Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Assen pistindeki MotoGP yarışını Valentino Rossi kazandı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Nisan 2003
     
    2015 MotoGP Şampiyonası’nın Hollanda’nın Assen pistinde gerçekleştirilen 8. yarışını Yamaha sürücüsü Valentino Rossi kazandı.

    Yarışa pole pozisyonundan başlayan Rossi, 7 tur kala liderliği Repsol Honda’dan Marc Marquez’e kaptırdı. Yarışın son bölümünde iki sürücü arasındaki yakın mücadelede Rossi son 3 tur kala bir kez daha liderliği ele geçirerek yerini korudu ve damalı bayrağı ilk sırada gören isim oldu.

    Son turdaki şikana iki sürücü geç frenle girdiler ve yan yana geldiler. Buradaki temasta Rossi pist dışından devam ederek yarışı kazanırken Marquez ikinci sırada yarışı tamamlamış oldu.

    Rossi bu sene kazandığı 3. zaferle şampiyonadaki liderliğini korumuş oldu.

    Son 4 yarışın galibi Jorge Lorenzo, 8. sıradan başladığı yarışta ilk turdaki yükselişi ile 3. sıraya çıktı ancak devamı gelmeyince 3. sırada kalarak podyumu tamamlayan isim oldu.

    Ducati’den Andrea Iannone 4. olurken çok yakın geçen 5.lik mücadelesinde kazanan Pol Espargaro oldu. Yarışı 5, 6, 7, 8. sıralarda tamamlayan Espargaro, Crutchlow, Smith ve Pedrosa sadece 0.4 sn içerisinde yer aldılar.

    Kaynak: TRF1.net


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    LynXMaSTeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Ağustos 2014
    Şehir
    Balıkesir
    Motosikleti
    Honda CBR 650F
    Resmen kendi eliyle vermiş 1. liği


  3. #3
    rebirth - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Eylül 2014
    Sezonun 8 yarışını da izleyen biri olarak birkaç görüşümü paylaşayım;
    bu yarışı izlerken de ilk turda Marquez Rossi'nin arkasına geldiği andan itibaren Marquez acaba yine nerde girmemesi gereken bir yere girecek, acaba nerde geç frenajdan dolayı hata yapacak diye bekledim.
    Sezonu takip edenler bilir, bu sezon 3kere yarış dışı kaldı,fazla riske giriyor yarış içinde, geç frenajla pist dışına da çıkıp düştü, viraja fazla hızlı girerek önü de kaydırıp düştü, rakibine çarparak da düştü.Bu yarışta son viraja kadar bu tarz riskler almayınca heralde Honda takımından uyarı gelmiş yapmıyor öyle şeyler diye düşündüm,fakat kanımca son virajda kendini tutamadı yine. Zaten yarış sonunda zafer kazanmışcasına 93 numaralı kendi bayrağını sırtına takıp dolaşması galibiyeti hak ettiğini düşündüğünün göstergesi. Zaten seramoni öncesi röportajında Rossi "cut turn" diyerek Rossinin haksız bir şekilde geçtiğini ima eder gibi oldu, Rossi kendi açıklamasında Marquez ona temas ettiği için mecburen virajı kestiğini söyledi.
    Rossi tecrübesiyle çok temiz sıyrıldı son virajda temas sonrası pist dışına çıkarken ön tekeri kaldırarak kum alana girmesi ona neden "THE DOCTOR" dediklerinin göstergesi bence.

  4. #4
    ayvazdeniz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Ekim 2010
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda CB 500F
    Marqez resmen rossiyi kuma yolladı düşsün diye..o an böyle hissettim..ki bunu yapabilecek bir karakteri var.. ilk şampiyon olduğu sene de bir yarışın son virajında lorenzoya yaptı aynısını...viraja daha erken yatabilecekken lorenzonun üzerine gidip yattı ve dışarı attı onu..viraj çıkışı da birinci oldu..lorenzo da zaten elkol hareketleriyle tepkisini verdi.yarış sonrası tokalaşmadı bile..rossi de kumdan çıkınca geriye doğru bir bakış attı..aslında bu bakış "ne yapmak istediğini biliyorum çocuk" bakışıydı bence...Rossi sonuna dek haketti yarışı..köşeyi kesmekten başka çaresi yoktu...

  5. #5
    EmirhanCoskun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Ekim 2007
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha MT-10
    ROSSİ nin o bakışı beni benden aldı kumdan çıkıpta attığı o bakış hayırdırrrr bakışıydı adetaaa


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)