Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Kenan Sofuoğlu: Kawasaki Racing Team Türkiye adına yarışmak istiyorum

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Nisan 2003
     
    Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, milli sporcu Kenan Sofuoğlu'nu kabul etti. Bakan Kılıç, “Kenan, başarıyı yakalayan bir sporcu olmakla kalmayıp, sahip olduklarını gelecek nesillere aktaracak bir isim” dedi.

    Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye'nin son dönemlerde yetiştirdiği en başarılı sporculardan birisi olan dünya şampiyonu milli sporcu Kenan Sofuoğlu'nu kabul etti. Sofuoğlu'nun örnek bir sporcu olduğuna dikkati çeken Bakan Çağatay Kılıç, “Kenan, başarıyı yakalayan bir sporcu olmakla kalmayıp, sahip olduklarını gelecek nesillere aktaracak bir isim” diye konuştu.

    BAKAN KILIÇ: “VELİAHTLARINI YETİŞTİRME ÇABASINDA OLACAĞIZ”

    Bakan Kılıç ve kendi motosiklet takımını kurmaya dünya şampiyonu milli sporcu Kenan Sofuoğlu, Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi'nde yaptıkları görüşmede geleceğe yönelik yapılabilecek çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulundular. Bakan Kılıç ayrıca Kenan'a destek olmakla kalmayıp, veliahtlarını yetiştirmenin çabasında olacaklarını da dile getirdi.

    “ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ”

    Kenan Sofuoğlu'nun son yıllarda kazandığı başarılarla Türkiye'de çok önemli bir spor sever kitlesine ulaştığına değinen Bakan Çağatay Kılıç, "Türkiye olarak, 'marka sporcular' yetiştirmek noktasında önemli çalışmalar yapıyoruz. Kenan, genç nesillerimize rol-model olabilecek başarılı bir isim. Sadece Kenan'a destek olmakla kalmayıp, aynı zamanda onun veliahtlarını yetiştirmenin de çabası içerisindeyiz. Ümit ediyorum ki bugüne kadar yaşamış olduğu başarıların daha da fazlasını hem yaşayacak hem de yaşatacak. Bizim için başarı kazanmak tek başına bir anlam ifade etmiyor. Özellikle sporcu kardeşlerimizin, kazandıkları başarıları gelecek kuşaklara aktarabilmeleri konusunda hassasiyetimiz var. Kenan kardeşimizde bu kararlılığı görmüş olmaktan dolayı çok mutlu oldum. Bayrağımızın bu rekabet ortamında en üst noktada dalgalanmasını sağlayacağız" ifadelerini kullandı.

    “HER TÜRLÜ İMKANIMIZI BAŞARILI SPORCULARIMIZ İÇİN SEFERBER ETTİK”

    Bakan Çağatay Kılıç, Kenan Sofuoğlu'nun en büyük avantajlarından birisinin de yoğun baskı ve rekabet altında dahi başarıya nasıl ulaşacağını çok bilmesi olduğunun altını çizerek, "Bakanlığımızın sorumluluğu olan tüm alanlarda her türlü imkanımızı başarılı sporcularımız için seferber ettik, edeceğiz. Kenan kardeşimizin de bundan sonraki yarış hayatı içerisinde en iyi şekilde bu sporu yapabilmesi elimizden geleni yapacağız. Şuan dünyanın en önemli şirketleri Kenan'ın isminden yararlanmak istiyor, markalarını Kenan Sofuoğlu'nun marka değeri ile birleştirmek istiyorlar. Bu konuda da gerektiği şekilde destek olacağımızın bilinmesi isterim" diye konuştu.
    “ÜLKEMİZİN ADINI DAHA SIK DUYURACAĞIZ”

    Bakan Çağatay Kılıç ayrıca, Türkiye'nin her alanda önemli gelişimlere imza attığına değinerek, "Artık motor sporlarında da ülkemizin adını daha sık duyuracağız. Kenan gibi, onun öğrencileri gibi kardeşlerimizle el ele, omuz omuza çalışıp, güzel işlere imza atacağız. Bayrağımızın bu rekabet ortamında en üst noktada dalgalanmasını sağlayacağız" dedi.

    SOFUOĞLU: “YETİŞTİRDİĞİM ÖĞRENCİLERİN DÜNYA SEVİYESİNE ÇIKTIĞINI GÖRDÜM”

    Dünya şampiyonu milli sporcu Kenan Sofuoğlu ise Bakan Çağatay Kılıç'ı ziyaret etmesindeki amacının takım kurma projesine dair bazı görüş alışverişlerinde bulunmak olduğunu dile getirdi. Daha önce üç kez dünya şampiyonluğu yaşadığını hatırlatan Sofuoğlu, şöyle devam etti:

    "Yetiştirdiğim öğrencilerin dünya seviyesine çıktığını gördüm. Bununla alakalı bir takım kurmaya karar verdim. Bakanım da çok sıcak baktı takım kurma işine. Önümüzdeki yıl Kawasaki Racing Team Türkiye adına yarışmak istiyorum. Bu takımı kendim oluşturacağım. Avrupa'daki görüşmelerimi tamamladım. En son görüşmem Sayın Bakanımla. Bugün buradan çıkacak kararla inşallah önümüzdeki haftalarda takım kurmanın adımlarını atmaya başlayacağım. Motorsporlarında gelecekle alakalı çok büyük bir adım atmak üzereyiz."

    “SPORCUYA DESTEK SADECE DEVLETTEN GELİYOR”

    Türkiye'de sponsorluk desteğinin daha çok futbol üzerinden ilerlediğini vurgulayan Sofuoğlu, "Ülkemizde maalesef spora, sporcuya destek sadece devletten geliyor. Ben son üç yıldır zaten devlet desteğiyle dünyanın en iyi takımlarında yarışabiliyorum. Başlangıçta bize sponsorluk yapan bir marka yok. O yüzden devlet desteği maddi olarak bana gerekiyor. Kawasaki yetkilileri, sezon içinde takımı kurmam için bana motosikleti ve parçaları verebileceğini bildirdi. Belki bu sezon ufak bir takım ile başlayıp, 2015 sezonunda çok büyük bir takım halinde yarışlara dönebilirim. Kawasaki'nin desteğiyle Hindistanlıların yarısı gibi bir parayla sezonu inşallah yapabileceğiz" şeklinde konuştu.

    Bakan Çağatay Kılıç ve Kenan Sofuoğlu daha sonra Başbakanlık Ofisi bahçesinde milli sporcunun motosikletini inceledi.

    Kaynak: IHA


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    xismailaydin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Mart 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kawasaki ER6-F
    MAHI yalan oldu öyleyse. Adam resmen diğer sporculara destek olmak için almış Kenan'ı takımına. Bildiğin sabotaj yaptılar.

  3. #3
    Syanur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Temmuz 2009
    Şehir
    Angaranı Bağları...
    Motosikleti
    DR-Zurna 400
    "Kawasaki Ottomans" takımın adı olsun. Kaskındaki tuğranın altına da "we are coming" falan yazsın


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler