Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

20 yaşındaki Marc Marquez en genç motoGP şampiyonu oldu

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Nisan 2003
     
    MotoGP'de sezonun son yarışını Jorge Lorenzo kazandı. Sezonun galibi ise Marc Marquez oldu. 20 yaşındaki Marquez en genç motoGP şampiyonu olarak tarihe geçti.

    MotoGP'de sezonun son yarışı Valencia Grand Prix'sinde şampiyon belirlendi. Yarışa en yakın rakibi Jorge Lorenzo'nun 13 puan önünde lider olarak başlayan Marc Marquez, rakibi yarışı kazansa bile ilk dörde girmesi halinde şampiyonluğa ulaşacaktı.

    Pol pozisyonundan start alan Marquez, startta takım arkadaşı Dani Pedrosa'ya ardından da rakibi Jorge Lorenzo'ya geçildi. Lorenzo, ikinci turda Pedrosa'yı da geçerek liderliğe yerleşti, yavaş bir tempo ile yarışı sürdürürken arkadan gelenlerin Marquez'i geçmesini bekledi. Ancak,takım arkadaşı Rossi de dahil olmak üzere kimseden Lorenzo'nun beklediği hamle gelmedi. Yarışın ilk bölümü Lorenzo ile Pedrosa'nın liderlik mücadelesine sahne oldu.

    10'uncu turda bu ikili temas edince Marquez yeniden liderliğe yükseldi. Pedrosa 5'inci sıraya kadar gerilerken, Lorenzo yeniden liderliği ele geçirdi. Lorenzo yarışın sonuna kadar yerini kaybetmedi. Pedrosa yeniden atağa geçti. Şampiyonluk için ilk 4 içinde finiş görmesi yeterli olan Marquez Pedrosa'ya geçilip üçüncülüğe razı oldu. Yarış Lorenzo, Pedrosa, Marquez ilk üçü ile sona erince Marquez, Lorenzo'nun 4 puan önünde kariyerinin ilk şampiyonluğuna ulaştı.

    20 yaşındaki İspanyol sürücü en genç motoGP şampiyonu unvanını 1983'de 21 yaşındayken şampiyon olan Freddie Spencer'dan devraldı. Marquez aynı zamanda 1978'de Kenny Roberts'tan sonra motoGP'deki ilk yılında şampiyon olmayı başaran ilk sürücü oldu.

    18 yarışlık motoGP sezonunun sonunda her üç kategoride de İspanyol sürücüler mutlu sona ulaştı. Moto 2'de Pol Espargaro, Moto 3'te de Maverick Vıñales şampiyonluğu elde etti.

    Kaynak: NTVspor


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    metci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Şubat 2009
    Şehir
    Afyonkarahisar
    Motosikleti
    Honda CBR 250R
    Tebrikler, büyük yetenek...

  3. #3
    Shrieker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Mart 2006
    Motosikleti
    var bi şeyler
    Bu adam tam bir sansasyon. Sakatlık falan yaşamassa Lorenzo ve Pedrosa'nın işi iş.

  4. #4
    Felon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Nisan 2010
    Bu foto 5yıl öncesinden marquez e ait diyolar bildiğin bebeymiş o zamanlar ahah

  5. #5

    Üyelik
    25 Mayıs 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha MT 09 Tracer, SYM Fiddle II
    Gerçek bir efsane geliyor. Ne kadar süre yarışır bilinmez ama daha 20 yaşında rekor üzerine rekor kıran bu "çocuk" kendine hayran bırakıyoru. Bugün sadece 8 yaşında yarıştığı ve 3. olduğu bir yarıştan video izledim. Gerçekten şaka gibi... Helal olsun. Lorenzo gibi antipatik bir adamdan sonra da pistlere çok yakışıyor.
    pistolpitt bunu beğendi.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler