Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Anlas Winter lastik hava basıncı kaç olmalı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    14 Ekim 2018
    Şehir
    izmir
    Honda XL185 1999 model motorum var arka lastiğim anlas winter kış lastiği motorun ağırlığı önde sayılır arkası hafif desem yeridir ve amasorleri boyu normal motorlara göre 3-5 cm büyük 110km hızdan sonra arka lastiğim (anlas winter) titreme/zıplama yapıyor. motora kelle motor yapıldı doğal olarak depo önde ve oturuş pozisyonu tam sasenin ortasına göre ayarlı fabrikadan bu nedenden dolayı arka biraz boş kalıyor lastik boyutum 90/90/18 genellikle 32 bar basıyorum havasını

    Sorum şudur ki lastik havasıyla oynasam herhangi farklılık alirmiyim alırsam kaç bar hava basmam daha iyi olur

    Boyum ve kilom (1.70 boy - 65 kilo)


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Kural [ Z ] - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Ocak 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Bkz. İmza =>
    Çok teknik bir hesap değil ancak hava basıncını 28/28 psi olarak deneyin. Ardından 26/28 psi deneyin. Arkada çanta yoksa ve yük-yolcu taşımıyorsanız tahminimce ikincisi daha doğru seçenek olacak.

    Arka tekerde yaşadığınız sorun için arka lastiğinizin yere temas eden kısımlarını içeren yakın çekim bir resim ekleyebilirmisiniz? Sorun arka amortisörden, arka janttan, lastik üretim hatasından veya balans sorunundan v.b da kaynaklanıyor olabilir. Bir süredir kullanıyorsanız (6-8 bin km) lastik profilindeki deformasyon(varsa) resimden yorumlanıp düzeltilebilir.

  3. #3

    Üyelik
    14 Ekim 2018
    Şehir
    izmir
    Lastik 2 aylık fabrikadan yeni çıkış tarihli, eski lastiğim düz dişsiz lastikdi herhangi bi titreme yapmıyor balansdan olacağını tahmin etmiyorum pek resim konusu ise akşam PC ye geçince atacağım.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)