Supersport şampiyonasında 3 kez Dünya şampiyonluğu bulunan Kenan Sofuoğlu 2015 sezonunda şampiyonluk için geçen haftasonu Magny Cours pistinde anlaşmaya vardığı San Carlo Puccetti takımıyla Kawasaki Ninja ZX-6R ile yarışacak.

Kenan'ın 3 dünya şampiyonluğundan sonuncusu Kawasaki ile 2012 sezonunda kazandığı şampiyonluk. 30 yaşındaki Türk sporcu, 2014 yılında gerçekten zor geçen sezonun ardından İtalyan kökenli Puccetti ekibi ile tamamen 4. şampiyonluğa odaklanmış durumda.

İstatistiksel olarak Kenan Supersport şampiyonasının gelmiş geçmiş en başarılı yarışçısı, en yakın rakiplerinden 1 şampiyonluk fazla kazanmış durumda. Ayrıca kendi adına toplamda 90 yarışta 27 yarış galibiyeti, 60 podyum, 22 en hızlı tur zamanı ve 70 ilk çizgiden başlama rekorlarının sahibi.

Kenan 2015'te ki yeni mücadelesine başlamadan önce, 2 Kasım'da ki sezonun kalan son yarışı olan Katar-Losail pistinde rekorlarına 1 galibiyet daha ekleme şansına sahip.

Kenan Sofuoğlu: "Kawasaki'ye inancım tam ve Ninja ZX-6R motorumun potansiyelini biliyorum. Yeni sezon için ilk seçimim Kawasakiyle olan ilişkimizi devam ettirmekti çünkü 2012 yılında ilk kez Kawasakiyle yarıştığımda gerçekten çok mutluydum ve önümüzdeki yıl şampiyonluğu tekrar kazanmak için çalışacağız. Kawasaki'ye çok teşekkür ederim çünkü bana inandılar ve şampiyonayı benimle kazanmayı istiyorlar. Önümüzdeki yıl takım olarak teknik anlamda Kawasakiden büyük destek alacağız ve 2015'i heyecanla bekliyorum."

Manuel Puccetti: San Carlo Puccetti Takım Menajeri: "Önümüzdeki sezon Dünya Supersport şampiyonasında Kenan Sofuoğlu ile yarışacağımız için takım olarak gurur duyuyoruz. Kenan Supersport'ta ki en yetenekli yarışçı ve onunla şampiyonluğu kazanmayı çok istiyoruz. Ayrıca yerel ve avrupa geneli şampiyonalarda Kawasaki ile olan 10 yılı aşkın sürelik olumlu işbirliğimiz sonucu Kawasakinin kazanmak için bizim takımımızı seçmesinden dolayı çok mutlu oldum."

Steve Guttridge, Kawasaki Avrupa Yarış Bölümü Yöneticisi: "Gerçekten zor bir senenin ardından Kenan'ın bizimle devam etme kararından dolayı çok memnunum, Kenan yine Supersport kategorisindeki en önem verdiğimiz pilot olacak. Bu sezon yeni takımı San Carlo Puccetti ile birlikte, aynı kararlılıkla Kawasaki'yi 2015'te hem markalar hemde sürücüler klasmanında şampiyon yapacaklarına inanıyoruz. Bu sezonu da en iyi yerde tamamlamak istiyoruz bunun için Katar yarışını kazanıp Kasım ayındaki test programımıza başlamayı ve yeni sezona %100 hazır bir şekilde başlamak istiyoruz."

Kaynak: Kenan Sofuoğlu Facebook Sayfası