Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Gönen Motokros Parkuru büyük bir şölenle açıldı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Admin Erhan Erdil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Nisan 2003
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    MT-09 Tracer
     
    Balıkesir'in Gönen ilçesinde yapılan Gönen Motokros Parkuru büyük bir şölenle açılırken, binlerce yarış sever yarışlara ilgi gösterdi.

    Gönen Motokros Parkuru’nun açılışı için düzenlenen motosiklet festivaline hem yarışçılar hem de sporseverler büyük ilgi gösterdi. Gönen Belediyesi ve Türkiye Motosiklet Federasyonu’nun katkılarıyla Avrupa standartlarında yapılan motokros parkurunun açılış festivali kapsamında yapılan yarışlar büyük çekişmeye sahne oldu. 50 cc sınıfında start alan 6 yaşındaki sporcular ile veteran sınıfındaki 60 yaşındaki sporcuların mücadeleleri Gönenli seyircilere büyük heyecan yaşattı. 47 sporcunun start aldığı yarışta sınıflarında dereceye giren isimler şöyle: 50 cc: Ares Bengiç, Alper Savaş, Yiğit Teker, 65 cc: Emircan Şenkalaycı, Furkan Valimaki, Ata Kahvecioğlu, 85 cc: Yunus Nas Taşhan, Efnan Valimaki, Yiğithan Onganer, MX3: Emrah Kıldıran, Fatih Alan, Serhan Dereli, MX2 Junior: Asrın Rodi Pak, Galip Alp Baysan, Uzay Bendiç, MX2: Mehmet Çelik, Ulukan Ulu, Erdem Özgüneş, MX1: Fırat Şahin, Ramazan Bengiç, Ogün Baysan, Veteran: Ümit Dirin, Nuray Uysal, Fahrettin Altınkök

    YAKAR: GENÇLERİMİZ SOKAKLARDA HIZ YAPMASIN

    Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, parkurun açılışında, emeği geçenlere teşekkür etti. Yaklaşık 100 dönüm alan üzerine kurulan parkurun bin 950 metre uzunluğuna sahip olduğunu ifade eden Yakar, parkurda 19 küçük ve büyük rampanın bulunduğunu söyledi. Parkurun Gönen Belediyesi'nin ekiplerince yapıldığını vurgulayan Yakar, ''Ambulans yollarını bile yaptık. Uluslararası standartlara sahip parkur oldu. Burayı yaparken gençlerimizi ve çocuklarımızı düşündük. Gençlerimizin sokaklarda aşırı hız yapıp kaza yapmasını istemiyoruz. Sadece yarışlara ev sahipliği değil, eğitim çalışmalarını da burada federasyonun desteğiyle yapmak istiyoruz. Bu parkur hepimize hayırlı olsun'' dedi.

    Gönen Kaymakamı Hüseyin Parlak ise önce ulusal sonra uluslararası yarışlara ev sahipliği yapmak istediklerini belirtti.

    YARIŞÇILAR PARKURA HAYRAN KALDI

    Gönen Motokros Parkuru sporcuların ilgi odağı olurken, parkura ilk kez çıkan yarışçılardan da tam not aldı. Başta Balıkesir, İstanbul, Bursa, Ankara ve İzmir’den gelen sporcular uluslararası standartlara sahip parkurda ilk kez yarışmaktan büyük zevk duyduklarını belirttiler. Motokros branşının Türkiye'deki ustalarından Ümit Dirin ve Türkiye Motokros Şampiyonu Şakir Şenkalaycı’nın babası Memduh Şenkalaycı tarafından tasarlanan parkur, Babayaka köyü yolu üzerindeki fuar yerinde bulunuyor. ''Çok teknik ve zorlu'' olarak tanımlanan parkurda, 40 kişilik start alanı ile binlerce yarış severi ağırlayabilecek alanların yanı sıra ambulans yolları da yer alıyor.

    Kaynak: Türkiye Motosiklet Federasyonu

















    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    ozrace - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Mayıs 2007
    Şehir
    İstanbul-Çekmeköy
    Motosikleti
    = Kawasaki KLE 500
    İstanbul'a da şart 1 tane
    ASİYİZ BİZ MOTORCUYUZ....

  3. #3

    Üyelik
    26 Mart 2012
    Şehir
    gemlik/bursa
    Motosikleti
    sym wolf 250/ramzey cross 200
    gercekten harika bir yarıştı... nefesleri kestiler...


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler