesi nedeniyle 2018, 'Troya Yılı' ilan edildi.

2018 Troya Yılı boyunca Çanakkale, uluslararası işbirlikleri ve kültür, sanat, bilim ve spor etkinlikleri ile dünyanın buluştuğu bir merkez olmayı sürdürüyor.

Çanakkale Valiliği, Troya Yılı kapsamında Türkiye'nin ilk Off-Road Kulübü İSOFF tarafından organize edilen Baja Troia'a ev sahipliği yapıyor.

5 Organizatör Ülkenin katıldığı 6 ayaklık Uluslararası bir Off-Road Yarış Serisi olan EAST EUROPEAN TOUT TERRAIN SERIES'in 5. Ayağı olan BAJA TROIA TURKEY, ilk kez 2017 yılında İstanbul Off Road Kulübü tarafından Türkiye'ye getirilmiş ve Çanakkale'de koşulmuştu.

4 Ekim Perşembe günü Çanakkale Troya Atı'nın önünden motosikletlerin ve Ralli araçlarının Seremonik Startı ile başlayan Baja Troia Turkey yarışları 7 Ekim'e kadar Gelibolu ve Kuzey Ege Bölgesinde yer alan parkurlarda devam edecek.

4 – 7 Ekim tarihlerinde Çanakkale'de düzenlenen BAJA TROIA TURKEY'de organizatör kulüp İstanbul Off Road Kulübü İSOFF, özellikle yabancı yarışçıların efsanelerden duyduğu Troya Antik Kentini tanıtmak için 6 Ekim Cumartesi günü Yarış normal etaplarına Troya'yı da ekledi. Yabancı basın mensuplarının da görüntü alacağı bu aktivite, Troya Yılı kapsamında yürütülen uluslararası tanıtım çalışmalarında Çanakkale'nin tarihi ve kültürel değerlerini tanıtmak için eşsiz bir fırsat olacak.

Ralli ve Motosiklet Kategorilerinde koşulan 4 günlük yarışta, Türkiye'nin önde gelen otomobil ve motosiklet yarışçıları ve aralarında tanınmış İtalyan yarış takımı RALLIART'ın da yer aldığı yabancı ekipler start alıyor. İtalya, Yunanistan, Bulgaristan, Romanya, Sırbistan ve İsrail'den ekiplerin yanı sıra Türkiye'den de Ralli Kategorisinde geçtiğimiz sene BAJA TROIA TURKEY'de birinci olan Ahmet Ünlü, Vural Ak, Kenan Çarpışantürk, Bant Boru adına İlayda Hancı gibi tanınmış isimler yarışa katılırken Motosiklet Kategorisinde Malik Akkafa başta olmak üzere önemli isimler yarışa dahil oluyor.

Özel geziler ve kültür turlarıyla zenginleştirilecek yarış düzenlenecek ödül töreni ile sona erecek.

haberler.com