Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Formulaz etkinliğinde Kenan Sofuoğlu arabasıyla takla attı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Nisan 2003
     
    Rize’de 5’incisi düzenlenen ‘Formulaz’da ünlü motosikletçi Kenan Sofuoğlu arabasıyla takla atarken parkurdaki ‘Uçuruma düşmek yasaktır’ tabelası dikkatleri çekti.

    ‘Formula giderse Formulaz gelir’ sloganıyla yola çıkan Red Bull, bu yıl da tahta arabalarla düzenlenen ve ‘Formulaz’ adı verilen yarışlara ev sahipliği yaptı. Tunca Belediyesi ile ortaklaşa gerçekleştirilen etkinliğe, değişik türlerde 67 tahta araba katıldı. Yarışlar, 18-40 ile 40 ve üzeri yaş kategorisi olmak üzere iki ayrı grupta yapıldı. Yarışmacılar, kendi tasarımları olan ve sırma teli dışında metal aksamın yasak olduğu birbirinden ilginç tahta arabalarla yarışa katıldı.

    Formulaz yarışlarında alınan güvenlik önlemleri de dikkat çekti. Eğimli yolda yarışmacıların uçuruma düşmemesi için yol boyunca kenarlara saman balyaları yerleştirildi. Lastik ayakkabı ve kıl çorap giyen yarışmacılar kask, kolluk ve dizlik taktı. Yol boyunca, ‘Dikkat tahta araba çıkabilir’, ‘Uçuruma düşmek yasaktır’, ‘Sollama yapmak yasaktır’ ve ‘En keskin viraj 53 metre geride kaldı’ yazılı ilginç tabelalar dikkat çekti. Zaman zaman şiddetini artıran yağmur altında yapılan yarışlarda, kiminin tahta arabasının tekeri çıktı, kimi yoldan çıkıp seyircilere çarptı.

    Sofuoğlu takla attı

    Bu yıl yapılan etkinliklere dünyaca ünlü motosikletçimiz Kenan Sofuoğlu, Yağız Avcı ve Bahadır Gücenmez de katıldı. Yağız Avcı ve Bahadır Gücenmez starttan hemen sonra ters dönerken yarışı önde götüren Kenan Sofuoğlu’nun kullandığı tahta araba fren sistemi kilitlenince araç takla attı.

    Yara almayan Sofuoğlu yarışı tamamlayamadı. Yarışlar sonucunda ilk 3’e girenlere Cumhuriyet altını ile kiloları ağırlığında Red Bull hediye edildi.

    Kaynak: Milliyet



    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Felon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Nisan 2010
    Doğu karadenizin geleneksel çocuk oyuncağıdır bu tahta arabalar Marangoz bi akrabamız bana bi tane yapıp hediye etmişti zamanında.Az binmemişimdir Yarışma ismide çok yaratıcı olmuş ,çok güldüm

  3. #3
    Gökhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Haziran 2006
    Şehir
    Rize
    Motosikleti
    F 650 GS
    Hafta sonu ordaydım ama geç kalınca Kenan'ı kaçırdık. Evet zevkliydi. Özellikle bizim arkadaş sondan birinci olup, önde giden araçların sıçrattıgı çamurdan yüzü görünmeyecek duruma gelince baya zevk aldım. Öyleki krize girdik resmen hahahahaha

  4. #4
    acemi çaylak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Temmuz 2012
    Şehir
    Ankara
    Ağırlığınca Red Bull da iyiymiş.

  5. #5
    Osm@n - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Ekim 2015
    Şehir
    Kastamonu
    Motosikleti
    KTM DUKE 250 - 2016

    Binmesini öğrenemedi gitti!



    Dünya Supersport Şampiyonu motosikletçi ve AK Parti Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu,
    Rize'nin Ardeşen ilçesinde düzenlenen 10. Geleneksel Formulaz Tahta Araba Şenliği
    sırasında hafif yaralandı.


    İlçeye bağlı Tunca beldesinde Belediye Başkanlığı ile Redbull tarafından organize edilen ve Formula-1 yarışlarına atıfta bulunularak
    "Formula giderse Formulaz gelir" sloganıyla gerçekleştirilen şenliğe, yarışmacılar kendi tasarımları 88 tahta arabayla katıldı.
    Önceki senelerde olduğu gibi bu yıl da şenliğe katılan ve tahta arabayla yarışan Sofuoğlu, grubunu birincilikle tamamladı.

    Grup birincilerinin yer aldığı final yarışı sırasında Sofuoğlu'nun kullandığı tahta araba, yol kenarına güvenlik amacıyla
    konulan saman balyalarına çarptı. Bunun üzerine aracın direksiyon olarak kullanılan aparatı, Sofuoğlu'nun çenesine çarptı.
    Hafif yaralanan Sofuoğlu'na, olay yerindeki sağlık görevlileri müdahale etti.

    Sofuoğlu'nun daha sonra kendi imkanlarıyla Rize Devlet Hastanesine gittiği, kontrollerinin ardından taburcu edildiği öğrenildi.

  6. #6
    kefkes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Temmuz 2015
    Biri forumun tarihini ayarlasın, noluyor!

  7. #7
    oznkrçm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Eylül 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    RAMZEY 100-YBR 250-CBR 250-CBF 600-VFR 800
    5 yılda bir kaza yapıyor demek ki.

    Artık kısmet 15'inciye.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler