Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

uzun yol kısa başlık :)

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    ByR3D - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Kasım 2011
    Şehir
    Samsun/Bafra-Fethiye
    Motosikleti
    Jawa 250 Classic
    abilerim sizlere bir sorum var . Lise öğrencisiyim bu sene okul bitiyor yazında gezmek istiyorum . Henüz ehliyetim ve motorsikletm yok . Ehliyeti yaza kadar halledeceğim. Motoruda bir abimızden kiralamayı düşünüyorum daha kendisine teklif sunmadm tabi . Motoru regal Raptor . Öncelikle bir ay kiralamayı düşünüyorum ne kadar teklif edeyim ? Gitmek istediğim güzargah samsun - maraş -antalya -bodrum -muğla ve bir artcim olacak . Bu aletle sıkıntı çekermiyim ? Ne kadar yakar ? Yolda teknik olarak başıma neler gelir ? Ortalama 100 km hız artci ve bagajlarla motor şişme yaparmi ? Eğer motorun vizesi yoksa ne sıkıntı olur ? (var mi yok mu bilmiyorum ) aydınlatırsaniz memnun olurum


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    ozan_bursa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Temmuz 2007
    Şehir
    bursa
    Motosikleti
    -
    abicim hevesini kırmak gibi olmasın ama
    dah aönce hiç tecrübe yok
    motor yok
    ehliyeti yeni alacaksın
    uzun yol tecrüben hiç yok
    ve artçı ile yol yapacaksın, hemi de o sıcakta o kadarrr uzun ve virajlı yollarda hemi de emanet motorla
    emanetin canı tez olur derler, dittiret emaneti hiçbişey senin canından kıymetli değil

    özetle; sonraki yaza ertelesen bence çok daha uygun olur

    ehliyetin şimdiden hayırlı olsun
    korumaları ihmal etme
    tecrübe edinemden de artçı alma
    arca94, eray_uluyazı ve samsam bunu beğendiler.
    Kelimelerin anlattığı kadarım..
    Ne anlatırsam anlatayım anladığın kadarım...

  3. #3
    motoseyyah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Kasım 2009
    Şehir
    Yalova
    Motosikleti
    cbf 500
    Herşeyden önce trafik ve uzun yol tecrüben varmı? Zira yazmış olduğun güzergah yabana atılacak bir mesafe değil ayrıca da artçım olacakr diyorsun. Güvenle gidip gelebilecek kadar kendini yeterli görüyormusun ?Bunlar yakacağın yakıttan motorun vizesinden vs. daha önemli.


    Yukardaki arkadaş yazmış bunları yazdıktan sonra farkettim.
    eray_uluyazı bunu beğendi.
    '' Baki kalan bu kubbede bir hoş sada imiş ''

  4. #4

    Üyelik
    21 Haziran 2011
    Şehir
    İstanbul/Yenibosna
    Motosikleti
    Suzuki Marauder 800
    "ozan_bursa" hocam bu konuda haklı. Sanırım fazla tecrüben yok motor konusunda. Bende regal raptor 250e-9 kullanıyorum. Bu yaz kısmet olursa istanbul-Kahramanmaraş arası bi türkiye turu yapmayı düşünüyorum (Yoldaşım da olacak şekilde çift motor olarak çıkmayı düşünüyoruz) Ben yılbaşından beri çıkabilecek aksaklıkları yolda başımıza gelebilecekleri düşünüyorum. Ona göre plan yapıp güzergah seçiyorum. Bence uzun yol konusunu biraz tecrübe kazandıktan sonra düşünmesi isterim.(hele de emanet motorsa iki kere düşünmeni tavsiye ederim)

  5. #5
    MotorKafa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Mayıs 2010
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    CBF 1000 FA
    ozan_bursa ya katılıyorum.
    Kaç senelik tecrübesi olan adamlar o yola tek motor gitmeye çekiniyorlar.
    Sende ise henüz ehliyet bile yok. Motosiklet tecrüben olsa dahi, Samsun'dan Antalya'ya yaz sıcağında artçı ile beraber gidecek tecrüben yoktur diye düşünüyorum. Belkide yanılıyorum.
    He illede kafaya koydum gidecem dersen, çooook çok dikkatli ol. Şehirler arası yol şehir içine göre daha güvenlidir bence. Fakat uzun yolda başına gelecek bi sıkıntı seni her anlamda çok fazla uğraştıracaktır.
    eray_uluyazı bunu beğendi.
    Motosikletli Kaplumbağa...

  6. #6
    ByR3D - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Kasım 2011
    Şehir
    Samsun/Bafra-Fethiye
    Motosikleti
    Jawa 250 Classic
    motosiklere yabancı değilim şehir içi uzun süredir kullanıyorum fakat regal biraz buyük biraz ağır kendime güvenim var kafaya koydum bu işin her türlü bir başlangıcı olacak ama bugün ama yarın . Hepinizın yorumları önemli kulak ardı etmiyorum ama benim öğrenmek istediklerim dedikleriniz sorduklarm . Saygısızlık yaptısam affola . Ama öncelik sorularım ? Cevaplarınızi bekliyorum

  7. #7
    Acil112 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Nisan 2010
    Arkadaşım, kendine o kadar güveniyorsun ki tecrübeli insanların, uzun yolun riskleri ve artçılı sürüşün ne kadar dikkat gerektirdiği ile ilgili endişe ve önerilerini görmezden geliyorsun ve kısa yoldan "benim sorduklarıma cevap verin" diyorsun; öyle olsun.:
    Regal Raptor kullanmadım o yüzden yakıt konusunda birşey söyleyemeyeceğim ama o mesafelerde motor şişme yapmadan artçınla sen rahatsız olur sık sık mola verirsin o arada motosiklet de dinlenir merak etme.
    Lastik patlar, Buji arızalanır, zincir kopar, sigorta yanar, ampul patlar, başka bir elektrik arızası olabilir...
    Vize meselesine gelince çevirmede farkedilirse motosiklet bağlanabilir.
    eray_uluyazı bunu beğendi.
    112ciyiz

  8. #8
    pompei - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Ocak 2011
    Motosikleti
    APRILLA ATR-7011
    Öncelikle abi dediğiniz kişiden motoru alıp alamayacağını netleştirin.Keza daha konuşmamışsın bile diğer sorulara cevap vermek için erken.

  9. #9
    DarkSeleCT93 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Ekim 2011
    Şehir
    balıkesir
    Motosikleti
    Rks rocca 100 max
    1 ay kiralayacaksan bence 200 tl fln teklif et uzun yola çıkmadan yağını değistir ara ara mola ver yolculukta

  10. #10
    ByR3D - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Kasım 2011
    Şehir
    Samsun/Bafra-Fethiye
    Motosikleti
    Jawa 250 Classic
    dostum erken buna göre birikim yapacağım yaza kadar . Burdan bilgi alarak abiye gidecegm bu bu sebepllerle maliyeti ne kadar gelebileceğini hesaplamaya çalısiyorum aynı zamanda

  11. #11
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    17 Şubat 2012
    Şehir
    antalya
    Motosikleti
    Yeni Gilera Runner 180 sp Arıyor :)
    Ben bu yaz 2 kişi ve 25 kg yakın bagaj yüküyle ANTALYA - TRABZON arası gittim.
    Şehir Dışı şehir içinden kolay ama dikkat gerekli şehirdışında ort 135-140 la gittim.
    Antalyadan sabah ezanında çıktık saat 5 gibi Ankaraya ve saat 12:30 -13.00 (7,5-8 saat motoru dinlendirmedik bile) kadar mola vermedim sadece benzin için durduk.
    Hiç bir yokuşta zorluk çekmedik çünkü motor GİLERA RUNNER ve SU SOĞUTMALI bir motor 180 sp modeli yani 2 zamanlı yokuş mokuş sıkıntı olacak bir motor değil zaten. ve motorda konfor çok önemli Runnerın kaloferleri Isparta da falan çok işe yaradı ayak ve ellerimiz ısındı en azından Süper bir motor uzun yol için ideal çok konforlu
    Senin bahsetiğin motoru tam bilmiyorum ama konfor ve ısı problemi yoksa hiç sorun degil.
    zaten bu srunlar yoksa motor heryere gider ama sen dayanabilirmisin bilmiyorum.
    Biz hiç 4 molada Trabzona vardık Akşam 9 da 16 saat sürdü yolculugumuz 1250 km yolu 16 saatte gittik 4 defa molaları ise Ankara, Çorum, Samsun,Trabzona 50 km Kala deniz kenarına çektik Yemek yedik
    Yolda Antalya - Ankara arası çok hızlı gittik Hatta ankarada bile durmadık ankaradan çıktık çıkışta biraz dinlenelim bir öğle yemegi yigelim dedik. Durduk ordan sonraki hızımız ort 100 km Düştü. Bide Samsunda Yazın Ortasında Yagmur Başladı. Ama 30 dk sürdü Kapalı bir yerde bekledik. sonra devamm ettik. Saat 4-5 olmuştu. Ama yollar ıslanmıştı. 50 km Falan Yavaş gittik ondan sonra ıslak yerden çıkmıştık.
    en sonunda Trabzona vardık.Hiç yorulmamıştık aslında o gece uyumadık. amcamgildeydik. yol maceralarımızı konuştuk o gece Ertesi gün Sabah saat 9 da uyku bastırdı 3 saat falan uyuyup saat 13 de Trabzona köye çıktık arkadaşla Fazla uzun yol degildi köy 30 km falandı amcamgilden çıktık gittik. Gidişi tamamlamıştık ve yolda 1 kere bile çevirmeye yakalanmadık. ama dönerken 1 kez trabzon çıkışında durdurdular. Herşey tamdı zaten Polislerle 10 dk falan muhabbet ettik. Yolculuk nereye dediler ANTALYA diyince çok şaşırdılar. bu motor kaç cc falan diye sordular. Adamlardan biri motoru biliyormuş Ben biliyorum Çok güzel ve çok hızlı bir motor 2 zamanlı falan dedi incelediler biraz Ön tekerin oraya eğildi bir tanesi bide baktı Radyatör var bu su sogutmalımı dedi. Evet dedim. güzel motormuş falan dedi. Demez olaydı motor öksüre öksüre çalışmaya başladı. ne nazar varmış yaa yuh bee dedim. Ama anladımki motorun benzin - Yağ Dengesizligi var.
    2 zamanlı motorlara örneğin mobilette Yağı benzine koyarsın ama bu motorda Yağıda koymak için başka bir depo var. Yaklaşık 1 litre Hazneli Falan. Karbüratör Kendisi Ayarlıyor Benzin-Yağ Hava Karışımını onda bir Dengesizlik Varmış onu anladım Ama 1 km sonra düzeldi Zaten bir dahada öyle bir sorun çıkmadı. Yani o bir anlık motorda polisin birinin gözü kaldı ondan oldu diye düşünüyorum.
    Neyse koskoca 2500 km lik yolda 1 kere polis Durdurdu.
    UZUN YOL GÜZEL VE HEYECANLI BİR YOLCULUK İNSANI YORAN BİR MOTORUN YOKSA HİÇ SORUN OLMAZ.
    nihatgokhan ve feliçita bunu beğendiler.

  12. #12

    Üyelik
    29 Haziran 2010
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    2011 Triumph Tiger 800
    Alıntı ByR3D adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    motosiklere yabancı değilim şehir içi uzun süredir kullanıyorum fakat regal biraz buyük biraz ağır kendime güvenim var kafaya koydum bu işin her türlü bir başlangıcı olacak ama bugün ama yarın . Hepinizın yorumları önemli kulak ardı etmiyorum ama benim öğrenmek istediklerim dedikleriniz sorduklarm . Saygısızlık yaptısam affola . Ama öncelik sorularım ? Cevaplarınızi bekliyorum
    Regal seni uzun yolda çok yoracaktır, 100 km hızla giderken vibrasyondan bıkacaksın, radyatörlü olması güzeldir, beni hiç üzmemişti, hiç yarı yolda bırakmamıştı. Motor hiçde ağır değil bilakis hafif bir motordur, ben scooter gibi kullanıyordum. üzerindeki orjinal lastikleriyle eğer hiç güvenme, berbat naylon lastikler. Bir müddet sonra şiddetli belağrısı ile boğuşacaksın ve öyle 15 dk dinlenmeyle falan geçmeyecek. Bana sorarsan biryerlerden regal yerine bi f650 kiralayabilirsen yolculuğun çok daha rahat ve çok daha konforlu olabilir. Ancak bana sorarsan böyle uzun bir rota, kısa da olsa uzun yol tecrübesi olmayan birisinin çıkmaması gereken bir rota. Hele hele artçıyla...

  13. #13
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    17 Şubat 2012
    Şehir
    antalya
    Motosikleti
    Yeni Gilera Runner 180 sp Arıyor :)
    artçı nedir ?

  14. #14

    Üyelik
    05 Aralık 2011
    Şehir
    antalya/muratpaşa
    regal yormaz kullanımı kolaydır ama raptorcuların malı kıymetli olur bence sana o motoru vermez
    eğer verirse su soğutmalı olanı var eğer ondansa km sorun olmaz ama sen bol bol dinlen
    yanına yedek sigorta buji ve anahtarı falan al yola çıkmadan sök tak pratik yap yağını yeni bile olsa değiştir mutlaka çok iyisinden koy
    aldığın gün yola çıkma 1-2 gün önden kullan lastik durumu vs hız/firen mesafesi kritiği yap kendini biraz alıştır
    yolun açık olsun

  15. #15

    Üyelik
    21 Haziran 2011
    Şehir
    İstanbul/Yenibosna
    Motosikleti
    Suzuki Marauder 800
    Regal raptor dedikleri gibi belli bi süreden sonra yoruyor. Regal üstünde şuana kadar ki en uzun yolculuğum git gel 435 km oldu. Bana göre çok zevkli ve güzeldi. Ama senin söylediğin gibi bi güzergahta baya bi sıkıntı yaşayabilirsin. Ona göre karşına çıkacak sorunları düşünerek yola çık

  16. #16
    arca94 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mart 2011
    Şehir
    İstanbul - Lüleburgaz
    Motosikleti
    Bajaj Boxer
    Alıntı ennes07 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    artçı nedir ?
    Arkandaki yolcu.
    x Fikirler, zorla ve şiddetle, top ve tüfekle asla öldürülemez! -Mustafa K. ATATÜRK-
    Acemi Motorcunun El Kitabı: -http://acemimotor.blogspot.com/-
    -arcadiril.blogspot.com-

  17. #17
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    17 Şubat 2012
    Şehir
    antalya
    Motosikleti
    Yeni Gilera Runner 180 sp Arıyor :)
    Alıntı arca94 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkandaki yolcu.
    hımm tabi canım arkanda motor sürmeyi bilmeyen ve motordan korkan biri varsa tabikide çok zor insan kaza yapar ALLAH korusunn..!

  18. #18
    safakk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Mayıs 2011
    Şehir
    İstanbul
    konuyu okudukça inanılmaz şaşırdım daha yeni sayılacak bir motosikletliye 250cc cruiser f650 önerileri ne yapıyorsunuz hocam bunlar yeterli tecrübe olmadan sıkıntı yaşatacak motosikletler

    Konuyu açan arkadaşa önerim bu yaz geziye okadar para bağlamak yerine kendine güzel bi motosiklet alması ve seneye yaza kimseyle kiralama muhabbetinr girmeden kendi motosikletiyle gitmesi. Emin ol emanet motorla yola çıkmandan 10 kat fazla zevk alırsın
    arca94 bunu beğendi.

  19. #19

    Üyelik
    04 Şubat 2012
    Motosikleti
    2006 HONDA CBR 600F
    sakakk a kesinlikle katılıyorum diğil f650 kiralamak istediğin motor bile sana fazla şimdilik önce motorla bütünleşmen her hareketini bilmen gerekir uzun yol tecrübe ister bence sen bir sonraki yazı bekle ve iyice piş motor şakaya gelmez hata kaldırmaz senin iyiliğin için gerisi sana kalmış...

  20. #20
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    17 Şubat 2012
    Şehir
    antalya
    Motosikleti
    Yeni Gilera Runner 180 sp Arıyor :)
    Yaa bir zamanlar başka bir forumda okumuştum. adam 49 cc mobiletle 1300 km yol gitmişti. çok şaşırmıştım. Ben 2500 km yol yaptım ama Aradaki motor Farkı Aşırı Fazla Dağlar Kadar Fark var Mobileti küçümsemiyorum aksine adam mobiletle böyle bir yola çıkabiliyorsa Herkez gider ama yanında PUDRA taşısın..!
    Uzun Yolda en güzel Scoter motor runner üstüne Scoter Tanımam..!


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)