Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Baja Troia start aldı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    hachiko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Şubat 2017
    Şehir
    Kocaeli
    Motosikleti
    Piaggio X9 500
     
    Baja Troıa Turkey'in seremonik startı Truva Atı önünde verildi. Start almak için uzun kuyruk oluşturarak bekleyen yarışçıların arabaları, Çanakkaleliler tarafından büyük ilgi gördü.

    Baja Troıa Turkey’in seremonik startı, görkemli bir organizasyonla birlikte Truva Atı önünde yapıldı. Uluslararası bir yarışma olan organizasyona Çanakkale’nin ev sahipliği yapmasıyla birlikte yarışmaya olan ilgi de arttı. Ralliye, Türkiye’den tanınmış otomobil ve motosiklet yarışçılarının yanı sıra, İtalya’dan 10, İsrail’den 2, Romanya’dan 3, Yunanistan’dan 4, Sırbistan’dan 2, Bulgaristan’dan 4, Kıbrıs’tan 4 yarışçı katıldı. Kordon Boyu’nda bulunan Truva Atı önünde yapılan start organizasyonuna Vali Yardımcısı Turan Yılmaz, Emniyet Müdürü Celal Sel, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürü Mevlut Özyanık, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu İl Temsilcisi Mustafa Kansu katıldı. Verilen startlar ile yola çıkan yarışçılar, KİPA AVM önündeki Özel Seyirci Alanına geldiler. Servis alanı, Ralli Merkez ve Özel Seyirci Alanını dolduran seyircilerin tezahüratı ile yan yana ikişer olarak start alan yarışçılar, dev projektörlerle aydınlatılmış ve özel engellerle donatılmış Offroad Yarış Parkurunda, Sıralama Turları için kıyasıya mücadele ettiler.

    Nefes kesen yarış…

    Motosiklet sınıfında en iyi zamanları 5:12 ile M2 sınıfında KTM ile yarışan Murat Yazıcı, 5:18 ile Quad sınıfında Can-Am ile yarışan Haktan Özkul ve 5:18 ile M1 sınıfında KTM EXC ile yarışan Murat Korkmaz yaptı. Ziya Güler 4’üncü en iyi zamanı ve Romanya’dan katılan FloreaLonutMihai 5’inci en iyi zamanı yaptı. Ralli sınıfında en hızlı zaman 04:48 ile Bulgar Yarışçı ekip VladislavVelkov – IliyanGeorgiev / Can-Am’ın oldu. 2’nci en iyi zaman yine bir Bulgar ekibin oldu. TsankoTsankov – ZomitsaTodorova Can-Am araç ile etabı 4:49 dakikada tamamladılar. 3’üncü sırada bir Türk ekip yer aldı. Can-Am ile yarışan Saim Tekin – Erkan Tekin ikilisi 5:01 ile finişe geldiler. 4’üncü sırada yine bir Türk ekip Ahmet Baştaş – Doğa Koyuncu Land Rover ile etabı tamamlarken, Sırp ekip Vladimir Vujosevic – Alexandar Djurovic ekibi Jeep marka araçları ile etabın en iyi 5’inci zamanını yaptılar.

    Troya’da önce yarış, sonra ziyaret

    4 gün sürecek yarışta, Yarışçılar 5 Ekim Cuma günü Paris, Homeros, Ilion, Troia etaplarını geçerek Servis Alanına gelecekler. 6 Ekim Cumartesi günü 08.30’da konvoy halinde KİPA Servis alanından hareket edecek araçlar Truva Antik Kentine ulaşacaklar. Orada yetkililerden bilgi alıp, kısa bir tur yaptıktan sonra bir sonraki Özel etapları için start alacaklar. Cumartesi günü toplam 170,58 km Özel etapta yarışılacak. Gece yine seyirciler için KİPA’da Özel Seyirci Etabı koşulacak.7 Ekim Pazar günü ise toplam 135,77 km yarışan ekipler, yine KİPA Seyirci Etabını tamamladıktan sonra konvoy halinde Ödül Töreninin yapılacağı Çanakkale Truva meydanına gelecekler.



    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    21 Mayıs 2018
    "İtalya’dan 10, İsrail’den 2, Romanya’dan 3, Yunanistan’dan 4, Sırbistan’dan 2, Bulgaristan’dan 4, Kıbrıs’tan 4 yarışçı katıldı"




    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)