Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

125 cc Scooter için lastik önerisi (Michelin City Grip 2 vs Anlas Winter Grip 2)

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    10 Temmuz 2017
    Hayırlı günler üstatlar. Kısa bir süre önce Arora Cappucino 125 cc Scooter sahibi oldum. Daha 200km yapamadım çünkü evim ile işim arası, git gel en fazla 6 km bir mesafede. Bu Scooter'ın fabrika çıkışı lastikleri bana pek güven vermedi ve özellikle diğer Arora kullanıcısı arkadaşların "Mümkünse yağmurlu havalarda bu stok lastikler ile trafiğe çıkmayın, normal havalarda da virajları keskin dönmeyin vs" şeklindeki telkinlerini de görünce biraz korktum açıkçası. Zira bu Scooter'a hiç yağmurlu havada binmek nasip olmadı ama kış gelmek üzere ve nasip ise yağmurlu havalarda da pançoyu giyinerek işe gidip gelmeye devam edeceğim. Tabi ki lastikleri değiştikten sonra.

    Bu noktada aklımda, başlıktaki iki marka model lastik var ve bu iki lastiği de kullanmış deneyimli arkadaşların yorumları, hangisini almam konusunda belirleyici etken olacak. Lastik ölçüleri 120/70-12. Sizce hangisini almalıyım zira Michelin'e İstanbul Avrupa yakasındaki Motolas bayileri, sökme takma işlemi dahil 2.400 TL civarı bir fiyat diyor. Anlas ise yine sök tak ile birlikte 1400 TL deniyor. Sizce aradaki 1000 TL fiyat farkına değer mi? Benim fabrika çıkışı lastiklerim de daha çok yeni olduğu için bunları satabilir miyim bilmiyorum ama ikisini 500 TL'ye bile satabilirsem aradaki fark da 500 TL'ye iner. Eğer gerçekten iki lastik arasındaki bu fiyat farkına değer derseniz imkanımı zorlayıp Michelin City Grip 2 alacağım çünkü canım, kendi lastiklerimi satamazsam bile fazladan vereceğim bu 1000 TL'den daha değerli. Bir süre zevkimden kısıp bu aradaki farkı kapatırım artık. Sorularım ise:

    1-) Bu lastiklere 4 mevsim boyunca binmem, lastiklerin ömrünü çabucak bitirir mi?
    2-) Scooter'a çok az binsem bile lastiklerin ömrü, durduğu yerde yine de biter mi?
    3-) Normal bir kullanımda takribi kaç bin km kadar ömürleri olur, bu durum, bu iki marka arasında farklılık gösterir mi?
    4-) Bu lastiklerin basınçları tam olarak kaç olmalı? Yaz (sıcak hava ve kuru yollar) ve Kış (soğuk hava ve ıslak yollar)'a göre farklı basınçlarda mı olmalı?
    5-) İstanbul Avrupa yakasında bu iki lastiği de satın alıp aynı zamanda taktırabileceğim, kendi lastiklerimi de vererek fiyattan düşürebileceğim, bildiğiniz işinin erbabı, dürüst bayiler ya da esnaflar var mı? Vereceğiniz cevaplara binaen şimdiden teşekkürler.



    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    26 Kasım 2017
    Şehir
    Sin City
    Motosikleti
    MT-07
    Ben Anlas'ı asla tavsiye etmiyorum ama kullanıp da memnun kaldığını iddia eden baya bir kesim var. Ben olsam paraya kıyardım. Benim motor için olan lastiklerde maalesef istediğim sonucu alamıyor ve ucuz etin yahnisi muhabbetine dönüyor.
    espresso ve radyoaktif bunu beğendiler.

  3. #3
    denizz1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Mayıs 2021
    Şehir
    Antalya/Kaş
    Motosikleti
    Dominar D400//Dash 110i
    Geçen sezon bende bu ikilemin arasında kalmıştım,tabi o zaman aradaki fark 300 liraydı(gerçi o zamanın 300 u şimdinin 1300u).Baya bir git gelden sonra şaka olmaz diyip Michelin tercih ettim, bütçenizi çok zorlamayacağını düşünüyorsanız Michelin alın gitsin gerçekten bana güven duygusu veriyor yolda.
    GoGi ve radyoaktif bunu beğendiler.

  4. #4
    Yasin D - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Kasım 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    22" Bajaj NS 200
    ben 15.xxx km city grip II kullandım. motoru sattığım da lastiğin durumu hala iyiydi.
    yağmurlu havada kuru zeminde sürüyormuş gibi gidiyordum.
    orjinal lastikten city grip II ye geçince fren mesafesi yarı yarıya düşmüştü. her yağmurlu havada kullandığım da Michelin kurucusuna dua ediyordum.
    anlas belki daha iyidir kullanmadım bilemiyorum.
    GoGi, espresso ve radyoaktif bunu beğendiler.

  5. #5
    espresso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2016
    Şehir
    Trakya
    Motosikleti
    Yamaha x max 250 ABS
    Benim xmax üzerinde michelin city grip ile gelmişti. 5. yıldna sonra değiştirecekken anlas mı alsam diyordum ama aradaki fark için değmez deyip 4. levent buz motor'da michelin city grip 2 taktırdım. önceki city grip modeline göre çok fark hissettim. Şimdi benim xmax'ı iyi kullanan birileri sürse virajlı yollarda acemi r25'lileri deler geçer öyle güven veren bir lastik. yağmurlu havalarda da hep korkarak sürüyordum, geçen sonbaharda Kadıköy gebze arasında otobandan giderken yağmura yakalandım, yavaş gideyim dikkatli gideyim dedim ama 80-90'la gittim gayet rahat gittim, eski lastiklerle arka tekerin kaydığı hissine kapılıp korkuyordum bu city grip 2'de daha o hissi yaşamadım.

    city grip 2'ler benim sürüş zevkimi değiştirdi, önceden düz yol gazlamacısıyım ben deyip zevkine otobana çıkıp 120-130'la basıyordum şimdi otoban yerine alternatif virajlı yol varsa virajlı yolları tercih eder oldum.


    anlas kullanmadım ama bir michelin varken güvenemedim.
    GoGi ve radyoaktif bunu beğendiler.

  6. #6
    CRF - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Ağustos 2022
    Şehir
    İSTANBUL
    Motosikleti
    CRF 250 L
    Anlas winter grip ve city grip 2 kullanmış biri olarak söylüyorum.

    Anlas yagmurlu ve soguk havalarda çok başarılı ama sıcaklarda çabuk bitiyor.

    Michelin city grip 2 ,city grip 'e göre ıslak mukavemetini çok başarılı buldum.
    Fakat city grip 2 kuruda ve yaz aylarında da oldukça güzel bence tam bizim coğrafyanın lastiği dedirtti.

    yine de toparlıcak olacaksak arada bence bin liralık bir fark yok .
    radyoaktif bunu beğendi.

  7. #7

    Üyelik
    10 Temmuz 2017
    Cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar. Yorumlarınız doğrultusunda aradaki 1000 TL fiyat farkını görmezden gelerek imkanımı zorlayıp Michelin City Grip 2 almaya karar verdim. Lakin bu noktada size sormam gereken bir soru daha var.

    Ben bu lastiği hem yaz hem kış kullanabilir miyim ve eğer böyle kullanır isem ömründe bir azamla olur mu? Çünkü sürekli lastik değişmek istemiyorum ki aradaki 1000 TL fiyat farkını boşuna vermiş olmayayım. Yoksa yaz sıcağında da binersem ömrü çabuk mu biter? Ve bu lastiklerin ömür hesabı, gittiği yola göre mi yoksa durduğu yıla göre mi yapılır. Yani 10.000 km gitmesi ile 3-5 yıl hiç çalıştırılıp yola çıkarılmaması, lastiklerin aynı oranda mı ömründen götürür? Çünkü ona göre Scooter'a bu lastikler ile genellikle yazın bineceğim, çok yağmurlu ya da soğuk havalarda işe gidip gelmek için toplu ulaşım araçlarını tercih edebilirim ya da mecbur kalırsam kullanırım. Hali ile Scooter kış çetin geçerse genellikle otoparkta duracak.

    Ayrıca Scooter'ı evimin karşısındaki açık otoparka koyuyorum. Güneş altında kalıyor, kış geldiği için hali ile illa ki yağmur ve kar da görecek. Lastiklerin ömrünün uzun olması için sağlam bir branda ile lastiklere kadar Scooter'ı komple örtsem lastiklerin ömrüne herhangi bir olumlu katkısı olur mu? Zaten kış gelmeden bir branda da almak istiyorum, binmediğim zamanlarda lastiklere kadar branda çekmek için. Ona göre kaliteli bir branda almaya çalışayım.
    espresso bunu beğendi.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)