Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Kenan Sofuoğlu Kariyerini Noktaladığını açıkladı!..

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #41
    ibopaşa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Haziran 2012
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    2012 kawasaki 250r(pert)
    Bu kadar zorlu bir hayata bu kadar başarılar elde etmiş gençlerin önünü açmış Türkiye yi farklı bir spor dalına girmesini sağlamış, kendi evladını toprağa vermiş bir sporcu KENAN SOFUOĞLU. Maşallah, yorumlara bakıyorum da kendimden utandım yemin ederim. Herkes saydırmış Kenan Abi nin tavırlarına, konuşmalarına, eleştirecek birşeyler bulmuş. Adam bayrağım diyor İstiklal Marşım diyor kimsenin umurunda değil tabi. Kendi halkından utanan zihinleri sömürgeleşmiş insanlardan ne beklenir ki başka. Şimdi bu adam Almanya yada başka ülke için yarışsa, Mesut Özil gibi, bu zihinsel sömürgeler hemen kendi ülkesini eleştirir yeteneklerimize sahip çıkmıyor diye. Kimse mükemmel konuşmacı olmak zorunda değil, kimse mükemmel olmak zorunda değil karşında edebiyatçı yok Ülkesinde ki zor şartlara sizin gibi vicdansızlara rağmen 5.kere Dünya şampiyonu olmuş bir sporcu var. Velhasıl kelam yaptığı sporun haricinde yapılan her eleştiri karalamadır çamur atmadır, bunu yapan kendini ve milleyetini sorgulamalıdır. 5 kere 5!!!


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #42
    LynXMaSTeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Ağustos 2014
    Şehir
    Balıkesir
    Motosikleti
    Honda CBR 650F
    hayırlısı olsun

  3. #43
    fatih. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Ekim 2011
    Şehir
    izmir
    Motosikleti
    pulsar
    Bir insan Müslüman olunca Ne yazık ki...
    Ne istiyorsunuz lan bu adamdan
    Hangimizin bu adam kadar ülkemize katkısı oldu
    Adam,bayrak diyor vatan diyor marş diyor ALLAH diyor nedir lan sizin derdiniz
    Açık konuşun derdiniz ne kardeşim sizin neye gocunuyorsunuz
    Derdiniz bayrak mı vatan mı ALLAH mı nedir
    fatih.met bunu beğendi.

  4. #44

    Üyelik
    30 Haziran 2012
    Şehir
    kocaeli
    Motosikleti
    Sym gts 250i evo
    Arkadaşlar biraz sakin.
    Kenan gerçektende başarılı bir sporcu. bunu onu en ağır eleştirenler bile kabul ediyor. ancak yanıldığınız bir nokta varki rossi bile en şaşalı dönemlerinde italyanlar eleştirirdi. eleştirmek kötü bir şey değildir hakaret olmadığı sürece. misal bu basın toplantısında dile getirdiği şeyleri bende anlamadım saçmalamış lakin bunun siyasi görüşle alakası yok adam adapazarlı illa başarılı oldu diyede hakan çalhanoğlu ile yapmış olduğu özel yazışmaları sosyal medyaya verecek kadar düşüncesiz bir insanı eleştirmek çok şaşırtmamalı. kendisi dindar biri belli zaten problemde burda. dindarım diyen insanlar daha bir dikkatli olmalı malzeme vermemelidir.
    kendisini kutluyorum herşey bir yana kolay değil başardığı şey. Herkese iyi forumlar...
    zabuzaretta bunu beğendi.

  5. #45
    Atahualpa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Mart 2006
    Şehir
    Izmir
    Motosikleti
    RR 250E-9
    Kenan'ın sorunu yetenekli türk futbolcusu mentalitesinde olması. Bu da eğitimsizliğinden ve vizyonsuzluğundan kaynaklanıyor. Yoksa yeteneksiz olduğunu kimse iddia etmiyor. Görece zayıf bir turnuvada da olsa yeteneksiz adam 5 kez dünya şampiyonu olamaz. Yoldan geçeni alıp yarıştırmıyorlar neticede o pistlerde.

    Nedir bu türk futbolcusu mantığı. "Ben oldum" demek. Küçük gölün büyük balığı olayım demek. Okyanusa girdiğinde (ki bunu bir kere denedi gördü) aslında ne kadar küçük olduğunu gördü. Bu noktada daha fazla çalışıp daha iyisini yapabilme potansiyeli varken ileri adım atmak yerine geri adım atıp başarılı olduğu yerde kaldı. Bknz Hakan Şükür, Bknz Sergen Yalçın. Bir Arda Turan, Bir Enes Ünal hatta ve hatta Tugay Kerimoğlu değil.

    Kendi adıma Kenan'a en kızdığım nokta burası. Yeteneğini zayi etmesi. Lokal bilinirlikten dünya çapında bilinirliğe yükselememesi.(Motosiklet camiasında Marquez mi Kenan mı diye bir anket yapalım %10 Kenan der yurtdışında bilinirlik olarak) Hele hele bunu yapabilecek potansiyeli varken. Tamamen bahanelere sığınıyor bu konuşmasında yoksa kendi de bu yazdıklarımı gayet iyi biliyordur. Bu tarz itirafları kendine yapmak zordur sadece.
    Siyahi, G-Strider ve zabuzaretta bunu beğendiler.

  6. #46
    Siyahi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Eylül 2012
    Şehir
    Denizli
    Motosikleti
    Tenere 660
    Farz-ı Misal Adana'da yaşıyorsunuz. Takımınız Adanasporu çok seviyor bütün maçlarını stad ta izleyip, destek oluyor ve takımınızla gurur duyuyorsunuz. Zorlu geçen 1 sezon sonunda takımınız bir çok rakibini yenerek şampiyonluğa uzanıyor. En nihayetinde Süper Lig kapıları açılıyor. Artık daha güçlü rakiplerle oynayacak (3 büyükler gibi) ve onlara diş söktüreceğine adınız gibi eminsiniz. Çünkü takımınıza güveniyorsunuz. Daha büyük arenalarda Adanaspor bayrak ve flamalarını sallayacaksınız. Ama o da ne!? Şampiyonluk kutlamasının gecesi teknik direktör ve yanında değer verdiğiniz futbolcular bir basın toplantısı yapıyor ve şu sözleri medyaya iletiyorlar. "Biz takım adına Süper Lig'e geçmek istemiyoruz. Aslında çok güçlüyüz hatta bir çok süper lig de oynayan büyük klubü Türkiye Ziraat Kupasında tokatlamıştık. Ama biz Süper Lig e göre daha zayıf olan PTT 1. ligte kalıp her sene şampiyon olmak için tekrar çabalayacağız." Bu açıklama sizde hayal kırıklığı yaşatmazmı? veya bu yaklaşım sizce ne kadar mantıklı? Hatta takımınıza kızmazmısınız?
    İşte buradaki eleştirilerin (hakaret edenler hariç) bir çoğunun sebebide bu. Ama halen içimizde bunu kavrayamayan, hatta eleştirenler için "Fesat", "Nedir LAN derdiniz?" "Pis Kıskançlar" "At gözlüklüler" hatta "Dağılın Davarlar" gibi laflar kullananlar var. Zaten Kenan ın açıklaması "kendine güvenen varsa pistte karşıma çıksında tokatlayayım" bu fanlarının ettiği laflarla eşdeğerdir benim için.
    Neyse eleştirilerimizin amacı onu daha iyi yerlerde görebilmek için. Daha öncede demiştim yine söylüyorum, artık Supersportta kazanması, zayıf rakiplerine fark atıp 1. gelmesi eskisi kadar tat vermiyor. 2003'ten bu yana zaten aynı kategoride. Artık Superbike da Jonathan Rea'yı, MotoGp'de Jorge Lorenzo'yu zorlaması, onlardan sıra kapması bizleri çok daha fazla heyecanlandıracaktır. İsterse podyuma çıkamasın, isterse 7. olsun ama o çetin pilotları tokatlaması benim ve motosiklet yarışlarını izleyen bir çok kişiyi dahada ateşleyecektir. Gerçek Arena orasıdır. 38 yaşımdayım ve 90 lı yıllardan beri motosiklet yarışlarını kaçırmam. Mick DOOHAN, Loris CAPIROSSI, Kevin SCHWANTZ, Alex BARROS bunlar gençliğimin idolleri idi. Bu idoller arasında neden Kenan da yer almasın.
    Kenan'ın bu basın açıklaması açıkçası bende hayal kırıklığı yarattı. Çünkü kendisi diyor " İstesem Moto Gp de yarışırım, şu an beni bir çok Superbike ekibi istiyor." Sadece odaklandığı konu daha fazla Milli marşımızı çaldırmak olduğu için diğer şampiyonalarda yarışmayı düşünmüyor. Varsın olsun Kenan, 35'in de Superbike da şampiyon ol. Zaten bu yarışları bizden başka seyreden yok. Dediğim gibi senin üst klasmanlarda diğer usta pilotları tokatlaman bize daha fazla haz verecek.
    Neyse umarım derdimizi anlatabilmişizdir. Kimse burada birbirine hakaret etmesin, siyasi görüşününden dolayı yargılamasın. Madem hobilerimiz ortak, yapılan eleştirilerede tahammülsüzlük yapmayalım. Her ne olursa olsun Kenan başarılı bir sporcu. Nokta.
    zabuzaretta bunu beğendi.

  7. #47
    watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2005
    Şehir
    Coruscant
    Motosikleti
    speederbike
    Sofuoğlu'nu yerden yere vuranlara da karşıyım, onu yere göğe sığdıramayanlara da. Birisi Sofuoğlu bu ülkenin en önemli sporcularındandır dedi. Kusura bakmayın da, MotoGP veya Superbike gibi motosiklet sporlarının zirvesindeki serilerde başarı göstermemiş birini (Belki yarışsa birkaç sene geçirse başarılı olacaktı, o ayrı konu) Naim Süleymanoğlu, Halil Mutlu gibi olimpiyat gibi dünyanın en prestijli oyunlarında rekorlar kıran atletlerimizle aynı kefeye koymam. Öte yandan, Sofuoğlu'na da başarısız demem. Supersport'ta 5 kez şampiyon olmuş. Tamam, işin zirvesi değil, ama başlangıcı da değil. Ve yine aynı şekilde, kusura bakmasın, MotoGP veya Superbike'da ilk üçe girmedikten sonra "Ben kendimi kanıtlamışım, benle yarışmak isteyen buyursun Supersport'a" gibi bir laf abesle iştigaldir. İyi bir sporcu olduğunu kanıtlamıştır, doğru. Ama en iyisi olduğunu kanıtlamamıştır. "Ben onların hepsini geçmişte geçtim" diyor. Bu şuna benzer, mahalle futbolunda çalım atıp durduğunuz adam ileride Maradona olur, siz ikinci ligde kalırsınız, sonra da "Peh, o da futbolcu mu, ben onu çalımlar dururdum" dersiniz.
    Aslında Kenan'ın bu ve benzeri açıklamaları, içinde birşeylerin çözümlenmediğine, bir nevi kompleks duyduğuna dair işaretlerdir diye düşünüyorum. Kendine güvenen biri, çıkar der ki, Benim elimden geleni bu kadar, üst serilerde de yarıştım, bence teknik sebeplerden başarılı olamadım, ama belki ben yetersizdim. Belki şartlar daha iyi olsa dha başarılı olurdum" dese bence daha makbuldü.
    Öte yandan, Sofuoğlu'nun yeni sporcular yetiştirmek istemesi, onların önünü açmak istemesi takdire şayan ama bu onu çok başarılı sporcu yapmaz. Mesela işinde çok başarısız insanlar vardır, ama karakterleri pırıl pırıldır. Bu ikisinin bir bağlantısı yok. Pist dışındaki artıları artı olmakla beraber pist üzerine yansımaz o artılar.
    ben böyle düşünüyorum açıkçası.
    zabuzaretta bunu beğendi.

  8. #48

    Üyelik
    16 Mart 2014
    Şehir
    Burdur
    Motosikleti
    benelli tnt 250
    motogp'de yarışmayı yemedi geç genç oğlan sen bu ayakları...
    dünyanın en iyi sürücüleri motogp'de bizimki 3.ligde top koşturuyor : )

  9. #49

    Üyelik
    03 Nisan 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    HONDA CBR 600
    kenan cok basarılı bır sporcu ama moto gp ye ramak kala gıtmemek ayrı bır sey cok mantıksız.

  10. #50
    zealous - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Şubat 2010
    Şehir
    izmir- hatay
    Motosikleti
    Honda nc750X
    Abi sabit bir oylama açılsın motosiklet.net ahalisi yapsın referandumunu atalım oylarımızı...

  11. #51
    G-Strider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Temmuz 2005
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Yamaha XMax 250 ABS
    Al kırdın kırdın!

  12. #52
    mehmettayfur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2012
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Artık yok
    Muhterem çok anlamlı laf etmiş.Bizim oralarda,böyle yüksek çözünülürlüklü (HD)lafları:"Osur osur ipe diz" şeklinde özetleriz.
    Sermayesi din olanın rehberi şeytan olur.

  13. #53
    dovahhkin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Eylül 2011
    Şehir
    Bursa-Mudanya
    Motosikleti
    Xmax 250 ABS
    adam küstü beyler

    sıkıntı yapma kardeş çekiliriz
    mrt20 bunu beğendi.
    Suzuki AN125 47000Km,Sym Gts 250ievo 4000km,CBR 125 6500Km, ,Kawasaki Ninja 250R 14000km
    Yamaha Xmax250 ABS 7000km, KTM Duke 200 ABS 3100km Yamaha Xmax250 8000km, Xj6n 18000km Xmax 250 Yollarda..

  14. #54
    Kızıl pars - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ekim 2016
    Şehir
    Londra
    Motosikleti
    Bisiklet
    İnsan ister istemez bir de MotoGP şampiyonumuz olsa ne güzel olurdu diyor ama hepsini aynı kişiden beklememek lazım.
    Genel olarak sporla, özel olarak da motor sporlarıyla ilgili karnemiz pek iç açıcı değil.
    Kişisel çabalar, yetenekler ya da istisnalar çıkıyor, onlar ile avunuyoruz.

  15. #55

    Üyelik
    17 Aralık 2012
    Şehir
    Ankara
    Neyi bırakmış?

  16. #56
    G-Strider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Temmuz 2005
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Yamaha XMax 250 ABS
    Kenan! Oğlum çıldırtma bizi!

  17. #57
    mrt20 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Aralık 2011
    Şehir
    Denizli
    Alıntı zaferce adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Neyi bırakmış?
    mütevaziliği.
    zabuzaretta bunu beğendi.

  18. #58
    psyche - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Aralık 2011
    Şehir
    Wrocław
    Motosikleti
    CBF 600
    "BENİM DERECEMİ KİMSENİN YAPABİLECEĞİNE İNANMIYORUM"

    "BUGÜN İSTESEM MOTO GP'DE BİR TAKIM BULABİLİRİM"

    "KARIYERIMI NOKTALADIM " >>> "KAZANABİLDİĞİM SÜRECE MOTORUN ÜZERİNDE OLACAĞIM"

    Insallah
    zabuzaretta bunu beğendi.

  19. #59
    ufukt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Eylül 2016
    Şehir
    Hadımköy
    Alıntı gursus adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ferrariler havuzlu villalar o biçim evler ... kazanıyor helal olsun kendi parası istediği gibi harcasın bize laf düşmez...

    ama mübarekler yaptığı paylaşımlarda yer sofrası,simit,yumurta,başı örtülü bi teyze var diye mütavazi bir adam mı olunuyor?

    ben hergün yerde kahvaltı yapıyorum,bitane simit yutarım bunları fotolayıp sosyal medyaya yüklesem bende mütevazi olurmuyum? bu mu mütevazilik?

    Allah çarşısına pazar versin,bence mütevazi bir sporcu değil,siyasete girmesini isterim o gönül verdiği koşulsuz biat ettiği parti ile,isterim yani isterim ki gün gele Hakan Şükür gibi halka mal olmuş birinin siyasetten ağzının yandığı gibi onunda yana.
    O villa sen de olsa selam bile vermezsin. Mevzu yerde yemek yemek değil mevzu o şartlarda yaşayıp bu kadar mütevazi olabilmek. Lütfen artık kavrayın şu mantığı...
    Lojistisyen.net/forum ¯\_(ツ)_/¯

  20. #60
    KUVVETMİRA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Temmuz 2008
    Şehir
    ankara
    Motosikleti
    xt 600
    yarışlardan pek anlamam ama;
    yüzyüze görüşülen insanlar bile yıllarca gerçek manasıyla tanınamazken televizyonda 3-5 dakika izlenen birini tanıdığını, mütevazi ya da kibirli olduğunu iddia etmek abesle iştigaldir.
    tartışma bu bilgiyi dikkate alarak yürümeli.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)