Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Valencia Grand Prix'sini İspanyol pilotu Jorge Lorenzo kazandı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Nisan 2003
     
    MotoGP Dünya Şampiyonası'nın 18. ve son yarışı Valencia Grand Prix'sini, Movistar Yamaha'nın 2017'den itibaren Ducati takımında mücadele edecek İspanyol pilotu Jorge Lorenzo kazandı.

    Repsol Honda pilotu Marc Marquez'in şampiyonluğu garantilediği motosiklet yarışlarının en önemli organizasyonu MotoGP'de sezonun kapanış ayağı, İspanya'nın Valencia kentindeki 4 kilometrelik Ricardo Tormo Pisti'nde, 30 tur üzerinden yapıldı.

    "Pole pozisyonu"ndaki Jorge Lorenzo, liderliğini, starttan bitişe kadar korudu. 2010, 2012 ve 2015'te şampiyonluğa ulaşan 29 yaşındaki pilot, 45.54.228'lik derecesiyle sezonun 4'üncü, MotoGP kariyerinin 44. birinciliğini elde etti. 2008'de MotoGP'ye adım attığı Yamaha takımıyla 156 yarışa katılan Lorenzo, 2017 ve 2018 sezonlarında Ducati'de yarışacak.

    Vatandaşının 1.1 saniye arkasında finişe gelen Marc Marquez 2'nci, liderden 6.6 saniye sonra damalı bayrağı gören Ducati'den Andrea Iannone ise 3'üncü oldu.

    2016 MotoGP Dünya Şampiyonası'nda pilotlar klasmanının ilk 5 sırası şöyle oluştu:

    1. Marc Marquez (İspanya) - 298 puan
    2. Valentino Rossi (İtalya) - 249
    3. Jorge Lorenzo (İspanya) - 233
    4. Maverick Vinales (İspanya) - 202
    5. Andrea Dovizioso (İtalya) - 171

    Kaynak: Haberturk







    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    boy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Eylül 2003
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    2016 Aprilia RSV4 RF
    Lorenzo Ducati'ye geçmekle kariyerinin en kötü kararını vermiş bulundu. Bunun örneklerini daha önce gerek Rossi ile gerekse Hayden ile gördük. Ducati gibi dengesiz bir motoru ancak Stoner gibi bir manyak kullanabilir. Rossi'nin Ducati ile 2 sene geçmişi oldu ve direk şahsi eleştirileri oldu Ducati ile ilgili. Yamaha'ya geçer geçmez yarışlardaki farkını ortaya koydu. Lorenzo çok iyi bir yarışçı, yazık oldu. Aksini düşünenler 2017 sezonunu sıkı takip etsin. Bu arada şimdiden söyleyeyim Maverick Vinales bu senenin favorisi olacak Yamaha takımı ile.
    oialdemir bunu beğendi.

  3. #3
    toomuchcc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Mart 2006
    Yalnız Audi Ducati'yi satın aldıktan sonra işler değişti orada. Rossi ve öncesindeki eski Ducati yok artık. Hatta bu duruma Rossi de değinmişti eski bir röportajında (link). Aynı videoda İtalyan üreticiyi Japonlarla kıyasladığı bir yer de mevcut (link). Almanların olaya bakışı Ducati'yi değiştirmeye başladı, açıkça görülebiliyor bu. Audi Lorenzo'yu takımda görmek istedi ve yüksek bir meblağ teklif etti. Lorenzo da özellikle Rossi'den ötürü Yamaha'dan ayrılmayı düşünüyordu zaten. Olabilecek en mantıklı geçiş olmuş oldu aslında. 2017 yılı için ürettikleri motor virajlarda daha kıvrak olabilirse, bir de Lorenzo hırs yapıp kendisini bazı konularda geliştirebilirse (özellikle de ıslak zeminde sürüş) o zaman çok acayip şeyler görebiliriz. Tabi tam tersi olur da Lorenzo bir iki kötü sonuç alır ve sonrasında bu seneki gibi bir koyverme psikolojisine girerse o zaman fena

    2017'de Rossi bir şampiyonluk daha alır umarım. Başarabileceğini kendi de biliyor ama olamadı bir türlü. Umarım önümüzdeki sene gerçekleşir.

  4. #4
    Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Ocak 2008
    Şehir
    France
    Motosikleti
    Honda
    Lorenzo çok iyi bir pilot.
    Ducati'de de büyük başarılara imza atacağına inanıyorum.
    Hatta yamaha için büyük kayıp diyebilirim.
    Şampiyonluk olur mu?
    Zor.
    Honda diğer yarış takımlarından çok ileride. Tek eksikleri iyi bir pilottu. Onu da Marquez'i alarak tamamladılar.
    Bu manyak Honda'nın üstünde oldukça şampiyonluğu kolay kolay kimseye kaptırmayacak gibi görünüyor.
    Ducati büyük ilerleme kaydettiğini son yarışlarda herkese gösterdi.
    Ama honda ve Marquez kolay kolay yıkılmayacak bir ikili oldular.
    Bu nedenle zevkli bir yarış sezonu geçireceğimizi şimdiden söyleyebilirim.
    Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
    Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)

  5. #5
    boy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Eylül 2003
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    2016 Aprilia RSV4 RF
    Audi gibi bir dev otomobil markasının Ducati gibi ufak bir motosiklet markasını 1 milyar dolara almasının altında başka nedenler var. Bu alımın GP dünyasına etkisi olacağını sanmıyorum. Zamanında VW de Lamborghini'yi almıştı. GP'deki en güçlü takım Honda, gerek teknoloji olarak gerekse HRC markası altında Honda'nın bu olaya verdiği önem diğer markalardan çok daha fazla. Suzuki de büyük bir marka olmasına rağmen MotoGP'den senelerce uzak kalmak zorunda kaldı bütçe nedeniyle. Bence Ducati'de çok ciddi eksiklikler var, bunları bulup geliştirmeleri gerekiyor. Kimi aldılarsa başarılı olamıyorlar, Stoner hariç. Evet Lorenzo çok iyi bir pilot, ancak Marquez'in premier sınıfa geçmesiyle bütün taşlar yer değiştirdi. Hatırlayın, Lorenzo'nun premier sınıftaki ilk acemilik yılında motor çok güçlü geliyordu ve devamlı highside olup patlıyordu. Marquez ise ilk acemilik senesinde şampiyon oldu. Yamaha bence Ducati'ye göre çok daha iyi bir yerde, o yüzden Lorenzo bence hata yaptı. Gerçi Rossi ile aynı takımda olması nedeniyle üzerinde ciddi baskı vardı, en azından bu baskıdan kurtuldu. Umarım biraz iddialı bir sezon olur da daha çok keyif alırız.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)