Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Azdavay Enduro Şampiyonası Başladı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Nisan 2003
     
    Doğu Avrupa Şampiyonası ile birlikte yapılan Türkiye Enduro Şampiyonası'nın 2. Ayak yarışı Kastamonu'nun Azdavay ilçesinde başladı.

    Sancaktepe Motosiklet Kulübü’nün organize ettiği, Doğu Avrupa Şampiyonası ve Türkiye Enduro Şampiyonaları Kastamonu’nun Azdavay ilçesinde başladı. Kastamonu Valiliği, Spor Toto, Azdavay Kaymakamlığı ve Azdavay Belediyesi’nin destekleri ile Suğla Yaylası'nda gerçekleştirilecek yarışların teknik kontrolleri Azdavay meydanında yapıldı. Doğu Avrupa Şampiyonası öncesi Türkiye Enduro Şampiyonası 2. Ayak yarışında amatör sınıfta (EC) yer alan sporcular sıralama yarışı yaptı. Toplam 50 endurocu ekstrem testte zamana karşı yarıştı.

    16 Mayıs Cumartesi günü sabah 10:00’da start alacak amatör yarışı öncesi bu sınıfta Çukurova Enduro Motosiklet Kulübü’nden Durancan Ulugöz (TM) ekstrem testte yapılan sıralama yarışını 2 dakika 33 saniye 94 ile birinci sırada tamamladı. Ulugöz’ü Çanakkale Motosiklet ve Motor Sporları Kulübü’nden İsmail Karaköse (HUSQVARNA) ve Sancaktepe Motosiklet Kulübü’nden Yunus Muşmul (KTM) takip etti.

    YARIŞLAR NEFESLERİ KESECEK

    Türkiye Motosiklet Federasyonu, Kastamonu Valiliği ve Azdavay Belediyesi’nin düzenlediği; Sancaktepe Motosiklet Kulübü’nün organize ettiği, Doğu Avrupa ve Türkiye Enduro Şampiyonaları’nın ikinci ayak yarışları 16 ve 17 Mayıs 2015 tarihlerinde Kastamonu’nun Azdavay ilçesindeki Suğla Yaylası'nda gerçekleştirilecek. Seyir keyfi yüksek ve çok çekişmeli olacak yarışlara; Bulgaristan, Romanya, Sırbistan, Makedonya, Moldova, Yunanistan, Arnavutluk, İran, Karadağ ve Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden gelecek sporcular yarış severlere unutulmaz bir hafta sonu yaşatacak.

    Doğu Avrupa Enduro Şampiyonası için Kastamonu Valiliği ile Azdavay Belediyesi tarafından hazırlanan dünya standartlarına sahip yarış parkuruna 1 km.’lik kros test etabı da eklendi. Tarihinde ilk defa böyle bir yarışa ev sahipliği yapacak Azdavay, her yıl yenisi düzenlenecek yarışlarla daha çok enduro severi bölgeye çekecek. Doğu Avrupa Enduro Şampiyonası Kastamonu yarışında E1A, E2A, E3A, E1B, E2B, E3B sınıfları 37,5 km.’lik parkurda (Ara ve Test Etapları dahil) 4 tur atacak (150 km.) Junior (EG), EC, Veteran sınıfları 2 tur ve Women (Bayanlar) sınıfı da 1 tur ile yarışı tamamlayacak.

    Doğu Avrupa Enduro Şampiyonası’nın magazin startı Azdavay Belediyesi önünde verildi. Starta Azdavaylılar büyük ilgi gösterdi.

    Kastamonu’nun Azdavay ilçesinde yapılacak olan Doğu Avrupa Enduro Şampiyonası’nın magazin startı Azdavay Belediyesi önünde verildi. Toplam 140 sporcunun katıldığı yarışın startını Azdavay Kaymakamı Ali Güner ve Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek verdi. Azdavaylılar ve motor sporları tutkunlarının büyük ilgi gösterdiği startta Kastamonu Gençlik ve Spor İl Müdürü Erdoğan Akbıyık, Azdavay Belediye Meclis Üyesi Cevat Taşkan, Azdavay Cumhuriyet Savcısı Ahmet Şenol, TMF Asbaşkanı Ogün Baysan ve TMF Yönetim Kurulu Üyeleri’de yer aldı.

    Sporcular, Azdavay Kaymakamı Ali Güner ve Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek ile TMF Yönetim Kurulu Üyeleri’nin verdiği starttan sonra Azdavay’ın sokaklarından geçerek Suğla Yaylasına ulaştılar. İlk kez düzenlenen organizasyona Azdavaylılar büyük ilgi gösterdi. Şampiyonanın startını veren Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek, Azdavay’ın artık bir marka şehir olduğuna dikkat çekerek, “Yurt dışından ve içinden gelen sporculara öncelikle ilçemize geldikleri için çok teşekkür ediyorum. Buraya gelen sporcular sayesinde Azdavayımız göğsüne bir yıldız daha taktı. Azdavay olarak farkımızı spor alanında göstererek Doğu Avrupa Şampiyonası’na başarıyla ev sahipliği yapacağız. Bütün hemşehrilerimi Suğla yaylasına davet ediyorum. Alkışlarıyla bütün sporcularımıza manevi destek olmaya çağırıyorum. Hedefimiz inşallah Azdavay’da bir gün dünya şampiyonası düzenlemek” dedi.

    Azdavay Kaymakamı Ali Güner’de Azdavay’ın doğa ve motor sporları için biçilmiş bir kaftan olduğunu belirtti.

    Kaynak: Türkiye Motosiklet Federasyonu

















    mehmetenis ve Osm@n bunu beğendiler.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    21 Şubat 2011
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Honda CBX 250 Twister
    azdavay güzeldir geçen sene ordaydık


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)