Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Tur camı ne kadar önemli?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    12 Temmuz 2018
    Arkadaşlar selam.

    Tur camiyla ilgili olarak kafam biraz karisik. Uzun yol yapildiginda saglam ruzgar esiyorsa ruzgara maruz kalmak insani ciddi anlamda salak ediyor. Bir kac kere tecrube ettim.

    Tur camiyla ilgili olarak motorun son suratini dahi arttirdigini söyleyenler var tabi naked ve scooter motorlar icin konusuyorum. Mantikli bakıldığında heleki kis aylarinda cok saglam bir koruma saglayacaktir.

    Peki kavurucu yaz sicaklarinda ozellikle sehir içinde tur caminin ruzgari kestigini hesaba katarsak bu seferde motor üstünde bizi pisirmez mi? Sonucta gazi acinca ruzgar sayesinde serinliyorum.

    Konunun cevabi belki de cok basittir ama tur cami olan bir motor kullanmadığım icin kafam biraz karisik. Tur cami taktirdiktan sonra simdiye kadar neden taktirmamisim diyen bir kitlede var.

    Ozetle tur cami fayda ve dezavantajları ele alindiginda konforlu bir sürüş icin olmazsa olmaz midir?


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    gurcanozturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mayıs 2018
    Motosikleti
    Honda Forza 250
    Elektrikli ruzgar siperligi olan motosikletler burada devreye giriyor iste. Honda Forza kullanan 250 sahibi biri olarak forza almamin en buyuk artisi budur. Uzun yolda ya da kisin en yuksege cikariyorum, sicakta veya uzun yolda isiklarda vs en alta aliyorum. Eksi yon olarak sonucta hareket eden bir parca oldugu icin tikirti yapabiliyor kotu zeminlerde. Ama deger bence.

    bir cozum de deflektor kullanmak, istediginiz zaman takip istediginiz zaman cikartmak.

  3. #3
    tommygun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kawasaki Er6F 2008
    Motorunuza uygun olmayan bir tur camı hızınızı da düşürebilir, açısından kaynaklı rüzgardan daha fazla rahatsız olmanızı da sağlayabilir. Yüksek hızlarda kafa sallama da yapıp sizi korkutabilir. Ancak uygun yükseklik ve modelde bir tur camı sürüşünüze epey konfor katar, uzun yolda da daha az yorulursunuz.

  4. #4
    arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2018
    Mondial Vulture motoruma universal tur camlarından takmıstm, o motora uygun yoktu cünkü. Göğüse gelen rüzgarı kesse de kafa pozisyonuma baglı olarak tüm rüzgar kaskın içine giriyordu ve rahatsız ediyordu.

    Simdi ns200 aldım, tur camı olmadan cok kullanmadım ancak tur camı varken rüzgar yemediğim için kışın daha rahat binebiliyorum


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler